Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kylymässä mualimassa

Vualikonneita tuossa uamutuimmaan testtailin ja henkinen närästyshän se siitä sittä herkes. Mikä se semmonen ajatus on, jotta olevinnaa immeisen pitäsi asijoihin vastata kyllä taekka ei, aennoosttaan sen mielipitteen lujjuuven nyanssii vähän siätämällä? 

Lie tuo nyt jollehi polliitikon retalleelle heleppoo sannoo vain jotta juu tae ei kun eippään siellä etuskunnassakkaan niitä nappija sen enemppee oo, jos ei sitä poessa olemista lasketa. Eiku onhan se vielä se tyhjäkkii, vuan sen nyt voesi muuttoo tyhmäksi, kun ei kae sitä muu kun tyhmä paena?

Muutama ukko ja akka suattaa siellä arkkaatianmäellä jottain jurnuttoo iänestämisen alla, vua valtaosa se arppoo niistä kahesta namikasta, jotta onko sitä nytten puolesta vaeko vasttaan. Ja eikköön tuo enimmäksseen josttain ylemppee tule ne käskyt, jotta kumppoo nappii sitä oesi hyvä paenalttoo ja jos ei omatunto anna iänesttee kuten käskettään, niin voepi jiähä sittä vaekka kahvillaan sumpille. 

Jos nyt ihan rehellisesti puhuttaan, niin emppäään kyllä usko, jotta kovinkkaan moni suomalaenen, savolaesista puhumattakkaa, ennee tänä kevväänä männöö sinne iänestyskoppiin siinä uskossa, jotta ne ehokkaat kauhheen vakavasti ottaavat tavottelemansa pestin sitä ossoo, jotta pitäsi kansan ettuu ajjoo. Eikköön tuo oo seleväksi jokkaiselle tullunna, jotta jokkaisen puoluvveen taustalta löyttyy joku loppari taehi yhistys tae jos ei muuta niin Lipposen Puavo, jotka sen demokratijan peruskivijalakkaan ovat kuseksinneet ja tehnneet meistä tavallisista iänestysikäsistä immeisistä vuan hyödyllissiin hölömöjä, joille voejjaan olla niin imellee ja mukavvoo niin pitkkään kun pitäsi suaha meijät iänestämmään. Ja vualiloesta toesseen, myöhän männään halappaan. 

Suomalaeset tarvviisi nyt jottaen muuta kun näetä ehokkaita, joella ei ole mittään sanottavvoo misttään assiista. Ite en aenakkaan iänestäsi ehokasta, joka ei ole osallistunna vualikonneissiin TAE jolla siinä vualikonneessa on se namikka siinä ”ihan sama”-kohassa TAE ehokasta, joka ei ruppee tarkentelemmaan vualikonneissa omia kantojjaan. Semmosen ehokkaat ovat ihan vihonviimessii ketalleita, jotka eivät perustele näkemyksijjään. Mitä myö semmosillaa oekkein tehhään? Jos jottaen vastusttaa tahi kannattaa tahi ei ou mittään mieltä, niin kae se nyt on perusteltava? Jos joku kyssyy minulta, jotta mitä mieltä olen vaekka siitä, jotta oesikkoon tuota muahanmuuttoo lisättävä vaeko ei, niin kyllähän jopa minä ossoon sannoo, jotta riippuu muahanmuuttajasta. Onnii pikkusen huolestuttavvoo, jos kansanedustajaehokkaana on semmonen riähkänä, joka ei ossoo mittään perustella eikä ies olla misttään mittään mieltä. Pirruuko ne semmoset ies lähttöö politiikkaan mukkaan?

 

Tämän kirjotuksen mie muuten omistan Pakarisen Esalle, joka oesi tännään täättännä sata vuotta, jos ei oesi lusikkoosa nurkkaan heitältäny jo tuossa muutama vuosikymmen takaperin.

Tuo Pohjos-Karjalan Riäkkylästä kotosin oleva monitaeturi taesi etusttoo sitä semmosta ikäpolovvee, josta vielä löyty niitä aetoja immeissii, lupsakoeta ja mukavvii, vaekka oli käet ravassa tehty ikäsä oekkeita töetä ja käpysopan voemalla tapeltu vuosi sotalla venäläessii vasttaan. Esa Pakarinen ei mahtanna miettii, jotta miten se joku homma nyt sittä siihen ommaan taetteellisseen akenddaan soppii sulahttaa, vaan eikköön tuo lähinnä tehny kansantaedetta immeiseltä toeselle. Hiän kun ol suanna lahjan, niin hyvänä miehenä sitä ei vaen omannaan pitännä. Esa Pakarinen viihytti, kun immeiset kaepasivat jottain mukavvoo, mutta hiän myössiin varmasti autto omalla tavallaan muatollukoetahi selevviimmään niistä vuosista 60-luvun alakuaekona, ja sen jäläkkeekkii, kun muaseuvun elämä muuttu ja nuoret alakovat haekkaella muunniilaesen elämän perrään, eikä ne kyntöhommat taehi pirttiviljelmät ennee ollukkaan jokkaisen nuoren unelma ja tavote.

Tuota sinistä teksttii kun työ likkootta, niin piäsettä Esa Pakarisesta, tahi tarkemmin sanottunna Severi Suhosesta naattimmaan.

 

Esa Pakarista syvästi kunnioittaen ja antteeksi mahollista savon kielen raeskkoomista pyyvvellen,

 

Helena Pusu

 

P.S Kattaesen Jyrkikkii voesi kokkeilla pallauttoo katu-uskottavuutesa siirymällä käättämmää tätä savon muan levveetä ja värikästä ommoo kieltä, kun on sieltä savosta kotosinkkii.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Tämä on vakava yritys, joten täydet pisteet.
Vain hyvältä tuo lempohine ois tok maistunu
sillä Pielisjärven murteellakkiik!

Pielisen helmiä, Harmaasusi™

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

"Muatollukka", sitähän tässä ollaan, mutta koen sen enempi arvona, kuin pilkkana!
Kyllä sinulla Helena olisi politiikkaankin annettavaa!
On niin tyypillinen tuo vastauksesi tuohon maahanmuuttokysymykseen!
Vastuuhan sen ymmärtämisestä, jää savolaiseen tapaan kuulijalle!
Vahinko vain, että et jostain syystä tosissasi halunnukkaan muutoksen tekoon, valitsemalla taustaryhmän väärin!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No mikkään tuo oesi ollunna se oekkee taustaryhmä muutoksen tekkoon? :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Taastaryhmeekö sinä tarkotat? Eikös se oo nime ommoo lopparj, joka siellä taastalla vaekuttoo?

Pentti Järvi

"Taastaryhmeekö sinä tarkotat? Eikös se oo nime ommoo lopparj, joka siellä taastalla vaekuttoo?"

:) :)

Pentti Järvi

"Jos joku kyssyy minulta, jotta mitä mieltä olen vaekka siitä, jotta oesikkoon tuota muahanmuuttoo lisättävä vaeko ei, niin kyllähän jopa minä ossoon sannoo, jotta riippuu muahanmuuttajasta. "

Noin se on. Maahantulijaa on monenmoista ja siinä olisi vähän tarkistettavaa.

Saara Pasanen

Muuten aeka lähellä, mutta savon kielessä ee viännetä minä ja sinä sanoja mieks ja sieks! Siinä on iso virhe! =P

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tiijän. Mutku se edusti sitä Esa Pakarisen Riäkkyläläestä juur'multtoo :)

J. Gagarin

Minä en uo puolesta enkä vastaan, mutta jos tiukille männöö, niin suatanpa vaehtaa miel'pijettännii...

juri g.

En ruvenna Hellua riijoomaan, poes matkustin kihloja tiennoomaan, samalla reissulla tiällä oon viel, toesen eukkona Hellu on siel.

Pentti Järvi

Naurattele ja suat kaverija, ärvötä nuama rutussa niin saat ryppyjä.

Lisempi täällä:
http://users.jyu.fi/~kirkopo/savo/?joke=computer

Toimituksen poiminnat