Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Onko liikkeellä myrkytettyjä elintarvikkeita?

Lapin Kansalle on tullut Oulussa leimattu postissa joulukortti, johon on lapsellisin harakanvarpain kirjoitettu: ”Israelista peräisin oleviin tuotteisiin on ruiskutettu viiteen tappavaa liuosta Lapissa, Oulussa ja Etelä-Suomessa, mielipiteenä heidän päätöstä jatkaa siirtokuntien laajentamista vastaan.”

KRP ei pidä todennäköisenä, että uhkaus liittyisi terrorismiin, eikä poliisille ole tullut tietoon, että uhkausta olisi toteutettu.

En tiedä mitä elintarvikkeita Israelista tähän aikaan vuodesta tuodaan, taateleita? Siitä tulikin mieleen episodi lapsuudesta, ja tämä tulee aina jouluna mieleen. Äitini nauraa sille aina kun kerron, mutta kun mie olin lapsi, joskus 1980-luvulla, niin jokin kohu taateleiden ympärillä tuolloin vissiin oli. Noh, minulle on jäänyt kammo taateleita kohtaan siksi, että minun muistissani on mielikuva taatelipaketista, jossa on ollut pommi. Ehkä joku muistaa sen, että mihin tuo ylivilkkaan mielikuvituksen tuotos voisi liittyä?

No mutta takaisin aiheeseen. Katselin Lapin Kansan sivuilta kuvaa tuosta heille saapuneesta postikortista. Käsialasta on vähän vaikea päätellä mitään. Sisällön vuoksi olisi helppo kuvitella, että kyseessä on joku katkeroitunut palestiinalainen, tekstaus näyttää lähinnä tarkkailuluokan pahimman häirikön käsialalta.

Kuka saa nautintoa tuollaisesta pelottelusta? Onhan se selvää, että viikon takaiset Tukholman tapahtumat saavat kaikenlaiset häiriytyneet liikkeelle, mutta tuon kortin sisältö on jo melkoista mielikuvitusta vaativaa.

Toivotaan, että keskusrikospoliisi on oikeassa, eikä mitään vaara kenellekään oikeasti ole.

 

Helena Pusu

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin no just katsos mietin, että onko nyt sitrushedelmillä esimerkiksi satokausi sillä suunnalla.
Eiku anteeksi, olen niin vitun tyhmä, että en tienny Israelissa kasvavan muuta ku taatelipalmuja.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Ei mitään hätää - NOUHÄTÄ!
Liikkeellä on vain ahneudella ja vallanhimolla
humeettinsa myrkyttäneitä politikkoja.

Uimakandidaatti, kotiäiti, Harmaasusi™

turunen (nimimerkki)

En ole grafologi, mutta kyllä tuo tekstin asemointi kortilla saattaa kertoa siitäkin, että vasemmalta oikealle kirjoittaminen on kirjoittajalla hieman hakusessa. Eikä olisi ensimmäinen kerta, kun muslimit myrkyttävät israelilaisia elintarvikkeita.
Onneksi ei sentään lähettänyt sianpäätä tai Johanna Korhosen potrettia!

Sinulla on muuten mahtava uusi kuva ;-)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No mie tein tuon oman anaalisointini tuosta käsialasta jo tuossa tekstissä, joten eipä siitä sen kummosemmin. Tosin kävi tuoki vaihtoehtosi mielessä.

Tänks. Aattelin että tuo kuva ei ois silleen provosoiva.

turunen (nimimerkki)

"Aattelin että tuo kuva ei ois silleen provosoiva."

Ei ollenkaan. Siitä tuli mieleen tämä sarja (OT):
http://alturl.com/z6cc4

Anni Loren

Täytyi heti tarkastaa ostamani taatelipakkausten kotomaa. Paketissa lukee "produce of islamic republic of Iran".
Josta tulikin mieleen: Meinaako islamkriitikot tänä vuonna boikotoida taatelikakkua ja kaikkea mitä taatelista voi tehdä. Sopii muuten suolaisiinkiin ruokiin mainiosti ja laajalti käytössä ählämikeittiössä.
Taateleilla on jotenkin vaarallinen maine. Itse muistan lukeneeni että Paula Koivuniemen äiti tukehtui taatelinpalaa syödessään:(

turunen (nimimerkki)

Kemissä oli 1980-luvulla bändi nimeltään Tauno & Taatelintallaajat. Olen boikotoinut iranilaisia tuotteita jo vuosikymmeniä - kiitos kysymästä. Eipä ole tarvinnut puutetta sen takia kokea :-)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minulla ei ole taateleja, mutta on taatelipalmu. Mutta en ole (vielä) siihen tukehtunut, enkä pommiakaan löytänyt. Tosin se on kotoisin eteläisestä Italiasta.

José Arango Arámbula

Kuvasta päätellen jotain mustaa olet sisääsi saanut, kenties lakritsin yliannostus.

Ari Suhonen

Jos katsotaan ruuan tuotantoa kokonaisuudessaan, niin vastaus on kyllä.

Karu Kera

Aika harva kasvissyöjä tietää, että "Hälsans Kök" tuotteet valmistetaan Israelissa. Ruotsinkielinen brändin nimi on luotu harhauttamaan pohjoismaiset kuluttajat. Tanskalaiset, norjalaiset ja suomalaiset luulevan tuotteiden tulevan Ruotsista ja ruotsalaiset luulevat tukevansa kotimaista teollisuutta ostaessaan israelilaisia tuotteita.

turunen (nimimerkki)

Montakohan sataatuhatta arabia Israelin elintarviketeollisuus työllistää? Ehkä hekin olisivat onnellisempia, jos ruoka tipahtaisi rukoilemalla pöytään, kuten serkuilleen pohjoismaissa.

Ben Kaergin

"Montakohan sataatuhatta arabia Israelin elintarviketeollisuus työllistää?"

Työllistää joko suoraan,tai välillisesti reilusti yli puoli miljoonaa israelilaista arabia.Hyvä niin.

BK

José Arango Arámbula

Voi on aito luonnontuote, ei sisällä lisäaineita. Kevytlevitteiden on todettu sisältävän elimistölle vaarallisia lisäaineita ja altistavan pienet lapset erilaisille allergioille. Mainonnalla saadaan paskastakin terveysvaikutteinen elintarvike.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Näin on. Siksipä ei meijän jääkapissa mitään paskamargariinilöitä ole. Ja maitokin on punasta. Ja luomua, minulla laktoosivammasena kun ei maha kestä muuta ku luommuu. Ja aietojjaan tilamaittoo, mutta sitä on niin heikosti tarjolla.

José Arango Arámbula

Kirjoitit "aietojjaan tilamaittoo": And på finska?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Itselleni tulee käsialasta mieleen, että kirjoittaja on tahallaan käyttänyt huonompaa kättään yrittääkseen salata oikean käsialansa.

Harri Rautiainen

"Itselleni tulee käsialasta mieleen, että kirjoittaja on tahallaan käyttänyt huonompaa kättään yrittääkseen salata oikean käsialansa."
Kumpi on huonompi käsi, se millä syö vaiko se mihin pyyhkii takapuolensa?

Toimituksen poiminnat