Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Epätasa-arvoiset tasa-arvoyksiköt

Jorma Tapion blogista löytyi kommentti, joka pisti taas pikkasen ihmettelemään sitä, että mitä ihmisten välinen tasa-arvo oikeastaan tarkoittaakaan. Millaiset ihmiset sitä tasa-arvoa ajavat ja millaista tasa-arvoa voi edustaa laitos, joka ainakin näin ulkopuolisen silmään avautuu varsin epätasa-arvoisena, sukupuolijakautumaltaa vääristyneenä muijakerhona.

Tapion blogissa nimimerkki ”Vieras” kirjoittaa kommentin, jossa tulee esiin sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön, tasa-arvovaltuutetun toimiston, vähemmistövaltuutetun toimiston, Helsingin yliopiston naistutkimuksen laitoksen sekä demokratia- ja kieliasioiden yksikön henkilöstöt. Nimet paljastavat paljon. 

Paljon peräänkuulutetaan kiintiöitä, joilla taattaisiin se, että myöskin naisilla olisi mahdollisuus kohota korkeisiin virkoihin tai ettei ainakaan naiset jäisi naiseutensa vuoksi saamatta jotain tiettyä työtä. Ilmeisesti kuitenkaan ihmisten tasa-arvoista kohtelua kyttäävissä, verovaroilla ylläpidetyissä puljuissa ei vastaavia kiintiöitä ole tai sitten siellä on asia käsitetty niin, että mitä enemmän naisia, sitä parempi. Jälleen uusi todistus siitä, ettei tasa-arvon katsota koskevan miehiä.

Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikössä työskentelee yksi ainoa mies, sivutoiminen sihteeri, samoin tasa-arvovaltuutetun toimistossa. Vähemmistövaltuutetun toimistossa työskentelee miehiä, mutta kaikilla miehillä on ulkomaalaisperäinen nimi.

Ei ku Rainer Hiltunen on ilmeisesti ihan kantasuomalainen, tosin googlen mukaan entinen setalainen hänkin.

Koko tätä vähemmistö- ja tasa-arvohässäkkää pyörittävät siis naiset, jotka ovat kelpuuttaneet seurakseen lähinnä maahanmuuttajamiehiä ja setalaisia. Mielestäni melko kummallista. Mielenkiintoista on myöskin se, etteivät ulkomaalaistaustaiset naiset näyttäisi sopivan tasa-arvo- ja vähemmistötoimistojen iloiseen porukkaan.

Minä ymmärtäisin vielä, jos olisi kyse jostain ihan puhtaasti naiseuteen liittyvästä asiasta, kuten vaikka synnytyksistä tai vastaavasta, ja siellä hääräisivät puuhamiehinä just naiset, mutta tasa-arvo ei mielestäni ole mikään naisten tai etnisten vähemmistöjen yksinoikeus ja mielestäni sellainen ajatusmaailma, että tasa-arvoisuutta kannattavat (naiset, mamut, seksuaalivähemmistöt) taistelevat epätasa-arvoisuutta (jota edustavat tylsän tavalliset suomalaiset miehet) vastaan on aika ällöttävä ja räikeästi epätasa-arvoinen. Ja juuri tuollaisesta ajatusmaailmasta kieliivät vain tietyn sukupuolen edustajien ympärille rakennetut yhteiskunnalliset tasa-arvoyksiköt. Edustaa minulle ihan samaa kuin Neuvostoliiton rauha ja veljeys ja tasa-arvo eikä sellaisella tyypillä voi olla kaikki muumit laaksossa, joka pokkana selittää kannattavansa ihmisten tasavertaisuutta, mutta palkaa työtoverikseen ainoastaan omaa sukupuolta olevaa porukkaa tai muuten ainoastaan ihmisiä, joita kohtaan ei tunne suuria ennakkoluuloja. 

 

No, toisaalta minulle ihan yksi ja sama, kuhanpahan ihmettelen vaan. 

Helena Pusu

 

Tässä vielä uudestaan linkki Jorma Tapion blogiin, jonka kommenteista löytyy listaus yllä lueteltujen työpaikkojen henkilöstöistä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Markus Lehtipuu

Saako miehet vastata tähän?

Napakymppi, Helena!

Tuli sellainenkin asia mieleen, että kuinka monta prosenttia naisista ylipäätään haluaa johonkin "epätasa-arvoiseen" ammattiin.

Kuinka monta prosenttia lumenkuljettajista, tai sähköyhtiöiden korjausurakoitsijoista on naisia?

Jos naiset haluavat johtajiksi, kuinka monta prosenttia kiinnostuneista on naisia?

Jos 5% naisista haluaa työhön yritysjohtajaksi, ja 20% miehistä haluaa, silloinhan naisen valinta johtajaksi syrjii nelinkertaisesti miehiä, koska neljä kertaa enemmän miehiä jää valitsematta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Saa miehetkin vastata, koska minä olen tasa-arvoa kannattava ihminen, you know.
Mutta mielenkiintoinen pointti tuossa kommenttissasi on. Minä olen itse sitä mieltä, että jos tyttö haluaa yritysjohtajaksi tai sähköurakoitsijaksi tai poika lastenhoitajaksi tai kosmetiikkakonsulentiksi, niin kenelläkään ei ole oikeutta estää tyttöä tai poikaa toteuttamasta urahaaveita. Kuitenkaan tasa-arvoista ei ole sekään, että poika tulee 20 kosmetiikkakonsulentin paikkaa hakevan tytön ohi valituksi siksi, että on poika.

j.olavi heikkinen

""
Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikössä työskentelee yksi ainoa mies, sivutoiminen sihteeri, samoin tasa-arvovaltuutetun toimistossa. Vähemmistövaltuutetun toimistossa työskentelee miehiä, mutta kaikilla miehillä on ulkomaalaisperäinen nimi
""

tasa-arvoyksikössä ja tasa-arvovaltuutetun toimistossa työskentelee pääsääntöisesti virkailijoita ja viranhaltijoita l. virkamiehiä. viranhaltijalla taas pitää olla työhönsä soveltuva tutkinto,- tässä tapauksessa sukupuolentutkimuksesta. ongelma muodostuu 1n-kertaisesti siitä, että sukupuolentutkimusta opiskelevista lähes kaikki ovat naisia, jolloin tasa-arvoyksikköön ei löydy päteviä miesvirkamiehiä eikä muitakaan soveltuvan tutkinnon suorittaneita miehiä kiinnosta tasa-arvoasiat.

sukupuolentutkimus on ihan oikeaa tiedettä ja sitä opiskellaan useissa yliopistoissa. kuitenkin, suomalainen koulutus on voimakkaasti jakautunut sukupuolen mukaan siten, että miehet opiskelevat mieluummin teknisiä aloja ja naiset vastaavasti hoito- ja sosiaalitieteitä. näin ollen, jotta tasa-arvoyksikköön saataisiin päteviä miehiä töihin, pitää asenteiden muuttua ja segregaation murtua.

toisaalta virkamies ja viranhaltija ovat velvollisia kohtelemaan kansalaisia tasapuolisesti, jolloin voidaan olettaa, että esimerkiksi tasa-arvovaltuutettu ja tasa-arvoyksikkö ainakin pyrkivät tehtävissään noudattamaan tasa-arvolakia ja yhdenvertaisuutta, vaikka olisivatkin kaikki naisia. :)

juri g.

Sinänsä hupaisaa, että kun minä lopulta avasin kommentoinnin ei-rekisteröityneille käyttäjille tänä aamuna, niin Huusko otti sen puolilta päivin heiltä kokonaan pois.:)

Minä rakastan 80-luvulla syntyneitä suomalaisia naisia, jotka ovat kokemukseni mukaan älykkäitä, fiksuja, iloisia ja avoimia. Hienoja sukulaisia, ystäviä, työkavereita jne... Heihin ei miesviha ja katkeruus ole vielä tarttunut ja toivottavasti ei tartukaan.

Olkaamme veljet heidän luottamuksensa arvoisia!

Ilkka Järvelä

Tiesittekö että kauneuden SI-yksikkö on Helena? 1 Helena = 1000 laivaa (joita ei ilmeisesti säilytetä Pariisissa).

Kun Troijan prinssi Paris ryösti aikansa kauneimman naisen, Spartan kuninkaan Menelaoksen puolison Helenan, syttyi sota. Spartalaiset lähtivät hakemaan Helenaa takaisin tuhannella laivalla, koska Helena oli sen arvoinen.

Jos nykymies menee naistansa vastaan yhdellä laivalla (vaikkapa ruotsinlaivalla), hänen naisensa kauneus on 1/1000 Helenaa eli yhden milliHelenan. Mutta jos mies saapuu treffeille polkupyörällä tai jopa autolla, naisen kauneus on vain muutaman mikroHelenan luokkaa.

Tasa-arvon kanssa tolla ei liene paljoakaan tekemistä, antiikin Kreikassa tasa-arvo ei tainnut olla kovin suuressa huudossa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä olen Helena aina ihmetellyt tässä tasa-arvossa sitä, että miehillä toivotaan ja sanotaan olevan iso, ja naisilla taas pieni, mutta silti se miehen iso sopii mainiosti siihen naisen pieneen.

Sen ihmeteon jälkeen ei sitä yhdenvertaisuutta sitten enää ole.

Jani Kuusela

Minulle tasa-arvo aukeaa parhaiten termin "tasavalta" avulla. Mielestäni tasa-arvo ihmisten välillä toteutuu vasta, kun kaikilla täysivaltaisilla henkilöillä on saman verran valtaa. Kun meillä on yhtä paljon valtaa, meillä on yhtä paljon arvoa. Se kuuluisa kaappi ei kuitenkaan tahdo löytää paikkaansa, sillä parisuhteessa sitova kansanäänestys ei aina toimi;). Tästä syystä Jumalallakin on kolme persoonaa (Isä, Poika ja Pyhä Henki), sillä kaksi persoonaa ei voi ratkaista asiaa sitovalla äänestyksellä. Yksi persoona tarkoittaisi puolestaan diktatuuria. Mutta kolme voi ratkaista asian AINA demokraattisesti;).

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Tasa-arvohan ei kuulu millään tapaa enemmistölle, paitsi tasa-arvoisuuden määritelmistä päättävissä elimissä olevalle enemmistölle.

Sitten jotain muutakin kuin mutua. Lakitekstiä:

Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta 8.8.1986/609

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
1 §
Lain tarkoitus

Tämän lain tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä tässä tarkoituksessa parantaa naisten asemaa erityisesti työelämässä.

Toimituksen poiminnat