Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Onko typeryys suomalaisten toimittajien ammattitauti?

Joskus on pakko syödä sanansa ja valitettavasti minun on pakko tehdä se tänään, kun viimeinenkin järki on haihtunut suomalaisen toimittajakunnan nupista, ja muutenkin sellainen outo kiimainen ilmapiiri on alkanut ahdistaa minua.

Viimeset puoli vuotta minusta on tuntunut ihan siltä, että toimittajan koulutus vetää puoleensa joukkosieluisia koulukiusaajia, joille sellaiset piirteet kuin objektiivisuus ja viisaus ovat täysin tuntemattomia ja persoonaan kuulumattomia juttuja.

En myöskään pidä suomalaisia toimittajia mitenkään valtavan älykkäinä. He purkavat vihaansa Halla-ahoa ja halla-aholaisia kohtaan tekemällä aivan älyttömiä juttuja heistä, ja joilla he kuvittelevat ampuvansa Halla-ahon suosion alas. Joskus vähän tuntuu siltä, että toimittajat istuvat päivät pitkät pöksyt märkinä tietokoneidensa edessä etsimässä edes JOTAIN Halla-ahon tai jonkun randomin hommalaisen kirjoittamaa, josta voisi repiä sen pikkasen vielä naapuritoimituksen edellispäiväistä otsikkoa “Halla-aho osti hodarin – kieltäytyi sinapista” raflaavamman jutun. Hassuintahan on se, että kaikki tuo höyrötys aiheuttaa ainoastaan sen, että yhä useampi ihminen alkaa kyseenalaistaa suomalaisten toimittajien ammattitaitoa ja ammatinvalinnan oikeaan osumista.

Minusta on erittäin suuri sääli, että maassamme ajetaan nyt verotuksen kautta pienet lehdet taloudelliseen kriisiin, sillä monesti niistä löytyy vielä sitä aitoa journalismia, jolle tärkeintä ei ole ne facebookin “tykkää” -klikkaukset, vaan sitä toimittajien joukkoa ajaa puhdas ja vilpitön halu kaivella asioita ja tuoda esiin totuuksia, joista ei puhuta.

Nyt heistä halutaan eroon ja tilalle jää vain nämä hevonvitun iltapulut paskatoimittajineen

- ja tuohon porukkaan kuuluu sitten muuten kaikki Iltalehden ja Aamulehden väliltä.

 

Vaikka mielestäni toimittajien harjoittama ääliömäisyys Halla-ahoa kohtaan onkin mielisairauden merkit täyttävää toimintaa, niin lähettäisin kritiikkiä myöskin itse Jussi Halla-aholle. Minun on pakko myöntää, että olen ehkä jopa hieman pettynyt häneen, sillä olen pitänyt Jussia todella älykkäänä ihmisenä, mutta ei hänenkään älynsä – tai sitten on kyse lähimuistiin liittyvistä ongelmista – riitä tajuamaan, että ei tuollaista huumoria täällä tajuta, tai jos tajutaankin, niin se eilinen (?) Fb-päivitys oli yksinkertaisesti liian maukas pala lihaa, että ääliöt (a.k.a toimittajat) olisivat siitä pitäneet näppejään erossa. Plus että suomalaiset tarvitsevat joko sellaista valmiiksi naurettua huumoria (esim. frendit) tai sitten tarvitaan sellainen yksinkertainen hokema, kuten “apuva, apuva” tai “Kreikan vakuuksista on jo melkein sovittu”, jotta varmasti jokainen tajuaa, että kyse on puhtaasti vitsistä.

 

 

Samaan aikaan kun meillä taitaa olla hallituksessakin istumassa ihmisiä, joiden mielestä oli ihan okei tappaa kymmeniä miljoonia ihmisiä kommunismin nimissä, jengi vainoaa Halla-ahoa tämän surkean vitsin vuoksi ja joku professorikin kaivetaan kertomaan, että juu-u, se on se Halla-aho niin kauhea rasisti. Siis HALOOO!?!?!?!?!?

 

Vai olisikohan sittenkin niin, että tuo vaino on ominaista toimittajille, joiden oma henkinen puoluetausta on jossain siellä, missä vaino ja vaikeneminen kuuluivat olennaisesti asiaan... hmmm?

Ja tämän blogitekstin kirjoitin siksi, että minua VI-TUT-TAA ja olen turhautunut kaiken tämän pelleilyn vuoksi. Kenenkään muun kansanedustajan tekemisiä ja sanomisia ei kytätä sellaisella tunteella LEHDISTÖN toimesta kuin Jussi Halla-ahon ja jos JOKU on pelottavaa, niin se. Jos olisin Jussi Halla-aho, niin ihan todellakin minua pelottaisi tuollainen kyylääminen niin, että muuttaisin Viroon.

 

Toisaalta, juuri sitähän nuo mielipuoliset toimittajat ja muut sekopäät haluavat.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

J. Gagarin

Mutta eikös se ollut Soini itse, jonka reaktiosta se älämölö varsinaisesti syntyi? Siitähän ne toimittajat vasta riemastuivat.

Tässä ruotsalaisen Svenska Dagbladetin pääkirjoitus tältä päivältä:

"Halla-aho har gjort det igen
Jussi Halla-aho är något av chefsideolog för Sannfinländarna och tillika ordförande i riksdagens försvaltningsutkott. Han gillar sociala medier. Så här skrev på Facebook:

”Just nu skulle Grekland behöva en militärjunta, som inte skulle behöva bry sig om väljarstödet och som kunde sätta pli på demonstranterna och de strejkande med pansarvagnar.”

Och:

”Den enkla sanningen är att demokratin (=val) hindrar all form av politiskt styre att vidta åtgärder som verkligen skulle ha någon effekt på Greklands konkursfärdiga ekonomi.”

Nu har han i alla fall ångrat sig och säger sig ha visat dåligt omdöme.

Ja, igen."

Käyttäjän Juba kuva
Juba Ojala

Toimittajien logiikka on se, että kun jos asia nähdään jollain tavalla, niin sen on myös pakko olla siten. Ja sitten se uutisoidaan totuutena.

"En näe ongelmaa, eli ongelmaa ei ole."

Touhu menee viimeistään ihan järjettömäksi siinä vaiheessa, kun uutiset kopioidaan toisilta lehdiltä, mutta kun suoraan ei voida kopioida, niin juttu kirjoitetaan omin sanoin, jolloin sanajärjestys yms. asia muuttuu ihan päälaelleen.

Eilen kun uutisoitiin, että Soini _A_I_K_O_O_ _E_H_D_O_T_T_A_A_ Halla-ahon erottamista, niin Iltasanomissa uutisoitiin tyyliin:
"EROTETTU HALLA-AHO: SOININ VALINTA KÄYDÄ KESKUSTELU MEDIASSA"

Jari Eteläsaari

Voisi olla näppärää että poliittisesti vaikutusvaltaiset persut laittaisivat henkilökohtaisiin sarkastisiin kirjoituksiinsa jotenkin tämäntyyppisen lisäkirjoituksen.

"Tämä kirjoitus on sarkastinen ja ei edusta kirjoittajan virallista poliittista näkemystä. Tämä tehtäköön tiedoksi lehtien toimittajille sekä muille uuslukutaidottomille."

Tämän jälkeen väärinkäsityksiä ei pitäisi syntyä.

Markus Lehtipuu

Halla-aho ei kirjoittanut julkiseen blogiin vaan Facebookiin, jossa hänellä on hyväksytyt frendit. Ei Facebook ole virallisten julkilausumien foorumi vaan kavereiden kesken ylläpidetty verkosto.

Sitä paitsi Halla-aho KOMMENTOI HESARIN UUTISTA.

Mitä hesari kirjoitti, ja mikä siinä Stadin Pravdan uutisessa sai Halla-ahon heittämään kommenttinsa?

Alkulähde on siis Hesarin välittämä uutinen Kreikasta. Mitä siellä sanottiin?

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Tösös!
Tähän kommendeerasi:

Kreikan kriisissä on tarjolla vain huonoja vaihtoehtoja

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Kreikan+kr...

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Jukka Korhonen

"Tämän jälkeen väärinkäsityksiä ei pitäisi syntyä."

Väitätkö, että joku käsitti IHAN OIKEASTI Halla-ahon toivovan panssareiden listivän ihmisiä??

Luulitko sinä niin?

Tunnetko ketään, joka luuli niin?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ja btw,
eikös se ollut just se mm. ehdokas LIPPOSEN UNELMAVALTIO, joka harrasti vielä hajoamisensa aikoihin sellaisia mukavuuksia kuin panssarivaunulla ihmisten ylitse ajamista ja muuta???

Jouko Koskinen

Olisi poliisitutkinnan paikka kun juuri uutistelukija YLEssä sanoi Halla-ahon ehdottaneen Kreikalle sotilasdiktatuuria.

Kyllä seiskatason toimittajatytöntyllerökin voisi erottaa suosituksen ja teoreeettisen toteamisen toisistaan.

Varsinkin kun näyttää siltä että Kreikan tuleva kehitys on todellisessa vaarassa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nimenomaan minusta on aivan karmivaa sekin, että kuinka toimittajat ovat nyt tänään jankuttaneet "Halla-aho ehdotti Kreikalle sotilasdiktatuuri" ja sitten se jonkun iltapulun toimittajan kysymys Halla-aholle: "tehän ette varsinaisesti ole tunnettu suurena humoristina"???? Minusta ainakin Jussilla on aina ihan älyttömän hauskoja juttuja. Ei kai se hänen vikansa ole, jos toimittajat ovat huumorintajuttomia, mikä muuten kielii tyhmyydestä, sillä yleensä huumorintajuttomat ihmiset ovat yksinkertaisesti älyllisesti niin rajoittuneita, etteivät he kykene abstraktiin ajatteluun, jota taas huumori vaatii.

J. Gagarin

Tuo selittääkin kykenemättömyyteni konkreettiseen ajatteluun.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kaamos lähenee. Malediiveille olisi kiva lähttee?

J. Gagarin

Oootellaan ekaks, että tulee kunnolla pimeetä ...

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

No, tahallinen väärinymmärtäminen ja asioiden ottaminen kirjaimellisesti on eräs kiusaamisen muoto. Se minua huvittaa, että kun katsoo tuota blogilistaa, niin melkoinen määrä luovuutta ja ahkeruutta vapautui kerralla kun Halla-aho päivitti facebook-statuksensa vähän huolimattomasti.

Pentti Järvi

Malediiveillä on taatusti pimeää klo 18 jälkeen. Onkoonhan saaret enää merenpinnan yläpuolellakaan? Sieltä saisi hyviä mamuja tänne.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Tämä toimittajien omatekoinen eliitti.

Tekeytyvät isommiksi kirjailijoiksi kun ovatkaan
ja suvaitsevaisto nuolee perästä valuvaa ruskeaa
vanaa, mutta eipä kerro kellekkään ettei se ole
suklaata

Näitä kirjallisia asiantuntijoita kutsutaan valikoiduissa
piireissä myös tuttavallisemmin - huoriksi, hehän sanovat
ja kirjoittavat maksua vastaan mitä vaan tilaaja keksii
haluta.

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Viha ja vihaisuus saa aina silloin tällöin aikaan jopa positiivisia tuloksia. Kuten sen että Lieksan Ämmänriehkänä on palannut - ainakin hetkeksi - Uuden Suomen blogosfääriin, meitä verbaalisesti lahjattomampia ilahduttamaan.

Halla-ahon ristiinnaulitseminen lööppitelineistä rakennetun Golgatan vuoren laella osoittaa kieltämättä lehdistön kaunaa Persuja kohtaan.
Persut monesti ja ihan aiheesta on paikallaan teilata lehdistössä, mutta kohtuu kaikessa.

Mutta asioissa on myös se kääntöpuoli, Halla-Ahon pitäisi olla sen verran fiksu mies että osaa myös joskus pitää turpansa ja varsinkin sormessa kurissa, ainakin silloin kuin ne sormet seikkailee tietokoneen näppäimistöllä.

Pentti Järvi

Ainakin hänen pitäisi valita fb:n seinäkaverinsa paremmin...sieltä se hoopoilu juntasta ja panssaroiduista ajoneuvoista on kait lähtöisin.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Niinpä, vanha totuus on että seura tekee kaltaisekseen.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Halla-Ahon seinäkirjoitukset olivat kaikkien facebook-käyttäjien luettavissa - ei ainoastaan kaverien.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Typeryys lienee ensi sijassa suomalaisten tai kenen tahansa tauti. Toimittajathan vain raportoivat (tai ainakin pitäisi raportoida) tapahtumista.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Markus Lehtipuu

Ei pidä paikkaansa.

Toimittajat itse valitsevat myyvimmät aiheet, liioittelevat, valehtelevat, suodattavat ja valikoivat...

Kaikki mitä minä olen nähnyt, kokenut ja kuullut: lehtiin EI TULE USKOA, ja jos joku jotakin mediassa väittää, se on joko mainos, peittely-yritys tai tarkoittaa päinvastaista.

Kun Iiro Viinanen kertoi, ettei Suomi devalvoi, Suomi devalvoi. Kun keskuspankin johtaja väittää, ettei valuuttaa devalvoida, se devalvoidaan seuraavana aamyönä.

Uutisointi on usein tuotemarkkinointia, ja julkkikset ovat esillä siksi, että he ovat juuri julkaisseet levyn/kirjan/televisio-ohjelman/tuotteen.

Media on KAUPALLINEN, poliittinen ja propagandistinen, johon EI TULE LUOTTAA, muuten kuin käänteisesti.

Jos oppositiossa tehdään jotakin, voit luottaa, että media tekee siitä jonkin häväistysuutisen jne.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Toimittaja Lehtipuu sen itse sanoi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jukka Korhonen

"Vai olisikohan sittenkin niin, että tuo vaino on ominaista toimittajille, joiden oma henkinen puoluetausta on jossain siellä,..."

En sanoisi, että tässä vaikuttaa toimittajien puoluetausta, vaan vääristynyt suvaitsevaisuuden ideologia ja sen välttämättömyys kyvylle hoitaa journalistin ammattia.

Jos haluat olla oikea journalisti ja saada hyväksytyn aseman ammatissasi ja työpaikallasi kollegojen keskuudessa, täytyy sinun olla äärisuvaitsevainen mielettömyyteen asti.

Yhtä jyrkästi kuin joudut puolustamaan jokaisen maahantulijan täyttä oikeutta aivan kaikkeen kuviteltavissa olevaan, joudut olemaan ymmärtämättä minkäänlaista pienintäkään kritiikin poikasen esiastettakaan monikultturismin ympäriltä.

Tämä näkyy järkyttävänä absurdismina mediassa. Autojen poltot tai poliisin ja palomiesten kivitykset Ruotsissa ovat sisäsivun pikku-uutisia tai eivät edes sitä, mutta Halla-ahon sarkastinen heitto facebookissa ammutaan tykillä alas ihan Hesarin pääkirjoitusta myöten.

Journalistit eivät taida itsekään tajuta, että iso osa kansaa nauraa heille päin naamaa.

T Lintula

"Viimeset puoli vuotta minusta on tuntunut ihan siltä, että toimittajan koulutus vetää puoleensa joukkosieluisia koulukiusaajia, joille sellaiset piirteet kuin objektiivisuus ja viisaus ovat täysin tuntemattomia ja persoonaan kuulumattomia juttuja."

Toimittajakouluun menijöille pitäisi ensimmäiseksi teroittaa, että toimittaja on puolueeton duuninsa menettämisen uhalla. Jos politiikkaa halutaan tehdä omilla uutisjutuilla, kannattaa pyrkiä eduskuntaan. Kaikkia poliittisia kantoja tulee toimittajan pystyä neutraalisti käsittelemään ja kertomaan niistä sellaisina kuin ne kerrotaan eikä keksimällä itse omia termejä kuten homofobia (jos henkilö vastustaa homoaboptiota jne.)

"Nyt heistä halutaan eroon ja tilalle jää vain nämä hevonvitun iltapulut paskatoimittajineen
- ja tuohon porukkaan kuuluu sitten muuten kaikki Iltalehden ja Aamulehden väliltä."

Perustetaan oma tiedotusväline, jossa kerrotaan asiat niin kuin ne on eikä omien poliittisten näkemysten "värittäminä" ja henkilöä leimaten. Tällaista neutraalia uutisointia näkee enää hyvin harvoin nykymediassa. Matti Vanhanen ja Ilkka Kanerva käytännössä savustettiin median avulla julkisuudesta varsin mitättömin syyttein. Vain media pystyy tähän "koulukiusaamiseen".

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Itse ainakin voin myöntää, että hieman epäilen sitä, voisinko toimittajana tehdä juttuja, joihin ei vaikuttaisi oma poliittinen (tosin epävakaa ja ailahteleva) kantani. Kuitenkin ajattelen myöskin niin, että meillä tavistallaajilla olisi oikeus saada uutisia, joiden sävyyn tai näkökulmaan ei vaikuta toimittajan oma poliittinen tausta tai omat näkemykset, eli mielestäni toimittajaksi tulisi valikoida ihmisiä, joilla ei ole kauhean kiihkomielistä suhtautumista mitään kohtaan. Vähän niin kuin hoitoalalle pyrkivältäkin vaaditaan tiettyjä piirteitä kuten ihmisläheisyys.

T Lintula

Älähän nyt, kyllä sitä neutraalia tiedonvälitystä voi oppia:-). Et ainakaan olisi huonompi kuin nykyiset toimittajat (voiko kukaan olla enää enempää pihalla kansan mielipiteistä kuin tavallinen toimittaja?). Oikeastaan voisi kouluun mennessä kysyä: Kannatatko hyvien ja suvaitsevien ihmisten johtamaa maailmaa jossa rasismi nyhdetään kovin keinoin, kyllä vastaus tarkoittaisi kokeessa hylkyä.

Miten ihmeessä saataisiin ne vähemmän fanaattiset maailmanparantajahihhulit sinne toimittajakouluun? Vai tuleeko heistä siellä näitä reaalimaailmasta irti olevia "MINUN TEHTÄVÄNI TOIMITTAJANA ON MUUTTAA MAAILMAA!!!!!" idiootteja?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kuten tuolla toisaalla kirjoitin, niin itse luen nykyään lähinnä talousuutisia, koska siellä on vielä uutisissa jotain järkeäkin ja tietoa, jonka todenmukaisuutta ei tarvitse itse lähteä netistä etsimään. Talousuutisissa sen sijaan ei niin kauheasti ole sitten kuitenkaan sitä inhimillisyyttä ja ihmisläheisyyttä, jota itse kaipaisin, mutta toisaalta ketäpä nykyään jonkun impivaaralaismummon asiat kiinnostaisivatkaan?

Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Sofi Oksanen kertoi Uuden Suomen haastattelussa lukevansa vaan kulttuurisivuja. Halla-aho ei ilmeisesti lue mitää mediaa, koska hänen asemaansa ei niissä käsitellä oikein. Suomalaiset valtamediat ovat kaupallisia yrityksiä. Toistaiseksi vaikuttaa hyvältä: Halla-aho on ymmärtänyt, ettei polittikko käy siviilikeskusteluja julkisuudessa. Toisaalta hänen tukijansa ovat aiemminkin olleet se kantava voima joka on pyrkinyt hallitsemaan verkkokeskusteluja, kommentointia. Toimittajat ovat toistaiseksi ihmisiä joiden mielipiteisiin vaikuttaa heidän asemansa, koulutuksensa, perheensä. Kuvaava on että esimerkiksi Hesarin päätoimittaja on nelikymppinen äiti, jolla on vahva tausta naistenlehdessä. Monessa muussakin talossa on haettu monimuotoisuutta toimituksiin. Kiihkoilijalla ei kokemukseni mukaan ole koskaan kovin vankkaa asemaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä vihaan naistenlehtiä. Ne tekevät naisten elämisestä helvettiä. Vapauduin noin 90 prosenttisesti ulkonäköpaineista, parisuhdekriiseistä ja tyytymättömyydestä elämää kohtaan kun lakkasin lukemasta sitä roskaa, jota ihmiset ihan tosissaan lukevat ja kirjoittavat.
Mitä tulee muuten toimittajiin, niin kyllähän edes jonkinlaista kritiikkia voisi olla toimittajakunnankin sisällä, että mikä on oikeasti sellaista josta kannattaa juttua tehdä. Niin ku nyt esim. tuo perustuslain muuttaminen. Eikö se ole melko iso juttu, josta saisi mahtavia lööppejä "näin Suomi voi luopua itsemääräämisoikeudestaan" "Luopuuko Suomi itsenäisyydestä" ja ihmiset lukisivat ihan järkyttyneinä ja kirjoittelisivat nettiin muutakin kuin maahanmuuttokriittisiä juttuja.

Vaan ei.

Herää kysymys: Mitä me suomalaiset luimme uutisista ennen Halla-ahoa?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

"Herää kysymys: Mitä me suomalaiset luimme uutisista ennen Halla-ahoa"

jaa-a, mitä lehtiä sinä luet? Tai mistä luet uutisesi - iltapäivälehdistäkö?. Luen pääasiassa Hesaria, vahingossa Aamulehteä ja Suomen Kuvalehteä, mutta tähän massiiviseen Halla-ahomismiin tuntuu törmäävän vain täällä US Blogeissa.

Enni Kulovaara

Veikko. Minulle tulee Suomen kuvalehti määräaikaistilauksena. Netistä luen muita lehtiä. Kaikenlaista sitä on vuosien mittaan tullut tilattua, mutta alkavat olla sen verran kalliita, etten tämän jälkeen enää mitään tilaile.

Seurastakaan en meinannut päästä millään eroon, kun tuuppasivat aina vaan uutta lehteä ja laskua, vaikka olin sanonut tilauksen irti. Sitäpaitsi siitä tuli niin uskonnollinen lehti kaikkine juttuineen jumalan löytämisestä ja suojelusenkeleistä, ei nou tänkjuu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Veikko: Minulla on koneella aina auki ampparit.com, johon kerätään kaikki uutiset ja voin sanoa sieltä uutisotsikoita seuranneena, että alaotsikon "kotimaa" alla oli eilen ja toissapvänä, kuten niin usein muutenkin, Halla-aho, Halla-aho, Halla-aho... että jos kuvittelet kyseisen ilmiön olevan vain joku US:n Puheenvuoron juttu, niin olet täysin väärässä ja asenteesi on typerä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

"... että jos kuvittelet kyseisen ilmiön olevan vain joku US:n Puheenvuoron juttu, niin olet täysin väärässä ja asenteesi on typerä."

Höh, et nyt enhän minä nyt sitä tarkoittanut.

Joni Pelkonen

Onneksi Taina Lintulan ei tarvitse käyttäytyä puolueettomasti, hän voi ihan suoraan vannoa Mestarin ja Profeetan nimeen. Mutta eikö olisi vielä viisaampaa esittää joskus omia ajatuksia? Ai niin, mutta siitähän voisi tulla pää kipeäksi.

T Lintula

Minä en kunnioita ketään kuolevaista mestarina:-). Kaikki kirjoittamani mielipiteet on otettu vastaan humanoideilta apokalyptisina kirjoituksena. Minulla ei siis ole mitään omia mielipiteitä, toisin kuin viisaalla ja sivistyneellä Joni Pelkosella.

Kalle Lehtonen

Ei vaan se on suorastaan geneettinen ominaisuus :-)

Jukka Poikela

Ottamatta sen enempää kantaa suomalaisen toimittajakoulutuksen tasoon olen sitä mieltä, että ÄÖ-testit noihin oppilaitoksiin pitäisi tehdä pakollisiksi. Jos kahdenkymmenen pisteen ÄÖ-ero tekee kommunikoinnin mahdottomaksi, niin toimittajilta tulisi vaatia vähintään sen 80 pisteen ylitystä. Pystyisivät sitten ainakin sen puolikkaan kansan kanssa keskustelemaan ja "uudisoimaan" ymmärrettävästi.

Jos tuo kriteeri otettaisiin käyttöön nyt, niin toimituksesta puolet porukkaa joutuisi todennäköisesti kilometritehtaalle. Se olisi kuitenkin pieni hinta siitä, että edes siteerauksien lausejärjestys pysyisi alkuperäisenä. Jos kahden lauseen kommentti osataan sekoittaa, niin ei se tosiaankaan anna kovin kummoista kuvaa toimittajien älynlahjoista.

Sitä toista syytä moiselle sekoittamiselle en uskalla edes mietiskellä.

Joni Pelkonen

Mikä ihme on ÄÖ-testi :D Liittyykö se jotenkin valikoituun sananvapauteen, eli siihen että Persuista ei saa koskaan kirjoittaa mitään kriittistä?

Jukka Poikela

Todistit juuri sen, mistä kirjoitin. Jos pikku typo estää ymmärtämästä asiaa, niin jossakin täytyy olla vika. MOT. Kokeile ajatella luovasti ja mieti, mitä pisteitä mahdollisesti jossakin on liikaa. Jos ei onnistu, niin kilauta vaikka kaverille.

Persuista saa minun puolestani kirjoitella mitä huvittaa, kunhan pysytään asiassa. Viime aikoina näin ei ole tosiaankaan ollut. Huvittavin tapaus tähän saakka on ehdottomasti ollut persujen rasismin vastainen lausunto, josta suomalainen laatulehdistö rakenteli aikansa olkiukkoja ja hyökkäili sitten niitä vastaan. Nuo olkiukot vaan kärähtivät kokkona taivaalle, kun Halla-aho julkaisi vastineensa. http://www.halla-aho.com/scripta/katsaus_julkilaus...

Mitä nykyiseen jupakkaan tulee, niin vähintä, mitä voisi toivoa, on se, että kohdetta siteerattaisiin oikein. Halla-ahon kohdalla tuo tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa. Sen täytyy johtua siitä, että ÄO-lukeman 80 omaavat toimittajat noita juttuja väsäävät. Muuta syytä en näin vapaassa ja demokraaattisessa maassa uskalla ajatella.

Zelig X

Ottamatta kantaa suomalaisten kansanedustajien tasoon niin olen sitä mieltä, että oikeinkirjoituksen ja yhdyssanojen taitamisen ollessa vähän niin ja näin, ei ehkä hirveästi kannattaisi kirjoittaa blogeja.

Blogeja kirjoittaessa kannattaa myös ehkä tarkistaa tietolähteensä oikeellisuus ja tausta, ettei tule vahingossa laukaistua mitään sellaista, jota me erikoissuomalaiset emme ymmärrä. Meillä kun on tuo mustan huumorin ja sarkasmin tajuaminen jäänyt vähän heikommalle tasolle.

Jouko Koskinen

Siinä meillä vallan vartijat ja vartioitavat veisaa samaa virttä. Mitä muuta voi odottaa - nettikäyttöinen gallupkratia edellyttäisi tietoa ja ymmärrystä edes perusasioista. Suomalaiselle eliitille riittää kun tietää että auton jarrupolijin on se keskimmäinen. Suuri osa ei tiennyt sitäkään. Kansanedustajilla on kuski ja automaattivaihde.

Kiinan politbyroota on vaikeampi hölmöttää:

Kiinan politbyroossa oli 9 jäsentä - erikoisalanaan:

Hydrauliikka.
Eletroniikka.
Geologia.
Koneenrakennus.
Sähkötekniikka.
Kemia.
Epäorgaaninen kemia.
Petrokemia.
Lakiasiat.

Shemu P

Tervetuloa takaisin.

Halla-aho on poliittista eliittiä ja edustaa ylintä valtaa Suomessa. Median yksi tehtävistä on "vahtia" poliittista valtaa pitäviä. Tätä taustaa vasten Halla-ahoa on käsitelty mediassa silkkihansikkain. Ja melko vähän, ottaen huomioon radikaalit ilmaisut.

Juuri median ansiosta Halla-aho tunnetaan. Median ansiosta hän nousi eduskuntaan, sosiaalisella medialla kenties se suurin rooli. Sosiaalisessa mediassa Halla-aho esittää edelleen ajatuksiaan, ikään kuin hän ei olisi poliittista eliittiä. Valankäyttäjä. Lain säätäjä. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Jos ei omaa rooliaan ymmärrä, siitä on turha syyttää mediaa.

Halla-ahon prinsessamainen suhtautuminen mediaan on sinällään naurettavaa. Yhtä naurettavia ovat hänen puolesta loukkaantujat.

Pentti Järvi

Ainakin tässä blogissa lähinnä nauretaan ja ollaan jopa äkämystyneitäkin toimittajille, ilmeisesti kyvyttömille toimittajille.

Jukka Korhonen

JHa on ollut kansanedustaja vasta hyvin lyhyen aikaa ja vähän pitempään kunnanvaltuutettu.

Sitä ennen hän oli yksityishenkilö, jota media moukaroi armottomasti ja fanaattisimmat mokuttajat uhkasivat tappaa. Virkamiehet haastoivat hänet käräjille kun eivät muuta keksineet. Jha on ollut harvinaisen pitkämielinen tämän sortokoneiston käsittelyssä.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Toimittajat, suvikset ja mokuttajat ovat totaalisia idiootteja. Katsotaanpa asiaa vaikkapa näin, Halla-aho on vuosikausia puhunut maahanmuuttopolitiikkamme epäkohdista, muttei tuo edellä mainittu jengi ole tämän puheen sisältöön puuttunut, vaan pelkästään siihen miten asia on sanottu ja mistä asiasta asia on sanottu. Eli on keskitytty puheen tyyliin. Se, että keskitytään puheen tyyliin on mielestäni yksi typeryyden merkki, koska ei yksinkertaisesti ymmärretä sisällön perään.

Nyt kun kyseessä sitten taas on selvä läppä, niin sitten taas keskitytäänkin yhtäkkiä sen läpän sisältöön. Tämä on taas eräs piirre, niin kuin sanoit, joka kertoo alhaisesta älykkyysosamäärästä. Ei ymmärretä huumorin päälle pätkääkään.

Täsmälleen sama on käynyt Muutos 2011-puolueen kohtelun kanssa mediassa. Olemme lähettäneet kymmeniä tuhansia kappaleita mediatiedotteita julkilausumistamme yms, mutta vain murto-osa niistä on päässyt julkisuuteen lehdissä. Noh, sitten kun puheenjohtajamme kirjoittaakin krapulassa facebookin seinälle läpän, jossa eduskunta pitäisi räjäyttää, niin mediahuomio on taattua.

Täysiä idiootteja lähes kaikki toimittajat.

Shemu P

Etkö näe ristiriitaa Muutos 2011 vaatimassa suorassa kansanäänestyksessä ja Halla-ahon toivomassa sotilasjuntta / diktatuuri päätöksenteossa, missä tehdään kansan vallan vastaisia päätöksiä?

Halla-aho antoi ymmärtää, että demokraattinen päätöksenteko ei kykene tekemään kansan tahdon vastaisia päätöksiä, vaikka ne olisivat tarpeen ja kansalle hyödyksi. Lakkoilijat, mellakat ja kansan mielipide lyttyyn, vaikka panssarivaunuilla.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Öh?

Miten nämä asiat liittyvät toimittajien käyttäytymiseen?

Pertti Väänänen

Onhan tämä Halla-Ahon sotku sinänsä mittasuhteeton, koskapa Suomessa saavat huippupolitiikot ihailla esim. Kiinan hallintoa ja väitää Venäjällä olevan ihmisoikeudet kunnossa ilman sen suurempaa hälyä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Menipäs tovi muistellessa käyttätunnuksia ja salasanoja tänne, kun viimeksi ollut silloin täällä, kun Helena bloggaillut..

Suomeen pitäisi perustaa kyllä uusia komiteoita ja valtiollinen inkvisitio, joka määrittelisi hyvän maun rajat. Onneksi media jo toimii ajatuspoliisin ilmiantajana.

Pentti Järvi

tunnus:heikki
salasana: kosonen

Susanna Heikkinen

Turha tässä on suomalaisten huumorintajuttomuutta ja suomalaisia tyhmiä toimittajia haukkua, jos Soini on nostanut asiasta haloon ja se haloo kuuluu Taiwan Timesia myöten ympäri maailman. Tervemenoa Kreikkaan vaan lomailemaan ja muistakaa mainita, että olette Suomesta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eli juttu meni näin:

Soini oli tulossa venäjältä junalla ja hänelle tuli mieleen katsoa, että mitä se Jussi on kirjoittanut Facebookkiin. Sitten hän suuttui ja soitti kaikille toimittajille, että "nyt tuli Jussille potkut" ja sen jälkeen hän vielä lähetti lehdistötiedotteen asiasta Kreikkaan ja Taiwaniin?

Jos itse lähitulevaisuudessa matkustan Kreikkaan, niin mielelläni otan tämän tapauksen puheeksi ja kerron, että Jussi on itse asiassa mielipuolivainojengin uhri ja hänen juttujaan vääristellään minkä ehditään. Kyllä kreikkalaiset tajuaa. Itse asiassa uskalla väittää, että jos Jussi olisi kreikkalainen poliitikko, niin hän olisi siellä varsin suosittu.

Pentti Järvi

"ja sen jälkeen hän vielä lähetti lehdistötiedotteen asiasta Kreikkaan ja Taiwaniin?"

Lisäksi puolelle Eurooppaa. Noin siinä on varmaan Soini menetellyt.

Jukka Korhonen

"Jos itse lähitulevaisuudessa matkustan Kreikkaan, niin mielelläni otan tämän tapauksen puheeksi ja kerron, että Jussi on itse asiassa mielipuolivainojengin uhri ja..."

Itse kun lähden seuraavan kerran Kreikkaan, niin kysäisenpä, että mitä he ovat tehneet sillä suomalaisten lahjoittamalla miljardilla.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Halla-Ahon on oltava melkoisen tyhmä jos oletti, ettei hänen FB-kirjoituksestaan nousisi kohua. Taisi olla tarkoituksellinen veto, jolla hän vahvisti asemaansa joukkojensa edessä. Jos kyseessä on jäkimmäinen niin onnittelut - hyvin näyttää onnistuvan.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ja eivät toimittajat typeriä ole vaan päinvastoin. Toimittajien tehtävä on tehdä juttu joka myy mahdollisimman paljon ja tuo rahaa omistajille, jotka taasen maksavat palkan toimittajalle.

Toiveet tai kuvitelmat siitä, että toimittajien pitäisi olla jotain puhdasmielisiä pyhimyksiä ovat hölmöjä ja irrallaan arkitodellisuudesta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eli toimittajien uskottavuus on 0?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

En oikein ymmärrä mtä tarkoitat 'toimittajan uskottavuus' - termillä. Jos jotain haluaa kritisoida niin päätoimittaja on oikea tahoa. Toimittaja on vain työläinen, joka tekee mitä käsketään - siitä on elokuvien luoma romantisoitu totuustaistelijan kuva kaukana.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eli päätoimittajien uskottavuus on 0?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jos päätoimittajien uskottavuus on 0 niin Soinin uskottavuus on miinuksen puolella ja pakkaselle meneen Halla-ahonkin uskottavuus. Soinihan jyrähti median kautta Halla-aholle ennen kuin oli itse yhteydessä Hallikseen - ei kovin uskottavaa.

Hallis taas heittelee sarkastisia onlinereitaan, joita jälkikäteen sitten selittelee. Ei kovin uskottavaa sekään.

Tämä maailma ei ole uskottava paikka - lähinnä uskomaton.

Käyttäjän korppi kuva
Katja Korpi

Tähän kohtaan voisi laittaa pisteen. Piste on sellainen pieni mustetahra kirjoituksen lopussa. Kiitos.

Pentti Järvi
Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Mediakriittisyyttä opetetaan jo kouluissamme. Se ikäluokka joka täällä kirjoittaa ei ole sellaisesta juuri kuullutkaan.

Kaikki mitä sanomalehdet ja YLE sanoo on totta täällä kirjoittaville. (ironiavaroitus)

Käyttäjän korppi kuva
Katja Korpi

Pentti Järvelle.Se on sellainen mustetahralta näyttävä ei valkoinen piste. :D

Timi Gröhn

Kreikassa on ollut sotilasjuntta. Jos maa ajautuu nyt kaaokseen (mikä on mahdollista) ja vallan ottavat sotilaat (mikä sekin on mahdollista), media syyttää siitäkin Halla-ahoa (todennäköisesti). Median mukaan jollain tavalla Halla-aho on kuitenkin syyllinen... Iltapäivälehden otsikko voi olla: "Halla-ahon toive toteutui: panssarit Ateenan kaduilla!"

Demokratian (kansanvalta, enemmistönvalta) kannalta sananvapaus on yksi tärkeimmistä oikeuksista. Jos se puuttuu, voiko demokratia edes toteutua? Neuvosto-Suomessa tabujen rikkoja leimataan heti esim. rasistiseksi, populistiksi yms. ajatusrikolliseksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Journalistit ovat myyneet riippumattomuutensa rahan vallalle ja ryhtyneet sen käskyläisiksi, aivan kuten politiikotkin.

Politiikkojen mottona tuntuu toimivan: "Kansalta ei pidä kysyä, vaan kansaa pitää johtaa" - päätökset tehdään ilman kansalaiskeskustelua, kuten perustuslakimuutoksen valmistelu suljetuissa kabineteissa on osoittanut.

Ja journalistit osallistuvat politiikkojen salailuun - josta osoituksena oli samaisen perustuslakimuutoksen lähetekeskustelussa kriittisen puheenvuoron käyttäneen edustajan käyttämän kielikuvan riepottelu uutisissa ja seuraavana päivänä Halla-ahon facebookpostauksesta noussut hullunmylly - ikäänkuin nämä olisivat Suomen itsemääräämisoikeutta rajoittavan lain käsittelyä tärkeämpiä keskustelun aiheita!!

Suomen kuvalehden viimeisimmän 2010, ammattien arvostusta mittaavan tutkimuksen mukaan lehtitoimittaja oli sijalla 283 ja kansanedustaja sijalla 320, kun ammattiryhmien kokonaismäärä oli 380. Muistaakseni edellisessä tutkimuksessa 1991 kansanedustajan arvostus oli 160 paikkeilla.

Olen Helena kanssasi samoissa tunnelmissa, typerää, arvotonta sakkia. Harvoin annan tunteitteni kiehua, mutta eilinen Halla-ahon riepottelu oli jo silmitöntä vainoa. Onhan Halla-ahoa demonisoitu ja vainottu mediassa pahemmin kuin ketään julkisuuden henkilöä koskaan jo monta vuotta, enkä käsitä miten hän sen kestää - no, huumorilla tietenkin, kuten neukkujenkin toisinajattelijat, näytösoikeudenkäynteineen.

J. Gagarin

Itse asiassa Halla-Aho ei omaa peruspersun profiilia. Hän ei kuulu siihen porukkaan. Paljon enemmän oman tiensä kulkija kuin ne 20% suomalaisista, jotka kukin mistäkin syystä nyt sattuivat Soinin persuja äänestämään. Hän ei ole "perussuomalainen", vaan jotain aivan muuta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Gagarin,

"Itse asiassa Halla-Aho ei omaa peruspersun profiilia"

Samaa mieltä kanssasi, eikä hän omaa peruspolitiikonkaan profiilia. Peruspolitiikolla tarkoitan puoluerakenteissa nuorisojärjestöstä alkaen kouliintunutta, tai muuten jostakin aluetoimistosta, ensisijaisesti puolueensa asiaa ajavaa "broileria". Hän on selkeästi omalla agendalla, samanmielisten "painostuksesta" lähtenyt politiikkaan ja päätynyt eduskuntaan.

Pentti Järvi

Kaveri on ollut aika pitkään mukana kunnallispolitiikassa. Maahanmuutossa hän on huomannut epäselvyyksiä ja ainoa puolue, joka on hänen kanssaan samaa mieltä noista asioista, on PS.
Jos täällä Maalahdessa olisi samanlainen mamu-ropleemi kuin vaikkapa Lieksassa, taatusti olisin äänestänyt persuja.

a s
Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

"The only thing worse than being talked about, is not being talked about".

- Oscar Wilde -

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

I have nothing to declare,
except my genius.

Oscar Wilde

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Minusta omituisinta tässä jutussa on se, miksi Soini ei tukenut Halla-ahoa tai ollut edes ottamatta kantaa vaan suorastaan hylkäsi. Halla-aho antoi ymmärtää, että Soini ei ollut yhteydessä häneen vaan Soini oli antanut lausuntonsa ja tuomionsa asiasta medialle ennen kuin oli edes keskustellut Halla-ahon kanssa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Helenan juttuja lukematta, tämä ero Soinin ja Halla-ahon välillä on kaiken aikaa ollut esillä.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Niinpä, Soini oli ensimmäisenä naulaamassa Halla-ahoa munista ladon seinään. Muuten sellainen hurttia huumoria heittelevä kaveri tuntuu sopivan Soinin persulaiseen pirtaan, muttei Halla-ahon ei huumori. Sarkasmi ei ole varmaan tarpeeksi jätkämäistä.

Jos tästä tapauksesta haluaa lokaämpärin jonkun päälle kantaa niin suosittelen tähtäämään lehdistön sijasta Soiniin, joka kommenteillaan heitti lehdistölle luun.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Just niin.
On Soini naulannut Halla-ahon munistaan ennenkin.
Halla-aho oli persujen listoilla sitoutumattomana EU-vaaleissa. Ei kelvannut listoille, mutta sai liikaa ääniä.
Olet siinä sitten puhtaan kaulasi kanssa.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Mutta Soini on niin kova luu, ettei edes comebackin tehnyt ämmänriehkänä - ainakaan vielä - tohdi häntä kritisoida.

Pieta Leonardo

Mutta jos oli kyse mainoskikasta? Kahden viikon päästä Halla-Aho on taas persujen riveissä takaisin ja homma jatkuu, ja Soinikin pääsi vakuuttamaan medioita myöten olevansa Isäntä Persutalon johdossa.

Jari Vuorinen

Suosikkikirjoittajani usarissa teki comebackin.kiitos kunnon kirjoituksesta !

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

”Mutta Soini on niin kova luu...”
Konkari SMP:n ajoilta. Osaa pelata.

Toimituksen poiminnat