Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Rasismia vai huumorintajuttomuutta?

Tapsa ”Karvaturri” Äyräväinen eilen veikkaili, että kyllä sitä vielä jonkinlainen keskustelu rasismista saadaan jääkiekon MM-kullankin jälkimainingeissa aikaan. Ja oikeassapa hän olikin. Siitä pienestä ja hyväntahtoisesta keljuilusta, jolla on yhtä pitkät perinteet kuin juhannuskokolla tai juhannuskokkoon sammumisella, on tullut nykypäivän Suomessa rasismia.

 

Kun mikään ei näille rasisminvastustajille riitä, niin tokihan heidän oli päästävä vaatimaan myöskin kesken juhlinnan kiekkojellonilta virallista rasisminvastaista lausuntoa. No sellaisen saivat, kun Mikko Koivu antoi lausuntonsa: "Meidän vahvuus on se, että jokainen on tuonut oman panoksensa ja kaikki ovat pystyneet olemaan omia itsejään. Jokainen on joukkueessa kuin kotonaan, ja se on ollut meidän voima tässä turnauksessa” ja nyt ovatkin sitten suuret humanistit hetkisen hiljaa. Toivottavasti.

 

Mutta entäs ruotsalaiset sitten.

”On vaikea kuvitella, että Mats Sundin tai Peter Forsberg käyttäytyisivät samalla tavalla, jos Ruotsi voittaisi kultaa. Mutta kun ei voita yhtä usein, käyttäytyy sillä tavalla kuin Koivu teki. Se näyttää, kuinka pieni kansa Suomi on. Suomella on kaksi MM-kultaa, Ruotsilla kahdeksan. Se kertoo kaiken” oli joku nobody luisteluharrastaja vuodatellut järkyttyneenä, sillä Mikko Koivu oli ilmeisesti tuulettanut ja muutenkin jäällä riemuissaan pyörähdellyt voiton jälkeen.

 

Tulee jotenkin mieleen, että kuinka voikaan olla niin älyttömän tosikkomaisia ihmisiä olemassa, että noin suurella järkytyksellä otetaan ne ruåtsalaisvitsit ja den glider innit, joita on ollut olemassa aina ja jotka kuuluvat urheiluun? Sitä samaahan on tyyliin kaikkien naapurikansojen tai vaikka jalkapalloseurojen kesken ja tulee varmasti aina olemaan.

Eikö tämä jotenkin anna pientä vinkkiä siitä, että ehkäpä ”yhteiskunnan arvot” eivät ole koventuneet eikä ”rasismi” todellisuudessa lisääntynyt, vaan tyypeistä onkin tullut huumorintajuttomia ja joka hemmetin narahdus tulkitaan vihamielisyydeksi ja pahansuopaisuudeksi?

 

Voisinpa vaan kuvitella, mitä tapahtuisi jos joku ruotsia äidinkielenään puhuva tai ruotsalainen saisi nakkikioskin jonossa turppiinsa, vaikka sitten ihan jostain täysin muusta syystä kuin jääkiekon tai ruotsalaisuuden vuoksi. Päivi Lipponen marssisi rasismia vastaan, Wallin pitäisi järkytyksestä värähtelevällä äänellä tiedotustilaisuuden ja hallitus (kunhan siis sellaisen joskus aikaan saavat) ja presidentti pyytäisivät suomalaisten typeryyttä ja junttimaisuutta anteeksi ja kaikkien syyttävät etusormet suuntautuisivat Timo Soinia kohti, jonka vaadittaisiin ryömimään mutaojassa, jotta hän voisi sovittaa potentiaalisen kannattajansa (sillä kukaan muu kuin Timo Soinin kannattaja ei löisi nakkarijonossa ketään) tekemän järkyttävän rikoksen.

 

Ja minun on pakko myöntää, että hieman jopa epäilen tiettyjen tahojen toivovan, että jotain tuollaista tapahtuisi.

 

 

Helena Pusu

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

IF YOU LIKE MY POEMS LET THEM

if you like my poems let them
walk in the evening,a little behind you

then people will say
"Along this road i saw a princess pass
on her way to meet her lover(it was
toward nightfall)with tall and ignorant servants."

Sano Cummings ;)

Leena Rose

Tätä kiekkomestaruutta sotketaan politiikkaan ja syynä on ehkä vaalien läheisyys. Mestaruus on kaikille yhteinen niin maahanmuuttajille, suomenruotsalaisille kuin Muutos-puolueellekin.

Myös pelaajien päihtymys on herättänyt suurta paheksuntaa siitä, millaisen roolimallin he antavat nuorille faneilleen. Eikö tästä voisi vaan iloita ilman sarvia ja hampaita?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minusta rasismia työkseen vastustaville tahoille kaikki on rasismia. Ja toki varmaan on oltavakin, että on elämällä jokin tehdävä. Toisaalta sitten onhan se niinkin, että kaikessa tässä, niin jääkiekossa kuin MM-juhlinnassakin, kiteytyy se, mitä tietyissä piireissä vihataan eli maskuliinisuutta, kansallistunnetta ja kyllähän sen käyrässä sojottavan mailan lavan voi nähdä jonkinlaisena valkoisen falloksen vertauskuvanakin. Paitsi jos siinä on sitä mustaa teippiä.

Anni Loren

Eläisimme paremmassa maailmassa jos kenenkään ei tarvitsisi "työkseen vastustaa rasismia". Ei se välttämättä asiaa auta että vallitsevaa todellisuutta pyritään vähättelemään olkoon se sitten suomalainen perheväkivalta tai rasismi.
Olisi kiva kuulla missä piireissä "vihataan maskuliinisuutta" sillä pohjimmiltaanhan tuo tarkoittaisi että siinä joukossa on lakattu lisääntymästä.Jopa lesbot tarvii "siementä":)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minusta on muuten aika jännittävää se, että nimenomaan nämä "vihreät nuoret" ja muut vastaavat ovat juuri niitä, joiden korviin rasistista öykkäröintiä kantautuu. Mistä me edes tiedetään, että onko ne jutut totta?

Veikko Pohja

Annille:

Olen samaa mieltä siitä, että eläisimme varmasti paremmassa maailmassa jos kaikille löytyisi oikeita töitä. Hyvin olemme tulleet toimeen ilman itkijänaisia. Pärjäisimme varmasti myös ilman puolestaloukkaantujia.

Paremman maailman saisimme varmaan myös sillä, että lapsia hankkisivat vain toisiaan aidosti rakastavat vanhemmat, mutta valitettavasti tunteiden puute tai edes suoranaisesti vihamieliset tunteet eivät toimi ehkäisykeinona.

ps. Helenalta hyvä kirjoitus. Kuten yleensä sopii odottaa.

Joonas Kolehmainen

Kyllä se Helena vaan nyt on niin että tälläisen mahtavan lätkämenestyksen huumassa monilta suomipojilta ja tytöiltä se kansallistunne kihahtaa rankasti kiukaaseen. 2,5 promillen paikkeilla sen saavat tuta kaikki jotka eivät finnien sukuun kuulu. Se tuli todistettu 4 kertaa 6 tunnin sisällä Helsingin keskustassa eilen illalla. Normaalisti tuskin näkee. Muuten ihan kiva kirjoitus mutta olisi kannattanut tehdä kenttätutkimusta ennen kuin rupeat syyttämään aiheettomasti niitä jotka varovasti muistuttavat hyvistä käytöstavoista ja solidaarisuudesta.

Siellä Lieksassa oli varmaan verrattain rauhallista?

Pieta Leonardo

So what?

Antaa kihahtaa, onko niin vaarallista? Kun on aihetta juhlia niin sitten juhlitaan, kyllä meitä suomalaisia yritetään syyllistää ihan liikaa - näköjään KAIKILLA SEKTOREILLA riittää näitä syyllistäjiä, jotka eivät näköjään osaa ELÄÄ OMAA ELÄMÄÄNSÄ.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

"Minusta on muuten aika jännittävää se, että nimenomaan nämä "vihreät nuoret" ja muut vastaavat ovat juuri niitä, joiden korviin rasistista öykkäröintiä kantautuu. Mistä me edes tiedetään, että onko ne jutut totta?"

Todella äärimmäisen hyvä pointti. Niin sinä kuin minäkin tiedämme tähän vastauksen (vinkkinä annan aiemmin mainitsemasi ammattinimikkeen "ne, jotka näkevät työkseen joka paikassa rasismia"), mutta silti asiasta olisi enemmän kuin mielenkiintoista saada joku laajempikin selvitys. Emmekö me muut sitten todella ole tarpeeksi tiedostavia siitä, mitä ympäristössämme tapahtuu? Näkisinkö minäkin kaupungilla käydessäni monessa paikassa selvää, irvokasta, naskalinteräviä hampaitaan kalisuttavaa rasismia, jos vain osaisin katsoa oikealla tavalla, kuten nämä tiedostajat tekevät?

Sitten toisesta asiasta tekisi mieli kysyä, että mistähän kummasta johtuu tämä, kuinka vihreät nuoret, kaikenkarvaiset idealisti-ituhipit ja maailmansyleilijät näkevät suomalaisten juhlinnassa maskuliinista (jopa rasististakin) öykkäröintiä, mutta minä pidän sitä pääsääntöisesti vain vilpittömänä iloisuutena? Ja mistähän mahtaa johtua, että juuri nämä W. B. Yeatsin runoja fanittavat, itse vaatteensa matonkuteista ompelevat ja taloudellisesti omavaraiset ideologian siniveriset hihhulit vastustavat jääkiekkoa tai vaikka ralliautoilua koko sydämensä pohjasta?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Juuri samaa olen mietiskellyt. Siis kyllä minä olen siitä ihan varma, että esimerkiksi 100000 juhlatunnelmassa kieppuvan ihmisen joukosta löytyy myöskin niitä, jotka huutelevat tummaihoiselle tai ruotsalaiselle ilkeyksiä, toki niin. Jos laitettaisiin 100000 ituhippiä humalassa juhlimaan, niin kyllä sieltä jollekin randomille kaljupäälle huudeltaisiin "vitun natsia". Aivan takuulla. Se on sitten toinen juttu se, että missä määrin kyse on arkipäiväisestä touhusta ja ns. normaalista käytöksestä. Ja toisaalta, kyllähän ne tummaihoisetkin huutelevat meidän suomalaisnaisten perään hävyttömyyksiä. Loukkaavaa se on sekin.

Markus Lehtipuu

Minua korpesi vain se, että ruotsalaiset retostelevat ennen ottelua, että Suomi on helppo voittaa, koska suomalaisilla on huono itsetunto ruotsalaisten edessä.

Koska sellaista retosteltiin, ja Suomi nöyryytti Ruotsin 6-1, on syytä ilkkua nimenomaan siitä, että ruotsalaiset OVAT RASISTEJA, väittäen että suomalaiset ovat ALEMMALLA henkisellä tasolla ruotsalaisiin nähden, ja ruotsalaisten on HELPPO voittaa suomalaiset, koska he ovat KORKEAMMALLA tasolla.

Niinpä ruotsalaisia SAA herjata, koska he ovat ENSIN erehtyneet rasisteiksi, halveksimalla kilpakumppania. Siihen perustuu omat kuittailuni sekä FB:ssä että US:ssa.

Jos ruotsalaiset olisivat jättäneet kuittailut pois, olisin itsekin hiljaa.

Sitä saa mitä tilaa.

Sama koskee venäjää. Koska Venäjä ripustaa SUOMEN laillisille alueille Maj 9 ja Pobeda-banderolleja, ja kuitenkin 9.5. Venäjä HÄVIÄÄ Suomelle jääkiekossa, on Venäjää suorastaan pakko kuittailla.

Karjala takaisin, ja reilu peli, sitten loppuu kuittailu.

Anni Loren

Rasisti on huumorintajuton reppana.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Luultavasti olet täysin oikeassa.

M-T Heikka

Mie en ole kovin vihreä, mutta sen sanon, että ruotsalaiset ovat vähemmän tolloja kuin suomalaiset, ainakin mitä jääkiekkohurmokseen tulee. Eivät he ole koskaan tulleet Tornioon riehumaan voittoaan.

Kyllä se minustakin jotenkin pienuutta osoittaa sellainen elvistely.

Huumorintajutonta tai ei. Ei ryyppäämisessä ja riehumisessa mitään huumoria ole. Huumoria ei ole lipun alaslaskemisessa...ei kuseksimisissa, eikä paljaan takapuolen näyttämisissä.

Sodan ja jääkiekon vertaaminenkin on mielestäni veteraanien pilkkaamista. Jääkiekko on leikkiä, sota on jotain muuta.

Isävainaakin sanoi, että hän ei kehtaa mennä enää Haaparannalle, jo silloin vuonna 1995. Suomalaiset ovat hulluja ja lapsellisia. Mie olen sammaa mieltä. Täyspösilöä jengiä. Ei naurata. En koe isänmaallisia tunteita katsellessani sitä menoa, idioottilauman mellastusta. Minua hävettää. Kaipa se sitten on sitä isänmaallisuutta, että häpeän muiden puolesta.

Pertti Palkkola

Oletko muuten itse suomalainen, siis hullu ja lapsellinen, täyspösilö? Vai koskeeko leima vain niitä huonompia ihmisiä?

M-T Heikka

Tämä koskee niitä huonompi ihmisiä. Niitä täyspösilöitä. Sivistymättömiä paskoja.

Lipun halventaminen on alhaisista alhaisin teko. Viimeksi he laskivat Ruotsin lipun alas, ja yrittivät Suomen lippua tilalle. Nyt huhujen mukaan ovat polttaneetkin lippuja. Vain pyssyllä paukuttelu yläilmpihin on puuttunut ählämimeiningistä.

Joo, en kuulu joukkoon. Olen lähesabsolutisti tosikko.

Yltiöpösilyys ei osoita nationalismia, vaan kansallisen itsetunnon puutosta.

Pieta Leonardo

Lukeudun minäkin lähesabsolutisteihin tosikkoihin.

Anni Loren

Merja, olen kerrankin kanssasi samaa mieltä. Näet asian varmaan sieltä suunnalta paremmin. Miksi mesota Ruotsin puolella, tollaisella käytöksellä osoittaa vaan todeksi sen synnynnäisen alemmuuskompleksin ruotsalaisiin nähden. En minä ainakaan haluaisi luonteeni heikkouksia tuolla lailla paljastaa.

Pentti Järvi

Silloin 1995 rajan ylitti amerikanrautaletka autot täynnänsä suomalaisia ja suuntana Haaparannan poliisiasema, joka sijaitsee kylän korkeimmalla kukkulalla.
Siellä hilasivat tankoon Suomen lipun ja kaasuttivat takaisin Suomen puolelle.

Tuon kun kuulin järkyttyneiltä ruotsalaisilta, purskahdin nauruun, sillä homma oli kuin jostain Arto Paasilinnan romskusta.

Jyri Terttu

Jotkut piirit haluavat hyötyä väitetystä rasismista. Tosiasiassa Suomessa on rasismia suhteellisen vähän verratuna vaikkapa muihin pohjoismaihin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kyllä nyt osuit Helena siihen mistä hulluus alkaa, huumorin puutteeseen, tosikkomaisuuteen. Se sattuu koskettamaan perhettämme enemmän kuin arvaatkaan. Tiukassa totalitalitarismissa ihminen ei selviä arkielämästä kuin huumorilla. Siksi se oli 10 vuoden linnatuomion paikka Stalinin neukkulassa, itse asiasiassa, mikä tahansa vitsin muotoon puettu kritiikki oli kaikkkein vaarallisinta, - typeryydelle ei saa nauraa.

Voisin tästä kommentistani rakentaa vaikka kirjan, mutta mainitsen vain yhden esimerkin: ukkini, Antti Mikkosen, sellikaverina Sevastopolin vankilassa oli venäläinen korkearvoinen sotilashenkilö, joka odotti tuomiota siitä, että meni sanomaan komppaniansa kuullen - "Eihän nämä suomalaiset mitään eläimiä ole, ei ne syö vauvoja eikä niiden nurkissa hiiriä pyöri" - politrukki vasikoi ja tämä mies sekä miehen perhe leimattiin kansanvihollisiksi.

Nämä palomat eivät edes tajua mihin kaikkeen ihmisyys tosikkomaisuudessaan kykenee.

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Tosikko on usein vain epävarma. Erilaisissa yhteisöissä eläneenä olen todennut, ettei kukaan pitkään itsekseen naura. Rasismille ei pidä antaa periksi, vaikka joku selviää vähemmällä Porilaisten marssin soittamisella.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin en tiedä itsekseen naureskelusta, mutta itselleen nauramisessa on joskus aika yllättävän paljon voimaa ja viisautta.

Pentti Järvi

Minut leimattiin myös kansanviholliseksi kun tunnustin katsoneeni finaalin Ruotsin TV3:lta, missä on asiantuntevat kiekkoselostajat.
(Mertaranta voisi sopia ratioon paremmin)

Markku Kanniainen

"Eivät he ole koskaan tulleet Tornioon riehumaan voittoaan."

En tiedä ovatko Tornioon menneet mutta ruotsalaiset on kyllä tullu rajan yli provoamaan voitollaan. Nyt oli suomalaisten kostoiskun paikka. :D Nämä rajanaapurithan kahakoivat urheilun vuoksi jatkuvasti. :D

M-T Heikka

Naisten vuoksi on tietysti ikiajat tapeltu, mutta siinähän onkin kyse elämästä ja kuolemasta :)

Markus Lehtipuu

Ehdotan Karjalan omistuksen määrittelijäksi jääkiekkoa, koska siinä pelataan mies miestä vastaan, ja taidot ratkaisevat.

ei se, kuinka monta miljoonaa tonnia pommeja ehtii pudottamaan pienemmän valtion naisten ja lasten niskaan.

Aku Ankka

Aivan erinomainen idea!

Niistä saatanan pommeista tässä on kärsittykin sukupolvikaupalla. Sota ei koskaan lopu vain sodan kokeneeseen sukupolveen. Ryssä saisi hävetä.

Pieta Leonardo

On sitä korttipelillä ja nopilla päätetty isommistakin asioista.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ylimielisyys, halveksunta, pelko ja huumorintajuttomuus ruokkivat näitä rasistisen keskustelun ääripäitä. Toinen näistä ääriryhmistä nauttii vieläpä yhteiskunnan maksamaa palkkaa noin pääsääntöisesti.

Tavallista tallaajaa harmittaa eniten, että näille pipon tai nutturan kiristämille ei saa nauraa. Nauru puhdistaisi ilmaa ja asettaisi asiat oikeaan suuruusluokkaan.

Sama koskee viatonta flirttiä, joka oli aikoinaan hauska harrastus. Ei uskalla enää, kun syyte odottaa seksuaalisesta ahdistelusta. Vaihtoehtoina on silmälaput, burkhat, kotona pysyminen tai kastraatio kaiken varalta.

Ainakin suomalaiselle miehelle feministit ovat olleet raskaampi taakka kuin rasistit. Kuka uskaltaa vielä liikkua kadulla munien surkastumatta väistellessään alati "raiskaaja"-huutoa hautovien hysteerikkojen mulkaisuja?

Soljuuhan se elämä kuolemaa odotellessa, mutta ei se enää hauskaa ole.

Enni Kulovaara

"Ainakin suomalaiselle miehelle feministit ovat olleet raskaampi taakka kuin rasistit. Kuka uskaltaa vielä liikkua kadulla munien surkastumatta väistellessään alati "raiskaaja"-huutoa hautovien hysteerikkojen mulkaisuja?"

- Onpa sinulla raskasta. Ja kaikki tietenkin feministien syytä. Ehkä sinun tosiaan kannattaa jäädä kotiin, jotta kukaan satunnainen feministi ei vaan ala huutaa sinulle.

En tiennytkään, että miehet pelkäävät feministejä noin paljon. En tosin ole koskaan huomannut, että kaupungilla kävellessä miehet erityisesti minua (kauheaa feministiä) karttelisivat ja luikkisivat toiselle puolelle katua.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei minulla mitenkään kauhean raskasta ole. Valikoin työni ja ystäväpiirini niin, että pysyn henkisen terrorin ulkopuolella. Meillä on kaikilla herkät alueemme, joissa meistä tulee tosikoita. Kärsimystä välttääkseen täytyy varjella itseään henkisesti saastuttavilta ympäristöiltä ja toisaalta kehittää omaa avarakatseisuuttaan ja laventaa sitä kautta huumorintajuaan.

Hiukan yleistäen miehet ovat selvästi naisia laiskempia ja vähempään tyytyväisiä. Naiset puolestaan ovat herkempiä ympäristön paineelle, mutta eivät miehetkään sille immuuneja ole. Valtaosan tuntemistani miehistä juuri samassa taloudessa asuva nainen tekee viimeistään tietoiseksi näistä paineista, ellei tämä sosiaalisen holhouksen tarpeessa oleva vätys muuten asiasta ymmärrä huolestua. Teit niin tai näin, niin aina menee väärinpäin.

Mies harvoin pärjää naiselle verbaalisessa veitsenheitossa, eikä oikeastaan edes ymmärrä, miksi sellaista pitäisi harjoittaa, toverillista hattuilua lukuun ottamatta. Juuri feminismi on nostanut naisten yleisen vaatimustason niin korkealle, että siihen pyrkiminenkin on tuomittu epäonnistumaan. Naisiin paine kohdistuu suoremmin, mutta projisoituu miehiin usein "vahvistimen" läpi ajettuna.

Pidän markkinavetoista mediaa pääsyyllisenä maailmankuvan vääristymiseen ja suhteellisuudentajun suoranaiseen konkurssiin. Tämä maailmoja näennäisesti syleilevä "suvaitsevaisuus" ja yltiöpäiset tulevaisuuden odotukset on juntattu niin syvään alitajuntaamme, että varmasti ahdistaa sukupuolesta riippumatta aika ajoin. Stressi on pitkään jatkuessaan paitsi vaaraksi mielenterveydelle, myös fyysiselle terveydelle.

Mitä tekevät johtoporsaat tässä tilanteessa? Ilmoittavat että oravanpyörä pyörii vieläkin liian hitaasti. Heikommat pihalle ja lisää hiiltä koneeseen.

Siispä olen vetäytynyt odottelemaan tämän hulluuden haaksirikkoa suhteellisen rauhallisin mielin. Yritetäänpä vähentää niuhottamista puolin ja toisin. Love and peace :)

Jaakko Häkkinen

Loistava kirjoitus Helenalta, ja Markuksen kommentteihin voin aika lailla yhtyä. Jatkoin juuri aiheesta:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73336-kerran...

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Eikö tämä jotenkin anna pientä vinkkiä siitä, että ehkäpä ”yhteiskunnan arvot” eivät ole koventuneet eikä ”rasismi” todellisuudessa lisääntynyt, vaan tyypeistä onkin tullut huumorintajuttomia ja joka hemmetin narahdus tulkitaan vihamielisyydeksi ja pahansuopaisuudeksi?"

No aamen! :D Tasan tuollaiseksi on meno mennyt...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kiitti Kaisa, sinä sitten osaat tiputtaa niitä sanoja tajuttavaan muotoon. Näin on, olemme niin viritettyjä rasismiin vaikka missä, että pelkkä naurahduskin väärässä paikassa väärään aikaan ottaa omalletunnolle.

Onneksi meillä värilläväliä tyypeillä on oma maailmamme, johon valkoisen miehen taakankantajat eivät pääse mukaan elleivät opi nauramaan. En nyt viitti todistella reaalimaailman ja mediamaailman kohtaamattomuutta, mutta olkoon, kun voin tuoda esimerkkinä erään kaverini haastattelun monen vuoden takaa. Te, jotka haluatte nähdä rasismia joka paikassa, voitte vetää käteen ja repiä hiuksenne päästä.

"Minulla on suomalaisia ystäviä joita en halua tavata, koska puhe kääntyy aina siihen kuinka paljon pahaa valkoiset ovat tehneet!" - Badu.
http://www.musicfinland.com/sml/muusikko/muusikko_...

Muuten, aloin kommunikoimaan facebookissa kuukausi sitten, eipä kukaan nuoruudenaikaisista kavereistani (viherälykkötaitelijahörhöjä noin 80% fb-kavereistani) ole kehdannut heivata minua pois, päinvastoin, sieltä suunnalta niitä ystäväkyselyjä tuleekin (tietävät mun afrikkalaisyhteydet ja samalla maahanmuuttopoliittisen kriittisyyteni). Itse olen aloittanut helahoidon seuratakseni Helenan kaltaisten ennakkoluulottomien ihmisten edesottamuksia.

Mut se siitä, afrikkalaisyhteyteni ovat ystävyyttä ja kaveruutta, en missään nimessä kuulu näiden kehitysyhteistyötä harjoittavien naisten joukkoon, jotka tuovat Suomeen saakka näytille itseään 30 vuotta nuoremman miespuolisen mustan lemmikkn. Ei siinä mitään, mutta he heivaavat nämä nuoret miehet samantien kun kiintoisampi ilmaantuu näköpiiriin, ja KEPA maksaa liksan.

Pitäisi varmaan perustaa hyljättyjen mustien kesäpoikien yhdistys.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

"Se kertoo kaiken” oli joku nobody luisteluharrastaja vuodatellut järkyttyneenä, sillä Mikko Koivu oli ilmeisesti tuulettanut ja muutenkin jäällä riemuissaan pyörähdellyt voiton jälkeen."

Toi "jämtinen" ei ole edes nobody vaan ns. epäjääkiekkoilija, jolla ei ole varaa puhua käytöksestä yhtään mitään. Meinaan pari vuotta sitten samainen kaveri teloi tahallisen oloisesti ensin vastustajan pelaajan lasareettiin. Sen jälkeen hän jatkoi retkeään ja kävi vastustajajoukkueen urheilujohtajan sekä huoltajan kimppuun sillä seurauksella, että joutui oikeuteen asti vastailemaan töppäilyistään ja saikin sieltä pahoinpitelytuomion, joka oli hänen mielestään täysin väärä.

Jos tämä "jämptinen" aukaisee suunsa muussa kuin syömistarkoituksessa niin sinne voi tunkea vaikka sen kuuluisan tutin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ahaa. Ei mitään hajua koko ukosta :D Kiitos selvennyksestä.

. .

Huumori on vakava juttu, kirjoitti Huovisen Veikko aikoinaan.

Eikä syyttä: humoristina, jonkinlaisena erityisammattilaisena, hän näki ja koki tuolloisen mielipideilmaston, joka ei nyt pohjimmiltaan kovin paljon eroa tästä nykyisestäkään.

Jokainenhan lie kokenut sen, että saa murretuksi murjottajan synkän kuoren. Jokin nasakka lause, viekas pilke, mojova sanastelu. Sellaisen taidon kun osaa, pääsee pitkälle.

Mutta kovin heikolta näyttää, on sen verran vakavaksi mennyt touhu.

M-T Heikka

Rasisismi taas kasvaa harkitsemattoman maahanmuuttopolitiikan seurauksena. Kun näitä uutisia raiskauksista lukee, niin kyllähän se on aivan luonnollinenkin reaktio. Tampereella kaapasivat ohikulkijan pakettiautoon ja raiskasivat kolmen mustan miehen voimin, ja täällä Kemissäkin hyökkäsivät 7 ählämin voimin pyöräilijän kimppuun ja pahoinpitelivät sairaalakuntoon, koska hän ei suostunut luovuttamaan pyöräänsä näille maailmanomistajille. Kyllä sellaiset teot herättävät tunteita. Ei kovin huvita hymyillä näille vastaantallustelijoille.

Mie en aiemmin ole ollut rasisti, mutta nykyisin olen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie en sano, että olen rasisti, mutten hyväksy nuita just hulttiomaisia ja rikollisia touhuja ja niitä ei saa suojoa, jokka tekkee väärin. Sei ole lälläreitten hommaa panna järjestykseen mamut ja se pittää tehä ennenkö olema vielä enämpi altavastaajana.

Enni Kulovaara

Eihän tuo mitään rasismia ole. Jos mustat miehet raiskaavat joukolla jonkun, niin silloin he ovat syyllistyneet rikokseen, joten mitä rasismia se muka on, jos siitä suuttuu?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Rasismihysteerinen uutisointi on myynyt hyvin, se on ollut medialle hyvä bisnes. Toivottavasti ihmiset alkavat kyllästymään siihen. Media saa myytyä juttuja kärjistyksillä. Ennen keskusteltiin vapaasti kukin tyylilläänsä, eikä sitä niin tiukasti otettu miten joku jonkun asian ilmaisi. Nykyään jos jotain sanoo niin siitähän meteli nousee.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ihan rehellisesti, en minä näiden juttujen vuoksi yöuniani menetä, mutta kunhanpahan naurattaa tämä jumalaton kaksinaamaisuus, joka tämän asian ympärillä elää ja kukoistaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jääkiekko on vähän ikävä laji "monikulttuurisuushörhöille", siinähän kun voitetaan maailmanmestaruus, niin silloin juhlinnassa nostatetaan kansallistunnetta, saadaan aikaiseksi "monikulttuurisuushörhöille" vaarallinen nationalismin pilkahdus. :-D

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Aika kömpelöä yrittää vääntää Leijonien voitto ja sen juhliminen rasismin vastustamisen vastustamiseksi.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Kerrassaan noloa sanoisin. Myötähäpeisin jos osaisin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tämä ei kuulu varmaan taas mihinkhään, mutta muistanko ruottalaiset hävis valkovenäläisille ja olit tulla hulluiksi. Mullon ruottalaisia tuttujaki, niin se oli niile aivan surkeaa, minusta tuntuu, että ruottalaiset niinko kärsii ja riuhtoo, mutta oikeasti ei net ota asioita niin tosissaan ko met otama.

Met vetasema koko ajan herhneitä syvälle nokhaan, millon mikäki ilmiö tullee väährään aikkaan väährään paikkaan ja apuaaa, meitä taas loukattiin.

Helenaaa, ihanaaa, solet hyvä sitte pyörittään näitä juttuja. Meni oma kommentti vähän sekasin, mutta menkhöön!

Niin joo, mie käsitin sen rasismin vastustamisen ihan, ettei sillain väärällä lailla aleta isänmaallisiksi, mutta sitte hoksasin, että jokku ottaaki sen huonosti ja taas onki soppa valmis!!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä en missään nimessä hyväksy sitä, että jossain MM-kulta hurmoksessa aletaan uhkailla, että "vedetään kaikkia ulkomaalaisia turpiin", mutta ilmeisesti kukaan ei vedellyt ulkomaalaisia turpiin ja joskus minusta tuntuu, että kun nykyään tämä rasistinen rikollisuus on näitä sanoja, ei niinkään tekoja, että mikäpä siinä lienee mutta varmaan minua viisaammat tietää ;)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eli kaikki on hyvin. Maahanmuutossa ei ongelmia ja rasismi on keksitty ongelma. Tehdään pikkurillipiiri ;)

M-T Heikka

Ruotsi on hyvä ja kaunis maa ja naapuri ja ruotsalaiset ovat fiksua kansaa.

Ruotsalaisiin ei ole voinut välttyä tutustumasta rajan pinnassa. Minulla on ruotsalaisia serkkujakin.

En ymmärrä savolaisten, ja eteläsuomalaisten Ruotsi-halveksuntaa, vaikka en sitä pakko-ruotsia kannatakaan. Johtuisiko se halveksunta suomenruotsalaisisesta häsrskaapista.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

''Rasisti on huumorintajuton reppana.''

Ns. Suvaitsevaiset&Tiedostavat&Razzisminvastustajat ne vasta onkin huumoriporukkaa. Ihan meinaan naurusta katketa kun luen heidän ratkiriemukkaita valituksia.

He myös ymmärtävät huumoria aivan loistavasti.

Ovat muutenkin kaikinpuolin mallikelpoisia.

Heillä on myös usein jonkinlainen kytkös esim. maahanmuuttoon, joko taloudellinen tai henkilökohtainen, joten on hyvin ymmärrettävää että heillä on suorastaan loistava huumorintaju!

Terveisin reppana Kazakhstanista.
PS. olen ollut täällä razzismin kohteena jo 1.5 vuotta eikä naurata yhtään. Ja rasistit täällä ovat, yllätysmuna, muslimeja. Eivätkä pahemmin vitsaile, se on totta. Suomessa ei rasismia edes tunnisteta vaikka se löisi kepillä päähän koska sitä tuskin edes on, muutama yksittäistapaus.

Anni Loren

Ihanko olet pakolaisstatuksella siellä vai miten on tuollaiseen persläpeen tullut lähdettyä. Tule pois sieltä jos se on niin kaameaa.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Samaa pitää sanoa mamuille jotka itkee rasismista Suomessa, right?

Markus Lehtipuu

Muistakaa tämä: Kynä voittaa Miekan.

Kynä ei tapa ketään, mutta häpäisee imperialistit ja globalistit ja muut ilmastohuijarit.

Miekka tappaa, ja meidän täytyy voittaa nämä, joiden valta perustuu "miekkaan".

Eli: vapaasti sanaa sanojen perään, ja perustelua kritiikkiä niitä vastaan, jotka nojaavat väkivaltaan... Jos "vihalaki" kuitenkin vie meiltä "kynän", jääkö meille sen jälkeen muuta kuin väkivalta?

Ne, jotka haluavat viedä kansalta "kynän", haluavat, että kansa tarttuu miekkaan. Silloin vihalain edistäjät itse asiassa edistävät väkivaltaa.

"Jokaisella on sananvapaus". - Perustuslaki, 12. pykälä

Anni Loren

Jou, penis mightier than the sword:)

Marko Sihvonen

Turun torilla oli meininki aivan toinen, ulkolaiset vittuilivat juhlijoille...tuli jopa mieleen että oliko joku palkannut ne sinne päätään aukomaan!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ihanko tosi? Keitä nämä vittuilijat olivat?

Jaakko Häkkinen

Enni Kulovaara:
”Eihän tuo mitään rasismia ole. Jos mustat miehet raiskaavat joukolla jonkun, niin silloin he ovat syyllistyneet rikokseen, joten mitä rasismia se muka on, jos siitä suuttuu?”

Jos he raiskaavat aina pelkästään suomalaisia, koska pitävät näitä vääräuskoisina huorina jotka pukeutumisellaan ja käytöksellään itse oikeuttavat teon, niin eikö tämä täytä rasismin tuntomerkit?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tuota olen miettinyt minäkin. Onko mitään tilastoja siitä, missä suhteessa suomalaisnaiset joutuvat tiettyjen etnisten ryhmien raiskausrikosten uhreiksi verrattuna raiskaajan omaa etnistä taustaa edustaviin naisiin? Missä suhteessa valkoihoiset raiskaavat tummaihoisia ja tummaihoiset valkoihoisia? Jos on radikaaleja eroja, mistä ne johtuvat? Asenteesta? Naisten pukeutumis- ja käyttäytymiseroista?

Enni Kulovaara

Mutta kun minä vaan vastasin tähän:

"17.5.2011 14:09 Merja Heikka .14 pistettä
Rasisismi taas kasvaa harkitsemattoman maahanmuuttopolitiikan seurauksena. Kun näitä uutisia raiskauksista lukee, niin kyllähän se on aivan luonnollinenkin reaktio. Tampereella kaapasivat ohikulkijan pakettiautoon ja raiskasivat kolmen mustan miehen voimin, ja täällä Kemissäkin hyökkäsivät 7 ählämin voimin pyöräilijän kimppuun ja pahoinpitelivät sairaalakuntoon, koska hän ei suostunut luovuttamaan pyöräänsä näille maailmanomistajille. Kyllä sellaiset teot herättävät tunteita. Ei kovin huvita hymyillä näille vastaantallustelijoille.

Mie en aiemmin ole ollut rasisti, mutta nykyisin olen."

- Eihän tuo ole mitään rasismia, eli siis rotuun perustuvaa ennakkoluuloa ja syrjintää, vaan ihan oikeutettua suuttumusta.

"Jos he raiskaavat aina pelkästään suomalaisia, koska pitävät näitä vääräuskoisina huorina jotka pukeutumisellaan ja käytöksellään itse oikeuttavat teon, niin eikö tämä täytä rasismin tuntomerkit?"

- Vaikka niinkin, mutta minä sanon tuollaisia äijiä mielummin sovinistipaskoiksi.

M-T Heikka

Kyllä minulla on nykyisin kielteinen ennakkoasenne pakolaisiin, ja se on ainakin joidenkin mielestä rasismia. Aasialaisiin vähemmän, ei juuri ollenkaan...kumminkin hekin jo ärsyttävät joukon jatkeena, vaikka ei varsinaista syytä heidän osaltaan olekaan ärsytykselle. Ennakkoluulojeni kärjessä ovat somalit, irakilaiset&iranilaiset, muut afrikkalaiset...esitysjärjestyksessä. Muut afrikkalaiset kuin somalit eivät kulje joukoissa, siksi he tuntuvat jotenkin vähemmän uhkaavilta.

Olen ymmärtänyt, että juuri se ärsyyntyminen on rasismia, siis se tunne....ettei nin saisi ajatella.

Ruotsalaisia tai venäläisiä kohtaan en tunne rasismia, siis turisteihin, en oikeastaan edes saksalaisiin. :) Virolaisetkin menee, vikka he eivät tajuakaan tervehtiä edes myyjinä kaupoissa, vaikka kuinka yrittäisi moikata. He ovat leuhkoja.

Vaan saanhan mie ollakin rasisti. Mitä se muile kuuluu.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Ei tietenkään täytä, älä nyt mies tyhmiä kysele. Itsepähän sitä huorat kerjäsivät, koska eivät ole typeryyttään mukautuneet pukeutumiskäyttäytymisensä osalta yhä lisääntyvän maahanmuuttajaväestön kulttuurisiin erityispiirteisiin. Eivät ole horatsut vastanneet globalisaation asettamaan haasteeseen.

Asiassa olisi pitänyt ottaa mallia Norjasta, jossa monikulttuurisuuden idyllillä on melkoisesti Suomea pidemmät perinteet. Muun muassa Oslossa. Meinaan, että sosiaaliantropologian professori Unni Wikan sanoi jo vuonna 2001 norjalaisille:

"Norjalaisnaisten on ymmärrettävä, että elämme monikulttuurisessa yhteiskunnassa, ja sopeuduttava siihen."

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Nyt ei tainnut olla kyse pelkästään ruotsalaisvitseistä, vaikka Pohjanlahden tuolla puolen ollaankin Expressen-lehteä myöten kuin myrkyn nielleitä Den Glider Innien ja Suomen riehakkaan juhlinnan johdosta. Huonot häviäjät erikseen.

Kansallistunteesta hullaantuneet juhlijat lienivät miestä väkevämpää otettuaan normaalia perjantai-iltaa uhmakkaammalla tuulella pataanvetämisuhkailuineen. Sitä, että tämä porukka ratsastaa uhkailuinensa kansan yhtenäisyyttä kiistatta kohottaneella mestaruudella, tuleekin paheksua. Siltikin tuntuu siltä, ettei meininki kenties ole ollut normiviikonloppua kummempi, kuten omaan tekstiinikin juuri kirjoitin. Eiköhän tuota huutelua kuule pk-seudun yöjunissa ja -spårissa joka viikonloppu yllin kyllin ja lisäksi suuntaan jos toiseenkin kaikenväristen ihmisten ollessa matkustajina.

Voihan myös olla, että vihersuvaitsevaisto on uusia etenemisstrategioita miettiessään hoksannut, että ruotsalaisetkin ovat meidän näkökulmastamme ulkomaalaisia. Eivät ole suomalaisia - siispä ovat ulkomaalaisia. 1+1=2, eli kaikki naljailu - olipa sillä perinteitä tai ei - on muukalaisvihamielisyyttä. Tämän johdosta ruotsalaisvitsit ovat manne- ja somalivitsien tavoin rasistisia vitsejä, vaikka suomalaisten ja ruotsalaisten etninen perimä onkin kaiketi sama.

Suomalainen, norjalainen ja ruotsalainen -tyyliset vitsit tulee vastaisuudessa punnita ajatusrikoksina samalla vakavuudella kuin Mohammed-pilakuvat tai somaleiden ominaispiirteiden ruodinta tänä päivänä. Vakavuuden lopputuloksen tietenkin ratkaisee se, että kuinka paljon suomalaisia hupaisammassa (tai kuten useimmiten on niin vähäisemmässä) valossa nuo vitsin kaksi muuta osapuolta esitetään. Homma on ihan OK, jos vitsin loppuuntulema on sellainen, jossa tehdään pilkkaa viimeisenä olevasta hölmöstä suomalaisesta. Näinkin voi olla.

Kehitän tässä nyt vaikka ihan lennosta hel-VETIN hauskan tuota konseptia mukailevan vitsin, joka on ihan ookoo, vaikka siinä piikitellään hieman joka suuntaan.

"Suomalainen, kongolainen ja ruotsalainen olivat samalla lennolla AY-387 Nuorgamista Vancouveriin. Lentokoneen saavuttua perille määränpäähänsä ruotsalainen hipsi ensimmäisenä ulos dandy-elkein, olihan hän homoseksuaali. Seuraavaksi asteli viidakossa ja bongorumpujen paukkeessa nuoruutensa viettänyt kongolainen rytmikkäästi 4/4-tahdissa. Seuraavaksi lentokentälle levitettiin punainen matto, jotta suomalainen pääsi rymyämään ulos koneesta nelinkontin."

Kyllä näin on jämpti ja kaikilla on tuota pikaa parempi mieli.

M-T Heikka

Suomalaisissa on enemmän homoseksuaaleja kuin ruotsalaisissa. Se on tutkittu juttu. Joku aika sitten oli siitä lehdessä uutinenkin.

Näillä palstoillakin on aika paljon jotensakin homoa porukkaa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

En väitä vastaan, eikä se ole olennaistakaan. Piti saada jotain stereotyyppistä vitsintynkään mukaan, jotta joku saisi vaikka hermostua.

Jaakko Häkkinen

Hyvä vitsi Jannelta! Sen arvoa ei vähennä se että se on kaukaa haettu. Jos löytäisin, oheistaisin tähän sen Fingerporin stripin jossa kriitikko käsittelee kirjailijan perheenlisäystä: "Lapsi on ylipitkä ja väkisin väännetty."

Brandon Ratia

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ruotsia-puhuva-h...

mitä viimeisessä blogisi kappaleessa sanoit, on toteutunut.
en tosin ymmärrä miksi tässä nostetaan esiin että kyseessä oli ruotsia puhuva mies. tätä tupakanpummaustahan tapahtuu kuitenkin melko usein.
jutusta ei sitäpaitsi mitenkään käy ilmi että ruotsin puhuminen olisi ollut syy joten turhaa provosointia lehden taholta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jeps, tuota on jo ihmetelty. Kummallista ihmisten kusettamista medialta tuollainen, kun ilmeisesti tuon henkilön ruotsinkielisyys ei mitenkään liittynyt tapaukseen.

Pentti Järvi

Toisaalta, pienikokoinen (:) ) naistuttavani pelkää puhua äidinkieltään ruotsia Vaasassa. Ei pelkää saavansa turpiin, vaan että hänet nolataan. Luojan kiitos osaan itse suomen kieltä!
Näkyy tuo media pilaavan ilman tässä maassa silti mokomilla "uutisilla".

Jyri Terttu

Iltalehti laittoi paremmaksi:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051813737659_u...
Jonkunlainen rasismibongauskisa on nyt Suomessa menossa.

Pentti Järvi

Olisipa kiva tietää tosiasiat. Jeppis ainakin on niitä ruotsinkielisimpiä kaupunkeja koko maassa...mutta nyt Iltalehti puhui vain "ulkomaalaisesta". :)

Jaakko Häkkinen

Iltalehti puhui tosiaan ulkomaalaisesta miehestä, jotta rikos saataisiin näyttämään piilorasistiselta ja voitaisiin sitten taivastella päivän kysymyksessä, onko persujen vaalivoitto koventanut ilmapiiriä. Vaikka siis kyseessä oli Suomessa asuva ruotsalainen, jonka valikoituminen "rasistisen" rikoksen kohteeksi ulkoisen olemuksen perusteella on mahdotonta ja vaikka sananvaihdon perusteella kyseessä oli puhdas ryöstö!

Tai ehkä Iltalehti onkin nykyään persulainen media ja halusi vain provosoida Paloma Hannosen ja kumppanit jälleen nolaamaan itsensä? ;-)

Pentti Järvi

Jakobstadstidning:

"JAKOBSTAD. En utländsk man som firat Finlands VM-guld misshandlades av fem män i Jakobstad natten till måndagen. Männen slog honom flera gånger med bland annat järnrör så illa att han bröt nyckelbenet. Att något liknande händer i Jakobstad är enligt polisen väldigt ovanligt.

Misshandeln startade på Rådhusgatan på måndagsmorgonen klockan 04 och fortsatte sedan på Hötorget. Den 37-åriga mannen tänkte göra ett uttag vid bankautomaten bredvid K-market när fem okända män dök upp. De krävde pengar och cigaretter av mannen. När han inte gav dem pengar misshandlade männen honom.

Polisen utesluter inte att misshandeln kan hänga ihop med diskussionen om vem som får fira Finlands VM-guld. Mannen hade tidigare under natten varit på nattklubb och firat guldet. Kriminalkommissarie Ove Storvall vid Jakobstadpolisen tror ändå inte att brottet var rasistiskt.

- Det har ju kommit fram i offentligheten att firandet tog sig en del rasistiska uttryck. Men eftersom gärningsmännen först begärde pengar och sedan började misshandla mannen har jag ändå svårt att tro att det här skulle vara rasistiskt, säger Storvall.

Händelsen är ovanlig för en stad som Jakobstad.

- Det skulle vara viktigt att vi får tag på dem som gör en sådan här sak. Vanliga fyllerislagsmål på gågatan brukar vi ha en hel del, men att flera personer ger sig på en man på det där viset är ovanligt, säger Storvall.

Övervakningskamerorna har inte lyckats fånga misshandeln och polisen har i det här skedet ingen information om gärningsmännens identitet.

- Vi hoppas att grannarna som säkert måste ha hört eller sett något tar kontakt med oss så vi får mer kött på benen, säger Storvall."

http://www.ot.fi/Story/?linkID=155157

Toimituksen poiminnat