Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Muistilista jouluksi

Joka vuosi tietyt aiheet nousevat joulun alla esiin. Ajattelin nyt kasata yhteen nippuun kaikki tärkeimmät ohjeet, vähän niinku sellaiseksi survival -oppaaksi uusavuttomille.

 

  1. Älä polta kynttilää verhojen kuppeessa. Tämän pitäisi olla itsestään selvä asia jopa pienelle lapselle, mutta ei vissiin ole. Maailmassa elää paljonkin ihmisiä, joiden käsityskyky ei riitä ymmärtämään sitä, että verhot, jotka ovat monesti vieläpä roihahtamalla syttyvää keinokuitua, oikein imaisevat kynttilästä liekin itseensä.

  2. Joulun idea on muistaa Jeesuksen syntymää. Jouluun liittyy perinteisesti myöskin ajatus rauhasta ja lähimmäisenrakkaudesta. Perskännit eivät sovi jouluun, paitsi jos on aikuisten joulu ja yhdessä sovittu, että nyt kiskotaan oikein kunnon lärvit. Korkki siis kiinni, jos ei osata kohtuudella ottaa. Alkoholia voi nauttia myös nimenomaan nauttimalla. Sitä ei ole pakko killittää. Ja sit muistetaan myöskin, ettei kukaan muu sinun elimistöösi viinaa kaada kuin sinä itse, eli jos on pelkona se, ettei alkoholin nautiskelu pysy nautiskeluna, niin silloin on parasta vetää nollalinjaa, vaikka joku esittäisikin sen kohtalokkaan kysymyksen ”otatko puna- vai valkoviiniä”.

  3. Meno- ja tuloliikenteessä on aika pirun paljon muitakin kuin sinä. Kannattaa siis paitsi varata aikaa niin myöskin jakaa joulumieltä liikenteessä olemalla kohtelias ja huomaavainen muita autoilijoita kohtaan.

  4. Turha skitsoaminen kannattaa jättää vaikka ulos pakkaseen. Jos nyt unohtui ostaa se juustopaketti joulupöytään tai joulusaunaa varten tarkoitetut vastat jäivät kesällä taittamatta, niin ihan turha niitä on harmitella jouluaattona klo. 18. Voin vannoa, ettei enää kuukauden päästä kukaan muista näitä puutteita. Sen sijaan se muistetaan pitkään, jos joku hyppii aattona seinille ja ulisee tuskaisena ”nyt on koko joulu pilalla”.

  5. Jouluna ei kannata alkaa paasaamaan siitä, kuinka joulun ajoittuminen ei liity todellisuudessa mitenkään Jeesuksen syntymään, vaan vanhoihin traditioihin (muistutuksena itselleni. Minulla on ilkeämielinen tapa tuhota jouluihmisten tunnelmaa näillä ”faktoilla”)

  6. Jouluna ei ole pakko ahmia itseään henkitorreissiin. Tämä kannattaa muistaa varsinkin niihen, joilla on taipumusta sydän- ja verisuonitauteihin.

  7. Joululahjapapereita ei saa laittaa paperinkeräyslaatikkoon, vaan ne menevät energiajätteisiin ja palavat sitten mukavasti taivahalle runsaine väreineen. Vaikken nyt mikään ituhippi ole, niin suosittelen varsinkin aikuisille antamaan lahjat uudelleen käytettävissä lahjakasseissa tai kartonkikoteloissa. Tai sitten voi tehdä kuten oma ukkini (jouluterkut ukilleni sinne jonnekin. Hän oli kova jouluihminen ja jännitti aina joulua tosi paljon) joka keräsi aattona lahjapaperit, viikkasi huolella talteen ja käytti samoja papereita seuraavana jouluna.

 

Ja sitten olisi mielestäni hyvä muistaa, että sitä äitiä tai mummoa, tai kenen nurkissa sitä joulua vietetäänkään, olisi hyvä autella pitkin pyhiä. Melko raskasta nimittäin on yhden naisen jouluna koko sukua passata. Myöskin emäntä toivoo joululta rauhaa ja lepoa :)

 

Toivotan kaikille oikein rauhallista ja hyvää joulua. Syökää, juokaa ja laulakaa, mutta muistakaa kohtuus :)

 

Niin ja mie pistin teille kaikille jo tuossa viime viikonloppuna kollektiivisen joululahjan nettiin, löytyy osoitteesta http://alluhonka.blogspot.com/2010/12/luku-1.html

Kyseessä on joskus vuosia sitten ihan omaksi ilokseni kirjoittamani pieni tarina, jota ei ole edes tarkoitettu rypyt otalla luettavaksi. Minulla on tapana kirjoitella hölmöjä tarinoita omaksi ilokseni ja tuo sattui kovalevyltä löytymään. Sieltä löytyy nyt 4 lukua, lisää tulee kunhan ratkaisen pienen juonellisen ongelman, minkä tekstistä huomasin. On sieltä bongattu jo monia muitakin mokia, mutta pieni vika ei kommeessa haittoo & tyhmä ei huommoo eikä viisas sano :)

 

Haleja ja pusuja teille kaikille. Kiitos kuluneesta vuodesta ja olokkeehan kiltisti.

 

Rakkaudella,

Helena Pusu

     

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Heikki Knookala

Onko sulla uusi kampaus? Hyvää ja rauhallista joulua siitä huolimatta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
José Arango Arámbula

Kynttilän polttoon voisi lisätä, äläkä polta sitä molemmista päistä, enää tämän vuoden puolella. Kirjoitelkaahan kipakkoja juttuja ensi vuonnakin. Rauha maas ja ihmisillä hyvä mieli. Hyvää Joulua!

Muistilistasi on huomioitu!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitokset huomionosoituksesta ja oikein mukavaa joulua! :)

Ilkka Järvelä

Luin tosta Allu Hongasta kaksi ekaa lukua ja onhan se mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa tekstiä, jolla on myös "kaunokirjallista arvoa" ainakin miten minä ton käsitteen tajuan. Hyvähyvä Helena. Jään seuraamaan tarinan jatkoa. Onhan mulla tossa kaksi lukua lukematta, joten en tiedä miten paljon juttu on kesken mutta ymmärsin että se on vielä vaiheessaan.

Saako tota joulutarinaa kommentoida tänne? Mulla ei ole mitään googletiliä taikka jotakin vastaavaa, en kait pysty kommentoimaan blogspotiin?

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Hyvää joulua Lieksaan.

Voima olkoon kanssasi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitokset. Oikein rauhallista joulua sinullekin!

Ilkka Järvelä

Luin nyt noi kaksi muutakin lukua, siis kaikki neljä lukua luettuna. Nousi hiukset pystyyn kun oli niin jännittävää, malttamattomana odotan uusia lukuja. Olisiko jossakin juonipaljastuksia nähtävillä hieman ennakkoon?

Edetessään tarina sai "ilkkaremesmäisiä" piirteitä, sanoisin näin maallikkona. Suosittelen kaikille.

-

Olen joskus pohtinut semmoista asiaa että joka ainoa ihminen (sanotaan että jos on täyttänyt 25v) on jossakin elämän vaiheessa haaveillut kirjan kirjoittamisesta, ainakin jollakin tasolla. Tai jos ei kaikki niin ainakin tosi suuri prosentti ihmisiä. Osa ehkä 12v:na, osa 25v:na, osa ei ollenkaan vakavasti mutta silti. Kaikki jotka alkavat kirjoittamaan kirjaa ovat saman lähtöasetelman edessä, aluksi ei ole mitään ja pitäisi alkaa suoltaa sanoja ja mielekkäitä lauseita, jotka liittyvät jollakin tavalla toisiinsa. Pöytälaatikkoon (tai omalle atk tietokoneelle) kirjoittelu on mielenkiintoinen ja antoisa harrastus.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Vihdoin heitin sinne vitosen :) Juonipaljastuksia ei tule...

Minulla on niin vilkas mielikuvitus, että tulen hulluksi jollen niitä kirjoita ylös :D Tosi kiva kun olet viihtynyt Alluni seurassa! Kiitos kovasti.

Pentti Järvi

Sama täällä, Ilkka, olisi mukava saada jatkoa tarinalle. Pienenä odotettiin viikko seuraavan Tex Willerin tai Pecos Billin tuloa ja nyt on sama piinallinen odotus jälleen...grrrrrr.

Toimituksen poiminnat