Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Eikö Haitin tilanteelle kukaan voi tehdä mitään?

Jokainen hetki jossain on aamu. Jokaisella hetkellä herää vuoteestaan joku, jolla on ikävä, ja joku, jolle kukaan ei toivota hyvää huomenta. Jokaisella minuutilla unesta havahtuu lapsi nälissään tai vaippa märkänä äitiään kaivaten.

Joka hetki herää unestaan sairas kiitollisena tai katkerana siitä, että on vielä elossa. Jokaisena aamuna herää joku peläten väkivaltaa, vainoa, vihaa ja rakkautta. Joka hetki joku herää miettien, että kuinka toisin voisivat asiat olla.

Jokainen hetki on aamu jollekin ihmiselle. Uuden päivän alku. Uuden elämän alku pienelle, joka syntyi aamuyöllä.

Jokaisena hetkenä jossain postinjakaja katsoo, kuinka aurinko nousee idästä kulkeakseen halki taivaan ja mennäkseen aloittamaan aamun jossain toisaalla. Jokaisella hetkellä jollakin on toive aamua kohtaan. Jokaisena hetkenä herää joku silmät itkuisessa rähmässä.

 

Jokaisella viisarin värähdyksellä on jossain aamu. Näihin aikoihin aamu alkaa hiljalleen sarastaa Haitissa, jossa ihmiset ovat eksyksissä. Ihmiset, joille jo ennen maanjäristystä kehittynyt yhteiskunta oli vieras ja joille hyvinvointi on tuntematon käsite. Aamuaan aloittaa jälleen yksi nuori äiti mutustaen mudasta leivottua leipää, sellaista samanlaista, jota itse lapsena leikkimökissäni leivoin.

Haitissa aamu alkaa pelottavana, eikä kukaan tiedä, montako aamua vielä tulisi näkemään.

 

Olen kiitollinen siitä, ettei minun tarvinnut herätä aamuuni Haitissa.

 

Helena

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

pahka (nimimerkki)

Maanjäristys oli huonoa tuuria, siitä jeesaaminen olisi paikallaan. Ja paljon dollareita sinne on virrannutkin.

MUTTA haiti ja haitilaiset itse vastuussa kurjasta hallinnosta, metsien tuhoamisestä, liika kansoituksesta.... Sille me ei mahdeta mitään.

MV (nimimerkki)

Jotenkin tämä maailma tuntuu ihan tolkuttomalta. Yhtäällä kuollaan koleraan ja jopa ihan perustauteihin kuten ripuliin, koska auttajien resurssit, usein ihan puhtaasti rahalliset, eivät riitä. Toisaalla taas suunnitellaan aina-ah-niin-ihania kuninkaallisia häitä, joihin varmasti saadaan uppoamaan rahaa ihan tolkuttomasti. Mutta hei, first things first!

Veli Hyvönen

Rukoillaan,Heluna,rukoillaan.

Ano Nyymi (nimimerkki)

Kiitos jesse ruoasta, mutta kokki haistakoon pitkän veen.

J. Gagarin

Täytyy myöntää, että Helenalla oli tiettyä profetiaa 18.1. kirjoittamassaan Haiti-blogissa (siis silloin tuimien pakkasten paukkuessa), kun hän totesi:

"Vielä tänään oli raunioista löydetty lapsia elossa. Minä vaan mietin, että miltähän he muka ovat pelastuneet..."

Tämänpäiväinen kirjoitus oli hienon tyylipuhdasta omassa tyylissään, joka toi mieleeni tiedostavien taistolaisrunoilijoiden tuotokset 70-luvulta vaikkapa Chilen vallankaappauksen jälkeen. Siltä pohjalta ei tietysti ole syytä kritisoida ilmaisutyyliä, jonka teho latentissa pateettisuudessaan on eittämättä korkea.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nukuin viime yönä aika tarkalleen 3 tuntia, joten ei nyt oikein kule mikkään.

Ano Nyymi (nimimerkki)

Villiintyikö se sinun miehesi? ;)

Käyttäjän pietarituominen kuva
Pietari Tuominen

Ainoa mitä tiedän haitilaisista, on että ne ovat epäkohteliaita ja tappelevat aina paljon. Ei tietenkään saisi yleistää, mutta vain sellaisia haitilaisia on näkynyt. Dominikaanisessa tasavallassa puolestaan naiset tekevät ihan kaikki työt. Siellä miehet vain pelaavat korttia tai katsovat televisiota. Naiset käyvät palkkatyössä, tekevät ruokaa, hoitavat lapset ja välillä mies huutaa näitä tulemaan laittamaan kengät miehenjalkaan. Noilla on täällä kauneushoitoloita ja sen sellaisia.Yleensä takahuoneessa mies istuu kattomassa telkkaria ja välillä huutaa että tarttee lisää kaljaa tai ruokaa. Joskus nuo täällä sitten kyllästyvät ylläpitämään sitä miestä ja dumppaavat sen.

Vieras (nimimerkki)

Päivän musta huumori:
Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä.

Siellä tarvitaan asenteen muutos. Omistusoikeudet kunniaan, yrittäminen kannattavaksi yms, mutta on se aika hankalaa, kun nykyisin väestöä on liikaa.

Klerk (nimimerkki)

Konkreettisesti voit auttaa Planin kautta. Niin minä teen.

Ohessa linki joka tupsahti äsken sähköpostiin

http://alturl.com/einmm

Blogi poistettu

"Eikö Haitin tilanteelle kukaan voi tehdä mitään"

Ei voi. Millä sitä sitten rahaa kerätään? Ja mistä sitten toimittajat ottavat valokuvansa.

Onhan noita kuvia luonnonmullistuksista jossa lapsi rimpuilee tulvavirran vietävänä. Ja mitä toimittaja tekee, yllätys! Ottaa penkalta metrin päästä valokuvia, kääntää selkänsä ja ajaa taksilla hotelliin lähettämään voivoittelu juttuaan. Kun helposti olisi voinut pujottaa kameran hihnan lapsen ranteeseen ja nykäistä maihin.

Mutta kauhistus! Mitä minä (toimittaja) sitten teen "iiikkk!" jos lapsi alkaa kerjäämään apua? Joudunko laittamaan kiven painoksi ja potkaisemaan takaisin järveen.

denotredame (nimimerkki)

Semmoinen pakahduttava tunne että ei voi tehdä mitään. Mieleen tulee Zimwabve Kongo Liberia Sierra Leone Ruanda jopa Nigeria ja pian Etelä-Afrikka jne jne... Myös jenkkilän mustien asuma-alueet. Ikävä sanoa mutta tarkkailtuani Meri-Rastilantien; tunnetaan paremmin Mogadishu Avenuena, touhuja 4v olen tullut päätelmiin joita ei saa sanoa ääneen tai pian valtakunnansyyttäjältä rapsahtaa syyte...

Ano Nyymi (nimimerkki)

Kansalaiset asuvat sellaisessa yhteiskunnassa jonka he ansaitsevat, näin se vaan on. Saisi YK vetää porukkansa sieltä pois, kun ei apu kerran kelpaa.

Ei näistä eräistä ihmislajikkeista ole rakentamaan toimivaa yhteiskuntaa, se vaan ei onnistu, ei missään. Mahtaisiko syy löytyä heistä itsestään?

Tilastoneuvos (nimimerkki)

Kuka uskaltaa pommittaa ekana kortsuilla Haitia?

Toimituksen poiminnat