Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kastraatiosta ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin?

Katselen kissaani, jolle tehtiin kuluneella viikolla kastraatio. Ennen omissa oloissaan viihtynyt, raivostuttavasti kurnuttanut kolli on nyt lauhkea, patterin kyljessä köllivä mössykkä, ja se herättää minussa monia kysymyksiä.

Jos nyt ajatellaan vaikka männyttä vuosisataa, jota jossain on kuvaavasti kutsuttu ”kansanmurhien vuosisadaksi”, niin tulee mieleen se, että näinköhän olisi joukkotuhonnat ja surkeisiin aatteisiin perustuvat sotatapahtumat jääneet tapahtumatta, jos kaikki suuruudenhullut miehet olisi kastroitu? Kuinka lauhkeita papparaisia olisivatkaan saattaneet Hitler ja Stalin olla, Maosta ja Miloševićista, ja mitä niitä nyt oli, puhumattakaan, jollei heitä olisi ajanut ylikierroksilla käyvä miehuus? 

Jos Bush Jr:lla ei olisi ollut palleja, niin olisiko USA hyökännyt Irakiin? Tai jos Saddam olisi ollut eunukki, niin olisiko hyökkäystä edes tarvittu?

Jos tyttöjen ympärileikkauksia harjoitettavissa kulttuureissa olisi miehet kastroitu, niin tyttölapsia ei tarvitsisi silpoa, eikä raiskauksen uhreja enää tarvitsisi tuomita kivitettäviksi, sillä raiskauksia ei olisi. Tästä syystä naiset voisivat Suomessakin kulkea hiprakassa minihameisiin puettuina ilman pelkoa seksuaalirikoksen uhriksi joutumisesta. 

Jos miehet luopuisivat kiveksistään, ei Laasasen Henksukan tarvitsisi surra sitä, että naiset käyttävät seksuaalista valtaansa hyväkseen, eikä kenenkään miehen enää tarvitsisi maksella elatusmaksuja siksi, että ovat joutuneet kieron naisen viettelysten uhriksi. Jos kuulat olisivat luovutetut minkinrehuksi, ei naisten tarvitsisi enää kilpailla toistensa kanssa siitä, että kuka on kaunein eikä kenenkään tarvitsisi suhtautua epäluuloisesti itäisen Euroopan pitkäsääriin. 

Toisaalta sitten taas... jollei olisi naisenkaipuussa rypeviä miehiä, olisi Beatleseiltä jääneet hienoimmat biisit tekemättä, eikä Beethovenkaan olisi ”Kuutamosonaattiaan” säveltänyt. Mika Waltarin tekstit olisivat luultavasti aika tylsiä eikä Edelfeld olisi maalannut leikkiväkatseisen pariisittaren muotokuvaa. Pavarotinkin ääni olisi saattanut olla melkoisen toisenlainen... 

Joskus feminististen arvojen huippuvuosina puhuttiin, että Kreetan pronssikautinen kulttuuri oli ollut feministinen, jossa jonkinlainen kuningatar oli johtanut tuota rauhaa rakastavaa kulttuuria, jonka orjatkin olivat eläneet keskellä ylellisyyttä siitä osansa saaden. Sittemmin kai kyseinen uskomus on kumottu, mutta edelleen monet ovat sitä mieltä, että jos naiset johtaisivat maailmaa, ei sotia tai epäoikeudenmukaisuutta olisi.

Voisiko se olla niin? Vai sotkeutuisivatko naiset omiin kiemuroihinsa ja vallassa istuisi sitten joku älykääpiö tasoa Sarah Palin?

 

Sitäpaitsi eikös sillä Hitlerilläkin ollut vain yksi kives?  

Mukavaa sunnuntaita, 

Helena Pusu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sataprosenttisesti toteutettuna tuo todellakin olisi ratkaisu ihmiskunnan ongelmiin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

juri g.

Ootsie Hellu siirtynyt vastapuolen viherfeministien leiriin? Vai oliko tämä satiiriasarkasmiaironiaaparodiaa?

Itselläni on sellainen havainto, että tosielämän sonnimaiset menestykselliset panomiehet ovat hyvin leppoisia ja rauhallisia eivätkä syyllisty kansanmurhiin. Pidetään naiset ja miehet toisemme tyytyväisinä niin maailma pelastuu!

P.S. Siulla on upea profiilikuva.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nooh, kuhanpahan tässä keittiössä istuessani & kokatessa tuli mieleeni tuommonen pieni ajatus.
Mutta minähän kirjoitan aina otsa rutussa ja ihan helevetin tosissani... :)

Seppo Hildén

Helena, en usko että sodat loppuu miesten palleja leikkaamalla.

Eikä se sotaisuus taida munista olla kiinni. Historia tuntee monia julmia ja valloitushaluisia naisia. Esimerkiksi naapurimaastamme tulee mieleen Katariina suuri, joka laajensi sodillaan Venäjän suurvallaksi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos toimenpide kaikille miehille tehdään, niin jollain aikavälillä taatusti loppuu.

Seppo Hildén

Pekka, ootko nähnyt koskaan kun naiset tappelee? Se on paljon häijympää hommaa kun miesten tappelut.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Seppo, mie olen kerran nähnyt, kuinka Helsingissä Stockmannin alennusmyynnissä kaksi keski-ikäistä naista tappelivat keskenään PAIDASTA! Se oli pelottavaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Höh, Katariina Suurihan oli suuri huonekalutaiteen ystävä ja kaikkea muuta hienoa :)

Panu Horsmalahti

Miehiltä katoaisi 95 prosenttisesti motivaatio statuksen nostamiseen ja yhteiskunta romahtaisi vuodessa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onkos tuo statuksen nostaminen kiertoilmaisu erektiolle?;-)

Terveisin Kalevi Kämäräinen

juri g.

Eiku statuksen nostaminen on keino saada naisen sylin lämpöä.

Lucky Luken morsian sarjakuvakirjan alussa on hyvä kuvaus miesten motivaation katoamisesta, kun ei ole naisia villin lännen kaupungissa. Saluunatappeluistakin on puhti poissa:)

Käyttäjän karikulmala kuva
Kari Kulmala

Kyllä tuolla valkoisen hatun alla jotain vilinää on!

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Minusta näin aluksi riittäisi, kun katollisen kirkon papit näyttäisi esimerkkiä, olisi monelta murheelta vältytty!
Seksuaalirikokseen syyllistyneelle voitaisiin myös soveltaa!
Sotien estäminen olisi todella helppoa, jos se pallien tyhjentämisellä hoituisi, ei niitä kokonaan tarvitsisi poistaa!
Päätäloa lainaten "lystäiltiin niillä vehkeillä, jotka luoja oli suonut". Taitatkos sen sievemmin sanoa!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Helena,

Sinä kyllä osaat tuon kirjoittamisen jalon taidon, sait hymyn leviämään naamalleni tekstilläsi.

Itselläni on kaksi kollia ja kaksi narttua, kaikki leikattuja. Pomottaminen ei kadonnut uroksilta ja nartut väistyvät edelleen ruokakupilta urosten tieltä. Urokset keskenään mittailee, mutta nartut elelee sopuisasti.

Tuskin boltsien poistaminen vallanhimoa poistaa miehiltä, tai munajohtimien sulkeminen naisilta. Jos seksihalut viedään, puretaanko paineet Stubbin tavoin lenkkipolulla? Buddhalaisen munkinkin lauhkeuden taustalla on kova itsekuri.

Naiset on sitten kummia otuksia, 70-luvulla feministit vaativat tasa-arvoa. Nyt naisilla on valta, pressa ja pääministeri naisia, kansanedustajista naisten osuus on maailman ennätys. Mitä nämä naiset tekevät vallallaan? Tuovat afrikasta miehiä, joiden kulttuurissa valvomaton nainen on vapaata riistaa raiskattavaksi!?

Vertahan nämä naiset kaivavat nenästään, eikä kulttuurisotakaan ole kovin kaukana tulevaisuudessa. Jaksavatkohan nämä maan rakoon poljetut miehemme puolustaa meitä naisia, kun huomaamme minkä sotkun olemme saaneet aikaiseksi ja kadumme vilpittömästi vallanhimossa tehtyjä typeryyksiä?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"sait hymyn leviämään naamalleni tekstilläsi"
Tämä on aina parasta palautetta :)

Jos aiheesta ihan vakavasti oman mielipiteeni tuon esiin, niin minä en usko, että sellainen hullu himo valtaan ei ole sukupuolesta riippuvainen, mutta itse uskon, että naisilla on joku marttyyrigeeni, mikä on mahdollistanut sen, että historia on pitkälti miesten. Kun ennen naiset käyttivät valtaa kyttäämällä toisia naisia (ja edelleen tekevät sitä maissa, jossa naiset ovat sidottuja joihinkin siveyssäädöksiin ja miehet johtavat maata), ovat nyt naiset oppineet käyttämään marttyyrigeeniään yhteiskunnallisesti hyväkseen. "Minua ei valittu siihen tehtävään siksi, että olen nainen". Tosin miehet oppivat nopeasti ja siksi nykyään saattaakin törmätä lauseeseen "minua ei valittu sihien tehtävään siksi, että olen mies ja feministikööri syrji minua" :)

MilaF (nimimerkki)

Olen samaa mieltä Helenan teksteistä.

Mutta ei ole sinullakaan sahajauhoa päässä: Nuo havaintosi ovat niin taivaan tosia ja niitä muuten tukee tutkimus - ei tieteellistä tarkastelua kestävä, joka on tehty jenkkilässä. Luin sen jostain mukaani hamuamastani lehdestä kerran lentomatkalla ja jos tarvitaan, niin kyllähän minä sen esiinkin kaivan muillekin luettavaksi.

Noh, kysymyksenasettelu oli kuitenkin se, että miksi yhä suurempi osa hyvinkoulutetuista ja -toimeentulevista naisista Yhdysvalloissa kääntyy islamilaisiksi. Vastaukset olivat omin sanoin kerrottuina sellaisia, että on tullut jo kokeiltua kaikkea: - vähissä vaatteissa kulkemista, ryyppäämistä, huumeiden tai lääkkeiden käyttöä, monia miesystäviä, useita ideologioita, pysyvien elämänarvojen löytymättömyyttä yms. yms. Valinnan ja itsensätoteuttamisen vapaus on ollut rajatonta ja sitten ei olekaan löytynyt "elämäntehtävää", joka tyydyttäisi, joten tarvitaan ulkopuolinen kuri tai rajat elämälle - siis säännöt, joiden mukaan eletään ja islam on ollut paljon esillä.

Islam siis kelpasi sen vuoksi, että se on ollut niin paljon esillä ja siitä on tietoja. Ilmeisesti olisi kelvannut mikä tahansa muukin kurinalainen suuntaus, jos sellaisia olisi ollut paljon esillä. Islamissa näitä naisia viehätti myös mahdollisuus peittää kasvonsa.

Asiasta voi vetää monenlaisia johtopäätöksiä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä olen huomannut, että varsinkin nämä muslimien kanssa pariutuvat ovat todella usein ns. seinäruusuja, jotka menevät ihan sekaisin etelän hetelmien harjoittamasta imartelusta ja siitä ajatuksesta, kuinka erityisenä he voivat itseään pitää, kun ovat naimisissa jonkun ulkomaalaisen vieraan uskonnon edustajan kanssa. Eli pitkälti erikoisuuden tavoittelua.

Sitä minä en tajua, että kun aina sanotaan kun suomalaiset miehet eivät puhu eivätkä pussaa, mutta mielestäni suomalaiset miehet puhuvat ihan just tarpeeksi. Sellainen jatkuva "Oooh, you are sooooooooooooooo beautiful & blaah blaah blaah" on ihan sairasta ja teennästä paskaa ja kuka semmosta kaipaa? Joku itsetuntovammainen?

Saana Raittila

Feminismi on kummallinen termi. On tasa-arvo feministejä, miesfemnistejä ja kukkahattutätifeministejä, joille feminismi on sana, jolla perustella ihan mitä tahansa, josta mies sattuu olemaan eri mieltä.

J. Gagarin

"Tästä syystä naiset voisivat Suomessakin kulkea hiprakassa minihameisiin puettuina ilman pelkoa seksuaalirikoksen uhriksi joutumisesta."

Ei se varmaan sitten enää olisi niin kivaa. Nuo hiprakassa minihameissaan keikistelevät tytöt kun eivät enää saisi samanlaisia eroottisia kiksejä performanssistaan kun tietäisivät, ettei kukaan ole heistä kiinnostunut.

Muuten, kyllä naiset hallitsijoina ihan tilastollisesti laskettuna ovat osoittautuneet yhtä sotaisiksi kuin miehetkin. Joku mainitsi jo edellä Katariina Suuren ja Margaret Thatcherin, joka ei empinyt lähettää sotalaivastoa Falklandin saarille Argentiinan rannikolle, mutta listalle voisi lisätä muitakin. Golda Meir oli kaikkein oikeaoppisin Isarelin etujen puolustaja, kun oli tarve tehdä ripeitä militaristisia manöövereja.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"kyllä naiset hallitsijoina ihan tilastollisesti laskettuna ovat osoittautuneet yhtä sotaisiksi kuin miehetkin"
Niinpä.

M-T Heikka

Kyllä miesten kuuluu saada pullistella. Muuten he eivät ole onnellisia. Jo poikalasten haaveena on ostaa isona traktori ja nostaa keulat pystöön. En ole tyttölasten nähnyt koskaan nostavan "keulia" edes pyörällä.

Maailman diktaattorit ovat huonoja esimerkkejä, he olivat useimmat vinksahtaneita seksuaalisesti. Jo Aleksanteri Suuri oli homo.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No itse näkisin Aleksanteri Suuren homoseksuaalisuuden sen ajan hellenististä kulttuuria vasten ja minun "prinsessani" on prinsessavaatteita vihaava ja rekka-autoja fanittava tyllerö, mutta muuten olen kanssasi samaa mieltä :)

Matti Mottonen

JOS tässä olisi miehisenmiehen kirjoitus ympärileikkausten tai kohdunpoiston käytöstä tai edes siveysvyön yhteiskunnallista turvallisuutta lisäävästä vaikutuksesta, se olisi poistettu sekunneissa.

Vrt. Lahnanen vs Kiviniemi "kokovartalominsteri". Lahnanen ei ollut kokovartalo - hän oli johtaja aisanmitalla.

J. Gagarin

Enpä usko, jos blogi olisi kirjoitettu yhtä pakinanomaisesti.

Pertti Väänänen

Kirjoitapas Gagarin pakina siveysvyön yhteiskunnallisesta merkityksestä, niin saamme nähdä, mitä tapahtuu.

J. Gagarin

Siveysvyö oli etenkin varhaisella uudella ajalla käytetty laite, joka suunniteltiin vaimon uskollisuuden tai nuoren naisen neitsyyden varmistamiseksi.

Siveysvyöllä oli hyvin merkittävä vaikutus yhteiskunnan järjestyksen kannalta katsottuna. Onkin valitettavaa, että siveysvyön tärkeys on vuosisatojen saatossa päässyt unohtumaan.

Olisi suotavaa, että nykyteknologialla ja tämän päivän teollisella tasolla tuotettaisiin markkinoille käteviä ja helposti asennettavia siveysvöitä. Lakiesitys siveysvyön pakollisesta käyttämisestä kotoa poistuville naisille tulisi antaa hallituksen toimesta eduskunnalle pikimmiten. Virkavallalle, s.o. passipoliiseille, tulisi samalla antaa tarkastusoikeudet kadulla kulkevien yksinäisten naispuolisten kansalaisten kohdalta.

Kaikki tämä on syytä tehdä yleisen moraalin ylläpitämiseksi ja miesten omistusoikeuksien suojelemiseksi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

IIIIK! Olen järkyttynyt tästä Gagarinin mielipiteestä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No höpönlöpö. Ja itse asiassa taustalla vaikuttaa ajatus siitä, etteivät naiset ole sen humaanimpia hallitsijoita kuin miehet, vaikkei ehkä tuo ajatus ihan kirjoitukseen saakka välittynyt :) Mietitään nyt vaikka Suomea. Miellä on pressana nainen, joka aikanaan ihaili totalitaristista DDR:ää.

J. Gagarin

Ja Saksassa on kanslerina sen totalitaarisen DDR:n kasvattama nainen.

Matti Mottonen

Juu juu. Vaan luulenpa ettei toisinpäin olisi voinut leikkiä laskea, pakinoida eikä oikkein muutakaan.

Ja kiveksiin sattuu jo pelkkä ajatuskin...Ei niitä saa kuin kielellä vähän hipaista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kultaseni, jotkut miehet tajuavat tätä huumoria, jota mie heitän. Jotkut miehet eivät.
Jotkut naiset tajuaisivat tätä huumoria, jos sen kohteena olisivat naiset. Jotkut naiset sen sijaan eivät tajuaisi. Me olemme ihmisiä ja persoonia, emme pelkästään naisia tai miehiä :)

Vilho Juntunen

Naisen pyyry se miehiä kiinnostaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Minusta parempi ratkaisu olisi taata kaikille varmasti kyllikseen seksiä. Seksin puutteenhan on epäilty aiheuttavan erityisesti miehissä aggerssiivisuuden lisääntymistä. Tiukimmin seksuaalisuutta kontrolloivat kulttuurit ovatkin usein olleet niitä sotaisimpia. Seksuaalisesti turhautuneista nuorista miehistä riittää materiaalia niin itsemurhapommittajiksi kuin armeijan harmaisiinkin. Eikös legenda kerro myös Hitlerin juutalaisvihan saaneen alkunsa siitä, kun sai pakit rakastamaltaan juutalaistytöltä. Jos sekin tyttö olis ymmärtänyt antaa, niin ehkä 6 miljoonaa juutalaista olisi selvinnyt II maailmansodasta hengissä.

J. Gagarin

Jokainen seksistä kieltäytyvä tyttö on siis potentiaalinen kansanmurhaaja. Tuo asia pitäisi ehdottomasti korjata lainsäädännöllisin sanktioin pikimmiten!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Eikös legenda kerro myös Hitlerin juutalaisvihan saaneen alkunsa siitä, kun sai pakit rakastamaltaan juutalaistytöltä"

Minä taas olen kuullut sellaisen version, että Hitler pienenä poikana näki ortodoksijuutalaisia pappoja hiuskiehkuroineen ja pelkäsi heitä. Siitä juutalaisviha :)

Pentti Järvi

Troijan Helena taas aiheutti koko kansakunnan tuhon...

MilaF (nimimerkki)

Mie olen Janin kanssa samaa mieltä. Kaikille halukkaille tarpeeksi seksiä. Bordellit laillisiksi, mutta tarkkaan valvotuiksi, jotta terveys- yms. sosiaaliset seikat näin herkällä alalla tulevat hoidetuiksi. Työnteon pitää perustua vapaaehtoisuuteen.

Saavutettavuuden rajoissa olisi muuten myös virtuaalibordelli, jossa asiakas saisi käyttöönsä paitsi haluamansa seksiympäristön digitaalisena myös japskien kehittämiä androideja. Tässä Repliee Q2: http://www.youtube.com/watch?v=rOqfrM8aiOQ

Ja tässä Actroid 2: http://www.youtube.com/watch?v=78t5NK6m1T4&NR=1

AI-algoritmeja hiotaan ja kehitetään koko ajan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onhan niitä subjektiivisia oikeuksia lainsäädäntöön ennenkin lisätty. Tällainen esitys taitaisi olla maailmanhistoriassa laatuaan esnimmäinen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

Kyl toi Helena on söpö ämmänriähkänä Suomen Kurjalan itkuvirsikunnahilta tuon karvareuhkansa kanssa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mutta arvaahan kuule mitä tuolle reuhkalle tapahtui...
Olin pyykkikorista mättänyt valkopyykkiin (kun pesin petivaatteita ja heitin sinne muutakin valkoista sekaan) tuo hatun vähän vahingossa. Näyttää auton alle jääneeltä marsulta sen 90 asteisen valkopesun jälkeen :) RIP ihana pörröinen hattuni.

Sakari Behm

Kiimasen kissan haistaa jo kilometrien päähän.

Jari Vuorinen

Mika Ahola puhuu asiaa testosteronista.Harvat tuosta hormonista mitään tietävät.Esim.alkoholistien masennusta voitaisiin tehokkaasti hoitaa testosteronilla,koska runsas alkoholin käyttö ajaa testosteronitasot alas.
Testosteronilla on ikävä haittavaikutus kuitenkin : se lisää elinikää.Eli alkoholistien haitaminen olisi eettisesti väärin.Muutoinkin hallitus on huolissaan tulevasta eliniän normaalista noususta.

Oletteko kuulleet ja nähneet sen mainoksen "testosteriili".Siinä mainostetaan alkoholijuomaa ja samalla pilkataan sitä ken sitä juo.Oikeesti.

Jari Vuorinen

Itse olin kauan sitten työttömänä ja käytin akoholia paljon.En tuolloin vielä tiennyt mitään testosteronista.Masennuin vakavasti ja olin kiukkuinen ja kärttyisä.(ihmisillä testosteronihomma toimii toisin kuin kissoilla!)Sitten kuulin alkoholispesialistilääkäriltä ollessani vastaanotolla,että testosteronivajetta tulee kun juo paljon.Hän ei kuitenkaan määrännyt testoteronikorvaushoitoa,koska se olisi eettisesti väärin.

Tänä päivänä voin vallan mainiosti enkä syö masennuslääkkeitä,koska ne eivät auttaneet.Sen sijaan olen tilannut netistä testosteronia ja se toimii.On aitoa tavaraa.En käytä suuria annoksia kuten esim.kehonrakentajat.Normaali annos on 1 ml matala-androgeenista Sustanonia kuukaudessa.

Nykyään siis olen hyväntuulinen ja hyvinvoiva.Balanssissa.
Testosteronin ansiosta.

MilaF (nimimerkki)

Sinä olet rohkea ihminen! Joka jannu ei pystyisi puhumaan masennuksestaan noin luontevasti.

Alkoholi muuten vähentää aivoissa serotoniinin määrää, mikä myös masentaa. Jostakin syystä olut vähentää serotoniinin määrää enemmän kuin muunlainen alkoholi.

Jari Vuorinen

Myöskin naisilla on omat luontaiset testosteronitasonsa.Kastraatio ei takaa maailmaan rauhaa.Vaan se ,että hoitamalla pidetään hormonitasojen vaihtelua kurissa.Hormonitasot voivat vaihdella paljonkin yksilöillä eri aikoina eri syistä.

Asia on siis päinvastoin.Miehet sekä naiset viettävät aikaa paljon suvunjatkopuuhissa ja ovat senkin aikaa pahanteosta pois.Ehkäpä kuitenkin olisi varmuuden vuoksi valtioiden johtajat ympäri maailman kastroitava.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hmm, minä lähinnä mietin sitä, että miksi esim. hevosista orit kastroidaan, jotta niistä saadaan kivoja ja rauhallisia, mutta tammoja ei kastroida, koska niin pakottavaa tarvetta sille ei ole.

Pentti Järvi

Miehistä 7 prossaa on steriilejä ja tuo luku on nousemaan päin. Joku on laskenut, että 125.000 vuoden päästä kaikki miehet ovat steriilejä...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Semmosta se on.
Mutta eikö ole kaunis kuva http://lcweb2.loc.gov/service/pnp/prokc/21600/2165...
Yli sadan vuoden takaa Saimaan rannalta :)

Pentti Järvi

Pekka S. jo vastasi hevosten osalta. Miksi kollikissa pitää kastroida, jos se kuitenkin on sisätiloissa? Ja vaikkei olisikaan ja se lähtisi riiulle, kyllä se takaisin tulee.

Jari Vuorinen

No,kumpi se hyppää toisen selkään.Ori vai Tamma.Juu,Ori se sinne tamman selkään hyppää.Miettiiköhän se Ori, että hmm. nytpä minä laitan alulle pikkutamman tai pikkuorin.Ei.No jos ei se semmosia mieti niin mikä sen saa hyppäämään sinne tamman selkään?!!
Kyse on monimutkaisesta fysiologisesta järjestelmästä jossa sen Oriin kivesten erittämät hormoonit vievät voimakkaita viestejä sen aivojen alkukantaisiin osiin.Sama juttu ihmislajin miehillä.

Hevos Oriin aivot ovat kuitenkin toisenlaiset kuin ihmisen.Ihmisen Prefrontaali aivolohko hillitsee näitä viestejä paremmin kuin eläimillä.
Eli hormoonit vaikuttavat eläinten käytökseen todella voimakkaasti.

Kun kivekset poistetaan Orilta niin se ei enää saa voimakkaita hormonaalisia viestejä.Samalla katkeaa hermokimputkin, jotka johtavat kiveksistä aivoihin.Niinkuin Ori,niin ei mieskään ole tätä osaansa itse valinnut,vaan näin on luonto säätänyt.

Ihminenkin on ollut joskus muinoin melkoisen alkukantainen eikä varmasti ole ollut tietoinen mistä lapset tulee.Urospuolisen nisäkkään osaksi on luonto antanut kokea tuon voimakkaan hormonaalisen myllerryksen suvunjatkon merkeissä.

Kun Ori raukka vauhkoontuu niin sille tulee vaan halu tamman selkään suvunjatkoon.Eikä se tajua sitä itse ,että mikä siihen menee.Ja tammoilla ei ole kiveksiä,niin ei niitä kastroidakaan.Ne saavat kiltisti rauhassa odottaa Oriaan.Turhaan,sillä siltä on viety kuitenkin munat.

MilaF (nimimerkki)

Siikalalle:

"Tammoilla ei tuollaista "minä olen kunkku" ongelmaa esiinny; ne voivat sopuisasti olla yhdessä niin tarhoissa kuin laitumillakin."

Juu-ei. Kyllä tammat selvittävät arvojärjestyksen ihan yhtä jämäkästi kuin oritkin. Kaksi vahvaluonteista tammaa samalla laitumella ei onnistu. Täytyy jakaa laidunta paimenella. Ja ratsutammoilla on kyllä tapana testata ohjaksissa olija ihan samalla tavalla kuin oritkin tekevät.

Ruunaaminen ei muuten ole perinteisissä hevostelumaissa ollenkaan tapana. Esim. Espanjassa, jossa hevosmaailma ja siitostallit ovat äijien hommaa, oriita ei ruunata kuin ihan poikkeustapauksissa.

Jarmo Linkosalo

Tiedä nyt niistä tamman selkään hyppääjistä, kun kaverin koira hyökkäsi lattiamaton kimppuun vähänkin kun heilutti, patologinen vemputtaja. Taikka oma kissani, joka olikin homo ja aina pienempiä kiusaamassa. Ylipäätään niin, että kuka hyvänsä itsensäpaljastaja voipi tuntea olonsa suht koht normaaliksi. Taikka pitikö sillä Kaikkivaltiaalla, taivaan ja maan luojalla olla maanantaipäivä seittemän päivää viikossa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Pentille tiedoksi, että poikakissan, vaikka tämä olisi ihan sisäkissa, kastrointi on järkevää seuraavista syistä: merkkailee eli kuseksii kaikkialle, vaikka muuten olisi sisäsiisti. Lisäksi se mouruaminen ja 24/7 levoton vaeltelu on pikkasen ehkä raivostuttavaa.

Penskana harrastin aktiivisesti ratsastamista ja tulikin mieleeni eräs tamma, hyvin koulutettu ratsu, joka tuntui olevan koko ajan kiimassa. Sillä ratsastaminen oli lievästi sanottuna raivostuttavaa, kun se näki kaikkialla potentiaalisia rakastajia. Samoin kerran, tämä tapahtui kun olin aikuinen, lainasin eräältä tutultani suomenhevosta, joka oli ori. Ratsastelin ihan rauhassa ja laukkasin rennosti hiekkatietä hiukset kesätuulessa hulmuten, kun kaunis ratsuni haistoi jostain tyttöhepan, teki sellaisen kummallisen liikkeen ja lensin sieltä selästä kuin leppäkeihäs. Eipä siinä mitään, yritin päästä takaisin sen hevosen selkään, joka kuitenkin pyöri kuin vähä-älyinen, mistä syystä en päässyt enää nousemaan satulaan ja mukavasti taitoinkin paluumatkan kävellen, kiimassa höyryävää heppaa perässäni vetäen.

Jarmo Linkosalo

Ihan mukava kirjoitus, ja helpottikin, meinaan kun ovat ne pallit sen verta monta vuotta olleet telaketjujen puristuksessa. No mistä ne feministit sen telaketjuvehkeen saivat? Massamedialta tietysti. No mistä se massamedia sen sitten sai? Kekkoseltapa hyvinkin. Kansallisia erityispiirteitä, mielen mielivalta, johtajakultti ja herranpelko sekä patologinen alemmuudentunne. Yrittää massamedia ja poliitikot sitten selitellä alemmuudentunnetta milloin Ruotsilla ja milloin Venäjällä, mutta kyllä tuon kansantaudin aiheuttaja löytyy maan rajojen sisäpuolelta niinkuin löytyy myös hoitokeino. Koiviston tultua Presidentiksi jäi valtakuntaan mielenvaltatyhjiö, jonka massamedia varsin nopeasti lunasti. Kekkonen ajoi kuiteskin valtaosin tavallisen kansalaisen etua kun massamedia ajaa pelkästään tavallisen kansalaisen tappiota. Vaihtuivat kepit ja porkkanat pelkkään keppiin, mutta keppikerjäläiselle tiedoksi, tolkku se on oltava kerjätessäkin. Sikapiikillä ja narkolepsialla näyttää olevan yhteys. Nyt massamedia virittelee THL:ää hirteen, minne se tosin joutaisikin, mutta samaan jojoon joutaa puolestani myös pyöveli. Kyllä se massamedia sen verran pitkän päivätyön teki kansalaisten pelottelussa, tavan takinkääntäjiä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kuvaamastasi syistä, en ikinä ottaisi mitään urospuolista kotieläintä. En jaksa paksupäisyyttä ja vouhkaamista, mutten missään tapauksessa vie yhtäkään elävää olentoa kastroitavaksi. Narttukoirat on parhaita. Tiputtelee pari kertaa vuodessa, mutta ovat mukavia.

Luulen kuitenkin, että Hitlerin ja Stalinin tapauksessa kyse oli maailman, sotien ja mahdollisesti lapsuuden nujertamista miehistä. Ihminen kykenee hallitsemaan käytöstään, eikä koskaan ole vain yhden tekijän summa. Sen täytyy olla lähtökohta, tai täällä ei ole kohta kukaan ilman lobotomiaa.

Yksi tutkituista testosteronin aiheuttamista piirteistä on reiluus:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Testosteroni+o...

Jos nyt pitäisi skifistellä maailmaa, jossa miehiä kastroidaan asioista joita he eivät ole vielä tehneet, täytyy kuvitella maailma, joka on yhden askeleen päässä verisestä vallankumouksesta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Vanhempani käyttivät juuri pienen tyttökissansa leikkuutettavana, kun siitä söpöstä karvapallerosta tuli ihan käsittämättömän raivostuttava mourupesäke hormoonien aloitettua hyrräämisen... :) Nyt se on taas kiva kisu.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Olen kissaihmisten kanssa asiasta keskustellut aiemminkin ja silmillehän ne tuli kun kehtasin sanoa, ettei se oikeastaan ole kissan ongelma, vaan omistajan ongelma. Jos ei kestä eläintä sellaisena kuin se on, sitä ei ehkä pitäisi ollenkaan ottaa. Ei leikkuuttaminen muutu mitenkään oikeammaksi siksi, että kaikki muutkin niin tekevät.

Täytyy tietysti myöntää, etten keskustelun ulkopuolella välitä pätkääkään, mitä muut tekevät elukoilleen; Olen lihansyöjä ja täysin tietoinen miten esim. talouselukoita pahimmillaan kohdellaan, enkä osaa tuntea syyllisyyttä asiasta. Toisaalta pyörin lapsena paljonkin kettutarhalla ja kävin serkun ja serkun isän kanssa sullomassa kanoja muovilaatikoihin teurastamolle vietäväksi.

Käytännössä vastuuni rajoittuu vain omiini. Jos rupeaa ongelmalliseksi, voi eläimen aina viimeiseksi käydä lopettamassa. Sekin olisi jo sen myöntämistä, ettei kykene ottamaan vastuuta omistaan. Ettei pysty sitoutumaan omiin valintoihinsa ja niiden kautta toteutuneisiin tekoihin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Näkökulma toki tuokin. Toisaalta en ole ihan varma siitäkään, että nauttiiko kissa/koira/ muu lemmikki siitäkkään, jos hännän alla on mahdoton kutina, muttei eläin edes tajua, että mistä se levottomuus johtuu.
Meillä on muuten kaksi kissaa, jotka ovat sisarruksia. Kun otimme ne, niin en raaskinut niitä toisistaan erottaa. Olivat jo puolen vuoden ikäisiä ja kovasti toisiinsa kiintyneitä, joten otin kaksi yhden hinnalla. Jos emme olisi leikkuuttaneet niitä, niin nehän olisivat alkaneet lisääntyä keskenään, jolloin meillä olisi kohta ollut talo täynnä sisäsiittoisia kissanpentuja, joista luultavasti moni olisi ollut tavalla tai toisella vammautuneita. Tätä taustaa vasten asiaa tarkasteltuna en koe kovinkaan suurta moraalista pistoa sielussani siksi, että kissoilta on viety kyky lisääntyä :)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Siinä vaiheessa kun lähdetään arvailemaan eläimen ajatusmaailmaa tai arvotuksia (tai niiden puutetta) argumenttien tueksi, mennään mielestäni hieman petolliselle tielle.

Toisaalta voi pohtia, onko tämä minunkaan kanta pohjimmiltaan mitään muuta kuin jonkinlaista kastraatiopelkoa projisoituna eläimeen. Jostain syystä kuolemakin näyttäytyy miellyttävämpänä vaihtoehtona. Ne asiat, jotka olen lukemani ja kokemani perusteella oppinut yhdistämään testosteroniin itsessäni, ovat kaikkein merkittävimpiä asioita tässä maailmassa.

"In this life all you got is your balls and your cockkkkkkkk" ;)

Saana Raittila

Helena Eronen, kirjoitat nokkelasti ja tärkeästi aiheesta. Voisinko yrittää kääntää tekstisi into English?

Translations under work by Raittila
http://saanare.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60739-tran...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ole hyvä vaan, jos intoa riittää :)

Pentti Järvi

Kära Saana: som Du märker försöker Helena provocera oss män men hon gör det på ett klokt sätt och vi går i hennes fälla.

Helena Eronen: Castration - an answer to the problems of the manhood

Manhood? Do you mean mankind perhaps?

Matias Gerlich

Tietynlainen trendi näyttää olevan väestönkasvulla ja siitä aiheutuvilla sodilla. 1700-luvun puolivälissä alkava väestönkasvu alkoi ensimmäisinä Euroopan läntisissä osissa laajentuen sitten Euroopan itäosiin. Siinä vaiheessa kun Itä-Euroopassa väestönkasvu oli huipussaan (1800-luvun loppu ja 1900-luvun alku) oli väestönkasvu Ranskassa jo pudonnut hyvin alhaiselle tasolle. Ja mitäs kertoo sodat samalta aikakaudelta?

Ensimmäinen "hyökkääjä" oli ensimmäisten joukossa väestöräjähdyksen kokenut Ranska 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa. Sitten siirryttiin Keski-Eurooppaan ja Saksaan 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuun. Vuonna 1917 puhkesi Venäjän vallankumous ja siitä seurannut ennennäkemätön verilöyly. Vuosien 1939-45 veriorgioiden varsinainen ydinalue oli Saksan ja Neuvostoliiton alueilla ja eteenkin näiden välillä olevalla slaavilaisella vyöhykkeellä.

Nyt kun Euroopan väestörähdyksen päättymisestä on pian kulunut jo vuosisata on maanosamme muuttunut perin lauhkeaksi. Ongelmat ovat sen sijaan siirtyneet ja kärjistyneet niillä alueilla joissa väestönkasvu alkoi II maailmansodan jälkeen. Iranin vallankumous, Afrikka, Pakistan jne...

Sitä mukaa kun kehitysmaissa yksi sun toinen ohittaa väestönkasvun huippuajan siirrytään - tietyllä ehkä 50 vuoden viiveellä - rauhallisiin aikoihin. Arvelin Venäjän rauhoittuneen lopullisesti ukkotumisen ja akkautumisen takia. Iranin väestöräjähdys tyssäsi 1990-luvulla ja maa rauhoittunee lopullisesti ehkä 2020- tai 2030-luvulla. Sen sijaan Pakistan, useat Arabian niemimaan valtiot sekä Afrikka pysyvät levottomuuksien pesäkkeinä ainakin siis seuraavat 50 vuotta.

Ongelma ei siis ole poliittisten johtajien haarojen välissä vaan väestönkasvussa - se on ruutitynnöri joka odottaa vain, että joku tuikkaa tulet.

Käyttäjän Tero kuva
Tero Pajunen

Provohuumorille pari kirmailevaa pistettä. PseudoLinkolaisuudelle toinen mokoma.

Toimituksen poiminnat