Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Suomi tulisi liittää Venäjään

Vihdin kunta jätti säästösyistä nostamatta veteraanipäivänä lippuja salkoon. Viime viikolla radiossa tuohtunut mieshenkilö kertoi, että veteraanijuhlassa tarjoiltiin veteraaneille hernesoppaa muovikipoista, kun samaan aikaan eduskunnassa naposteltiin leikkeleitä ja täytekakkua.

Herää kysymys, mihin on kadonnut sotaveteraaniemme, joita ilmeisen leikkimielisesti kunniakansalaisiksi joskus on kutsuttu, arvostaminen?

 

Vanhustenhuollosta paljastuu jatkuvasti puutteita, rahaa ei ole ja hoitohenkilökuntaa liian vähän. Kylmä tosiasia on se, että nyt siellä laitosvanhusten joukossa on iso osa sotaveteraaneistamme. Lopussa seisoo kiitos ja sen saa luultavasti nyt moni talvi- ja jatkosodassa nuoruutensa ja terveytensä uhranneista miehistä ja naisista huomata. Meillä on nyt elossa muutama kymmenen tuhatta sotaveteraania, joita muistetaan kyllä itsenäisyyspäivänä pienessä pierussa kiitellä, arkena ei kukaan heitä muista. Ei ilmeisesti edes veteraanipäivänä, mikä on todella suuri sääli ja vielä suurempi häpeä.

 

Muutama vuosi sitten itsenäisyyspäivän paraatissa sattui outo tapaus. Vanha mies, käsittääkseni sotaveteraani, käveli paraatissa kulkeneen panssarivaunun luokse ja heittäytyi sen alle. Mies kuoli, hän teki ilmeisesti itsemurhan. Miksi? Sitä ei varmasti tiedä kukaan, ehkä omaisilla on jokin haju, mutta tuo tapaus on jäänyt kummittelemaan mieleeni. Jo silloin, kun ukkini vuosia sitten teki kuolemaa, minä mietin, että tulisikohan näille sotiemme veteraaneille tarjota jotain keskusteluapua tai mahdollisuutta purkaa sota-ajan tapahtumat mielestään, sillä selkeästi minunkin ukkini halusi viimeisinä aikoinaan sanoa niistä ajoista jotain, vaikka aikaisemmin hän oli vaiennut.

 

Sen sijaan, että sotaveteraaneja hoivattaisiin, kunnioitettaisiin tai rakastettaisiin, ei heidän kunniakseen enää nosteta edes lippua salkoon. Mitä se sellainen touhu on? Eikö mitään enää merkitse se, että äidit antoivat lapsensa sodalle ja nuoret miehet ja monet naiset parhaat nuoruutensa vuodet sille, että me nyt voimme tuhota sen saman itsenäisyyden, jonka puolesta isoisämme taistelivat?

 

Minun mielestäni olisi oikeus ja kohtuus, että sinä päivänä, jolloin kunta säästää muutaman roposen sillä, ettei liputa veteraanipäivänä, luovumme itsenäisyydestä ja liitymme osaksi Venäjää. Me emme ole sotaveteraanien ponnistelujen arvoinen kansa.

 

 

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Pertti Väänänen

Tuo Venäjän Federaatioon liittyminen tulee tällä menolla vielä ajankohtaiseksi!

Trine Mals

Hämmentävää, että "arvojen" vuoksi tulee syytää miljardettain (LAINA)rahoja maahanmuuttoon ja kehitysapuihin, mutta sitten vanhusten hoito ja esim. tällaiset liputukset jätetään retuperälle "koska ei ole rahaa".

Noh, arvovalintahan se on tämäkin.

Raivostuttavaa.

Olen onnellinen että sotaveteraanimummoni ei ole tätä pyhäinhäväistystä näkemässä.

Pieta Leonardo

Justiinsa tämä se vielä puuttui, nyt sitten häväistään Suomen lippukin, kaiken tämän vaalihässimisen lisäksi, tästä kansainvälinen päälle vaan

http://www.youtube.com/watch?v=fCFibtD3H_k&feature...

Heikki Kosalainen

Voisi tuntua suomalaisista yrittäjistä erikoiselta, kun nyt menee noin 60-70% kaikkien välillistenkin verojen/kulujen jälkeen verottajalle ja jos Venäjään liittyisitte, niin palkasta verotettaisiin Venäjällä vain 13%. Ei tarvitse ihmetellä miksi venäläisillä on rahaa millä mällätä, kun käyvät Suomessa ostoksilla.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Hieno näkökulma Helena!

Miten tämä maa, jonka vallankahvassa huseeravat
maansa myyneet umpimieliset maanpetturit Paavo
Lipposen jäljiltä, voisi nyt veteraaneja muistaa?

Heidän tekonsahan paljastuisivat, joutuisivat läpi-
valaisuun ja seinää vasten siinä silmänräpäyksessä.

On jotenkin parempi niin, että veteraanit eivät
ehken wanhuuden tuomissa rasituksissaan näe
tätä €U-suomalaisuuden irvikuvaa.

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Tavallinen maisteri

Olen Helena Erosen kanssa samaa mieltä siitä, että sotaveteraaneja kuten muitakin seniorikansalaisia täytyy kunnioittaa ja osoittaa kunnioitus muutenkin kuin puhumalla kauniita.

Ei siihen kauhean paljon rahaa menisi. Kehitysavusta ei sen takia tarvitse nipistää penniäkään. Kannattaa lähettää aiheesta kirje "omalle" kansanedustajalle.

Mutta Venäjään ei kannata liittyä. Siellä vanhukset asuvat vanhainkodeissa, joissa työntekijät vain juopottelevat. Huonokuntoiset asukkaat eivät jaksa kävellä vessaan vaan ulostavat ja virtsaavat sänkyihinsä tai lattialle, eikä kukaan siivoa jälkiä. Kerran kuukaudessa asukkaat saavat pienen eläkkeensä ja ovat sen jälkeen pari, kolme päivää ympäripäissään, ja sen jälkeen taas odotellaan seuraavaa eläkettä.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Tässä tää tilanne mistä Eronen puhuu. Veteraani ei heittäydy tankin alle vaan kävelee rauhallisesti sen eteen ja menee kyyryyn, jolloin tankki vetää kyllä oikein kunnolla veteraanin ylitse.

Heikkohermosten ei kannata katsoa.
http://www.youtube.com/watch?v=tsjOLvYcuTc

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jos minä olisin Suomen diktaattori, niin minä määräisin sotaveteraaneille täydellisen verovapauden ja lisäksi he saisivat ostaa palvelut ja ruuat alvittomana veteraanikorttia vilauttamalla. Sen lisäksi järjestäisin valtakunnallisen kampanjan, jolla työttömät nuoret työmarkkinatukea vastaan keräisivät jokaisen sotaveteraanin kokemukset kirjalliseen muotoon ja ne talletettaisiin jonnekin tulevia sukupolvia varten.

Pieta Leonardo

Näin!

Eiköhän perusteta varjohallitus tänne Uuteen Suomeen.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Niin minäkin olen halunnut aina. Lohtu oli, että faijan puolelta (3) koko setin käyneet tuli ehjänä takaisin. Toiselta puolelta sin jäi enon jalat.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Seitkytluvulla sotaveteraanit kapakoissa pysyi kyllä huikassa, ja ryssävihaa oli aika paljon.
Myös jos 'Nortti' Nordman in kirjassa 'Huumekyttä' (toivottavasti nimet ovat oikein) olevat tiedot ovat oikeita, sodan aikana piristekoukkuun jääneitä kohdelttiin asiallisesti, siis jättivät omaan rauhaan sen asian suhteen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kerran olen osallistunut sellaiselle veteraanimatkalle rajan taakse. Matkalla oli pari sotaveteraania Keski-Suomesta. Ystävystyin tuolloin nyt jo edesmenneen Erkki-veteraanin kanssa, jaoimme mm. sienestyskokemuksia ja muuta mukavaa matkan aikana. Hän sitten muisteli käyneensä kerran Lieksassa vuosikymmeniä sitten veteraanien bileissä. Hän kertoi, että tuona aikana muualla Suomessa veteraanit saivat hävetä fasistitappajamenneisyyttään, mutta Lieksassa oli tuolloin toisin. Veteraanit saivat kuulema jopa kaljotella pusikoissa rauhassa ilman, että edes virkavalta siihen olisi puuttunut. Niin suuresti veteraanien työtä arvostettiin. Ja arvostetaan onneksi edelleen.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

En törmännyt usein näihin 'fascisti...'. Ylipäätään lähes aina on tavannut positiivisessa hengessä ja sen jälkeen kun veteraanisukulaiset ovat nukkuneet pois, on näitä tuttuja, joita kylläkään ei tapaa usein. Kun varusmiehet keräävät rahaa, niin kyllä kourallinen €uroja menee...

Tunnen kyllä ihmisiä, joilta menee kuukausittain jokin summa näihin tarkoituksiin.

Yks juttu on tärkeä: Ei veteraanit brassailleet paljoa, jos ollenkaan. Eivät mielellään kertoneet niistä (siis Kekkosen aikana) ja kun ostin heräteostoksena aseen ja kävin radalla ampumassa, näytin asetta veteraanisukulaiselle, vastaus ja kohtelu oli tyrmäävä.

Ei olleet ainakaan omat veteraanisukulaiset asehulluja. Tai fasistitappajia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ei kyllä tule mieleen yhtään asehullua, sotakiihkoilevaa sotaveteraania, vaikka aina välillä melkosen ronskia vitsiä heiltä on kuullut. Mutta esim. äitini, joka on itse 70-luvun nuori, on muistellut sitä, kuinka sotaveteraaneja kuului halveksua :(

Jani Niemi

Uskomaton juttu tuo Vihdin tapaus.

Lupaan tässä ja nyt ajaa ensi vuonna Espoosta Vihtiin ja nostaa
lipun tai liput salkoon jos kunnalta vielä Suomen liput löytyy.
Jos joku toinen vaikka sitten kävisi ne illalla laskemassa?
Ettei tulisi kahta reissua. Vaikka ei sekään mikään mahdoton rasti olisi.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Varaudu siihen, että joudut viemään omat liput. Ei kai kunnan byrokratia salli ulkopuolisten käsitellä kunnan omaisuutta?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Sähän oot sit ku Tommy Lee Jones yhessä leffassa, kun nuori virka ei osaa...
In The Valley of Elah.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Enpä ole tiennytkään, että lipun tankoon vetäminen on niin kallista, että kunta säästösyistä jättää sen tekemättä! Eikö yksi ainut huoltomies olisi voinut hoitaa tämän tärkeän jutun? Tosin sille huoltomiehelle pitää sunnuntaityöstä maksaa lisät. Nekö muka on niin kalliita, että...

Toinen ehkä vakavampi juttu on puolustusvoimiemme vähittäinen alasajo säästösyistä. Millä ilveellä jatkosodan aikana saatiin riviin puoli miljoonaa taistelijaa ja nyt ollaan reserviä pienentämässä puoleen siitä?

Ehkä meidän ei tarvitse Venäjään liittyä, vaan olla ystävällisissä väleissä sen kanssa. Tai sitten liittoutua itänaapurin kanssa. Eipähän silloin tarvitsisi pelätä Karjalan Kannakselle sijoitettuja Iskander-ohjuksia. Eikö olisi järkevää hankkia ystävät läheltä (vaikkapa ihan rajan takaa) ja viholliset mahdollisimman kaukaa?

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

On se aika kallista. Riippuen sopimuksesta. Hämeenlinnassa lipun nostamisesta huoltomies saa 7,5 euroa ja laskemisesta 7,5 euroa. Työajalla jos nostaa ja laskee niin ei saa mitään. Nostaminen olisi siis hoitunut ilmaiseksi, mutta iltaan ja siis työajan jälkeen menevä laskeminen olisi maksanut tuon 7,5 euroa kappale.

Heitän hatusta että Vihdissä olisi vaikkapa 50 lippua nostettavana kunnalla. Tällöin Vihti säästi 375 euroa. Ei mikään huima säästö, mutta kuitenkin.

Jukka-Pekka Vasara

Näinköhän kunnalla on 50 lippua, taitaa olla 5 lähempänää..

Miksi sitten ylipäätään on lipputankoja? Ruotsalaisten ja eurooppapäivää varten?

Nämäkö sitten ovat tärkeämpiä?

Jani Niemi

"Eikö yksi ainut huoltomies olisi voinut hoitaa tämän tärkeän jutun? Tosin sille huoltomiehelle pitää sunnuntaityöstä maksaa lisät"

Veteraanipäivä oli kyllä keskiviikkona..

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Sori, mokasin. Mutta arkityö olisi tullut vieläkin halvemmaksi. Eikö vain?

Jani Niemi

Ei pelkästään halvemmaksi vaan ilmaiseksi, ei olisi aiheuttanut mitään kuluja. Kai kunnalla vielä on kuukausipalkkaisia huoltomiehiä palkkalistoilla?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minun mielestäni kyse on ihan selkeästi välinpitämättömyydestä ja halveksunnasta, ei rahasta.
Ehkäpä arvojohtajamme esimerkki on tuottanut kuntatasollakin nyt jonkinlaista tulosta.

Jani Niemi

"Minun mielestäni kyse on ihan selkeästi välinpitämättömyydestä ja halveksunnasta, ei rahasta.
Ehkäpä arvojohtajamme esimerkki on tuottanut kuntatasollakin nyt jonkinlaista tulosta."

Tottakai, nimenomaa näinhän se on. Rahastahan tässä ei ole kyse.

Tulee mieleen takavuosien tarina jostain kunnasta, jossa koulun päättäjät eivät tilanneet koulun vessoihin vessapaperia, koska koulun budjetti oli niin tiukka. Aikuiset ihmiset kiukuttelivat, lapset jäi ilman paperia..

Vihdin tapauksessa ei ollut tarkoitus ruinata lisää rahaa kunnan kassaan vaan osoittaa kunnan päättäjien (päättäjän?) mielipide veteraaneja kohtaan.

Jari Vuorinen

Venäjä tulisi liittää Suomeen,voitais aloittaa Karjalsta ja pikkuhiljaa edetä kohti Moskovaa.

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Ei me niin isoa aluetta osata hallita. Tämän pienen Suomenkin asioissa on tarpeeksi, ellei peräti liikaa.

Trine Mals

No niinpä.

Johan sitä etelän herroille aiheuttaa suurta itkua ja päänvaivaa tämä nykyinen kehä kolmosen ulkopuolella oleva alue, joten mitähän siitäkin tulisi jos vielä ois lisää lääniä hallittavana.

Jani Niemi

Karjalassa pari kertaa ja kerran muuallakin Venäjän maaseudulla käyneenä en kyllä liittäisi siitä sotkusta Suomen valtioon yhtään neliösenttimetriä.

Infra on siinä kunnossa, että vaaditaan ainakin 100 vuotta ennen kuin taso alkaa edes lähestyä EU:n tasoa. Ja sekin sillä edellytyksellä, että paikkoja aletaan oikeasti laittaa kuntoon. Ja se kehitys ei ole vielä edes alkanut.

Mitä jos Suomi lähettäisi kehitysapuna Pekkarisen Moskovaan.
Hänellä jos kenellä on taitoa vääntää valtion budjetista siltarummut korpeen. Putinkin joutuisi taipumaan ja kohta olisi Karjalan infra korjattu.

Petteri Sahlsten

Veteraani järjestöillä on tällä hetkellä rahaa tallessa 87 miljoonaa euroa. Kyllä rahaa asioita olisi hoitaa, mutta tahto tuntuu puuttuvan..
.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/veteraanijar...
.
Jokin tässäkin nyt hieman haiskahtaa...

Jani Niemi

Tuo on se asia mitä itsekin ihmettelen suuresti, mihin ihmeeseen sitä rahaa pantataan?

Jarkko Simonen

Tietysti tilanteeseen jolloinka viimeinenkin veteraani on kuollut, ja rahat on pakko käyttää järjestöjen johtokuntien virkistystarkoituksiin.

Mitä niitä rahoja nyt paskaisissa vaipoissa makaaviin vanhuksiin tuhlaamaan, on paljon ylevämpää sanoa "kunnioittavansa veteraanien perintöä" samalla kun tekee jmaailmanympärimatkaa 5 tähden hotelleissa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Järkyttävää. Johtuisiko sotaveteraanien halveksunta siitä, että Suomen johdossa on punikki ja lauma globalistijuppeja joille Suomen itsenäisyys on kirosana.

Mitä Venäjään liittymiseen tulee, ei Suomi mitään häviäisi. Sekä EU:ta että Venäjää johtaa talousmafia. Ero on siinä, että EU on vararikossa ja Venäjällä mittaamattomat luonnonvarat hyödyntämättä. EU on enää Saksan varassa, joka sekin on vuosia neuvotellut yhteistyöstä Venäjän kanssa kansallisen puolustuksensa järjestämisessä, ohi Naton.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jaan Helenan ja kommentaattorien tuskan veteraanien kohtelusta. Se on ainoa porukka, jolle annan suoraa rahallista avustusta. Muita pyrin auttamaan sen verran mitä resurssit sallivat, mutta vain omalla työpanoksella niitä, jotka ovat itseään ja muita valmiita auttamaan.

Elinan yhdentymisajatus Venäjän kanssa on tietyllä tavalla pohtimisen arvoinen. Sodat on sodittu ja meille on rakennettu Venäjään verrattuna korkealaatuinen infra, jonka globalistit haluavat nyt meiltä riistää. Osoittaisi mielestäni kunnioitusta myös veteraaneja kohtaan, että sotakirveet vihdoin haudattaisiin ja rakennettaisiin kestävää rauhaa itäisen naapurin kanssa.

Jeltsin tarjosi luovuttamaamme Karjalaa takaisin kahteen otteeseen, mutta umpisosialistiänkyrä Koivisto sanoi ei. On totta, että sen infra on rempallaan, mutta meillä on kuitenkin yhteistä maarajaa Venäjän kanssa toista tuhatta kilometriä. Venäjän energiavaranto on maailman suurimpia ja parin tunnin matkan päässä itärajaltamme asuu väkeä enemmän kuin Suomessa. Tämä on maantiedettä.

Se, että pyrimme yksisilmäiseen yhteistyöhön aseellisen hegemonian omaavien Yhdysvaltain ja teknisen etumatkan Euroopan kanssa, ummistamalla silmät tosiseikalta, että näiden mantereiden energiaomavaraisuus on alle 10 %, on uskontoa.
Karu tosiasia on myös, että todellinen kasvupotentiaali on idässä, eikä suinkaan rappeutuvassa lännessä.

Jos meillä olisi yhtään älliä päässä, neuvottelisimme Venäjän kanssa luovutetusta Karjalasta yhteistoiminta-alueen, jossa voisimme harjoitella keskinäistä kauppa- ja kulttuuritoimintaa ja kehittää rappiolle jääneestä Karjalasta kala- ja luonnontalouden keitaan. Järviähän siellä on lukumääräisesti saman verran kuin Suomessa. Pidemmässä juoksussa se toisi meille lähimpänä naapurina osia maailman suurimmasta maakaasuvarannosta. Venäjä puolestaan hyötyisi suomalaisesta metsä- ja ympäristöosaamisesta ja luonnollisesti myös teknisistä saavutuksista.

Suomi voisi olla venäläisen ja eurooppalaisen kulttuurin pohjoinen kohtaamispaikka ja yhdysside, mitä vaikkapa Turkki on etelämpänä todella menestyksekkäästi. Se on Venäjän suurin kauppakumppani ja merkittävä osa Kiinan tuotannosta tulee Eurooppaan sitä kautta.

Muurmanskin alueen ympäristökehittäminen ja Vienan Karjalan valtavat metsät avaavat omat mahdollisuutensa ja tuovat ainakin luonnollisen reitin Jäämerelle.

Venäjän kanssa yhdistyminen on kulttuurisesti jokseenkin mahdoton ajatus, mutta sovussa eläminen osoittaisi kauaskantoista viisautta. Väliin on hyvä jättää pieni "ei kenenkään maa", ikään kuin molemminpuolisena turvatakuuna.

Meikäläiselle avautuu huonosti tämä kilpailu, missä rusinanmetsästyksellä sotketaan pullat jalkoihin. Suomalaisten geeniperimässä istuu kuitenkin vahvana periaate, että leivotusta pullasta riittää kaikille. Omaa napaa turvottaessa tämäkin on päässyt unohtumaan.

Ei ole kunniaksi veteraaneillemme sekään.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Timo, erinomainen kommentti Sinulta.

Kuvaamasi yhteistyö olisi järkevintä idänpolitiikka, mutta Kokoomuksen linjausten kanssa yhteensovittamaton, Kokoomuksen ulkopoliittisen kärkikolmikon suhtautuminen Venäjään tuli viime kesänä avoimesti ilmi muunmuassa tässä: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kokoomus+Ven...

"Venäjän kanssa yhdistyminen on kulttuurisesti jokseenkin mahdoton ajatus, mutta sovussa eläminen osoittaisi kauaskantoista viisautta. Väliin on hyvä jättää pieni "ei kenenkään maa", ikään kuin molemminpuolisena turvatakuuna."

Nimenomaan näin. Miksi emme käyttäisi hyväksemme maantieteellistä asemaamme ja kalastaisi sekä idästä että lännestä.

Susanna Heikkinen

Onpa toden totta törkeää jättää lippu vetämättä salkoon säästösyistä. On kait ne jättäneet muinakin päivinä vetämättä vai oliko veteraanipäivä ainoa jolloin säästettiin? Miltei rajavyöhtykkeellä puolet elämästäni eläneenä ja venäjän puolella lukuisia kertoja käyneenä en voi edes vitsinä kannattaa ajatusta Suomen liittämisestä Venäjään. Venäläiset ostavat Suomen Itä-rajaa tosin mökki kerrallaan parasta aikaa, joten ei se ihan tuulesta temmattu ajatus ole.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No mitäpä me itsenäisyydellä, jos ei arvosteta niitä, joiden ansiosta meillä itsenäisyys on.

Pieta Leonardo

Tulee mieleen Vietnamin sotaa protestoineen buddhalaismunkin polttoitsemurha, tästä tankin alle heittäytyneestä sotaveteraanista..

Jukka-Pekka Vasara

Aikamme kuva kun ei edes lippuja nostettu.. Ei jumalauta olen sanaton :(
Pieni ja ilmainen ele joka on kuitenkin monille veteraaneille ja heidän lapsilleen tärkeä, mutta sekin oli liikaa.

Vihdin kepulaiset kunnansyöttiläät ja KTV:läiset sossupäärynät eivät vittu voineet tuon vertaa venyä, vaikka sitten ilman palkkaa! Tuon loisivan paskasakin vuoksiko veteraanit työnsä tekivät?

Ihmisten pitäisi ymmärtää edes yksi asia: ei palveluja ei veroja. Jos ei kerran saa edes palveluja niin miksi helvetissä pitää maksaa veroja? Tämä koskee kaikkein eniten noita kepukuntien asioiden hoitoa.

Jani Niemi

Näyttipä Googlettamalla juttu löytyvän..

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051213704213_u...

Aamuinen lipunnosto olisi mennyt kuluitta, koska työntekijä(t)
ovat työssä joka tapauksessa.

Kahden tonnin lisä liksaan lippujen laskusta illalla? Olisikohan pientä
selittelyn ja liioittelun makua tuossa kiinteistöisännöitsijän tarinassa..

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Olen usein piruuttain sanonut, että vain rauhan kannalta paras olisi ollut, että Suomi olisi ollut osa äiti-Venäjää. Eipä olisi kukaan hyökännyt. Itämeri, Kiina, Jäämeri, Mustameri - siin o' suomalainen mahti ! Eikä Eu kuppaisi oikeuksia ja rahaa. Joku dosetti onkin yrittänyt auttaa asiaa venäjällä. Eikä tarvitsisi Natoa miettiä. Suomalaisuutta ei voi ymmärtää ilman yhteyttä Venäjään ja neuvostoliittoon. Rahakin olisi vakaampi. Asiassa on myös muita puolia...

Populistit ratsastavat tyhmyydellä ja vain yhden asian ja puolen tuijotuksen taktiikalla. ( Esim vain CO2 merkitsee jne)

Asioilla on puolensa. On etu- ja takapuoli ja muutakin. Ja kun toiselle kumartaaa, muille pyllistää.

Kun nyt kumarretaan ulkomaille niin pyllistetään kotimaalle. Ajatusharha on se, että Suomi-neidon on rumaa ja junttia sanoa EI ulkomaalaiselle, joka pyytää tai vaatii. Annettava on. Vaikka kuinka sattuisi itseään. Aika tyhmää.

Suomalaisten äänestäjien pitää olla masokistisia, kun taas vaativat sitä samaa. "Ei satu ollenkaan. Rosvoa ja lyö enemmän !" Ehkä melankolia, masennus ja masokismi on geneettistä ?

Ja nyt sotaveteraanit saavat kärsiä. Arvaa mitä tapahtuu kun nykyiset aikuiset menevät eläkkeelle. Arvaa löytyykö poliittista tahtoa maksaa meidän ottamat (200mrd) lainat ja meidän eläkkeet ( 400+ mrd ). Ehkä kansanhuolto tarjoaa ilmaiset eutanaasiapillerit.

Syvissä mietteissäni päädyin siihen, että Suomen pitää olla puolueeton maa. Eikä mennä Natoon. Suomen kannattaa olla edelleen puolueeton, välittäjä, rauhantekijä ja rauhanvälittäjä. Vähän kuin Sveitsi tai Ruotsi. Rauhantekijä ei voi hyökkäillä esim. Libyaan. Jo Afganistanissa olo on kannaotto. Ja riski saada iskuja Suomeen. Sotia ei enää käydä kansallivaltioiden vaan valtioiden ja vallanhimoisten jengien välillä. Joista suurin osa on uskon asialla.

Reserviläistä ei hirveästi motivoisi tositoimissa tieto nykyisten sotaveteraanien kohtelusta. Luvattiin kunniaa ja huolenpitoa.

Suomen vaalitulosuutisien ja Soinin WSJ kirjoituksen kommenteissa ulkomailla oli yksi uusi Suomen vahvuus. Me tunsimme Neuvostoliiton. Meillä on jo kokemusta Euvostoliitosta ja jatkosta. Ja arvostettiin (vahvuutena) myös suoraa ja rehellistä sanomista. Siis ilman sitä puppua. Täytyy tuntea vahvuutensa ja heikkoutensa.

Käyttäjän kaituri kuva
Tommi Kaituri

Nostit Helena erinomaisen esille uutisen, joka ainakin minulta oli jäänyt kokonaan huomaamatta. Oman aikansa kuva tämäkin ehkä lähinnä onneton tapaus. Aihe on niin hyvä, että kirjoitin oman vastineeni ihan omaan blogiini asti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Veteraanien asia on AINA tärkeä asia.

Vaan annahan kun käyn kahtomassa blögiasi.

Yksi Turkkulaanen

Kyllä se Katainen keksii huutokaupata Suomen maaomaisuudet venäjälle, kunhan maastamme kaikki muu omaisuus on ensin ryöstetty. Ei siihen varmaan paria-kolmea vuotta kauempaa mene.

Ei huolta siis.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomalaiset kun esittivät Jeltsinille, että Karjala pitäisi saada takaisin ja rajat palauttaa entiselleen, vastasi Jeltsin

- poistetaan rajat kokonaan. Mitä noista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo, mulle käy aina samoin kun olen tarpeeksi vodkaa nauttinut.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Ehkä me ollaankin kallellaan enempi vodkan kuin absintin takia. Jotenkin venäläinen melankolinen musiikki iskee lujempaa kuin Tre Kronor. Ja onhan se liberaalia ja modernia olla ilman rajoja.

RKP sanoo, ettei voi ymmärtää suomalaisuutta ilman ruotsinkieltä. Ei varmaan jos ei ymmärrä suomea. Ei sitä voi ymmärtää myöskään ilman venäjää, neuvostoaikaa ja vodkaakaan. Eikä ilman hansahenkselistä saksalaista vaikutustakaan tai Hollywoodin USA vaikutusta. Tai italialaisuutta. Ja Sacre-Coeurillä asti on imetty kuldduuria. Kaukaisimmat muinaisrahat on olleet lähi-idästä asti. Me ollaan sillee C8in (sekaisin) ja saatu kulttuuririkastusta joka puolelta. Vähän jopa ruåtsistakin. Ja ruotsi on tainnut saada Suomesta myös kuninkaallista geenirikastustakin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo kyllä ruotsalaisessa musiikissa paistaa enemmän aurinko, kuin meikäläisessä.

Pentti Järvi

Olipa aiheellinen vuodatus Helenalta. Täällä meidän taloyhtiössä lippu oli ylhäällä veteraanien päivänä ja muulloinkin, aina kun on aihetta.

Hieno kirjoitus!

Toimituksen poiminnat