Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Räikeää rasismia vai valtiopäivätalo

Eilinen Tampereen tuhopoltto ja siihen liittyvä kiinniotto on herättänyt nyt sitten keskustelua rasismista ja rasistisista rikoksista, vaikkei edes ole tietoa siitä, minkä etnisen ryhmän edustajia tuhopolttajat ovat tai mikä heidän motiivinsa on.

Jos kyseessä on teko, jonka motiivi todella on ainoastaan se, että pitserian omistajat ovat ulkomaalaistaustaisia, niin rikos on erittäin tuomittava ja järkyttävä. Tosin tuomittava ja järkyttävä se on kaikesta huolimatta. Kolme nuorta ihmistä kuoli täysin turhaan.

Jos paljastuu, etteivät tekijät olleet suomalaisia tai ettei motiivi ollut rasistinen, niin silloin päästään käymään mielenkiintoista keskustelua siitä, että miksi juuri tämä teko ja tekijöiden taustoilla spekulointi nousee niin kiivaasti esiin, mitä ei esimerkiksi Turussa tuhotyön kohteeksi joutunut buddhalaistemppeli ole saanut aikaan vaikka kyse on aivan yhtä törkeästä rasismista.

Vaikka tämä tuhopoltto paljastuisi muuksi kuin rasistiseksi rikollisuudeksi, niin kuitenkin elämään jääneen kuitenkin se, että ”olisi voinut olla..”, ja tämä tapaus tulee varmasti nyt sitten olemaan monen eri tahon uusi ase perussuomalaisia ja muita maahanmuuttokriittisiä puoleensa vetäviä puolueita vastaan, vaikkei kyseisillä puolueilla ole mitään tekemistä rikollisuuden kanssa.

Niin tai näin, mielestäni on erittäin mielenkiintoista, että eilen aamullahan räjähti myöskin Malmön maahanmuuttajalähiössä. Joku oli asettanut räjähteitä jonkun liikehuoneiston ulkopuolelle, mutta siellä ei henkilövahinkoja onneksi tullut. Jännä sattuma. Ruotsissa näitä vissiin tapahtuu aina silloin tällöin ja kiinnostaisi tietää, että ovatko nuo rikokset rasistisia vai keskenäänkö ne maahanmuuttajat siellä toisiaan räjäyttelee?

Kun tiedetään, että Ruotsissa on väkivaltaakin käyttävä maahanmuuttokriittisiä vastustava järjestö, niin tulee väkisinkin mieleen, ja lähden tässä nyt häpeämättä spekuloimaan, kun kerran spekulointi vakavan asian ympärillä on ihan sallittua, että jospas kyse onkin siitä samasta keinosta, jolla natsit 30-luvun alussa vaiensivat vasemmiston maassaan. Lavastetaan tuhopoltto (valtiopäivätalo 1933), josta kiinni saadaan kommunisti, joka tunnustaa teon. Kommunismista saatiinkin kätevästi koko kansalle vihollinen, millä luotiin pohjaa tulevalle politiikalle ja sen toteuttamiselle.

Jos nyt tämä Tampereen räjähdys osoittautuu puhtaasti rasistiseksi teoksi, niin lupaan osallistua Päivi Lipposen rasisminvastaiselle marssille.

 

Sitä odotellessa lähetän syvät osanottoni uhrien omaisille.

 

Helena 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Helena, hyvä kirjoitus. Jäämme odottamaan poliisin tutkimuksien tuloksia. Myös osanottoni omaisille.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitos Ana. Toivotaan, että tapaus selviää nopeasti, jottei ihan mahottomaksi tämä nettispekulointi kerkeä yltyä.

Pentti Järvi

´satamente, Ana! Viime yönä tennisottelun lomassa seurasin merkillistä blogikirjoittelua (Harri Tirkkonen, poistettu kait jo), missä syylliset jo "tiedettiin".
Annetaan poliisille työrauha.

Samoin: osanottoni omaisille ja läheisille.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Jos nyt tämä Tampereen räjähdys osoittautuu puhtaasti rasistiseksi teoksi, niin lupaan osallistua Päivi Lipposen rasisminvastaiselle marssille."

Miten määrittelet puhtaan rasistisen teon?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jos tekijät posauttivat ruokapaikan siksi, että sen omistaa ulkomaalaistaustaiset ihmiset, niin silloin se on puhtaasti rasistinen teko. Jos taas taustalla on jotain muuta (velka, kiista jostain naisesta ym.), niin en tiedä onko se rasimia, vaikka tekijät ja ravintolan omistajat edustaisivatkin eri etnistä ryhmää.

Noin yleisesti mitä tulee näihin kebabpizzerioihin kohdistettuihin tihutöihin, niin minä en niitä tajua. Ne ihmisethän ovat just sellaisia maahanmuuttajia, joita on kiva kun Suomeen tulee, yrittelijäitä ja oikeesti, ankeeta olisi elämä ilman "ählämipitsaa" <- anteeksi tuo ilmaisu, sillä en tarkoita mitään negatiivista. Mielestäni nuo kebabpizzeriat ovat ihan parasta kulttuurinrikastamista tyyliin ikinä! Muutenkin toivoisin, että mamut perustaisivat enemmän ruokapaikkoja ja siten toisivat sitä omaa etnisyyttään kansan keskuuteen.

Harri Tirronen

Kaappirasistit perustelevat yleensä näkemyksiään sillä, että maahanmuuttajat eivät tee työtä tai ovat geneettisesti työkyvyttömiä, kuten Homma-foorumilla asia ilmaistaan.

Todellisuudessahan rasisteille ei ole pätkänkään väliä sillä tekevätkö maahanmuuttajat täällä työtä vai ei vaan vihan motiivi on rasistinen. Sillä tavalla esim. puheet maahanmuuttajasosiaalipummeista voi lopettaa koska rasistisen vihan kohdalla ainoa merkitsevä asia on pelottava/ahdistava erilaisuus. Tämänhän saavat tuta Suomessa ihan kantasuomalaisetkin homot ja naiset kun poikkeavat valkoisen heteromiehen normista. Olethan itsekin nähnyt sen naisvihan mikä Laasasen blogin kommenttiosostollakin kukkii ev.lut kirkosta puhumattakaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä en ymmärrä sellaista muukalaisvihamielisyyttä, joka kohdistuu niihin maahanmuuttajiin, jotka tulevat tänne töihin tai yrittäjiksi. Kaikista naurettavinta on venäläisturisteihin kohdistettu viha. Jumalauta, se porukka tuo niin paljon rahaa Suomeen, että ei mahdu tähän kupoliin heidän vihaamisensa. "Ryssiä joka paikassa" - voi taivas.

Harri Tirronen

Ehkäpä nämä venäläiset tatjaanat, jotka ostavat Stockalta meikkejä, ovat vastuussa Stalinin rikoksista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tai ainakin käyttävät meikkiostoksia rahanpesuun.

Harri Tirronen

Minkäs teet, kun olet mafioson vaimo.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Jos tekijät posauttivat ruokapaikan siksi, että sen omistaa ulkomaalaistaustaiset ihmiset, niin silloin se on puhtaasti rasistinen teko."

Entä riippuuko se mitenkään teon tekijän taustasta? Voiko teko olla rasistinen, jos tekijäkin on ulkomaalaistaustainen?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jani, sepä se. Joskus olen yrittänyt tuloksettomasti selvittää, että sisältävätkö rasistisia rikoksia listaavat tilastot ainoastaan kantasuomalaisten ulkomaalaissyntyisiin tai muuten etnisesti poikkeaviin kohdistamia rikoksia vai onko niissä myöskin mukana ne rikokset, joita ulkomaalaistaustaiset, etnisesti toisistaan eroavat ryhmät tekevät toisilleen ja/tai etnisesti ei-suomalaiset tekevät kantasuomalaisille?

Tuolla toisessa ketjussa oli kommentti, jonka mukaan suurin osa pitseriapaloista olisi vakuutuspetospaloja. Pitääköhän väite paikkansa?

K Veikko

"minkä etnisen ryhmän edustajia tuhopolttajat ovat"

Mikä olisi se tuhopolttajan etninen ryhmä, että se EI lisäisi vihaa ja vihakeskustelua?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jos ne olisi saamelaisia, niin ne voisivat profiloida tapahtuman osaksi itsenäisyystaistelua.

frank (nimimerkki)

Teko on tuomittava täysin motiiveista riippumatta eikä uhreja tai heidän omaisiaan taatusti lohduta oli se mikä tahansa, osanottoni heille.
Niille, jotka koettavat tätä tragediaa käyttää omien tarkoitusperiensä ajamisen välikappaleena esitän vain syvän halveksuntani.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olen tismalleen samaa mieltä!

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Niille, jotka koettavat tätä tragediaa käyttää omien tarkoitusperiensä ajamisen välikappaleena esitän vain syvän halveksuntani."

Aivan.

J. Gagarin

Periaatteessa kyseessä voi olla maahanmuuttajavastainen attentaatti tai sitten ihan mikä muu tahansa. Siis kaksi perusvaihtoehtoa. Jälkimmäisen vaihtoehdon kohdalla on samantekevää mihin etniseen ryhmään tekijä lie kuulunut, koska niitä "ei-rasistisia" attentaatteja tehdään missä tahansa ja kenen toimesta tahansa; Myyrmannin pommi, Sellon ammunnat, Pohjoisen Rautatiekadun autopommi, Kirjapaino Kursiivin räjäyttäminen, lukuisat vakuutuspetostulipalot, j.n.e.

Jos kyseessä on maahanmuuttajan suorittama teko, niin sitä ei siis voi alkaa hyödyntää esimerkkinä siitä, mitä maahanmuuttajista seuraa. Mutta jos kyse on suomalaisen rasistin suorittamasta teosta, niin tietyt tahot todennäköisesti korostavat, että tällaista seuraa siitä, että on sallittu liikaa maahanmuuttajia.

Tokion suuressa maanjäristyksessä 1920-luvulla, kun kymmeniätuhansia ihmisiä kuoli, oli joidenkin shintolaispappien tulkinta asiasta sellainen, että Nipponin jumalat ovat suuttuneet siksi, että Japaniin on päästetty liikaa ulkomaalaisia. Suomella ja Japanilla on joitakin yhteneväisyyksiä keskenään: syrjäinen ja eristäytynyt sijainti, arvoituksellisen kontekstipainotteinen kommunikaatiokulttuuri, tunteiden hillitseminen ja erittäin korkea kansallisuusidentiteetti.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Pidän törkeänä eilistä kirjoitusta, jossa Tampereen murhapoltto tuomitaan rasistisena tekona, vaikka minkäänlaista sitä tukevaa tietoa ei ollut.

Tämän päivän pidätys mielestäni viittaa johonkin muuhun. Näin nopeasti ei poliisi tavoittaisi terroristeja, vaan veikkaisin, että aiheet pidätykseen on saatu vakuutusyhtiöiltä ja puhelinyhteyksien läpikäynnillä. Toivottavasti rikos saadaan selvitettyä pohjiaan myöten.

Pekka Siikala on edelleen asialinjalla, mutta taitaa siellä olla sellaisia selvännäkijöitä tänäänkin. Olen vasta otsikoita silmäillyt.

Toisaalta meillä on vastaavia esimerkkejä lähimenneisyydessä aivan pilvin pimein. Rasistisia vihakirjoituksia, runsaimmin ehkä raiskaustapauksista, joista ei juuri tietoa ole ollut, vain jonkun vihjaus ulkomaalaisista syyllisistä. Turussa sattui pari vuotta sitten, että eräs nainen soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti tulleensa viiden ulkomaalaisen miehen raiskaamaksi. Tapauksesta kirjoitettiin suomalaisilla nettipalstoilla kymmeniä kilometrejä. Ehkä ulkomaillakin, mutta en niitä palstoja kovin paljon lue.

Poliisi saattoi tutkimuksissaan todeta erään ravintolan sisäänkäynnin valvontakamerasta, miten ravintolasta hoippui ulos kyseinen nainen, otti kännykkänsä ja soitti. Juuri kyseiseen aikaan oli hätäkeskukseen tullut puhelu naisen kännykästä. Valitettavasti on erittäin paljon ihmisiä, jotka näkivät näitä nettikirjoituksia, mutta eivät koskaan ole kuulleet asian oikeaa laitaa.

Jari-Petri Heino, käsi sydämellä, montako metriä tuli kirjoitettua kyseisestä tapahtumasta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tässäkin tapauksessa saattaa olla kyseessä valvontakamerasta saatu tieto, poliisihan mainitsi eilen myös tapahtumapaikan lähellä olevasta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mietin ihan samaa aamulla, kun eikös nykyään varsinkin suurempien kaupunkien taajamissa melko tiuhaan valvontakameroita ole?

Pentti Järvi

Timo Elonen tuolla alempana kehotti tarkkailemaan JPH:n kirjoitustyyliä. Hmhh. Kun Saksasta tuli puhe, kiinnitin huomioni Helenan saksalaistyyliseen suomen kieleen: sivulauseen predikaatti (teonsana)on lopussa. :)

Nimim. SVO-järjestys kunniaan

Koko viesti off topics, sorry!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Pentti, mie olen myöskin tuon ihan oman sanajärjestykseni huomannut :D Mutta koska mie teen mitä mie haluan ja koska mielestäni SOV SVO:ta kauniimpi on, niin... ;))

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin, näitä outoja "ulkomaalaistaustaisten" tekemiä väitettyjä rikoksiahan on tosiaan ollut esillä viime aikoina. Niin kuin se eräs tyttö, joka löytyi köytettynä sieltä purosta ja sitten oli se nuori tyttö, joka väitti tulleensa jonkun mamun ryöstämäksi, vaikka oikeasti oli itse hävittänyt humalassa tavaransa. Mielenkiintoista on se, että nämä keksityt rikokset ovat juuri (nuorten) naisten kehittelemiä.

J. Gagarin

"Mielenkiintoista on se, että nämä keksityt rikokset ovat juuri (nuorten) naisten kehittelemiä."

Täytyypä kokeilla meneekö se läpi, jos menen poliisille kertomaan, että taimaalaistyttö on juuri raiskannut minut.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tai helevetin iso musta ukko ;)

Harri Tirronen

Missä mielessä iso? Tämähän on yksi näistä mustiin liittyvistä kliseistä. On siinä todellisuuspohjaa sitten tai ei.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Vaan kuinka traagisesta tapahtumasta voi poikia näinkin humoristista tavaraa: "Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista." - Päivi Lipponen.

En mie ehkä Lipposkaa maltilliseksi kuvailisi.

"Rikoskomisario Kallioniemi sanoi aamulla Ylelle, ettei ainakaan toistaiseksi ole näyttöä siitä, että tulipalon sytyttämisellä olisi haluttu hyökätä ulkomaalaisia vastaan." - Hesari.

frank (nimimerkki)

Tragikoomista on lähinnä se jos tuo Päivin pullautus on esimerkki tyypillisen; edes sosdem, kansanedustajan harkintakyvystä. Koomista olisi tarkastella tällaista menoa maan ulkopuolelta, traagista kun täytyy tehdä se sisäpuolella.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Turhaa spekulointia, kuten yllä mainittiin, mutta jos pitää turhasti spekuloida, ainakaan allekirjoittaneen ymmärrykseen ei mene, miksi rasistisesti motivoitunut hyökkäys kohdistuisi Tampereen keskustassa olevaan kebab-putkaan. Jokin ei vaan natsaa tuossa ajatusmallissa.

Tosin, joku piripäinen klanipää nyt ei välttämättä edusta kylmän harkitsevaa järjestelmällistä terroristityyppiä. Kyllä silti luulisi, että helpompiakin kohteita moiselle löytyisi.

Oma spekulaationi on, että kys kebab-putka ei missään tapauksessa ole satunnaisesti valikoitu jo ihan sijaintinsa takia. Motivii löytyy tonkimalla kys. putkan sisältä ja mieleen nousee henkilökohtaisien motiivien lisäksi pieleenmenneet bisnekset tai hämärähommat. Tollanen putka on ihan näppärä rahanpesupaikka.

Jukka-Pekka Vasara

Erkkomedia: palvelukseen halutaan kiireesti valkopikselöijiä ja aiemmin webbiin kirjoitettujen uutimien muokkaajia :)

Jos tekijä olisi jotain tarranliimajaporukkaa olisi 'taapero' (kok) rabortoinut asian jo kaikille vastuullisille puolueille ja näiden huuto kuuluisi nyt jo vähintään kuuhun saakka.

En tiedä asiasta mitään, vuosien kokemuksen perusteella arvaan.

Tulikivenkatku ----

Ei viitteitä
rasismista

Kallioniemen mukaan tähän mennessä ei kuitenkaan ole tullut esille konkreettisia viitteitä siitä, että rikoksen taustalla olisi rasistisia motiiveja.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen....

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No niinpä. Lisäksi pitserian omistajaa ei tämä veli ole tavoittanut. Herää kysymyksiä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Muutama vuosi sitten kuulin yhdeltä turkkilaiselta pizzeriassa töissä olleelta kaverilta, että esim. kurdien poliittiset liikkeet käyvät keräämässä rahaa pizzerioilta. Ajavat mersuilla ympäri suomea ja pyytävät lahjoituksia. Jos syylliset ovat etnisyydeltään muita kuin suomalaisia, vmotiivien kirjo voi olla melkoinen. Suomessa tapahtuu kaikennäköistä, mistä normipena ja edes virkavalta on onnellisen tietämätön.

Jarkko Hietala

Poliisin pidättämä pääepäilty on pitserian omistajiin kuuluva ulkomaalaistaustanen mies. Tuhopoltossa kuoli kolme ihmistä.

Ulkomaalaistaustaisen polttaessa itse oman pitseriansa tavalla, josta aiheutuu lähinnä kantaväestöön kuuluvia ihmisuhreja vaikeuttaa rasimiolkiukon esiin tuomista ja hyötymistä tilanteesta ajaen omia poliittisia päämääriä.

Esim. Pekka Siikalan "Onko Suomessa terrorismia" blogi kirjoitus liittyen tähän pitzeria paloon ainakin näyttää kadonneen bittiavaruuteen valoakin nopeammin kun pääepäillyksi on alkanut paljastua pitzerian omistaja. :D

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106870-poliisi-vah...

Pentti Järvi

Kummallista, että Päivi L:n blogia ei jo heti ilmestymisensä jälkeen poistettu joko Päivin, Päivin avustajan tai jonkun muun toimesta.

Toimituksen poiminnat