Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Perussuomalaisten kannatuksen suuruutta ei tiedä kukaan

Taas oli netistä uutisia lukiessani aamukahvit näppiksellä ja väärässä kurkussa ja muissa sellaisissa paikoissa missä ei pitäisi. Hesarin paperiversio oli tiennyt kertoa, että perussuomalaisten kannatus saattaakin olla 24% sen eilen julkaistun 17 ja jotain sijaan, tai siis kun kukaan ei tiedä paljonko se kannatus on. 

Aika huikealta tuollainen 24% tuntuu, mutta jos ei kolmelta pienemmältä, entiseltä isommalta, ala jotain järkisettiä löytymään, niin en kyllä ihan suoraan sanottuna ihmettelisi yhtään, että ihmiset lähtisivät joukoin liikkeelle perussuomalaisia äänestämään. Nimittäin kun olen tässä jo jonkin aikaa minäkin odottanut, että joku avaisi näin vaalien alla sen ihan kunnollisen keskustelun esimerkiksi siitä, että kuinka tulevaisuudessa saadaan Suomessa pysymään työpaikkoja tai esimerkiksi että miksipäs ei verojen korottamisen sijaan lähdettäisi karsimaan menoja, kun se olisi mahdollista esim. purkamalla turhaa byrokratiaa ja vaikka järkeistämällä ruotsin kielen asemaa maassamme.

Kuitenkin nyt vaalien alla keskustelu on ollut tasoa pitäisikö homojen saada kirkkohäät ja pitäisikö varakkailta poistaa oikeus lapsilisiin. 

Suomi on yhteiskunta, jossa puhutaan tuloerojen kasvusta, mutta unohdetaan se, että melko hyvinkin tienaavat keskituloiset ihmiset joutuvat laskemaan senttejä, että ihan oikeasti selviävät. Tulot ovat toki Suomessa työtätekevillä hyvät, mutta niin ovat menotkin, kun kaikki maksaa ihan jumalattoman paljon ja päälle sitten vielä rätkitään jotain maailman pelastus maksuja, vaikkei sillä ole mitään maailman merkitystä vaikka nyt suomalaisilla veroeuroilla jotain huolestuneiden ituhippien polkupyöräkerhoa ylläpidettäisiinkin. 

Kokoomus, Keskusta ja SDP tekevät ehkä parasta vaalityötä Perussuomalaisten vaalimenestyksen eteen. Perussuomalaisten ei oikeastaan tarvitse tehdä muuta kuin aukoa päätään siitä, että kokoomus ei halua julkistaa leikkauslistojaan, vaikka ne ovat kuulema jo tehty. Keskusta on jäänyt rypemään sinne vaalirahasotkuihinsa, ehdokkaana on edelleen jotain Kanki-Kaikkosia ja Matti Vanhasenkin varjo on pitkä ja syvä, aivan kuten mörkönä SDP:n yllä huojuvan, koomisen hahmon roolin itselleen omaksuneen Paavo Lipposenkin. Jos katselee vaalikoneista vastauksia, niin melko paljon ne siellä ”enpätiijäenosaasanoa” -kohdan paikkeilla ne vastaukset keikkuvat. Kun ei ole mistään mitään mieltä, niin ei suututtele ketään ja voi olla kaikkien kanssa samaa mieltä. 

Minä antaisin mieluiten ääneni puolueelle, jonka ensisijainen tavoite oli tukea yrittäjyyttä ja tehdä kaikkensa sen eteen, että Suomella olisi oikeasti vielä 10 vuoden kuluttua varaa maksella kehitysapuja ja lapsilisiä. Nyt minusta tuntuu, että sellaista puoluetta ei edes ole olemassakaan, jollei lasketa mukaan näitä naapurin Penan sohvafirman tukijoita. Kokoomus on kompastunut johonkin ihan ihmeelliseen viherhössötykseen, jonka seurauksena yritykset häipyvät sinne, missä saa saastuttaa ihan rauhassa.

Tokihan se Suomi pelastuu niinkin, että maa autioituu ja viimeiset mohikaanit ovat kehitysmaista tänne muuttavia ja mummoja, jotka ovat tottuneet elämään ilman turhaa kuluttamista. Polkupyöräilevien ituhippien kerho kiittää. 

Toivottavasti nyt perussuomalaiset menestyisivät vaaleissa. Sellainen 10 prosentin äänisaalis voisi nimittäin hitusen masentaa moniakin. Ehkä nyt se suurin ja ainoa uhka perussuomalaisten vaalimenestykselle voisi olla se, etteivät perussuomalaisten äänestäjät lähdekään äänestämään, vaan istuisivat kotona jännittämässä perussuomalaisten menestystä. 

Vaaleista tulee ihan järjettömän jännittävät, se on selvä. Ja pakko myöntää, että kyllähän tässä alkaa itse kukin mietiskelemään, että millainen yhteiskunta tulee olemaan Timo Soinin hallituksen Suomi. Ja kenestä kahdeksasta perussuomalaisesta tulee Soinin hallituksen ministerejä. Ja joko nyt RKP tippuu hallituksesta?

 

Toivotan kaikille oikein mukavaa alkavaa viikonloppua, 

Helena Pusu

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Oho, olipas aiheesta jo kirjoitettu monta blogia ennen tätä. Hupsista.
Mutta ihan vinkkinä muuten nyt vaalien alla, että ehkä ei kannata sitä ilmaston lämpenemistä ottaa vaaliteemaksi nyt, kun pakkasta on -30 astetta melkeistä koko maassa ja ihmisillä menee kaikki rahat asumustensa lämmittämiseen.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ei se mitään. Viimeisimmän gallupin mukaan perSSuomalaisten kannatus on pudonnut 4,2 prosenttiin ja Vasemmistoliiton kannatus noussut 72:een. Hienoa.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Nyt puhutaan ilmaston muutoksesta, ostin tammikuussa karvalakin Belgian torilta, ei niitä siellä ennen olleet myynnissä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

:D
Pakko myöntää, että nuo tänne muuttaneet somalit vähän säälittää.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Tuollainen pakkanen rauhoittaa, ei täälläpäin juuri näy mustia ulkona.

Pekka Raukko

"Perussuomalaisten kannatuksen suuruutta ei tiedä kukaan"

Eikö tilanne ole varsin luonteva puolueelle, jonka ohjelmaakaan ei tunne kukaan?

Anni Loren

"Tuollainen pakkanen rauhoittaa, ei täälläpäin juuri näy mustia ulkona"

No sittenhän on Freddyllä hyvä mieli..Olisivat kuitenkin sieltä puskista taas vaan raiskaamassa, musta muna ei hyydy kylmässäkään vaan aina on kestoseisokki. Niinhän sitä sanotaan että "once you go black, you never go back". Anteeksi tämä asiaton pläjäys, vähän kevennystä..

Perussuomalaisesta sielunmaisemasta: Yksi asia on selvää. Perussuomalaiset ovat ihan helvetin tyytymättömiä kaikkeen. On sitten toinen juttu onko tyytymättömyys esim.

a)elämään
b)ihmissuhteisiin
c) palkkaan
d)liian vähäiseen seksin saantiin
e)puutteisiin omassa kielitaidossa
f)homojen elosteluun
g) naispappien olemassaoloon
h) ilmaston lämpenemiseen
i) aukkoihin omassa yleissivistyksessä
j)vaikkapa vaan omaan rumaan naamaan

jotain minkä Soini voi pääministerinä hoitaa. Kyllä siinä äijä pannaan paljon haltijaksi. Eipä ihme että yleisin näkymä hänestä on puuskuttava inehmo häipymässä sutkautuksen jälkeen takinliepeet liehuen "Rysselin" koneeseen.He sure must be under a lot of pressure:D

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Onko Anni piilopersu? Torjuuko Anni persupelolla alitajuista kaipuuta persuiluun? Analyysi analyysistä.

Anni Loren

En ole vain piilopersu vaan puolipersu, ainakin US:n vaalikoneen mukaan. Perussuomalaiset ja minä seksikkäästi 69% samaa mieltä asioista:D

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Olisivat kuitenkin sieltä puskista taas vaan raiskaamassa, musta muna ei hyydy kylmässäkään vaan aina on kestoseisokki."

Nämä ovat Anni sinun sanoja, älä pistä ne minun suuhun.

Totesin vain fakta että kylmyys rauhoittaa, muistan kun muuttaman vuosi sitten haastateltiin Kongolaista Brysselissä, hänestä kylmä oli kun lämpötila menee alle +20, hän totesi että nollakeli ei ole tarkoitettu mustalle miehelle.

Samalla tavalla kun +40 on aika sietämätön valkoiselle miehelle.

Anni Loren

Freddy, ei kukaan ole pistämässä sun suuhun mitään, ellet nyt sitten välttämättä halua:)

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Anni, kommenttisi johdosta, herää epäilys, että suhtaudut minuun ennakkoluuloisesti ihan vain poliittisen suuntautumiseni vuoksi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Oikea havainto Helenalta, että huoli ilmastosta on viety juuri tuolle tasolle, että vain päivän pakkasilla ja helteillä on merkitystä. Itse aihe on tavan kansalaiselle niin abstrakti, että se voidaan nauraa pakkasilla tyhjäksi.

Freddylle tiedoksi, että ei tuolla ulkona viihdy ihonväriltään valkoinen, pohjoisista juurista ponnistava kantasuomalainenkaan. Sellaisiakaan ei siellä juuri näy. Ovat varmaan jossain rauhoittumassa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mutta onhan asialla valoisakin puoli. Kun aikaisemmin puolueet pystyivät syyttämään heikosta vaalimenestyksestä kehnoa, äänestäjät kotona pitänyttä keliä, niin nyt vaalitappion kokevat vihreät voivat syyttää tappiostaan koko talven säätä.

Käyttäjän Valkama kuva
Marko Valkama

Nyt näytti Huusko karvansa!
Anteeksi nyt vaan, oletkos tosiaan Huusko sitä mieltä että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa? Kuulut sittenkin siihen viherstalinistiseen mediatoimittajien ilmastouskovaiseen haaraan?

LUPAATHAN ETTÄ LUET ESIMERKIKSI NÄITÄ LINKKEJÄ, alla olevasta keskustelusta? (et tietenkään lue, muutakin tekemistä on päätoimittajalla, mutta infoksi sitten muille)

http://www.tiede.fi/keskustelut/geologia-maa-meri-...

Jukka Poikela

Enpä noista muiden kantasuomalaisten viihtymisestä tiedä, mutta itse tuli aamulla polkupyörällä töihin väännyttyä ja ihan mukavan raikas kelihän tuo oli. Pakkastakin alle 40. Tulipahan taas todettua nuo burkhan hyvätkin puolet. Kyllä se näköjään tosi on, että jokaisessa kulttuurissa on vähintäänkin se ripaus hyvää, kunhan vain osaa sen esille kaivaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eräänä päivänä menin kauppaan ja nopeasti kun vilkaisin kassalle päin, näytti kuin siinä olisi just maksamassa ollut joku joulupukin pukuun sonnustautunut. Tarkemmin katsottuna tajusin, että kyseessä olikin vaaleaan kaapuun pukeutunut somalinainen, jolla oli päässä, sen huntunsa päällä, punainen pipo :) Jotenkin se oli hellyyttävän näköistä.

Jaan Torukas

Niin, kyllähän sitä jo vähän jokainen alkaa katselemaan ympärilleen ja ihmettelemään, että mihin tuollainen viherhumppa ja somalisamba johtaa? Kun energiaverot korotetaan kaikenlaisilla tekosyillä pilviin, niin kai sitä häipyy viimeinenkin suomalaisia työllistävä tehdas kaukomaille. Ja kun samanaikaisesti vielä nämä verorahat tungetaan Suomeen Afrikasta ja muista muhamettimaista tänne imuroitavien vempuloiden ja lippareiden taskuihin.

Niin kuin nyt tämä ruandalainen pastorikin. SPR ja Vihreä Liitto olivat onnesta ymmyrkäisinä, kun turvaturistien joukkioon oli liimautunut ihan oikea pastorikin. Ajattelivat, että nyt saadaan sitoutettua suureen tehtävään myös enemmän kirkkoväkeä. Vaan kuinka kävikään? No ihan niin kuin oli arvattavissakin, että tämä hengenmies oikeasti olikin paikallinen Adolf Eichmann, ja nyt sitten lokoisasti viettelee elinkautistaan Suomen huippumoderneissa vankiloissa; ja tietysti suomalaisten kustantamana. No olihan siitä se hyvä puoli, että Tuija Braxenin kaverit saivat runsaasti matkailla Afrikassa muka asioita selvittämässä.

Samanlainen muka-kotiutunut tapaus oli tämä helsinkiläisessä kauppaliikkeessä näennäisesti siivoamassa ollut lurjus. Hänenkin työtarmoaan ihailtiin ja ylistettiin, mutta valhettahan se oli kaikki tyynni. Jätkä oli kaikki rikoksensa etukäteen suunnitellut. Kun oikea hetki koitti, niin sitoi ja häpäisten raiskasi kaupassa työskennelleen myyjän, sekä ryösti ja varasti kassarahat. Suunnitelmallisuudesta ja etukäteisestä rikosmeiningistä kertoi sekin, että juipilla oli hommattu väärennetty passi ja väärälle nimelle kirjoitettu lentolippu Afrikkaan. No suhari jäi kuitenkin kiinni ja ottamaan edes jonkinlaista vastuuta teostaan; vaikka nyt sitten vähäisempääkin.

Sitten on vielä tämä kasvihuoneen ilmiö ja hiilijalanjälki, joista Vihreä Liitto on ehtinyt meille valehtelemaan jo ihan sumeilemattomasti. Nyt kun vaikka Lieksassa ympärilleen katselee ja lämpömittarin lukemia ihmettelee, niin alkaa kovauskoisempikin nuo puheet jo valheeksi ymmärtämään. Kun taitaa tälläkin hetkellä siellä olla pakkasta 35 astetta, niin kovin ovat hupaisia nuo jutut ilmastomuutoksista ja että sen johdosta pitäisi kansalaisten taskut tyhjätä energiaverojen avulla. Vaan on siitä kovasta pakkasesta se hyöty, että alkavat Lieksaan tulleet somalitkin asioita pohtimaan. Ja ehkä jo harkitsevat siirtyvänsä lämpimimmille seuduille?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin, kun katselen tuota piipusta pööhisevää lämmitysöljyn tuottamaa savua, niin mietin, että eikös se saaastuttaminen sillä vähenisi, kun ilmaston lämpenisi muutaman kymmenen astetta pohjoisella pallonpuoliskolla?

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Suoraa puhetta Jaan Torukas ja totta. Lisää pakkasia vaan, niin eiköhän somalien lisäksi pullamössövihreätkin ala asioita pohtimaan.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

http://vantaaliittyyennemminkeravaankuinhelsinkiin...
Petri Muinonen, KD:n ehdokas Uudeltamaalta puhunut paljon yrittäjyydestä, ja oman kertomansa mukaan vain noin 2% omista 300 blogista liittyy homouteen. Kummasti kuitenkin vain siihen liittyvät bloggaukset tai muut vaaleihin liittyvät ei-niin-olennaiset asiat nousee ylöspäin täällä Usarissa. KD:llä on myös oma yrittäjyysohjelma, jonka laatimisessa ollut mukana puolueen puoluesihteeri Peter Östman, jolla kattava kokemus taloudesta.
http://www.kd.fi/KD/www/fi/politiikka/Ohjelmat/yri...

Pentti Järvi

Tuo korjauskerroin on asia, josta ei ole paljoa puhuttu eikä se yhdellä lukemisella selvinnyt minullekaan.

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=502f058d88&v...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Minä antaisin mieluiten ääneni puolueelle, jonka ensisijainen tavoite oli tukea yrittäjyyttä ja tehdä kaikkensa sen eteen, että Suomella olisi oikeasti vielä 10 vuoden kuluttua varaa maksella kehitysapuja ja lapsilisiä."

Silloin sinun pitäisi äänestää liberaaleja, mutta harmi kyllä Pohjois-Karjalan vaalipiirissä ei näissä vaaleissa taida olla yhtään liberaalien ehdokasta.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Korjauskerroin on otettu suoraan ulkolämpömittarista -30. Auta armias meitä kun ilma lämpiää +puolelle?!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Just tuossa kaverin kanssa tsättäiltiin, ja kun minulla on vähän sellaiseen ylivilkkaaseen mielikuvitukseen taipuvainen pää, niin keksiessäni syitä ex-suurten puolueiden flegmaattisuuteen tuli mieleen sellainenkin, että ehkä ne haluavatkin, että persut voittavat. Ehkä ne tietävät tulevaisuudestamme jotain sellaista, miksi kukaan ei halua olla suurin puolue. Ehkä jokin pyörä on lähtenyt sellaisella vauhdilla pyörimään, ettei me olla enää mitään muuta kuin matkustajia ilman turvavöitä.

Käyttäjän JaniRantala kuva
Jani Rantala

Toinen ja realistisempi vaihtoehto on se että suuret ovat jo sopineet seuraavan hallituksen, johon persut ei kuulu.

Pentti Järvi

Ja oppositiossa PerSu kasvattaisivat suosiotaan entisestään? Uskon Helenan näkyihin enempi.

Esa Nyyssönen

Samaa olen miettinyt itsekin. Skenaario on sellainen, että pyörä pyörii, eikä seuraavien vaalien jälkeisellä kokoonpanolla ole mitään merkitystä, vaan kaikki menee metsään. Sitten vanhat puolueet tulevat itse aiheuttamansa tragedian haaskalle pelastamaan sen mitä pelastettavissa on. Hyvä pointti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin siis eikö oikeasti ole hieman erikoista, etteivät nämä perinteiset suurpuolueet lähde nyt apinanraivolla vaalitaistoon? He tietävät, että mitä kansa haluaa, mutta tyytyvät viheltelemään ja ympäripyöreitä luklattelemaan. Näin sivusta kun sitä seuraa, tulee monenlaisia mietteitä mieleen.

Pentti Järvi

Heh, Helena, oot lukenna liikaa Siikalan Pekan blogeja. :)

Tuomas Taivasaho

Itselle tullut ihan sama vaikutelma. Vanhojen kesken taitaa tulla vielä kova kilpailu oppositiopaikasta.

Tuomas Taivasaho

Tunnen muiden puolueiden ohjelmat, enkä siksi äänestä niitä. Demarit osaavat siirtää alv:sta ja muusta verotuksesta aiheutuvan inflaation työnantajien piikkiin palkkavaatimusten muodossa. Muut väestönosat eivät sitä iloa saa nauttia. Kokoomus maksattaa rahapiirien elostelun taviksia verottamalla. Kyllä köyhä maksaa, kuten on nähty.

Vihreät haluavat rakennettavan asuntoja homeitiöille eikä ihmisille. Harva haluaa asua pullossa astmasta ja erilaisista hermosairauksista kärsien. Minä en ainakaan halua osallistua ihmiskokeiluun jossa mitä kummallisempia rakennustekniikoita testataan ihmisten terveyden ja omaisuuden kustannuksella.

Kepu lupasi säästää kunnilta miljardin kun tuloja on kunnan kassaan kertynyt. Eiköhän ne ole juuri kunnallisverojen korotuksen takia noussut. Valtion tarkastusvirasto totesi juuri hyvinvointipalvelujen olevan vaarassa kuntien huonon taloustilanteen takia. Taseissa kunnan omaisuus on priimaa vaikka koulut ja lasten päiväkodit ovat homeessa, kunnallistekniikka retuperällä, sairaalat 70-luvulta ja vanhusten hoitopalveluja ei vielä resursoitu, vaikka stm:n ohjetta potkia vanhukset laitoksista kotioloihinsa on jo vauhdissa. SDP, Kepu, Kok, Vihr ja RKP ovat ansiokkaasti romuttaneet vuorollaan myös valtion infran ja hävittäen myös sen omaisuuden.

Koko paska sataa lopulta koko kansan niskaan, kun vanhat puolueet mellastavat omia ideologioitaan toteuttaen. Kustannukset siirretään aina jonkun toisen maksettavaksi. Jopa harmaan sektorin annetaan levitä ja turvota, koska hyöty sataa elinkeinoelämälle. Menetykset 1-4 mrd euroa/vuosi.

Tässä leikissä pärjäävät elinkeinoelämä, ay-sektori ja perheyrittäjät. Pien- ja yksinyrittäjät, eläkeläiset, julkiset palvelut, opiskelijat ja muut sos.verkon varassa kitkuttavat eivät istu kolmikannassa, joten sieltä syrjäytetyiltä voidaan ottaa tarpeeseen kuin tarpeeseen.

Tätä on jatkunut 20 vuotta!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Välillä kyllä hieman tulee mieleen, että onko yhteiskuntamme liian korkeaksi ja huteraksi rakennettu korttitalo, joka on jo alkanut huojua uhkaavasti. Koska jotain pitäisi varmaan tehdä, jotta hyvinvointiyhteiskunnalla olisi tulevaisuutta, onkin kummallista, kuinka hiljaa asioista vaalien alla ollaan.

Anni Loren

Säkin oot luontevasti omaksunut tuon käsitteen "hyvinvointiyhteiskunta" aiemmin käytetyn "hyvinvointivaltion" sijaan. Kokoomus käyttää todella huolella "yhteiskuntaa" "valtion" sijasta kaikessa sosiaalisektoriin liittyvässä jargonissaan. Goebbel..anteeksi Käteisen retoriikka näköjään uppoaa kansaan:)

Pentti Järvi

Anni: välfärdssamhälle-sanaa käytetään ruotsin kielessä. Sieltä se kait tulee se hyvinvointiyhteiskunta-sanakin.
Ainoa sana, jota en ikinä voisi käyttää ainakaan puheessa on "kotouttaminen". Korkeintaan rahoja voisin kotouttaa Sveitsin tms. pankista.
No, on niitä muitakin, esimerkiksi "lähtökohtaisesti". :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mutta eikö valtio ja yhteiskunta ole eri asioita. Siis jos puhutaan hyvinvointivaltiosta, niin eikös siihen liity vähän sellainen ajatus sosialismista ja siitä, että on valtio ja ihminen sen valtion orja. Valtiohan on vain abstrakti juttu, yhteiskunta taas monen eri toimijan summa. Jos puhutaan hyvinvointiyhteiskunnasta, niin silloin siihen kuuluu eri osa-aluita, joista kansa on yksi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin ja meitä on monta puolueitten ulkopuolella ja met olema aivan lopen kyllästynheet tähän meän herrojen touhhuun. Siis aivan niinko Afrikan pohjospuoli ja sieltä ithään ja muuallaki. Met emmä tiä emmäkä jaksa luottaa vanhoihin höpötyksiin, nyt elettään jännittäviä aikoja!

Alama Helena juohmaan kahvit sillain, että panhaan kuppi keskelle syvvää ruokalautasta ja piämä sitä systeemiä leuvvan alla ja varovasti, oiken varovasti ryystäen, ko nyt emmä tiä mitä alkaa tapahtuun, eikä tiä muutkaan, mie aattelen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Näinhän se on varmaankin meidän tehtävä :D

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Kokoomuksen osalta tosin kyseisen "viherhumpan" tarkoituksena on havahduttaa ihmiset siihen että yllättävän pienetkin asiat vaikuttavat paikallisesti. Kirjoitin Savon Sanomiin kahden eri mittakaavan tapauksista järkivihreyden saralla: http://ilikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/35193-kirjo...

Ja toinen, isomman mittakaavan asia: http://ilikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/41714-kirjo...

Tällä hetkellä tosin keskustelua käydään muista asioista, joita ei tosin nähnyt yksikään puolue. Perussuomalaiset hallituspuolueena ei ole minulle mikään ongelma, pidän heistä puolueena enemmän kuin vihreistä. Tosin onhan kaikissa puolueissa toimijoina yleensä ihan mukavia ihmisiä joista sitten ihmettelen, että mikseivät he ole Kokoomuksessa :p

Erkki Mikkonen

Taitaa käydä niin, että kaikki muut puolueet kuin persut voivat jo heittää pyyhkeen kehään. Tätä menoa persut saavat kohta 30%:n kannatuksen!

turunen (nimimerkki)

En muista, että tilanne olisi ollut näin hyvä ennen vaaleja koskaan aiemmin. Persuilla on ylivoimaisesti parhaat ehdokkaat - eli juuri sellaisia Suomen puolustajia, joita eduskuntaan pitääkin saada. Nyt on luvassa todellinen muutos, ja aion totisesti olla mukana tekemässä sitä, vaikka persujen jäsenkirjaa en omistakaan. Täältä varma ääni persulle.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Etkä varmasti ole mielipiteinesi yksin, ja hyvä juttu niin. Jos todellakin perinteiset suurpuolueet ovat niin urpoja, etteivät osaa tehdä nyt mitään, niin joutaisivat kaikki oppositioon. Paitsi Alejandro, josta voisi tulla pakaraministeri, joka esittelisi pyl... okei joo, annetaan nyt olla.

Pentti Järvi

Stubbia on kiusattu tarpeeksi yhdelle päivälle. Merkillistä on tosiaan, että eivät mitenkään yritäkään puolustautua. Oiskoon niillä raju yllätyshyökkäys laajalla rintamalla suunnitteilla. Hölmöjä bloggauksia vain jotkut kirjoittelevat.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Aina saa vähän Stubbia kiusata, kun se on niin söpö ;)

Anni Loren

Joo, ihan iqku koulukiusaaja:)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Onko se koulukiusaaja? Aijai, nyt laski allun pisteet :(

Anni Loren

On. Siitähän oli pari vuotta sitten juttua lehdissä, Alexander jäi myös siitä entisten luokkakavereiden mieleen. Kiusasi mm. sokeaa poikaa, kuulostaa pahalta. Ehkä Stubbia kaduttaa nuoruuden tyhmä käytös nyt, en tiedä. En vaan haluaisi että koulukiusaajasta tulisi Suomen presidentti. Muistan aina kaikki ihmiset jotka ovat koulukiusaajia koska olin itsekin (nykyisin niin muodikkaalta tuntuva) koulukiusattu melkein pari vuotta:(

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jaa-a. Tuollainen pistää miettimään. Itse seurasin erään läheiseni pitkää ja harrasta koulukiusaamisen uhrina olemista ja se oli todella raakaa. Tämä kiusattu henkilö mm. näki öisin niin pahoja painajaisia, että hän herätteli puolet taloa kauhistuneella mölinällään.
Nyt kyllä meni maku koko Allusta.

Anni Loren

Vielä tästä: Helena, en mä siihen pyrkinyt.

Voi olla että ihmisiä jotka on olleet koulukiusaajia asia vaivaa aikuisuudessa jopa enemmän kuin niitä joita on koulukiusattu:( Mehän ollaan ihmisiä kaikkine ominaisuuksinemme! Ei tämä Stubbia mitenkään maailman tappiin demonisoi mutta se tulee mieleen..Vähän sama juttu kuin Kataisella se valtuuston pöytäkirjan väärennös. Se seuraa häntä aina, vaikka kyseessä ei oo mikään maailmaamullistava teko. Marginaaleissa ja kun vastakkain on kaksi ehdokasta tälläiset mielikuvat korostuu, nytkin näkyy olevan Kiviniemi suosituin seuraavaksi pääministeriksi. Mua ällöttää hänen suhteensa turkistuottajiin ja toiminta näiden mannekiinina..Kaikissa on jotain vikaa, vikaa, vikaa..

Toimituksen poiminnat