Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Natsikortti ja Godwinin laki

Tiedättehän te sen sellaisen nettikeskustelun, jossa argumenttien sijaan heitellään natsikortteja? Koska lähenevistä vaaleista on tullut jotenkin älylliseltä tyyliltään tasoa Suomi24:n keskustelupalsta, niin pakkohan tässä nyt on kantaa kortensa kekoon ja Godwinin lain mukaisesti kirjoitettava kirjoitus natsikortista, siitä, jolla nyt hakataan perussuomalaisia päähän (vaikkakin tuntuu, että se hakkaaja on niin kännissä, että huitaisut menevät koko ajan kohteestaan ohi). 

Vaikea on edes kuvitella sitä kuka on niin idiootti, että lähtee natsikortteja jakamaan nyt, kun vaaleihin on aikaa reilu kuukausi. Ei siinä mitään, jos kyseessä olisi jokin uusi oivallus, mutta kun mielestäni jotenkin tuon natsikortin uudelleenkeksiminen ei oikein jaksa enää edes hymyilyttää.

Molemmat persuille naureskelevat natsivideot olen katsonut ja se Perikadosta tehty parodia toki nauratti. Tuo toinen ei. Molempien pätkien tyylit viittaisivat johonkin sellaiseen tekijäporukkaan, jossa halveksutaan kasvukeskusten hieman parempituloisten intellektuellia jälkikasvua heikoimmilla eväillä varustettua kansanosaa. Mielestäni kyseisten videopätkien takana olevat henkilöt nimenomaan edustavat suvaitsemattomuutta ja takapajuisuutta, ymmärtämättömyyttä muita kuin omanlaisiaan kohtaan. 

Tokihan esimerkiksi koulutustarjonnan räätälöinti siihen suuntaan, että ammattiin valmistuneet löytäisivät helpommin työpaikkoja tai se, että koululiikuntaa lisättäisiin on ihan natsismia ja kamalaa. Kuinka kukaan voikaan tuollaisia asioita kannattaa ja poliittisessa ohjelmassaan ajaa, huh huh.

Vaikka itse en luultavastikaan PS:n ehdokkaalle ääntäni anna, niin jotenkin tuntuu tympeältä, että jotain puoluetta lähdetään vertaamaan joukkotuhonnasta tunnettuun 1900-luvun hirvitykseen. Todellako noin heikoilla eväillä ollaan lähdetty vaaleihin? Onko mitään muuta sanottavaa kuin että Timo Soini on Hitlerin reinkarnaatio?

Jotenkin minusta tuntuu, että joillekin tahoille on aivan kauhistuttava hirvitys, kun he ovat itse ajautuneet kapitalistisen politiikan toteuttajiksi ja se, josta on tullutkin se protesti- ja erilainennuoripuolue onkin jotain muuta kuin sitä perinteistä globaalisaatio-on-perseestä-halataanpas-nyt-puita-ja-sitten-paistamme-tofua-porukkaa. En nyt ketään syyttele, mutta kuhanpahan tuli mieleen se, että ehkäpä kyse ei olekaan persujen politiikan kritisoimisesta vaan kyse on oman katkeruuden ja pahan olon pakkomielteisestä purkautumisesta? Toisaalta ilmiö voi olla jopa vaarallinenkin, ovathan juuri äärivasurit niitä, jotka Euroopassakin ovat innokkaita terrori-iskuja tehtailemaan. 

Mauttomuudessaanhan nämä natsivideot päihittää luultavasti vain SAK:n ökyporvari ja SDP:n hirvittävä räppi viimeisten pressavaalien alla. Mutta toisaalta sitten on sekin puoli, että just nämä tämmöset joutavuudethan ne tekevät vaaleista mielenkiintoisen. Kuinka moni tuollaisen natsiparodian nähtyään puristaakaan kädet nyrkkiin ja sanoo ”ja perkele! Kyllä käyn ääneni perussuomalaisille antamassa! Ja tuollaisten videoiden tekijät saavat haistaa närhen munat.”

 

Helena Pusu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Kaikkee ne lieksalaiset kekssii.

Dari-anne Suomalainen

Älyllisestä tyylistä puheenollen, paras mitä eilen luin, oli erään KD edustajan kirjoituksessa lause:
.....lasten synnyttäminen on syntiinlankeemuksen seurausta.

Tuon voisi kyllä siirtää Suomi 24---kristinusko----lestadiolaisuus osastolle.

Ari Suhonen

On siinä se logiikka, että ihmiskuntaa ei olisi muuten - ja ihmiskunnan historiahan on melko karua kertomaa

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

»Verkossa käytävän keskustelun pitkittyessä todennäköisyys sille, että joku esittää vertauksen natsismiin tai Hitleriin, lähenee arvoa 1»

- Godwinin laki (wikipediasta)

Laki ei ota kantaa siihen, onko vertaus natsismiin aiheellista vai aiheetonta. Laki pätee kuitenkin niin asialliseen kuin asiattomaan keskusteluun. Asiattomassa keskustelussa "natsikorttia" vilautellaan vähän siellä sun täällä. (Erään tulkinnan mukaan vertaus kommunismiin voidaan tulkita vertauksena natsismiin.)

Van der Leunin korollaari: ”Kun globaali verkottuminen edistyy, todennäköisyys oikeiden natsien läsnäoloon verkossa lähestyy arvoa 1

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Kun globaali verkottuminen edistyy, todennäköisyys oikeiden natsien läsnäoloon verkossa lähestyy arvoa 1"

Huomasithan Peter Rumjantzeffin kommentin? ;)

M-T Heikka

Eihän se enää koske, jos natsiksi sanotaan. Ällistytti se tietysti aluksi.

Ristiinnauliittinhan se Jeesuskin, vaikka ei ollut mitään pahaa tehnyt.
Ainahan ihmiset puhuu...

:)

Markus Lehtipuu

Hitler vastusti ennen muuta kommunismia, kuten

- koko läntinen maailma
- Yhdysvallat
- Suomi
- Itä-Euroopan kansat
- Venäjän kansa (todiste: 1991)
- muu maailma

Missä vika?

Markus Lehtipuu

Muuten, ne tekstitys-youtube-videot, jotka on luotu Hitlerin hahmon suuhun, ovat kyllä yleensä pelkkää herjanheittoa, siis HUUMORIA: niitä ei kannata ottaa mitenkään vakavasti. Mä ainakin nauran niille ihan ääneen, koska ne ovat niin poskettomia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tokihan nuo tuollaiset huumorilla tulee ottaa ja varmaan otettiinkin, mutta jos nyt aletaan sieltä täältä heittämään jotain natsiläppää, niin ei se ehkä jaksa enää kauheasti naurattaa, kun kuitenkin vaalit pitäisi olla niinku vakava asia. Vai?

Reijo Tossavainen

Missä Ville Piholan kommentti?

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Tossu, ei mun aina tarvii kommentoida. Persujen ilmatilassa on muutenkin hätätila hälyytys.

Reijo Tossavainen

Ilmatilan hallinta on täydellistä. Kaiken sorttiset pikkusiikalat ovat kyllä kiusallisia, mutta ne eivät estä hyvää lopputulemaa.

Dari-anne Suomalainen

Lue Tossavainen Elli Nooran linkki.

Anni Loren

Emmä toisaalta tajua miksei sitä saisi sanoa että persujen aatokset on kuin natsien jäljiltä..Yksi syy miksi historiaa opiskellaan on se että voitaisiin välttää menneisyydessä tehdyt virheet. Toiset on opiskelleet historiaa enemmän kuin toiset:D
Enkö minä saisi sanoa että esim. persujen ideaalitaiteen määritelmä on ihan "kolmatta valtakuntaa"? Niin mielelläni kuin minä ottaisinkin esimerkikseni jonkun ihmiskunnan ylevämmän vaiheen minä en totuuden nimissä voi sitä tehdä. Mikä neuvoksi?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Enhän minä missään nimessa sano, että ei saisi sanoa. Vaan minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että tuollaiset natsivertaukset ovat mauttomia. Eivätkä edes osu ihan oikeaan osoitteesseen :)

"Toiset on opiskelleet historiaa enemmän kuin toiset:D"

Toivottavasti et tarkoita sitä, että historiaa enemmän lukeneet olisivat jotenkin parempia kuin toiset.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No voi tsiisus.
Ihan oikeesti, voitasko nyt vielä pikkasen korkeampiin sfääreihin yhteiskunnallinen keskustelu viedä :D

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Video nähdäkseni leikittelee sillä ajatuksella, että Perussuomalaisten arvomaailma tosiasiassa vastannee hyvin pitkälti sitä arvomaailmaa, joka keskiverrolla natsipuolueen äänestäjällä oli 1930-luvun Saksassa. Mielestäni näillä arvomaailmoilla on todellakin paljon yhtäläisyyksiä, enkä sano tätä pelkästään mollatakseni Perussuomalaisia.

Tälle väitteelle on varsin hyvät perustelut, joista voi lukea tarkemmin blogauksestani: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/634...

En tarkoita sitä, että Perussuomalaisten valtaan päästämisellä olisi samanlaiset seuraukset kuin natsien valtaan päästämisellä. Ideologinen perusta on kuitenkin varsin samanlainen. On miettimisen arvoista, onko tämän tyyppinen ideologia myönteinen vai kielteinen yhteiskunnallinen voima.

Esa Mattila

"On miettimisen arvoista, onko tämän tyyppinen ideologia myönteinen vai kielteinen yhteiskunnallinen voima"

Voidaan myös kysyä, että onko toisten tekijänoikeudella suojatun sisällön vapaa jakaminen myönteinen vai kielteinen juttu...

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"Voidaan myös kysyä, että onko toisten tekijänoikeudella suojatun sisällön vapaa jakaminen myönteinen vai kielteinen juttu..."

Sitä kannattaa toki pohdiskella. Kaj Sotalan kanssa pohdiskelimme asiaa kokonaisen kirjan verran: http://ahtoapajalahti.fi/jokapiraatinoikeus.pdf

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Periaatteessa olen sama mieltä sinun kanssasi, mutta koska kuiten normaalisti tuollaiset natsivertaukset ovat tarkoitettu loukkaaviksi ja ne ovat loukkaavia plus ettei ehkä keskivertosuomalainen ajattele asiaa niin, että ahaa, joo Suomessa ja jossain 20-l. Saksassa on nyt jotain yhteiskunnallista yhtenäisyyttä ja plaa plaa plaa vaan ekanahan se tulee mieleen joku Birkenau ja luurankamaisen laihat juutalaiset piikkilanka-aidan takana.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

Koetin blogikirjoituksessani tuoda esille nimenomaan natsipuolueen ja perussuomalaisten ideologioiden yhtäläisyyksiä enkä ottaa esille natsien tekoja, jotka ovat aivan asia erikseen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olen pahoillani, mutta en ole vielä lukenut sinun kirjoitustasi. Lupaan lukea sen heti sen jälkeen kun olen hankkiutunut eroon koko suvustani, joiden kanssa olemme just kokaamassa.
Mutta siis luultavasti nyt tajuan mitä sie tarkoitat. Ongelma on se, ettei välttämättä kaikki ymmärrä tai että jotakin vituttaa se, että hänen puoluettaan verrataan natseihin.

Jani Kuusela

Hyvän ja pahan välinen kamppailu käynnissä täälläkin. Kenen joukoissa seisot?

Aito persu seisoo omasta mielestään hyvän joukoissa. Liittoutuneet (kokoomus, kepu, sdp, vihreät) puolestaan palvelevat myöskin omasta mielestään hyvää. Hyvä / paha... minä hyvä, sinä paha... eipäs kun toisinpäin...

Kuka pahan tappaisi? Ei ainakaan hyvä, jos on loppuun asti hyvä. Paha tuhoaa lopulta kaiken hyvän, ja samalla itsensä, sillä ei ole pahuutta ilman hyvyyttä.

Nahistelkaa...

Per V

Voisihan tänne Suomeenkin perustaa natsipuolueen joka jahtaisi esimerkiksi kokoomuslaisia ja demareita, jos muistatte 80-luvun virheratkaisut.

turunen (nimimerkki)

Nuo erilaisina paskahalvauksina ja mauttomuuksina ilmenevät, persujen kannatuksen noususta johtuvat shokkitilat paljastavat vain sen, kuinka lähellä vanhat puolueet ovat toisiaan. Ja kuinka kaukana ne ovat perussuomalaisista. Äänestäjä voi sitten valita jo tämänkin huomion perusteella persujen ja muiden väliltä.

Vaikka en ole persu, olen äänestänyt persuja nyt jo kolmissa vaaleissa peräkkäin. Lasken itseni yhä liikkuvaksi äänestäjäksi. Näissä vaaleissa on pakko saada muutos maahanmuuttopolitiikkaan, ja ainoa realistinen vaihtoehto nykymenolle on perussuomalaiset. Ääni muille kuin persuille on ääni nykyiselle linjalle, tai parhaimmassa tapauksessa vain hukkaan heitetty ääni. Siksi persut nytkin.

Toivottavasti seuraavissa vaaleissa on jo enemmän realistisia vaihtoehtoja.

Reijo Tossavainen

Tällaiset rasistiset natsivertaukset kertovat lähinnä siitä, että muiden kuin perussuomalaisten joukoissa on nyt hätätila. Normaalit menettelyt eivät enää tehoa, joten puoluetoimistojen hämäräosastot ovat nyt toimissaan. Sen voi päätellä monista seikoista.

Onneksi tilanne on niin, että tällaiset solvaukset kääntyvät lähettäjäänsä vastaan. Toisin sanoen hyödyn korjaavat lopulta perussuomalaiset, sillä suomalaiset aina asettuvat sen puolelle, jota aiheetta vahingoitetaan.

Kun äänestäjä on kopissa ja piirtää numeron, niin silloin puhuvat tosiasiat.

Pentti Järvi

Mun mielestä olisi kunkin puolueen jo pikkuhiljaa aika ruveta kertomaan, miksi juuri heidän puoluettaan olisi hyvä äänestää eikä sitä, miksi jotain muuta puoluetta ei missään nimessä pidä äänestää.
Jopa Amerikoissa sopivat, että loanheittoa ei sallittaisi, vaikka se ei tainnut ihan pitää.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Sammoo mieltä olen minäkin!

terv. Eeva

Toimituksen poiminnat