Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Sekahedelmäsoppa eli läpäkkä

Kun nyt näyttäisi siltä, että saamme hallituksen, jonka kokoonpanoa on helpompi kuvailla lausumalla ne puolueet, jotka eivät siihen kuulu, niin nimittelyä ja kaikenlaista pilkkaamista helpottaakseni päätin nimetä hallituksen sekahedelmäsopaksi eli läpäkäksi.

 

Itse asiassa tuo nimitys olisikin aika sopiva. Tiedättehän mitä tapahtuu kun ottaa punaista, sinistä, vihreää, kusenkeltaista ja pikkuisten possujen väristä muovailuvahaa ja sötöstää ne sitten keskenään sotkuksi? Lopputulos on sellainen epämääräisen ruskeahko ja ruma möllykkä, jossa on outoja viiruja ja väriklönttejä. Läpäkkä on melkoisen samankaltaista värimaailmaltaan ja epäilemättä myöskin tuleva hallituksemme.

 

Omaan järkeeni ei kylläkään mahdu se, että mikä näitä mahdollisesti tulevia hallituspuolueita yhdistää. Hitonmoinen vallanhimo, äänestäjien pettäminen vai löytyykö se yhteinen värinä sitten siitä mukavan ja vaarattoman vaaleanpunaisesta wanna-be-sosialismista? Ja onko nyt edes tuolla hallituksella mitään muuta yhteistä tavoitetta kuin vastustaa perussuomalaisia? Siis voivatko samaan hallitukseen mahtua kokoomus ja vasurit? Homojen oikeuksia naamat punaisina huutavat hipit ja homofobiaansa raamatulla perustelevat fundamentalistit? Jotenkin kyllä pahoin pelkään, että KD jää hallituksesta ulos, varsinkin jos vasurit ovat valmiita takkinsa kääntämään (vitsi, tuosta takin kääntämisestä on tullut NIIN klisee).

 

Tyypit veikkailivat, että PS hallituksessa tarkoittaa jotain jumalatonta sotkua. Jotenkin minusta alkaa tuntua siltä, että väkisin kyhätty enemmistöhallitus ilman perussuomalaisia tulee olemaan tyyliin hillittömintä koko Suomen poliittisen historian aikana.

 

Jään jännityksellä odottamaan.

 

Helena Pusu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Elekkeekä kysykö miksi tuo teksti on tuommonen outo myöskin fyysiseltä olemukseltaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Lienet painaltanut tekstieditorin yläpuolella olevaa kursivointipainiketta:)

Tulin heittäneeksi sisällöltään aivan vastaavan kuvion muutama päivä sitten Hannu Tanskasen blogiin, mutta tämä oikeistomilitantti näyttää livistäneen blogeineen päivineen.

Wallin kävi jo häpeämässä julkisesti työurakkaansa juhlineita Leijonia. Näen myös aivan elävästi tulevaisuuden, missä läpäkkäministerit munaavat itsensä kerta toisensa jälkeen, vieläpä selvin päin. Eivätkä ymmärrä edes hävetä. Tahattoman komiikan lopputulos kyllä hirvittää.

Eduskunnan kyselytunnit tulee olemaan ylivoimainen viihdeohjelma. Sen voisi brändätä menneisyyden koplauksia muistellen "Hallituksen Valcovuoto" tai "Läpäkkää Lähikuvissa".

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hahahahahahahaahahah :D
Kyllä minä luulen, että tunnepitoinen nelivuotiskausi on juuri alkanut. Saadaan itkeä ja nauraa oikein urakalla.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Veikkaan että Soini on wanhan liiton miehiä,
sille on vunukkana terotettu humettiin, jotta
jos paskaan koskee - se alkaa haisemaan.

Tuosta "läpäkästä" näyttää nyt tulevan juuri
kokkinsa oloinen såppa.

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Huonosti vatkatut perunajauhot männöö klimppiin. Terv. nimimerkki "kokemusta on"...

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Huhhuh... jotenkin veikkailen, ettei tuollaisella hallituksella pitkälle pötkitä, ja ennenaikaiset vaalit odottavat :D

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Toimihan se sateenkaari Lipposenkin aikaan, kaksikin kautta, vaikka jälkimmäisellä kerralla taisi lähteä Vihreät kesken lätkimään.

Miksi se nyt tällä kertaa olisi niin paljon vaikeampi yhdistelmä?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

no jotenkin minusta tuossa hommassa tökkii nyt se, että samaan hallitukseen mahtuakseen tyyppien on heitettävä vaalien alla jauhamansa tärkeät asiat roskakoriin.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Normimeno politiikassa. Sitä kutsutaan joko neuvottelunhaluksi ja kompromissien tekemiseksi tai takinkääntelyksi ja vallanhimoksi, ihan riippuen siitä, kuka sattuu kulloinkin olemaan äänessä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kompromissikin on sanana jonkinlaisen inflaation viime aikoina kokenunnak. Ja kai sitä ihmetellä muutenkin saapi. Huvittunutta ihmetystähän tämä vain on. Ei edes pahansuopaista ollenkaan. Ehkä. Pusi pusi.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Minä oikeastaan vähän veikkaan, että siinä vaiheessa, kun tuo hallitus vihdoin saadaan kasaan, koko poliittinen keskustelu kaikkine siinä esiintyneine termeineen on kokenut sen verran suuren inflaation, että ainakin kunnallisvaaleihin - vai presidentinvaalitko ne tuli ensin, ei jaksa muistaa - asti saavat tehdä duuniaan ihan rauhassa ilman, että kansan syvät rivit jaksaisivat asiasta juuri välittää.

Tulipas eeppinen virkehirviö. :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minun veikkaukseni on se, että me saamme niin mielettömän kukkahattutätihallituksen, että kansa on ihmetyksestä haavi auki ja havahtuu parin vuoden päästä siihen, että kävellessäkin on pidettävä päässä kypärää ihan siltä varalta, että kaattu tai jotain tippuu päähän. Luultavasti tulevaisuudessa synnytyksissä lapsille tehdään rutiininomaisesti kypäräistutteet päähän. Mutta hyvää siinä on se, että sellaiseen kypärään on näppärä tehdä foliovuoraus.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Minä pelkään vähän samaa. Voi Soini kuoroineen, minkä teitte, kun taktiikkanne sössitte. :(

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

"Omaan järkeeni ei kylläkään mahdu se, että mikä näitä mahdollisesti tulevia hallituspuolueita yhdistää."

Tulevan hallituksen yhdistävä tekijä on; miten osoittaa "vääräksi" PerusS:n kanta Portugalin tukipakettiin...?...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Markku Huusko päivitti klo 16.15 tiedon Kataisen vahvistamasta hallituspohjasta.

Ilmeisesti synnytystuskia helpottamaan oli tilattu 3 harmaahaikaraa, jotka lensivät samalla minuutilla toimistoni vierestä, suuntana länsi.

Shamaanit voivat alkaa tulkitsemaan tämän näyn merkityksiä ;)

EDIT: Reitti on muuten sama, jota Pirkkalan Lennoston Hornetit lähestyvät yleensä kenttää lännestä, mutta lentokorkeus oli alempi. Ainuttakaan salkkua ei näkynyt, Pirkanmaa jäänee taas ilman ministeriä ;)

Käyttäjän sinkd kuva
sink d

Miten ois pyttipannuhallitus, kaikki tähteeksi jäänyt heitetty mukaan

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Meilläpäin tuota sanotaan sekametelisopaksi. Siis sitä hedelmäsoppaa tarkoitan....

turunen (nimimerkki)

On herttaista, että nyt myös demareilla on oma puisto-osasto, jota johtaa Helsingin kaupungin entinen puistotyöntekijä Paavo Arhinmäki.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Kaikkia tulevia hallituspuolueita (KD:tä lukuunottamatta) johtavat poliittiset broilerit, jotka eivät työnteosta ja sillä saatavasta lisäarvosta ála Marx, mitään tiedä.

Alan entistä vankemmin ymmärtää Nukkuvien puoluetta. Äänestämällä ei todellakaan voi vaikuttaa. Samat uupelot siellä istuvat kuin viime hallituskaudellakin, mitä nyt muutama demarinpatukka tulee uutena mukaan.

Tämä touhu on järjetöntä.

Ainoa, jolla saadaan aikaan todellinen muutos on Muutos.
Ja sitovat kansanäänestykset, sättänä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Onko se kans joku soppa se sättänä?

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Klaarin Hantta Iistä aina kiroileen nuan. Olen siltä oppinu, en mie ite.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Hyvän nimen, Helena, keksit ja kun sinulla kokemustakin on läpäkästä, niin tiedät, miltä se näyttää ja miltä se maistuu.

Minusta tämä touhu menee ihan farssin puolelle, vaan teatteriahan se politiikka on ennenkin ollut. Nyt siinä on komikkan kaikki ainekset mukana.

Valitettavasti siinä on draamankin, oikein syvällisen murhenäytelmän, ainekset. Ne muodostuvat veronmaksajilta otettavasta panostuksesta. Vae victis.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Enemmän ne EU:ssa pelkäs miten omien tulevien vaalien tulee käymään. Portugalihan olis ollu niille vain pikkujuttu siellähän ne isot manit on.Vielä pahempi pettymys oli kun Soini jäi vielä oppositioon. Ne olis kuitenkin jollain tavalla yrittänyt manipuloida tämän Suomi ilmiön. Koko vuosikymmen tulee olee kaaoottinen. Syksyllä Suomi saa lomien jälkeen huonoja uutisia ja ääriliikkeet nousussa Euroopassa, miten ois Marie le pen? EU hajoaa vuosikymmenen lopulla. Hallituksen kyllä sais kaadettua mutta mitä siitä olis hyötyä nyt kun euroopassa,amerikassa ja aasian teollisuusmaa Japanissakaan eikä Ausseissa (tulvat oli)ei mene hyvin.lähi-itä kapinoi. Ette haluu tietää mitä äänestämättä jättäneet ajattelevat politiikasta ja politikoista, en viitti kertoo liian rankkoja flöittejä

J. Gagarin

Jonkinlainen punainen lanka (siis punainen?) lienee hallituspuolueita yhdistämässä, kun oppositiossa on lähinnä maalaisisäntiä ja syrjäseutujen mökkiläisiä edustavat "arvokonservatiivit".

Kaavailtu hallituskoaliitio on suurinpiirtein läpileikkaus perinteisestä helsinkiläisestä kantakaupungin väestöstä hippeineen, juppeineen, kukkahattuineen ja kommareineen.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

"Kun tällaisia hallituksia rakennetaan, niin mitä hyötyä vasurille on äänestää vasemmistoa tai porvarille kokoomusta?" oli minua fiksumman kommentti. Kun kaikki antavat tarpeeksi myönnytyksiä, niin parin vuoden päästä aletaankin valmistautua seuraaviin vaaleihin, eikä mitään olla saatu aikaan, paitsi työryhmät ja valiokunnat saaneet pullaa kokouksiinsa.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Totta turiset. Ja samaan aikaan Suomi syöksyy. Äänestämällä ei voi vaikuttaa. Valta pitää ottaa takaisin kansalle.

Toimituksen poiminnat