Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Jaakonsaari haluaisi vanhojen puolueiden liittoutuvan

Ja mitäpäs muutakaan kuin kansamme mielipidettä vastaan. Eilen se muuan blondi panikoi, että mitä tehdään jos persut saavat 35% äänistä ja tänään Jaakonsaari keksi, että vanhojen puolueiden plus vihreiden liitolla se kukistetaan – demokratia, kansan tahto ja ihmisten kyllästyminen vanhojen puolueiden hengettömyyteen.

Siinä missä jengi kyselee, että mitä se on oikeastaan se perussuomalaisten politiikka ja mitä ne mahdollisesti ajavat takaa, niin vanhoissa puolueissa on menossa hieman vastaavanlainen syke. Mitä sitä politiikkaa tekemään tai siitä puhumaan, kun voi puhua siitä olennaisimmasta, siis perussuomalaisten kannatuksesta, ja pelotella kansaa sillä, kuinka Suomelle käy huonoakin huonommin, jos perussuomalaisten puolue saa esimerkiksi kuudenneksen tai, mikä kauhistuttavana mahdollisuutena tykyttää kokoomusdemarikeskustan takaraivossa, jopa viidenneksen äänistä!?

Eikö tuo kauhistelu ja jeesustelu sillä, että EHKÄ persut menestyvät vaaleissa ja MITÄS sitten tehdään, ole naurettavaa? Tämähän on ilmeisesti kuitenkin vielä kansanvalta, jossa me äänestäjät valitsemme edustajat. Mitä ihmeen ennakkomussuttamista siinä on?

Populismista syytellään, mutta sitä samaahan se vaaleista toiseen muillakin puolueilla on. Kuka osaa ne kivoimmat sanat ja raflaavimmat lupaukset tehdä, se voittaa.

Ehkä kuitenkin perussuomalaiset eroavat just siinä näistä muista, etteivät he oikeastaan lupaile mitään. Ja entäs jos perussuomalaiset eivät tee siksi suurilinjaisia vaalilupauksia, koska he tietävät, ettei ole mitään hajua siitä, kuinka tämä maailma makaa vaikka ensi keväänä ja kaikenlaisten lupausten heittely voisi ajaa puolueen noloon tilanteeseen, jos ei lupauksia voitaisi lunastaa. Onko se sitten populismia, jos on realisti tai onko se niin paha, jos joku puolue ei osaa olla niin hävytön kuin mitä vanhoissa puolueissa ollaan?

Monet persuja karsastavat sanovat, että kansa odottaa Timo Soinin valtaa kuin jenkit Obamaa ja sitten petytään, kun vapahtaja osoittautuukin tavalliseksi kuolevaiseksi, jolla ei ole supersankarin voimia kikittää ökykyykyttäjien ässiä tai yliluonnollisia kykyjä pistää välittömästi kaikkien asioita kuntoon. Tuollaisten väitteiden esittäjät lähinnä väheksyvät suomalaisten kykyä itsenäiseen ajatteluun. Ei kai kukaan perussuomalaisilta ihmeitä odota?

Yleisestikin ottaen nyt ihan selkeästi on menossa semmoinen meininki, että pieniltä puolueilta vaaditaan hirveän paljon vastauksia ja linjauksia ja heitä kuulustellaan ja tivataan, kun taas esimerkiksi Suomen poliittisen historian ehkäpä surkeinta oppositiolinjaa vetänyt SDP à la Urpilainen pääsee vihellellen koirana veräjästä.

Miksi on näin? Oiskohan se sitten sillä tavalla kuitenkin, että jokainen vanha puolue pohjimmiltaan ajaa samojen tahojen asiaa ja edustaa samoja arvoja ja heitä peesaamaan on aina otettu jotain apupuolueita. Nyt tuota asetelmaa uhkaa perussuomalaiset ja perussuomalaisia vastaan hyökätään peitset tanassa kuin Don Quijotte konsanaan.

Säälittävää.

 

Helena Pusu

 

P.S 

Mie muistan sillon kun oli ne WTC-iskut, niin Jaakonsaari eduskunnassa aikamoisia "terrrrroristit"-palopuheita piti. Itse henkilökohtaisesti näkisin, että yhteiskunnallemme tuollaiset lipposlaiset sosiaalidemokraatit, joilla oli kauhea kiima päästä Bushin sotaretkille mukaan ja jotka ovat mm. laatineet mustia listoja demareita kritisoivista toimittajista, ovat 100 keraa vaarallisempia kuin joku Timo Soini. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (106 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Sarkasmi/totuus:
Ei se mitään läpiä päähänsä puhunut. Demarit vaan ajattelevat kansavaltaa kansandemokratian kautta.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Vaihtoehdot on siis Perussuomalaiset vs. muut puolueet. Sdp:hän vaan kyttää rotaatiovuoroaan rkp:n seuraksi tulevaan hallitukseen.Eihän se mikään oikea oppositiopuolue ole. Kilvan pakkoruotsittaa rkp:n apupuolueiden kanssa.

Niin se vaan on,että Perussuomalaisten tehtävä on ylläpitää länsimaistyyppistä parlamentarismia Suomessa.

Vieras (nimimerkki)

Huomio kaikki kolmen suuren äänestäjät! Äänestäkää vain yhtä puoluetta että olisiko se sitten kokoomus kun eniten näyttäisi tulevan ääniä galluppien mukaan? Niinistö presidentiksi?

Mikael (Käyttämäsi nimi on varattu rekisteröityneelle käyttä (nimimerkki)

Vanhojen puolueiden hätä on suuri ja se saa joka päivä mitä naurettavimpia vastareaktioita.
Sosialistisenrakkuspuolueen teematkin näyttää karkaavan kauas pilvihattaroiden rakentelemisesta ja hali, hali , pusi, pusi, pusi kaikki on niinqu ihqua aiheista.
Jungner myönsi rakkauspuolueenkin olleen luomassa hirviötä ja nyt sitten ilkeä "pohjan-akka" julistaa jo avointa sotaa ja etsii liittolaisia vähemmistön nujertamiseen.

http://img88.imageshack.us/img88/277/eh6n.jpg

VierasPatalainen (nimimerkki)

Näin juuri! Senpä vuoksi muutosvoimatkin on keskitettävä ja ryhmityttävä todennäköisen menestyjän, eli persujen taakse. Siitä kait voimme olla yhtä mieltä, ettei asiat ainakaan huonommaksi mene, nykyisiin vallassaolijoihin verrattaessa!

Vieras (nimimerkki)

Jaakonsaaren kannanotosta havaitsee, kuinka vähän eroavuuksia demareilla, kepulla ja kokkareilla loppujen lopuksi.
Periaatteessa nämä puolueet voisivat yhdistyä ja jakaa valtaa (ts. toisten rahaa) entiseen malliin.

Expat (nimimerkki)

"Ja mitäpäs muutakaan kuin kansamme mielipidettä vastaan."

No ei se Persujen gallup-kannatus kai vielä 100% sentään ole... että ilmeisesti joku osa kansasta on jotain muuta puoluetta vielä äänestämässä. Mutta mitäpä heistä :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Höh, enhän mie ole väittänytkään, että koko kansa, enemmistö tai edes merkittävän suuri osa, olisi persujen kannattajia. Kuitenkin mielestäni myöskin niillä 15%, jotka nyt ehkä ovat persujen kannattajia, on ihan yhtä paljon merkitystä mielipiteineen kuin vaikkapa keskustan tai kokoomuksen kannattajilla, eikö?

Expat (nimimerkki)

Kai se useimmiten käytännössä menee niin, että mitä suurempi osuus kannattajista niin sen suurempi merkitys.

Mut sitä en oikein ymmärrä, että Persut saavat haukkua kyllä muita puolueita sen minkä ehtivät, mutta heidän arvostelemisensa on aina välitönta sananvapauden rajoittamista ja suunnilleen henkilökohtainen loukkaus Suomen kansaa kohtaan. Jostain syystä näin ei ole arvosteltaessa niitä puolueita joiden äänestäjät edustavat sitä jäljelle jäävää 85%:ia, jotka ovat non-persuja ja eivät ole vielä esim sisäistäneet uusimpivaaralaisen nationalismin autuutta.

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Jaakonsaari tarkoitti, että tehtäisiin liitosta julkista.

Heli Hämäläinen

Eikö Kansaneläkelaitos voisi naittaa ne pitkän suhteen vuoksi, niinkuin avoliittoon. Vai olisiko se polygamiaa?

Pekka Raukko

Tätit on vähän panikoituneet, mutta ei hätää. Pari puhallusta paperipussiin molemmille, niin eiköhän se siitä.

Persujen kannatus on asia, josta ei ole mitään syytä olla huolissaan, mikäli se ei ylitä 50%. Silloin olemme pulassa, koska enemmistön ollessa kyvytön hoitamaan asioita, halvaantuu koko järjestelmä. Tosin vain hetkeksi. Jos näin käy, niin silloinkin olemme saaneet vain sen, minkä ansaitsemme.

Mutta Helena.
Koska persut vain mököttävät ja höpisevät omiaan, kysyn sinulta tuon ensimmäisen lauseesi sisältämän sanan merkitystä. Siinä esiintyy se mystinen sana, "kansa", jolla on lisäksi jokin mielipide. Ketä tähän kansaan kuuluu. Olen monesti sitä persuilta kysynyt, mutta vastaus on aina ollut: "Asiaton kommentti", jonka jälkeen se on poistettu.

Sen tiedän, että minä en kuulu kansaan, eivätkä muut vihreät. Ilmeisesti kansaan eivät kuulu myöskään demarit, kokkareet eivätkä kepulit. Mutta onko vielä ihmisryhmiä, jotka suljetaan kansan ulkopuolelle?

Expat (nimimerkki)

"Siinä esiintyy se mystinen sana, "kansa", jolla on lisäksi jokin mielipide. Ketä tähän kansaan kuuluu. Olen monesti sitä persuilta kysynyt, mutta vastaus on aina ollut: "Asiaton kommentti", jonka jälkeen se on poistettu"

Nyt olet todellakin asian ytimessä!

Expat (nimimerkki)

Että mikä se tosiaan on, mikä tekee Perussuomalaisten kannattajista sen maagisen "kansan"? Jos jokin muu puolue harrastaisi moista mouhoamista, vaikka suuremmankin kannatuksen turvin, niin heitähän pidettäisiin aivan pähkähulluina...

Vieras (nimimerkki)

Ja se pähkähullun lailla mouhuava porukka luulen kansan äänestävän 35 %:n kannatuksen. Tässä tulevia ministereitä?

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/veltto-vir...

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kansanedusta...

http://www.youtube.com/watch?v=4L3-T3fzAWs

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mikä kansa on? No, kansa on just se, joka TIETÄÄ ;)

Expat (nimimerkki)

Aivan. Nyt pitäisi enää tietää, että mitä tulee tietää, että kuuluu tämän kansan piiriin. Mut siihen ei sitä vastausta taida mistään löytyä ;) Jonkinlaisesta implisiittisestä tietämisestä täytyy olla kyse...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin. Mutta ehkä siinä olemme samaa mieltä, että jospas poliitikot lakkaisivat etukäteen demonisoimasta jotain puoluetta ja heidän kannattajiaan ja jätettäisiin se sitten vaikka vaalien jälkeiseen aikaan... :) Ruotsista voivat sitten ottaa mallia, että kuinka OSAN kansan äänet ja näkemykset voidaan polkasta suohon "epäsopivina" :)

Expat (nimimerkki)

Ei puolueiden nyt kannattaisi ehkä olla kovin herkkänahkaisia, mutta kohtuullista että samat säännöt kaikille. En edelleenkään ymmärrä miksi persut saavat "demonisoida" muita puolueita, mutta ei päinvastoin?

Ja siellähän ne SD:n tyypit istuvat riksdagenissa ihan saamansa äänimäärän mukaisesti.

Vieras (nimimerkki)

"jospas poliitikot lakkaisivat etukäteen demonisoimasta jotain puoluetta ja heidän kannattajiaan ja jätettäisiin se sitten vaikka vaalien jälkeiseen aikaan"

Heh heh, persuissahan tällaista "demonisointia" ei löydy sitten millään. Ihan asialinjalla ja rakentavilla ehdotuksilla mennään. "Kansan" tuen varassa.

Mitäs näitä yleisimpiä nyt olikaan..."kukkahattutädit", "suvarit", "viherstalinistit", "punavihreä mafia", "islamistit"ja niin edelleen. Kauhistuttavia homoja unohtamatta.

Vieras (nimimerkki)

Hassulla tavalla "kansa" jota perskuleet tarkoittavat ovat vähemmistö (yli 90% eivät kuulu tähän gatekoriaan) ja taas vähemmistöt ovat persujen kiväärin tähtäimessä yleensä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hmm... en minä ole tietysti niin aktiivisesti seurannut, mutta missä perussuomalaiset ovat muita puolueita äänestäviä ihmisiä halveksuneet tai kiväärillä tähtäilleet?

Matias Härkönen

Kansalla ei ole puoluetta. Silloin mennään yli puoluerajojen. Esim. eri kyselyiden mukaan suurin osa kansasta haluaisi rajoittaa nykyisenlaista maahanmuuttoa tai poistaa pakkoruotsin. Hallitus ei, eli on kansaa vastaan!

Pekka Raukko

Eli kansa on sama kuin enemmistö?

Jotenkin ymmärtäisin, jos puhuttaisi kansan (kuvitellusta) enemmistöstä, tai persuihin viitattaessa kansan vähemmistöstä.

Heli Hämäläinen

kansa on se sana ennen eläkelaitosta. Poliitikko puhuu kansasta tarkoittaessaan paikkaansa kansaneläkelaitoksessa. Kyllä Kela tietää :)

Matias Härkönen

Näsäviisas ihminen voi vääntää tuon miten haluaa. Kyllä sinä varmasti Raukko pointin tajusit?

simon simbasaari (nimimerkki)

Kun olet noin eksyksissä, niin valaisenpa että kansaan kuuluu kaikki Suomen kansalaiset, joiden etuja perussuomalaiset ajavat siitäkin huolimatta, että taantumukselliset politikot ja heidän lakeijansa hankaavat vastaan kuin EUvostoliiton pyramidihuijaustyöhön tottuneet orjat. Hehän eivät kiireiltään ymmärrä omaa parastaan luvatun maamme vapaudessa johon Timo "Mooses" Soini on kansaansa johtanut uutterasti. Taidat Raukko olla niitä jotka nauttivat kansan kyykytyksestä, jota olemme saaneet sietää jo 15 vuotta vierasmaalaisten toimesta.

Muistakaa äänestää ja jos Perusuomalaiset eivät kelpaa niin löytyyhän näistä vallankumouksellisia vaihtoehtoja kuten antifasistinen ja altruistinen Muutos 2011. Se ei ole puolue perinteisessä merkityksessä, vaan puolueeksi rekisteröitynyt kansanliike, joka ajaa valtaa kansalaisille päättää omista asioistaan (eli fasismin vastakohtaa), minkä nämä Raukot meiltä haluavat kieltää kannattamalla vanhoja torkkupeittoja käyttäviä puolueita joiden itsevaltiaat johtajat johtavat mielivaltaisesti ilman realiteettien tajua.

Jaassu Vaan (nimimerkki)

Mitä tulee persuihin ja persujen näkemyksiin, oikein hämmästyttää miten hyvin Kari Suomalainen jo aikoinaan ennakoi tulevaa...

Vilkaiskaapa noita karin piirroksia tuossa jutussa ja miettikääpä nykyistä tilannetta:

http://hommaforum.org/index.php?topic=446.0

Pentti Järvi

Meidän perheessä lopetettiin Hesarin tilaaminen siinä vaiheessa kun viimeinen koko perheen suosikkikolmikosta Kari, Origo, Henrik Tikkanen, oli jättänyt lehden.

"Kansaa" risoo somelit, paskalaki, pakkoruotsi, EU/EMU-nöyristely.
Nuo olisivat olleet helppoja asioita hoitaa jo vihdoinkin kuntoon.

Toinen vieras (nimimerkki)

Ero Persuilla isoihin puolueisiin on se, että Persuilla on arvot. Muut puolueet ovat ääniä kalastellakseen luopuneet arvoistaan ja tekevät populistisesti aina sitä mikä heidän mielestään tuo lisää ääniä. Todellisia populisteja ovat Kokoomus, Keskusta ja SDP.

Älkää Persut antakokaan vaalilupauksia, vaan Halla-Ahoa peesaten kertokaa vaan ne arvot joiden mukaan aiotte toimia. Ja pysykääkin niissä.

Pekka Raukko

Mitä ovat persujen arvot?
Niitä kun ei saa ehdokkaista esiin hohtimillakaan. Vähän jos jotain niistä kysyy, menee peruspersu täysin lukkoon ja ryhtyy vaatimaan asiallista keskustelua.
Viha ja kauna yhdistää persuja, mutta minusta ne ovat enemmän tunteita kuin arvoja. Rasismi on oikeastaan ainoa persuja kattavasti yhdistävä arvo, mutta kyllä se minusta politiikan perustaksi on kovin heppoinen.

Matias Härkönen

Piti nyt tämäkin nyt käydä hakemassa. Googleta joskus vaikka "perussuomalaiset", niin löydät kyllä arvot.

Tässä nettisivuilta:

Perussuomalaiset - pelkäämätön ja pettämätön vaihtoehto
Perussuomalaiset haluavat toimia päättäjinä, jotka eivät katso pelkästään kunnan, vaan ennen kaikkea kuntalaisten etua. Mielestämme tärkeintä on kuunnella tavallisia kuntalaisia ja tarjota ihmisille ahkera sekä pettämätön vaihtoehto, joka puuttuu kunnassa oleviin epäkohtiin vallanpitäjien pientä piiriä pelkäämättömästi.

Palveluiden turvaamisesta palveluiden saannin turvaamiseen
Perussuomalaiset eivät hyväksy valtapuolueiden kylmää keskittämislinjaa, jossa painotetaan vain ja ainoastaan palvelujen turvaamista, kun pitäisi turvata myös palvelujen saaminen. Palvelut on säilytettävä kohtuullisen lähellä asukkaita.

Vähävaraisten maksurasitusta ei saa lisätä
Vastustamme pienituloisia sortavia ja inflaatiota entisestään kiihdyttäviä terveydenhuollon asiakasmaksujen korotuksia, koska samaan aikaan hallitus leikkaa kuntien valtionosuuksia korotuksia vastaavalla summalla niin, ettei palveluita korotusten seurauksena todellisuudessa paranneta, vaan kokonaisuus huomioon ottaen niitä sen sijaan heikennetään.

Lapsille ja nuorille säännölliset terveystarkastukset
Vaadimme koululaisille ja opiskelijoille säännöllisiä terveystarkastuksia takaisin, koska erityisesti mielenterveysongelmat vaativat terveydenhoidolta ennakoivaa puuttumista.

Pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolesta
Suomi on pohjoismainen hyvinvointivaltio, jonka olemassaolo perustuu käytännössä yhteisille perusarvoille. Kansanvallan toimintamahdollisuuksia ei saa heikentää erilaisilla lyhytnäköisillä monikulttuurisuushankkeilla, joiden vaikutukset kansalaisten veronmaksuhalukkuuteen ja siten palvelujärjestelmäämme saattavat olla kohtalokkaat. Maassa maan tavalla on Perussuomalaisten mielestä ainoa kestävä lähtökohta kansanvallan näkökulmasta.

Ikäihmiset ovat voimavara
Ikäihmisten palveluista ja eläkkeistä päätettäessä ei pidä unohtaa, että hyvän terveyden ja taloudellisen aseman omaavat vanhukset käyttävät paljon erilaisia yhteiskunnan palveluja, kuten kulttuuri-, virkistys-, matkailu- ja liikuntapalveluja. Heidän roolinsa yhteiskunnan rattaiden pyörittämisessä on merkittävä.

Laki hoitomitoituksista suositusten sijaan
Me Perussuomalaiset vaadimme, että hoitomitoituksista huolehditaan suositusten sijasta säädettävällä lailla, jota kuntien on sanktion uhalla noudatettava. Näin yhtenäistetään kuntien keskenään erilaiset terveyden- ja vanhustenhuollon olosuhteet. Tällä hetkellä hoitomitoitussuositusten noudattamisesta ei kunnissa juurikaan piitata. Valtapuolueiden luottamushenkilöt pakoilevat vastuutaan, jättämällä vaatimukset hoitohenkilökunnan määrän lisäämisestä omaisten valitusprosessien varaan.

Vanhainkotipaikkoja ei tule vähentää
Vanhusten elämänlaatua voidaan parantaa mm. ennalta ehkäisevän kuntouttavan toiminnan avulla sekä lisäämällä kotipalveluita. Vanhukset haluavat asua mahdollisimman kauan omassa kodissaan. Kun tulee elämänvaihe, etteivät he selviä enää kotonaan, on heille järjestettävä palvelutalo- tai vanhainkotipaikka. Vanhusväestön kasvun vuoksi vanhainkotipaikkoja ei Perussuomalaisten mielestä tule vähentää, toisin kuin monissa kunnissa aiotaan tehdä. Myös ns. senioritaloja aktiivisille ja verrattain hyväkuntoisille ikäihmisille pitää olla tarjolla.

Yhteiskunta on markkinoiden vastavoima
Kuntien järjestämiä palveluja voidaan täydentää yksityisillä palveluilla, kuitenkin niin, että niiden laatua ja hinnoittelua valvotaan kuntien toimesta. Yksityisten yhteisöjen perimien maksujen tulee asettua sellaiselle tasolle, että pienituloiset ja pitkäaikaissairaat pystyvät palveluja käyttämään.

Sotaveteraanien kunnianpalautuksen aika
Me Perussuomalaiset vaadimme, että sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen sekä kotirintamanaisille taataan kuntoutus kunnan kustantamana sekä mahdollisuus kerran vuodessa laitoskuntoutukseen. Paheksumme valtapuolueiden harjoittamaa politiikkaa, jossa kunnille Valtiokonttorilta tulevia veteraanikuntoutusmäärärahoja on vuodesta toiseen vähennetty eikä määrärahavähennyksiä ole kompensoitu kuntien talousarvioesityksissä.

Omaishoito on inhimillistä ja edullista
Omaishoitoon on panostettava nykyistä enemmän, koska se todettu monien laskelmien mukaan edullisimmaksi hoitomuodoksi. Totuus tuesta kuitenkin on, ettei se ole tukea, vaan omaishoitajalle maksettavaa verotettavaa palkkaa, jota sitäkään eivät kaikki Suomen kunnat kaikille omaishoitajille maksa. Perussuomalaiset esittävätkin, että kansalaisten yhdenvertaisuuden varmistamiseksi palkkioiden maksu siirretään KELAlle, vähimmäispalkkio korotetaan 500 euroon kuukaudessa ja palkkio sidotaan yleistä ansiotason nousua kuvaavaan indeksiin. Lisäksi omaishoitajille on turvattava kohtuullinen eläke ja taattava heille laissakin määritelty määrä vapaapäiviä raskaasta ja arvokkaasta työstään.

Vammaisten syrjintään puututtava kovalla kädellä
Me Perussuomalaiset emme hyväksy kunnissa usein esiintyvää vammaisten henkilöiden jallittamista päätöksenteossa, vaan haluamme omalta osaltamme puuttua kovalla kädellä niihin epäkohtiin, jotka kuntapäätöksenteossa näyttäytyvät vammaisten syrjintänä.
Erityisesti vammaispalveluiden osalta kunnan on mielestämme aktiivisesti annettava tietoa kunnan tarjoamista tai tukemista palveluista, ja luottamushenkilöiden on pidettävä tällaisen tiedonantovelvoitteen toteutumisesta tarpeen niin vaatiessa huolta. Yhteiskunnan moraalin yksi keskeisin mittari on se, miten se kohtelee kaikkein heikoimpiaan.
Vammaispalvelut on hoidettava aina niin, että palveluja tarvitseva voi tuntea olevansa yhteiskunnan täysivertainen jäsen.

Lapsiystävällisempää politiikkaa
Perussuomalaiset kannattavat vanhempien tasapuolisia mahdollisuuksia valita, miten he haluavat lastensa päivähoidon järjestettävän. Päivähoito tai kotihoito - molemmat ovat yhtä arvokkaita elämäntilanteesta riippuen. Neuvolapalveluiden tulee olla itsestäänselvyys. Lasten hankkimiseen tulisi kannustaa erilaisin uusin avustuksin, sillä mielestämme lapset perheessä ovat aina toivottuja. Syntyvyys on Suomessa pudonnut niin matalalle, että ikärakenteemme vääristyy, jos asialle ei tehdä mitään.

Sivistys ja koulutus demokratian ja hyvinvoinnin perustana
Suomalainen opettajainkoulutus ja kouluopetus ovat kansainvälisesti vertailtuna molemmat erittäin laadukkaita. Jotta kykenisimme säilyttämään opetuksen laadun myös jatkossa, tarvitaan lisäresursseja oppilashuoltoon, oppilaanohjaukseen ja erityisopetukseen. Jatko-opiskelun ja työllistymisen kannalta on tärkeää, että jokainen saa peruskoulusta päättötodistuksen.

Lähikouluille erityistukea
Me Perussuomalaiset olemme lähikoulujen säilyttämisen puolesta ja vaadimme valtion mukaantuloa kompensoimaan kuntien opetusmenoja erityisesti nykyisillä muuttotappioalueilla, koska käytännössä näillä alueilla koulutetaan kasvukeskuksiin tulevaisuuden osaavaa työvoimaa.

Taito- ja taideaineiden tuntimääriä lisättävä
Pidämme taito- ja taideaineiden opetuksen lisäämistä tärkeänä, sillä on ristiriitaista, että samaan aikaan kun lasten oppimisvaikeudet ja käytöshäiriöt ovat lisääntyneet ja opettajille on sälytetty lisää kasvatusvastuuta, on niiden kouluaineiden, jotka auttaisivat lasta kehittymään tasapainoiseksi ja terveeksi aikuiseksi, tuntimääriä vähennetty. Liikunta pitää yllä fyysistä kuntoa ja mielenvirkeyttä. Kädentaidot, musiikki ja kuvataide antavat lapselle mahdollisuuden ilmaista itseään ja luovat siten pohjaa kriittisen ajattelun kehittymiselle.

Tervettä kulttuuria
Kunnan mahdollisuuksiin tukea liikunta- ja kulttuuripalveluja vaaditaan lisäresursseja. Tuetun kulttuuritoiminnan tulee olla tervehenkisiin suomalaisiin arvoihin perustuvaa ja kaikille kuntalaisille mahdollista. Nuorisotyöhön tulee kiinnittää erityistä huomiota kuntien harrastus- ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksista huolehtimalla.

Työllistämispalvelut
On tärkeätä säilyttää palvelujen saaminen jokaisella paikkakunnalla.
Työn vastaanottamisen on oltava kannattavaa, ei rangaistavaa, myöskin lyhyissä työsuhteissa. Myöskään kuntatyönantaja ei saa keinotella ns. ketjuttamalla työsuhteita. Erityishuomio on kiinnitettävä nuorisotyöttömyyden hoitamiseen.

Verotus
Perussuomalaisten mielestä verot tulee suunnata aina maksukyvyn mukaan. Sen vuoksi kunnallisverotusta ei tule kunnissa kiristää, sillä veronkorotukset kuntatasolla kohdistuvat kaikkiin tuloluokkiin, myös alempiin yhtä raskaasti.

Elinkeinopalvelut ja asuminen
Perussuomalaisten mielestä koko maata on kehitettävä ja asutettava tasapuolisesti. Kunnan on säilytettävä riittävä määrä vuokra-asuntoja luonnollisen asuntotarpeen tyydyttämiseksi.
Kuntien tulee säilyttää omistuksessaan tuottavat omistukset.
Haja-asutusalueiden asumista ei tule vaikeuttaa kohtuuttomasti esim. ympäristöviranomaisten tai yleiskaavoituksen toimesta. Myöskin alempitasoisen tiestön osalta kuntien on panostettava kunnossapitoon ja sitä on vaadittava myöskin valtiolta.

simon simbasaari (nimimerkki)

Kiusallista on huomata kuinka rasismi sanan merkitys on muuttunut rotuennakkoluulosta uuteen merkityksensä eli: Jos et nöyristele vieraita kansoja ja tee töitä maksaaksesi veroja heidän elättämiseksi, niin olet rasisti. Tämä määritelmä on syytä muistaa kun seuraavan kerran kun ulkomaalaiset ryöstävät lompakkosi. Jos et anna niin olet rasisti.

vanhan puolueen diggaaja (nimimerkki)

Kyllä mää ainakin äänestän demaria, mutta en lipposlaista. Lipponen unohti käytännössä olevansa työväen edustaja. On demarit kuitenkin historian saatossa tehneet paljon hyvää suomalaisille. Varsinkin sen työtätekevälle kansanosalle. Kyllä Perussuomalaisetkin nojautuvat paljolti demarien aikaansaannoksiin. Helenan ei kannattais vähätellä niitä voimainponnistuksia, joista edellissukupolvet (vaikkapa demarit) joutuivat kovan hinnan maksamaan. Sieltä se juontaa sinunkin hyvinvointisi. Elämä ei ole pelleilyä, eikä sanoilla kikkailua. Se on paljon enemmän. Historia mukaan lukien. Kaikesta huolimatta eletään tätä päivää. Perususomalaisilla on paikkansa eduskunassa, jos ja kun äänestäjät niin päättävät. Elämää on vaalien jälkeenkin. Ja toimeen pitäisi tulla vaalitaiston ryvettyneisyydestä huolimatta.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Nyt täytyy tehdä ero termien "demari" ja "sosialidemokraatti" välillä.

Demarit ovat kaapanneet vallan Suomen Sosialidemokraattisessa Puolueessa.

Demarisiipi on unohtanut sen kaikkein pienimmän ja heikoimman ja puoluekuri pakottaa vähemmistöön jäänyttä Erkki Tuomiojan ryhmää yhtenevään kantaan.

simon simbasaari (nimimerkki)

Äänestämällä demaria äänestät Lipposta, sillä puoluekuri pitää siitä huolen ettei kukaan sooloile heidän kustannuksella.

intrigööri (nimimerkki)

Parinkymmenen viimeisen vuoden aikana ei ole ollut mitään väliä, mitä kolmesta suuresta puolueesta on äänestänyt. Demarit ovat joskus ajaneet oikealta kokoomuksen ohi ja ovat ay-mafioineen huolehtineet siitä, ettei ainakaan pienituloisten asema ikinä kohene. Kepu on jo saavuttanut kliimaksinsa, nyt metsänomistajat voivat myydä hyvällä hinnalla risut ja männynkävytkin.
Persuja haukutaan tyhmiksi ja niinhän se asia onkin. Sven Tuuvan kaltaisessa tyhmässä jääräpäisyydessään persut aikovat pitää kiinni suomalaisesta kansallisvaltiosta, eivätkä halua saattaa sitä täysin hunnigolle, kuten nykyiset valtapuolueet.
Persujen talousosaaminen on tietysti olematonta, kuten vanhoillakin suurpuolueilla. Persut kuitenkin tietävät, ettei se taloustieto ja -taito ole tähtitiedettä, sitä tietoa on saatavissa, kunhan muistetaan kysyä. Suomessa on joukko loistavia talousmiehiä ja -naisia, mutta he eivät istu politiikan pulpeteissa.
Yhteistä kolmelle suurelle puolueelle, sekä kielipuolueelle ja viherpunikeille on hirmuinen demokratian, kansanvallan pelko. Ne ovat todistaneet tämän jo itse, vaikka vaalit ovat vasta ensi vuonna. Se pelko on kyllä ihan aiheellinen.

frank (nimimerkki)

Käsittämättömässä armossaan Liisa I Älyn Vantaa kuitenkin suvaitsee myös kallistaa korvaansa kansalaisten huolille:

"Eristäminen on huono vaihtoehto, koska silloin kansalaisten viestit jäävät kuulematta. Ne pitää kuulla ja yrittää ymmärtää."

Kiitämme ja kumarramme!

Vieras (nimimerkki)

Pekka Raukko, jos Persut vaikka pääsisivät jollain ihme konstilla valtaan, niin totuus lienee, että kovin paljon enemmän persiilleen he EIVÄT VOI asioita hoitaa kun nämä nykyiset vallanpitäjät. Sikäli vertailukohta olisi heille hyvin suosiollinen.

Nykyisten valtapuolueiden ei juurikaan kannattaisi huudella että mitenkä he Persut asiat parantaisivat, koska siinä samalla he tunnustavat että

a) he ovat valtakaudellaan ajaneet maan asiat pieleen

b) joutuvat kyselemään PS:ltä että miten ne hoidetaan kuntoon.

Ei meinaan olla kuultu valtapuolueiden edustajilta sanaakaan siitä miten HE asiat korjaisivat, ja MIKSI HE EIVÄT OLE NIITÄ JO KORJANNEET. Eikä tulle kuulemaan.

Sen he ovat saaneet aikaan että valtion budjetti on nyt 50,5 miljardia euroa, kun se viisi vuotta sitten oli 37,5 miljardia.

Mikä on mennyt tänä aikana sillä tavaoin parempaan suuntaan että siihen on kannattanut käyttää vuodessa 13 miljardia euroa ENEMMÄN kuin viisi vuotta sitten?

Se on muuten melkein liki se summa jonka nyt lainaamme maailmalta.

Vanhat valtapuolueet ovat kasvattaneet valtion budjettia viidessä vuodessa kolmanneksen ja tehneet sen kokonaan velaksi. Silti mikään ei ole mennyt parempaan suuntaan, päin vastoin, vain valtion varoja menee tuo summa enemmän.

Expat (nimimerkki)

Ja jos eivät olisi kasvattaneet niin persut voisivat marista siitä, että hyvinvointivaltio on ajettu taantuman aikana alas ja kansa jätetty heitteille.

Vieras (nimimerkki)

Miten niin ei ole jätetty heitteille? onhan se. Johonkin muuhun ne rahat on menneet. Kyse ei ole siitä että rahaa tuhlataan, kyse on siitä mitä sillä saadaan aikaan. Nyt tuhlataan, mutta ainakaan hyvinvointivaltiota sillä ei ole kyetty pelastamaan. Johonkin muuhun se on mennyt.

Expatin ajatukset tässäkin asiassa on sitä samaa kuin kehitysmaihin syydettävässä rahassa. Pitää kuulemma syytää rahaa, koska muuten ollaan rasisteja ja vaikka mitä, mutta sillä mitä sillä rahalla saadaan aikaan, ei olekaan niin mitään väliä. Ja tätähän ne nykyiset ja entiset hallituspuolueet ovat tehneet jo pitkään. Kunhan ollaan tekevinämme, jotta näytetään hyviltä ihmisiltä, niistä tuloksista niin väliä. Kyllä kansa maksaa.

Expat (nimimerkki)

No siihen tehottomaan hyvinvointivaltioon ne fyrkat menee. Siihen, jonka saneeraaminen ei taida kuulua persujen agendalle. Don't worry, kyllä se Sailaksen setä sitten näyttää ;)

jorma (nimimerkki)

Persut on ainoa puolue, joiden johdolta olen tähän mennessä kuullut konkreettisia leikkausehdotuksia ensi vaalikautta varten.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persuja ei kannata äänestää Halla-ahon ja Hirvisaaren takia.

Kalevi Kämäräinen (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Harvinaisen totta tuo karjalaisen pääkirjoitus. Se, että demaritkaan eivät halua kuunnella köyhimpiä, koituu heidän omaksi tuhokseen.

Vieras (nimimerkki)

Siis hesarin....

Vieras (nimimerkki)

Kyllä Persut kelpaavat Kokkareille, Demareille ja Keskustalaisille hallituskumppaniksi ja yhteinen hallitusohjelmajin on löydettävissä. Kaikissa muissa asioissa, paitsi maahanmuutossa. Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ja paljon. Se on kylmä fakta. Suomi tarvitsee työntekijöitä. Tottakai maahanmuuttajien mukana tulee myös huijareita ja siivellä eläjiä, mutta sille nyt vaan ei voi mitään. Suomestakin meni Ruotsiin vaikka minkälaista paskasakkia. Ei ne Slussenin sissit mitään
työnsankareita olleet.

Nostan kolmelle suurelle puolueelle hattua siitä ettei maahanmuuttokiihkoilijoille ja vihanlietsojille anneta tuumaakaan periksi. Toivoisin vielä, että tuotaisiin esille mitä tapahtuu jos maahanmuuttajien määrää ei nosteta: Eläkeikä kantaväestöllä 75 vuoteen, työttömyysavustuksia maksetaan max 6 kuukautta, lapsilisät pois, työmarkkinatuki pois, opintotukeen huomattava alennus. Nämä ovat vaihtoehdot. Faktojen edessä kyllä persujenkin perskarvat kärähtää. Ota tai jätä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ulkomaista työvoimaa tarvitaan heti sen jälkeen kun suomalaiset työttömät ovat töissä :)

Vieras (nimimerkki)

Olipa väsynyt klise kokoelma moku-väitteitä. Noita ei viitsi edes kommentoida, niin monta kertaa ne on ammuttu alas.

Vieras (nimimerkki)

Typerys.typerys.typerys.

MilaF (nimimerkki)

Kaikella rakkaudella: Hyppää jorpakkoon vieras (ei kirjautunut)!

Kaikkein eniten Suomeen saapuu tällä hetkellä maahanmuuttajia Somaliasta. Luku- ja kirjoitustaidottomia ihmisiä savimajayhteisöistä. Lisäksi näiden ihmisten henkinen pääoma on lakiuskonto islam, joka ei tunnusta sen paremmin Suomen lain kuin suomalaisen yhteiskunnankaan arvoja.

Näistäkö sinä ihan tosissasi olet haaveilemassa meille jotain pelastusta muutaman vuoden kuluttua, kun suurten ikäluokkien eläkesiirtymä alkaa todella näkyä?

Olemme pulassa, mikäli tuollainen ajattelutapa saa jatkua. Ilmeisesti suomalaiset eivät voi ottaa mitään oppia saksalaisista, tanskalaisista, ranskalaisista tai ruotsalaisista, joilla on jatkuvia yhteenottoja rikastuttavien ainesten kanssa.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Älyämpäri. Ihana sana. Liisa ihmemaan älyämpäri Jaakonsaari.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Ei vanhojen pidä liittyä, vaan arvo- ja aatemaailmojen täytyisi liittyä.

Jokaisessa puolueessa on hyvin samanlaisia arvoja.

Itse keksin 12 arvomaailmaa kaikissa puolueissa yhteensä, kun nämä arvot kohtaavat, syntyy uusi eduskunta, eikä yhtään edustajaa tarvitse vaihtaa uuteen.

Linkki: http://salvator.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52302-sos...

Vieras (nimimerkki)

Onhan se järkyttävää, että vanhat puolueet alkavat liittoutua suhteellisen pientä puoluetta vastaan. Puoluetta, joka saa eniten kannatusta ns. nukkuvien puolueelta. Eli Jaakonsaaren viesti on: "ette ole äänestäneet ennenkään, ei teidän äänellänne ole merkitystä nytkään."

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Helena: "P.S

Mie muistan sillon kun oli ne WTC-iskut, niin Jaakonsaari eduskunnassa aikamoisia "terrrrroristit"-palopuheita piti. Itse henkilökohtaisesti näkisin, että yhteiskunnallemme tuollaiset lipposlaiset sosiaalidemokraatit, joilla oli kauhea kiima päästä Bushin sotaretkille mukaan ja jotka ovat mm. laatineet mustia listoja demareita kritisoivista toimittajista, ovat 100 keraa vaarallisempia kuin joku Timo Soini."

Olen sanasta, sanaan täysin samaa mieltä, olen oikeastaan jopa enemmän samaa mieltä.

Olen luullut, että tätä samaa mieltä olevia ei olisikaan enää olemassa.

Onneksi luuloni olikin väärä, tästä olen koko illan kovasti iloinen.

Helena, annoit minulle positiivisen energiannoksen. Kiitos!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
Vieras (nimimerkki)

Tuo on erittäin totta. Timo Soini ei maailmaa kaada, mutta demarien oikeistosiipi Paavo Lipposen johdolla on jo eri asia...

Pentti Järvi

Kun oli ne WTC-iskut, katsoin tapahtumia suorana lähetyksenä telkusta...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ihmemaan Liisa on jonkinlainen sekundapainos runoilijatar Riikka Uosukaisesta, jonka vesisänkykin Topin kanssa loiskui. Jaakonsaari yrittää lyriikkaa Suomen NATO-morsiudesta, mutta ei yllä Uosukaisen tasolle. Jaakonsaari on prosaisti, ei fyysikko eikä lyyrikko.

Ihmemaaan Liisa Lasse Lehtisen jälkeen on paras sosialidemokraatti, jonka Elinkeinoelämän keskusliitto saa Euroopan parlamenttiin maksetuksi sosialidemokraattisena kiintiönaisena. Lissu on kuitenkin huumornaisii.

On toki sanottava, ettei ole helppoa olla sosialidemokraatti eikä liberaali Oulun keskustalaispaineessa. Tulisi siitä kuka tahansa hulluksi. Näkeehän sen toisesta Oulun mahtinaisesta: Tuulikki Ukkolasta.

Jouni Kokkonen

Mystinen kansa nyt pääasiassa tarkoittaa yhteisenedun asettamista oman edun edelle. Se että korruptiopuolueet(kok,kes, sdp, rkp...) ovat asettaneet oman etunsa yhteisen edun edelle loukkaa "kansaa", siis kaikkia niitä ihmisiä, jotka kuvittelivat, että siellä ollaan hoitamassa yhteisiä etuja eikä omia.

Valitettavasti poliitiikkaan ei ajaudu ihmiset joiden vastuuntunto ja velvollisuudentunto ovat kaikkein korkeimmat, vaan kaikkein opportunistisin ja itsekkäin aines, joka osaa itsensä korottamisen taidon.

Expat (nimimerkki)

Ja ratkaisu tähän on länsi-integraatiota ja maahanmuuttoa vastustava puolue... niinpä tietenkin, onhan tuo nyt aivan loogista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Oh, Don't cry :) *voimahali*
Mut siis sehän ei ole laskettavissa persujen viaksi, jos heidät koetaan jonkinlaisena pelastuksena tässä kepulikoplien maassa. Tokihan jokaisella puolueella voisi olla mahdollisuus kuunnella sitä, että tavikset tahtovat ja kaipaavat ja muuttaa linjaansa, mutta kun ei niin ei.

mikael_schier (nimimerkki)

Vox populi - vox dei.

Expat (nimimerkki)

Mä en tajua enää mistään mitään... Paras jättää tuo politiikka sellaisille jotka tajuavat ja keskittyä muihin asioihin ;)

Vieras (nimimerkki)

Kyllähän nämä valtapuoleet kuuntelisivat mielellään kansaa, jos kansa olisi samaa mieltä heidän kanssaan.

Vieras (nimimerkki)

Helena on asian ytimessä.

Kyse on sellaisista arvoista joita merkittävä osa kansasta pitää tärkeinä. Ja ne ovat aikalailla erilaiset kuin mitä nämä arvoliberaalit suurten puolueiden (+virheetderöda + RKP) johdossa luulevat niiden olevan. Hassua, koska tutkimustuloksia olisi käytettävissä vaikka kuinka. Mutta kun ne tulokset on joko vaiettu kuoliaaksi, tai ne ovat saaneet vain aikaan uuden kansan aivopesuun tähtäävän propagandakouristuksen. Tosissaan kansalaisten käsityksiä ei ole otettu. Kohta on pakko.

Nykyiset suuret puolueet eivät välitä näistä arvoista, vaan liehuvat milloin minkäkin hyväksi luulottelemansa asian perässä, kuvitellen olevansa ns. "hyviä ihmisiä" kun kannattavat milloin minkin ryhmän suvaittavaksi vaatimaa asiaa. Hinnalla millä hyvänsä.

("Suvaitseminen" on muuten jonkin negatiivisena pidetyn asian sietämistä, oikeastaan merkillinen sana tässä yhteydessä käytetyksi, kertoo asiasta aika paljon ;-) )

Merkittävä osa kansasta on täysin kyllästynyt siihen että heidän kustannuksellaan leikitään "hyvää ihmistä" ja paapotaan milloin mitäkin muuta ryhmää saamatta mitään oikeasti aikaan. Päin vastoin, asiat menevät pieleen ja rahat toisten taskuihin, aivan niin kuin ne kyynikot sanoivatkin tapahtuvan, ne pahat ihmiset, rasistit ja muut basistit.

Ja sitten syytetään heitä kun maailma ei olekaan sellainen kuin nämä paapojat ja "hyvät ihmiset" sen haluasivat olevan.

Maksava artisti alkaa olla saanut tarpeekseen niin rahojensa tuhlaamisesta kuin "hyvien ihmisten" sielunhoidollisten projektien pieleen menemisestä syyllistämisestä. Siksi siis Persut. Ei siksi, että heillä olisi vastaus kaikkiin maailman ongelmiin.

juri g.

Oikein Helena, juuri näin.

Oikeistodemarit eliasevelisosialistit pelastivat maan sotien jälkeen. Aseveli tarkoitti silloin liittoa oman man talonpikais ja porvarisväestön kanssa.

Nyt jaakonsaarelaiset sosialistit etsivät aseveljensä kansainvälisen kapitalismin ja militarismin taantumuksellisimmista piireistä: Bush Bilderberg, NATO ymv.

Veli Hyvönen

Kyllähän sdp:n kommentit ja povaukset persujen 35%:n kannatuksesta ovat puhdasta vaalipeliä, jolla on kaksitahoinen tavoite. Kun ollaan hyväksymässä persut salonkikelpoiseksi niin tavallaan kosiskellaan epävarmoja äänestäjiä, jotka mahdollisesti olisivat persujä äänestämässä kapinamielessä. Kun nyt sdp katsoo, että hei; persut voi menestyä ja niitä voikin äänestää niin samalla sdp kertoo että mekin tavallaan kannatetaan persuja. Että voitkin äänestää meitä.

Samalla myös valmistaudutaan mahdolliseen persujen vaalivoittoon ja tulevaan hallitusyhteistyöhön. Eli Soinihan on ilmoittanut,että näkisi tulevana hallituskumppanina mieluummin demarit kuin kokkelit tai kepun.

Eli jos persut tulevat ryminällä niin hallituksen muodostavat persut, sdp ja mahdollisesti vasemmistoliitto mikäli Arhinmäki astuu jalustalta alas kuolevaisten tasolle.

Vihreille jää pelissä käteen musta pekka. Sekä Pekka Siikala. :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Soinihan on ilmoittanut,että näkisi tulevana hallituskumppanina mieluummin demarit kuin kokkelit tai kepun"

Tässä syy sille, miksi en sen ihmeemmin perussuomalaisia lähtisi kannattamaan.

MilaF (nimimerkki)

Siinä on syy myös minulle, vaikka protesti muutoin olisikin paikallaan. Toisaalta minä voin protestoida vaikka kristillisten kautta, jos tilanne siltä keväällä näyttää ja Kokoomus ei ole saanut ryhtiä pystyyn l. lakkaa kävelemästä jäsenistönsä äänten yli (pakkoruotsi ja maahanmuutto).

Ray (nimimerkki)

Ei sillä ole oikeastaan väliä kuka voittaa, vaan silla kuka häviää. Poliittinen järjestelmä sopeutuu lähes kaikkeen, eikä mikään oleellinen muutu.

Suomi uskoo talouskasvuun ja ahneuteen jamenee Natoon heti, kun kansan enemmistö saadaan sen taakse, koska muuten ei päästä jakamaan sotasaaliita. Ulkomaalaispolitiikka jatkuu ennallaan, koska EK niin käskee, ja halpaa ja kallista työvoimaa tarvitaan.

Yhteiskuntajärjestys ei muutu ja köyhät siirtvät pikkuhiljaa lopullisesti omille alueilleen.

Kouluja käyneet elävät aivan eri maailmassa ja puhuvat aivan eri kieltä, kuin pakkoruotsin uuvuttamat minimimäärän kontanneet.

Ei kukaan kaipaa Jakomäen ja Kontulan toimettomien ennakkoluuloja yleisiksi arvoiksi.

Jotenkin kaikki on rapautumassa. Kun kulkee missä tahansa Euroopan isommassa kaupungissa hiukankin turistipaikkojen ulkopuolella, tältä vaikutelmalta ei voi välttyä. Ihan kuin ei enää välitettäisi.

Eikö tässä maailmassa ole enää ihmisille muuta tavoitetta kuin raha ja mammona. Jos niihin ei ole mahdollisuuksia, alkaa synkkä toivottomuus ja tyhjyys. Ja kaikki sotketaan tai pannaan paskaksi. Ja mammonan tavoittelu vie pallon alta.

Eihän se niin saisi olla. Yksikään suomalainen puolue, eikä oikeastaan yksikään poliitikko ei edusta mitään vaihtoehtoa millekään. On aivan sama ketä oikeastaan äänestää. Vallasta poliitikot taistelevat. Ehkä persut hetkeksi herättelevät voitollaan. Mutta puolue ensinnäkin hajoaa heti kättelyssä. Ehtiiköhän Soini kunnolla hallitukseen. Toiseksi on Suomessa eliminoitu kommarit ja vennamolaisetkin, joten kyllä se menee persutkin. Muutama opportunisti jää kuten Pekka Vennamo ja Suti muistomerkiksi. ja siinä se sitten on.

Persut on hieno protesti, mutta senkin arvot ovat tyhjiä huutoja.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mie en ihan noin kyyninen halua olla, mutta ajatuksella lukemisen arvoinen kommentti!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ei sillä ole oikeastaan väliä kuka voittaa, vaan silla kuka häviää. Poliittinen järjestelmä sopeutuu lähes kaikkeen, eikä mikään oleellinen muutu.

* Juuri se, että pienikin muutos koetaan niin suureksi vallankumoukseksi, että se aiheuttaa EK:sta ja SAK:sta EK:n Euroopan parlamenttiin rahoittaman Liisa Jaakonsaaren (sd) kaltaisia rääkäisyjä, osoittaa, miten hyvin maksettuja sosialidemokraatitkin ovat.

Suomi uskoo talouskasvuun ja ahneuteen jamenee Natoon heti, kun kansan enemmistö saadaan sen taakse, koska muuten ei päästä jakamaan sotasaaliita. Ulkomaalaispolitiikka jatkuu ennallaan, koska EK niin käskee, ja halpaa ja kallista työvoimaa tarvitaan.

* Minusta juuri tämä on Euroopan unionin tavoite. NATO:n vuoksi ei Euroopan unioni voi olla itsenäinen Yhdysvalloista ja Yhdysvaltain viides kolonna Euroopan unionissa on Britannia, joka vaalii transatlanttista suhdetta siksi, etteivät Ranska tai Saksa koskaan sitoutuisi suojelemaan brittiläistä kansainyhteisöä kautta maailman. Konsumerismi puolestaan hävittää yhteisöllistä kansallistunnetta ja pelkistää solidaarisuuden samoja muotivaattaita käyttävien piiriksi. Uskon, että Pasi J. Matilainen olisi iloinen ostovoimaheimoisuudesta, koska yhteiskunnallisen arvon rahallistaminen tekee itävaltalaisesta koulukunnasta mittaavamman yhteiskunnalisten arvojen osalta, jotka ovat tiivistettävissä kolmen kuukauden EURIBOR:iin. Suomen suurin ponnistus on lähettää kaksi raskasta konekivääriä Somalian rannikolle merikelpoisella miinalaiva Pohjanmaalla, joka ei voi saada ainuttakaan pikavenettä kiinni. Mikä tahansa vanha rahtialus olisi kelvannut yhtä hyvin.

Yhteiskuntajärjestys ei muutu ja köyhät siirtvät pikkuhiljaa lopullisesti omille alueilleen.

* Köyhyys keskittyy Helsinkiin ja Vantaalle, kun taas Espoossa voi elää.

Kouluja käyneet elävät aivan eri maailmassa ja puhuvat aivan eri kieltä, kuin pakkoruotsin uuvuttamat minimimäärän kontanneet.

* Pakkoruotsi on köyhän pelastus.

Ei kukaan kaipaa Jakomäen ja Kontulan toimettomien ennakkoluuloja yleisiksi arvoiksi.

* Tätä varten on Tony Halmeen ja Jussi Halla-ahon ylilyöntien vartioiksi Kaarina Hazard, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske sekä valtiosyyttäjä Mika Illman. Se muodostavat hyvinvoinnin kuulo- ja etuvartioston. Helsingin Sanomien naispataljoona suojelee poliittista korrektiutta sanavapausbarbaareilta. Tyylin avulla kielletään myös sisältö.

Jotenkin kaikki on rapautumassa. Kun kulkee missä tahansa Euroopan isommassa kaupungissa hiukankin turistipaikkojen ulkopuolella, tältä vaikutelmalta ei voi välttyä. Ihan kuin ei enää välitettäisi.

* Kun liberalismi ja markkinatalous alkavat vaikuttaa, ei kukaan voi enää mitään, koska valta on siirretty kuningatarkuluttajalle. Luottokelpoisuus ratkaisee.

Eikö tässä maailmassa ole enää ihmisille muuta tavoitetta kuin raha ja mammona.

* Ei ole, koska on luotavat kansoja suurempia valtioita ja toimeentulon piiriä suurempia markkina-alueita. Muutoin ei Nokia, Microsoft Corp jne. menesty.

Jos niihin ei ole mahdollisuuksia, alkaa synkkä toivottomuus ja tyhjyys.

* Niin alkaa. Alkaa myös virtuaalinen sisältötuotato, jota Jussi Vaarala on korostanut.

Ja kaikki sotketaan tai pannaan paskaksi. Ja mammonan tavoittelu vie pallon alta.

* Ainoa myönteinen asia on kehittyneide maiden väkiluvun lasku, koska se vähentää sottaajien määrää seuraavassa sukupolvessa.

Eihän se niin saisi olla. Yksikään suomalainen puolue, eikä oikeastaan yksikään poliitikko ei edusta mitään vaihtoehtoa millekään.

* Näin ei toki saakaan olla Lissabonin sopimuksen vuoksi. Vaikka vaalitulos olisi mikä hyvänsä, voittavat SAK ja EK EU:n avulla demokraatit.

On aivan sama ketä oikeastaan äänestää. Vallasta poliitikot taistelevat.

* Kyseessä on eturyhmien yläpään kamppailu.

Ehkä persut hetkeksi herättelevät voitollaan. Mutta puolue ensinnäkin hajoaa heti kättelyssä. Ehtiiköhän Soini kunnolla hallitukseen. Toiseksi on Suomessa eliminoitu kommarit ja vennamolaisetkin, joten kyllä se menee persutkin. Muutama opportunisti jää kuten Pekka Vennamo ja Suti muistomerkiksi. ja siinä se sitten on.

* Sulo Aittoniemen hääsivät nurkkaan Matti Vanhanen ja Maria Kaisa Aula. Palkkioksi Aulasta tehtiin lapsiasiamies. Hän ilmeisesti otti viitasaarelaisen ukkomiehen ja sai siirtää työpaikkansa lähelle kotia Jyväskylään.

Persut on hieno protesti, mutta senkin arvot ovat tyhjiä huutoja.

* Perussuomalaiset auttavat kolmea suurta puoluetta supistumaan nöyrän kokoisiksi. Näin tavallaan EK, SAK ja Akava jäävät osittain tyhjän päälle. Tämä on niin suuri uhkakuva, että Helsingin Sanomilta on jatkossakin odotettavissa ATT-hyökkäyksiä ja vihapolitiikkaa (ATT; alemman tason toimittaja).

Jani Kuusela

Sitten täytyy vielä muistaa, että nukkuvien puolue on ylivoimaisesti Suomen suurin "puolue". Nukkuvia on yhteensä 1,6 miljoonaa. Suomen toiseksi suurimmalla puolueella, kokoomuksella on noin puoli miljoonaa äänestäjää. Ainakin itse olen pitänyt sen verran KOVAA METELIÄ, että monta nukkuvaa on jo herännyt. Luulenpa, että näemme vielä ennen kokemattomat vaalit. Muutos tulee. Se on varmaa.

Enteileekö Ismo Alangon uusin jotakin tulevaa:

"Valtakuntaa uhkaa sekasorto
tyynen veden pinta väreilee
uhka nousee sieltä
mistä ei osattu odottaa..."

Eläköön pienpuolueet!

Johannes X (nimimerkki)

Jees! Eiköhän siis houkutella kaveritkin äänestyspaikalle, niin alkaa meilläkin vähitellen demokratia toteutumaan. Taitaa tulla jännittävä kevät... :D

Henry Bjorklid

Nimenomaan!
Hyvissä ajoin ennen vaaleja:
Funtsi soittolista => kyyditysrengas kasaan => bileet

Vaalien alla ja varsinaisina vaalipäivinä:
Kyyditysrengasjäsenet funtsivat omia soittolistojaan => kontakti etukäteen => kyyditys => vaalibileet

Eläköön pienpuolueet!
Elämä on bileitä täynnä - älä jätä väliin tärkeää ja rakentavaa biletystä!

Henry

Vee (nimimerkki)

"Ehkä kuitenkin perussuomalaiset eroavat just siinä näistä muista, etteivät he oikeastaan lupaile mitään."

Juuri näin. Vaikka asiasisältöjä on vaadittu, tärkeintä minulle on tapa toimia - siihen tarvitaan muutos Suomessa. Tästä on helppo vakuuttua, luki sitten tämän päivän, eilisen tai huomisen uutisia.

Eli ei pelkästään mitä, vaan myös miten. Toimintaperiaate. Rehellisyys, asiantuntevuus, ahkeruus ja vastuun otto myös heikommista. Onko se sitten persut, miksei? Nyt on tilanne, että äänestää kannattaa, muuten vanha meno jatkuu nukkuvien äänillä. Laskekaapa, kenen etu äänestämättömyys olisi?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Keskeistä on palauttaa Suomea lähemmäs nelipuoluejärjestelmää supistamalla kolmekoplaa nöyrempään kokoon. Svenska folkpartiet, Vihreä liitto ja Vasemmistoliitto eivät ole oppositiopuolueita.

J. Gagarin

Häh? Vihreät ja hurrithan ovat hallituksessa, joten tuolla toteamuksella ei ole uutuusarvoa kuin Vasemmistoliiton kohdalta.

Vieras (nimimerkki)

Voihan vee, sanonko, en sano.
"Ehkä kuitenkin perussuomalaiset eroavat just siinä näistä muista, etteivät he oikeastaan lupaile mitään."

Juuri näin sanoo vee. Jos ei ole mitään ohjelmaa eikä asiasisältöä, millä toimia niis sehän on kuin mullikkalauma pellossa tai känniset pusikossa.
Vee näyttää olevan henkilö, joka haluaisi keksiä ikiliikkujan. Liike on tärkein, ei se, millä se liike saadaan aikaiseksi. Tyypillistä persua, niin tyypillistä!
Ei mitään väliä mitä pälätetään kunhan saadaan älämölöä aikaiseksi. Pikku lasten touhua !!

Vee (nimimerkki)

Terve taas, Vieras!

Tuo lainausmerkeissä ollut oli lainaus, jonka maailmaansaattamisen kunnia kuuluu Helena Eroselle, ei minulle.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

On jokseenkin ihmeellistä se, ettei Elinkeinoelämän keskusliiton Euroopan parlamenttiin rahoittama Lasse Lehtistä seuraava elinkeinoelämän kiintiönainen Brysselistä malta olla puuttumatta Suomen sisäisiin asioihin.

Ensimmäinen, joka ehdotti kolmen koplaa oli entinen kunta- ja aluemiisteri, 23-vuotiaana Haapaveden kunnanjohtajaksi ryhtynyt, pissatolpaksi julistautunut Tornion kaupunginjohtaja Hannes Manninen. Manninen tunnusti tosiasiat ja ehdotti kolmen keskisuuristuvan eli pienentyvän suuren yhteishallitusta siksi, että niiden kannatus on 1972 tasolla, jolloin SMP:llä oli 17 kansanedustajaa ja Keskustapuolueella 35.

Liisa Jaakonsaaren kannanotto on Eteläranta 10:stä ja Hakaniemestä. Sosialidemokraatin on vaikea kuvitella kansanvaltaa ja vapaita vaaleja, sitä, että filatovilaista pysähtyneisyyttä ja orjuutta jonkin verran purettaisiin.

Liisa Jaakonsaari tuli eduskunnassa tunnetuksi "Ihmemaan Liisana" mm. siksi, että hänellä oli omalaatuisia ulko- ja puolustuspoliittisia mielipiteitä. Hän mm. runoili tarinaa siitä, mite Suomi-neito on kihloissa NATO:n kanssa.

Käyttäjän jani73 kuva
Jani Koivula

Ööh ... siis korjaa jos olen väärässä, eikö kihlaus tarkoita lupausta naimisiin menosta? Suomen armeija Hornet hävittäjineen ja ilmatorjuntaohjuksineen on jo NATO-yhteensopiva - ainoa mikä puuttuu on porvarihallituksen nimellinen siviilivihkiminen kaikessa hiljaisuudessa. Suomi on Elisabet Rehnin ajoista lähtien uudistanut systemaattisesti puolustusvoimia NATO-yhteensopivaksi (toki rauhanturvaoperaatioiden helpottamiseksi ensisijaisesti), mutta aivan turha on demareiden piikkiin laittaa NATO-keskustelua. Varsinkin jos puhutaan tosiasioista. Enkä nyt väitä että sotilasjärjestelmämme pitäisi olla kytköksissä Venäjään.

Soini oli jo valmis myymään perseensä eläkeiän noston kohdalla kunhan pääsee hallitukseen. Mistä muusta PERIAATTEISTA Soini on valmis luopumaan? Soini kritisoi kovasti virheitä, mutta he sentään eivät ennen vaaleja kertoneet siitä mistä kaikesta he voivat omista periaatteistaan luopua päästäkseen hallitukseen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ööh ... siis korjaa jos olen väärässä, eikö kihlaus tarkoita lupausta naimisiin menosta? Suomen armeija Hornet hävittäjineen ja ilmatorjuntaohjuksineen on jo NATO-yhteensopiva - ainoa mikä puuttuu on porvarihallituksen nimellinen siviilivihkiminen kaikessa hiljaisuudessa.

* Suomen puolustusvoimat ei ole NATO-yhteensopiva, vaan se on maavoimien osalta Saksa-yhteensopivat alkaen Leopard 2 A4 -panssarivaunuista. Olla jossain määrin palattu 1943-1944 -tilanteeseen. Ilmavoimien osalta Suomi ei ole NATO-yhteensopiva, vaan US Navy -yhteensopiva, mitä ei ole ennen tapahtuut, vaikka maaliskuussa 1940 Brewster Buffalot saatiinkin maahan. Eurooppalaisessa NATO:ssa nimittäin ei ole US Navy -hävittäjiä eikä järjestelmiä kuin Espanjalla. Kolmas länsieurooppalainen, jos Suomi kuuluisi Länsi-Eurooppaan, on keskieurooppalainen Sveitsi. Suomi ei tarvigtse NATO-yhteensopivuutta, vaan Saksa- ja Yhdysvallat yhteensopivuutta. Liisa Jaakonsaari muuten ei ole perehtynyt asejärjestelmiin edes sillä tarkkuudella kuin Mauno Koivisto. Aseista tai alikersantaistaka ei ymmärrä edes ylipäällikkö Halonen mitään eikä maavoimien kapteeni Niinistö hallitse edes merivoimien arvomerkkejä. Häntä ei siis voisi laskea lomakokeesta lomille. Liisa Jaakonsaari on NATO-puuma.

Suomi on Elisabet Rehnin ajoista lähtien uudistanut systemaattisesti puolustusvoimia NATO-yhteensopivaksi (toki rauhanturvaoperaatioiden helpottamiseksi ensisijaisesti), mutta aivan turha on demareiden piikkiin laittaa NATO-keskustelua.

* NATO asettaa standardit. Jo puolustusvälineteollisuuden vuoksi on välttämätötä yhdentää käytäntöjä - myös liittoutumattoman maan. Olemme olleet sotilasliitossa 1.12.2009 alkaen Lissabonin 26 muun jäsenvaltion kanssa.

Varsinkin jos puhutaan tosiasioista. Enkä nyt väitä että sotilasjärjestelmämme pitäisi olla kytköksissä Venäjään.

* Olisi hyvä, jos meillä olisi myös venäläisiä aseita niin kuin neuvostoliittolaisia ennen. Kreikka on tällainen maa, joska se joutuu valmistautumaan sotaan Kyproksen puolesta EU-valtiona myös Turkkia ja sen Israelin vuoksi tukemia Yhdysvaltoja vastaan.

Soini oli jo valmis myymään perseensä eläkeiän noston kohdalla kunhan pääsee hallitukseen. Mistä muusta PERIAATTEISTA Soini on valmis luopumaan?

* Eläkkeiden leikkaus on välttämätöntä. Yhden joutilaisuus ei voi olla paljoa arvokkaampaa kuin toisenkaan.

Soini kritisoi kovasti virheitä, mutta he sentään eivät ennen vaaleja kertoneet siitä mistä kaikesta he voivat omista periaatteistaan luopua päästäkseen hallitukseen.

* Sen kyllä arvaa: nuoret töihin.

J. Gagarin

Olet siis Helena päättänytkin liittyä persuihin?

J. Gagarin

Oli tuo kirjoitus sen verran hehkutusta "kansan tahdolle" ja "vanhojen puolueiden" asennetta vastaan, että oli vaikea välttää tunnetta siitä, että kyseessä on ainakin jonkinlainen syvä sympatiseeraus.

(Muuten, aika wanha puolue se perussuomalaisetkin on, jos lähtökohdaksi ottaa 1959 perusteun pientalonpoikien puolueen).

Vieras

Absurdistanin Ihmemaan peruslaski(Äly?)ämpäri nimeltään Liisa.

Veli Hyvönen

Toisaalta, Soini on saattanut laittaa sdp:n juoksemaan pillinsä mukaan hajottaakseen vasemmistoa ja oikeasti tähtääkin hallitukseen kokkeleiden kanssa. Kepu olisi ainakin kaupungeissa ongelma uskottavuuden kannalta.

Tietenkin jos persut saa 50,1 % äänistä niin silloinhan persut voi muodostaa enemmistöhallituksen yksin.

Mutta jos tulee rökäletappio niin sitten taas nykyiset valtapuolueet voivatkin jatkaa perinteikästä politiikkaa.

Vieras

Persujen enemmistöhallitus tekisi todella poikaa, tulisi välillisesti kunnon tuuletukset ja puhdistukset ja Muutos-2011 voisi olla kaikupohjana.
Tekisi todella hyvää- raikkaat uudet tuulet puhaltaisi.

Käyttäjän jani73 kuva
Jani Koivula

Perussuomalaiset ovat keränneet sen verran ystäviä vaalikentillä, että tarvitsevat 50% kannatuksen päästäkseen hallitukseen, sillä mikään puolue ei halua samaan hallitukseen puoluetta, jonka johtaja Timo Soini osaa käyttäytyä ja on oikeasti fiksu, mutta muut ehdokkaat ovat paikallisia seinäruusuja :) Jo nyt Soini irtisanoutuu muiden ehdokkaiden puheista ja teoista - miten sitten hallituksessa?

Kun demokratia on raiskattu sen jälkeen kun presidentiltä vietiin hallituksen hajottamisoikeus siten että rivikansanedustajat pakotetaan ryhmäkuriin, niin miten Soini pystyisi vakuuttamaan toisten puolueiden puheenjohtajille, että he äänestäisivät samoin kuin Soini? Kansanedustajan työ on kompromissien hakemista ja perussuomalaisilla ei ole minkäänlaistan yhteistyökykyä - näin ovat kiirineet huhut kunnista, jossa persut opettelevat yhteistyön ABC:tä.

Veli Hyvönen

Kateellisten panettelua ja ämmien juoruja.

Vieras (nimimerkki)

Jos Hellu itte vaivautuisi ehdokkaaksi, niin kohta olisi jo ministerin auto odottamassa.

Vieras

Siisti provo, kuvaile auto myös. Punainen riemukupla;)

Pena (nimimerkki)

Kyllä Siikalan Pekkaa nyt sapettaa, kun Pekka on umpirakastunut Helenaan, joka nyt tälleen flirttailee Persujen kanssa....Joita taas Pekka inhoaa yli kaiken....

Ei tiiä Pekka nyt miten kielensä vääntäis.....

Hienoa Helena

Henry Bjorklid

Niin, eikö olisi aiheellista perustaa oma rintama Kolmen Koplaa vastaan?

Toinen vaihtoehto on jeesustella edelleen Kolmen Koplan mokia ja paniikkia sekä aprikoida galluppeja. (tää oli vaan sarkasmia)
Parempi olisi jos keskityttäisiin taisteluun Kolmen Koplaa vastaan!

Etsin edelleen tahoa, joka tekisi kanssani (rahoittaisi kanssani ja tettäisi) puskuritarroja.
Onko täällä Usarissa muita kuin höpisijöitä?

Henry

Ventovieras (nimimerkki)

Ei kannata, Soinilla on niin rasvainen teflonpinta ettei siihen tartu mikään ennen kuin siistiytyy ministeriksi.

Niin rasvattua poliittista broileria ei ole tämä kansa ennen nähnyt :)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Timo_Soini

Henry Bjorklid

En kuulu PS:n tai Soinin kannattajiin.

P.S. Mistä puoluetoimistosta kirjoittelet?

Henry

Ventovieras (nimimerkki)

Saanee sentään kukin tykönään edes ihmetellä mille teflonjalustalle se eri puolueista kerääntynyt pyrkyriporukka on nostettu :)

Expat (nimimerkki)

Ja on ainoastaan pikkuisen normikörttiläistä vanhoillisempi... Onkohan naimaton osa tästä kuuluisasta kansasta nyt tietoinen, että seksuaalisuus ei sitten heidän kirkasotsaisen suuren johtajansa mukaan kuulu heille? :D

Mikähän lie Timon suhde alkoholiin? Ymmärrän kyllä, että aiheesta ei juuri mainita, koska jos se on vähääkään negatiivinen, niin siitä kansa saattaisi hermostua kuin venäläiset Gorballe aikoinaan.

Ja löytyy sentään näköjään Timollekin "vaikeita kysymyksiä"... tähän mennessä kaikki ovatkin olleet helppoja, sellaisia sutkauksenomaisia.

Hassu setä.

Käyttäjän helenat kuva
Helena Tornberg

Ihmettelen, että Helena ym. täällä tahtovat muutosta ja silti hehkuttavat kannatusta puoluejohtajalle Soinille, joka edustaa tosi vanhakantaista
politikkaotetta. Olen tavannut Soinin ja muiden puolueiden puheenjohtajia esim. presidentti- ja eu-kampanjan aikana. Soinilla ei ollut varaa kohdata tasa-arvoisesti nk. ei julkkis tavallisia ehdokkaita. Muiden puolueiden puheenjohtajat ja myös presidentti Halonen pyrkivät huomioimaan kaikkia läsnäolijoita. Soini ei myöskään"alentunut" vaalipaneleihin tai avoimeen vuorovaikutukseen muiden puolueiden edustajien kanssa. Mediakuva, missä Soini keskittyy huumori-letkauksiin tai ampumaan alas vastapuolen sanomisia, ei myöskään ole tuonut uskottavuutta. Olen kuullut Espoon valtuustosta huhuja, että Soini pureutuu ihan aidoisti asioihin yhdessä muitten kanssa, mutta kun media on paikalla alkaa aivan erilainen show. Toivon, että tämä "ei-populisti" Soini tulee esille myös medialle että pääsemme arvioimaan poliittisen sanoman uskottavuutta.

Käyttäjän tuovilievemaa kuva
Tuovi Lievemaa

"Mikä kansa on? No, kansa on just se, joka TIETÄÄ!"

Kansa kyllä tietää jotain, mutta kansalle olisi silti pitänyt kertoa.
Taitaa tuosta viime sodasta olla liikaa aikaa, että ihmiset osaisivat ottaa enää mitään vakavasti. BB taitaa olla pehmittänyt aivot lopullisesti?

Reijo Tossavainen

Helena, sinut on haastettu! Katso viimeistä blogiani...

Toimituksen poiminnat