Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kenen vika?

Suomessa on pidätetty kaksi terrorismiepäiltyä. Kyseessä on mies ja nainen, jotka ovat ilmeisesti somalitaustaisia. He eivät ole puuhanneet mitään iskua, mutta he ovat keränneet rahaa ja värvänneet jengiä tulevia terrori-iskuja varten.

Koska ekaa kertaa nyt Suomessa on saatu kiikkiin wannabe-terroristeja, jotka edustavat kovasti kritisoitua maahanmuuttajaryhmää, niin luultavasti keskustelua aiheen ympärillä tullaan käymään vielä paljonkin.

Miksi Suomessa? Mitä nämä ihmiset haluavat? Eikö sosiaaliturva ja kaikki kotoutustoiminta ja tuki ja apu ole heitä tehnyt onnelliseksi? Asuuko Suomessa todellakin ihmisiä, jotka ovat tänne tulleet, mutta ovatkin niin tyytymättömiä, että he haluavat hyökätä ja aiheuttaa tuhoa? Miksi näin?

 

Facebookissa herätti keskustelua presidenttiehdokas Pekka Haaviston lausunto, että missään ei olla niin rasisteja kuin Suomessa.

Tuo lausahdus on mielestäni järkyttävä ja vastenmielinen, sillä se osoittaa presidentiksi olevan tyrkyllä sellainen tyyppi, jonka mielestä me suomalaiset olemme poikkeuksellisen huonoja ihmisiä. Itse ihmettelen syvästi sitä, että mihin Pekka Haavisto meitä suomalaisia vertaa ja uskallan väittää, että tuo Haaviston väite on silkaa puppua ja se edustaa sitä paljon puhuttua vihapuhetta ja valheeseen perustuvaa rasismia.

 

Ennen kuin aletaan näidenkin terrorismiin pyrkivien maahanmuuttajien motiivien taustoja kaatamaan Jussi Halla-ahon, Hommafoorumin tai sen suuren ja laajan rasismin syyksi, kannattaisi ehkä miettiä sitäkin, että millaisen signaalin ehkäpä radikalismiin taipuvaisille, väkivallan kulttuurissa kasvaneille antaa se, että jopa presidenttiehdokkaat valittelevat sitä, kuinka kamala kansa suomalaiset oikeastaan ovat. Näin ollen omia traumojaan väkivaltaan purkavat potentiaaliset terroristit ajattelevat, että wautsiwau, niinhän se onkin. Meidän elämämme on kurjaa ja merkityksetöntä ja olemme vihaisia ja verenhimoisia siksi, että suomalaiset ovat kamalia rasisteja!

 

Haaviston puheet ovat niin sairaita ja helposti kytkettävissä joidenkin maahanmuuttajien sielussa kytevään suomalaisvihaan, että ihmettelen kuinka tuollaisiin ei kukaan puutu sillä intensiivisyydellä, jolla Halla-aho kytkettiin Breivikin tekoihin. Täytyykö tulla ruumiita ennen kuin kuvitteellisella suomalaisten poikkeuksellisella rasismilla ratsastavien poliitikkojen lausuntoja aletaan siistiä? Vai onko eliitillä niin luja usko siihen, että todellakin suomalaiset ovat sellaista paskakansaa, että heitä eli meitä saa syyttää ihan kaikesta ja niin paljon kuin sielu sietää?

 

Eihän siitä ole historiassa kuin hetki, kun varsinkin ruotsalaiset mielellään näkivät suomalaiset tyhminä ja kehittymättöminä. Kaikki hieno, mitä meillä on, opittiin ruotsalaisilta.

Se on vähän sama baskien kanssa. Minulle oli yllätys, kun joitain vuosia sitten luin, että itse asaissa Baskimaa on Espanjan vaurainta ja teknisesti kehittyneintä aluetta. Baskeista annettu mielikuva oli aikaisemmin täysin toinen.

 

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Pertti Väänänen

Haavisto syyttänee tästäkin jutusta Halla-Ahoa ja kumppaneita.

Haaviston mielestä jopa kaikki suomalaiset ovat kollektiivisesti rasisteina syyllisiä.

Minun mielestäni suomalaiset eivät ole mitään rasisteja. Toinen asia on, että suomalaiset metsien miehinä ja naisina, jotka on ahdettu kaupunkeihin ottavat välillä toisistaan mittaa jo keskenäänkin.

.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Näin on. Jos tiedetään, että terrorismiin yllyttäviä vihapuheita on olemassa, niin eikö niihin olisi syytä puuttua? Että jos nyt virkavalta ja poliittinen eliitti käyttäisi edes 10% siitä ajasta, joka käytetään rasisteista jauhamiseen, siihen, että julkisuudessa tuomittaisiin myöskin ääripuheita laukovat muslimit, niin olisihan se ainakin tasapuolista, varsinkin kun ottaa huomioon, että käsitykseni mukaan hommafoorumilaiset eivät kerää joukkoja eivätkä rahaa rasististen terrori-iskujen tekemistä varten.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Haaviston puheilla hänen kannatuksensa presidentinvaaleissa jää alle vihreiden puoluekannatuksenkin, paitsi jos Vasemmistoliitto ei aseta omaa ehdokasta.

Vihapuheet oman maan kansalaisia kohtaan viittaavat jonkin sortin kypsymättömyyteen. Tässä tapauksessa ei tarvitse odottaa, että vihreiden puheenjohtaja puuttuisi asiaan.

Enni Kulovaara

Nyt meni uudestaan harkittavaksi äänestänkö Haavistoa. Pitää kysyä mitä mieltä Väyrynen on suomalaisten rasismista. Taidankin laittaa Pavelle sähköpostia.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ainakin tällä hetkellä Väyrynen on vahvoilla minun tuumailuissani.

Enni Kulovaara

Pitää tosiaan kysyä Paven kantaa asiaan. Vaikka toisaalta siinä on niin ketku mies, ettei suoraa vastausta saa.

Jos toisella kierroksella on vastakkain Niinistö ja Lipponen (kuten pahaa pelkään) niin minä jätän äänestämättä.

Kaisa Jalis

Jos vaihtoehtoina olisi 2. kierroksella vain Niinistö ja Paavo, niin voi olla, että antaisin protestiäänen Halla-aholle.

Hyviä ehdokkaita ei ole. Heidi Hautalasta ei ole tietoa, mutta hänkin on valitettavasti vir-he-ä.

Vilho Juntunen

Terroristiepäillyt voivat olla myös kytköksissä terrorismia tukevaan
KavKaz-Centeriin.

Samuli Helminen

"Vai onko eliitillä niin luja usko siihen, että todellakin suomalaiset ovat sellaista paskakansaa, että heitä eli meitä saa syyttää ihan kaikesta ja niin paljon kuin sielu sietää?"

Tähän lauseeseen kiteytyy kaikki josta me suomalaiset ( suomalaiset jotka teemme työtä, maksamme veroja ja käymme päivittäistä selviytymistaistelua säilyäksemme ) saamme tällä hetkellä "nauttia".

J. Gagarin

Itse asiassa arkielämässä näppituntumani on kyllä sama kuin Haavistolla sikäli, että spontaanit herjaukset ja huutelut muun rotuisille ovat tänä vuonna lisääntyneet. Olen itse nähnyt sellaista muutaman kerran ja vaikka saattaa olla, että kyseessä on vain sattuma, niin samanlaisen informaation tuleminen muutakin kautta (esimerkiksi tämä Haaviston ulostulo) on omiaan voimistamaan käsitystä, että kyseessä on jonkinlainen trendi.

Muutamia näkemiäni satunnaisia tapauksia viime kesältä:

Kännipäinen kaljaveikko heristi nyrkkiä puiston penkillä istuvalle kaverille huutaen "MITÄ NEEKERI"!

Nuorisoryhmästä yksi kaveri huusi tummapintaiselle miehelle, joka kulki käsikynkkää suomalaisen naisen kanssa: "ON VARMAAN KIVA TULLA SUOMEEN!"

"ÄHLÄM SÄHLÄM", lausui muuan ohikulkija romanialaisen kerjäläisen kohdalla (ilmeisesti sekoittaen arabit ja romnialaiset).

Tietysti nämä ovat käytännössä harmittomia ilmiöitä, joita on aina jossain määrin ollut, mutta kuten totesin, olen itse törmännnyt niihin vasta tämä vuonna ja toistuvasti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No kaikkiAllahan tuollaista on. Jos lauma pielisjärveläismummoja hyökkäisi kadulla somalitytön hiuksia häpläämään ja hokemaan "oooo, on se musta", niin sehän olisi rasismia?
Nimittäin on tullut koettua sekin Etelä-Italian maaseudulla, kun mummolauma häpisteli tyttäreni valkoista tukkaa aivan ihmeissään. Meistä se oli hauskaa eikä tullut mieleenkään, että se olisi rasismia.

Ja mitä tulee huuteluun, niin kyllähän aina on ääliöitä, jotka huutelevat jotenkin poikkeavien perään. Itse muistan 16-vuotiaana kesätyöpaikassa, kun tupakalla olleet naapuritehtaan ukot huutelivat perään "onpas tytöllä isot tissit". En minä siltikään kuvitellut tuolloin enkä kuvittele nyt, että KAIKKI suomalaiset olisivat kusipäitä.

J. Gagarin

Tuskinpa kukaan muukaan tuollaista ihastelevaa tukan hiplaamista rasismina pitää. Mutta se ei ole verrattavissa nyrkin puimiseen ja "NEEKERI" -huutoon.

Pentti Järvi

Ehkäpä se oluen laimentaminen vähentää hiukan tuotakin huutelua. Sinänsä on hyvä, että maan "maine" rasistisena maana leviää, mitä kauemmas, sitä parempi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Pentti, tuli mieleen, käyttääköhän Pekka Haavisto rasismia pelottelukeinona Afrikassa käydessään, hänhän on esittänyt julkisesti että hädänalaisia pitäisi auttaa omissa maissaan, eikä tuoda tänne.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Rasismista en tiedä, mutta jossain kohtaa on aivan selvästi käynyt niin, että kun poliitikko puhuu Suomesta, hän tarkoittaa Helsinkiä. Pidän sitä vastenmielisenä. Varovaisuutta kannattaisi noudattaa puheissa eri etnisistä ryhmistä. Sanat saattavat saada fyysisen muodon, myös ne epäoikeudenmukaiset ja valheelliset, jos niitä ei ammuta alas.

Ihmiset radikalisoituvat samalla tavalla karvoihin katsomatta.

Pentti Järvi

Tuosta Gagarinin kommentista tuli mieleen pieni episodi Epsanjasta. Äitini tuli kiihtyneenä kotiin väittäen, että häntä oli kadulla haukuttu kovalla äänellä huoraksi. Kävi ilmi, että häntä oli kehuttu kauniiksi (¡qué guapa señora!). :)

J. Gagarin

Väärinkäsityksiä voi tietysti kielitaidottomuudesta johtuen sattua, mutta esittämissäni tapauksissa kyse ei ollut väärinkäsityksistä.

Kaisa Jalis

Minä menin perjantai-iltana Hesan steissille R-kioskille asioimaan, kun jossain määrin humalassa oleva arabi kiilasi jonon eteen - ja totesi toiselle ulkomaalaiselle: "We are more clever than Finnish people..."

Huonoa käytöstä on siis muillakin.

Yksi ulkomaalainen yritti saada viisumin menemällä minun kanssani naimisiin, mutta jossain vaiheessa paljastui, että hänellä olikin tyttöystävä kotona odottamassa. Äitinsäkin kannusti käyttämään minua hyväkseen.

Mustaihoinen Euroopassa tutustumani mies laittoi minut tuomaan huumelaukun Suomeen. En jäänyt onneksi kiinni, koska siinä olisin viettänyt nuoruuteni sitten vankilassa. Laukun todellinen tilanne varmistui minulle 2 -v. myöhemmin.

Kaltoinkohtelua suomalaista nuorta naista kohtaan löytyy.

Minulla on mennyt täysin luottamus ulkomaalaisiin (paitsi pohjois-eurooppalaisiin ei ole vielä mennyt), koska minulla on vain huonoja henkilökohtaisia kokemuksia heistä nuoruudestani (useita).

Minusta suomalaiset ovat vain fiksuuntuneet, jos tulevat varovaisemmiksi ulkomaalaisten suhteen. Naurettava kadulla haukkuminen nyt on kuitenkin turhaa.

Pentti Järvi

Etenkin arabien kanssa naisten kannattaa olla varovainen. Erimielisyyksien sattuessa käy helposti niin, että naisen mahdolliset omat ja etenkin yhteiset lapset viedään maasta pois eikä äiti näe lapsiaan enää koskaan.
Espanjassa monilla suomalaisilla on asunto jonka mielellään vuokraavat siksi ajaksi kun eivät ole paikalla. Arabit ovat tässäkin asiassa riskiryhmä. Vuokrasopimus ei välttämättä heitä sido ja poliisi on silloin ainoa auttaja. Jotkut suomalaiset eivät sinisilmäisyydessään edes tee kirjallista sopimusta...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Ottaessaan kantaa ns. vihapuheisiin Haavisto toisteli jonkin viikon takaisessa tv-haastattelussa suunnilleen: "Mutta puheethan ovat tekoja. Puheet ovat tekoja."

Mielestäni lausunto on hyvä esimerkki niistä painotuksista, joilla omat kaksoisstandardinsa sementoineet poliitikot yrittävät ei vain ylläpitää vaan vahvistaa suomalaista puhumattomuuskulttuuria.

Vaikenemisen paine niin poliitikkojen kuin tiedotusvälineiden suunnalla kasvaa. Sen motiivina ei itse asiassa ole muu kuin näiden tahojen oma täydellinen kyvyttömyys hallita omia "rasistisia" tuntojaan.

Kun asialliseen maahanmuuttokriittisyyteen ei pystytä, täytyy päätään nostava maahanmuuttokritiikki tukahduttaa. Koska maahanmuuttokritiikki kuitenkin perustuu tosiasioihin, seuraus "suvaitsevaiston" kyvyttömyydestä on yksinkertaisesti tosiasioiden kieltäminen.

Tilanne keskustelun suhteen käy päivä päivältä absurdimmaksi. Meidän on oltava nyt kiitollisia, että ylimalkaan yhä saamme uutisia maassamme jo toimivista terrorismikytkennöistä. Tuskin kuitenkaan kohta enää näitäkään tietoja saamme.

Poliitikkojen pokka pitää, pinta pitää, koska he ovat aika pinnallisia ihmisiä. Vain ajattelijoilla on ongelmia. He eivät pysty vastaavaan älylliseen epärehellisyyteen kuin poliitikot ja toimittajat.

Enni Kulovaara

Puheet ovat tekoja, totta. Minä käytän oikeuttani tehdä ja siis puhua ja sanon, että jos muslimimaahanmuuttajat eivät hyväksy suomalaista lainsäädäntöä ja elämänmenoa, niin pysyköön poissa.

Suomalaiset eivät ole vastuussa siitä mitä Somaliassa tapahtuu. Ihan itse nämä allahin uskolliset sotilaat ovat päättäneet tapella verissäpäin jo yli kaksikymmentä vuotta. Nyt he ovat sitten tuomassa tänne tuota jihadiaan. Kiitos vaan maahanmuuttoviranomaiset, kiitos oikein paljon. Täällä ei saisi sanoa mitään islaminvastaista, koska viranomaiset ovat niin vieraskoreita.

Vertauksena: Abdul kysyy Matilta, jos saisi tulla kylään, kun on vähän nälkäkin, eikä yösijaa ole. Matti antaa luvan ja alkukankeuden jälkeen alkaa yhteiselo sujua jotenkuten. Sitten ovesta alkaa lapata Abdulin sukulaisia ja tuttuja, Matin kukkarossa on kohta matti, kun Abdulin tarpeisiin menee Matin rahat. Pian on rukousmattoa olohuoneessa, jääkaapin sisältö on muuttunut oudoksi, parvekkeella veri roiskuu, kun vuohta teurastetaan halal ja sitten Matilta vaaditaan, että pitää olla antenni parvekkeella, jotta nämä "vieraat" saavat katsoa ohjelmaa oikeauskoisten maasta.

Nyt minä lähden ostamaan ruokaa torilta. Eikä taatusti ole halal.

Jussi Heino

Haavisto puhuu täyttä asiaa. Aivan kuten pari päivää sitten Jari Tervo osuvasti sanoi, että muutamia vuosia(10v) sitten jos joku sanoi että mustia miehiä ei pitäisi päästää tänne koska ovat laiskoja, niin silloin oli ihan oikeasti rasisti. Nykyisin asia on muutettu muotoon maahanmuutto kriitikko. Rasistisuus on tämä Persumafian kautta tullut hyväksytyksi ja kaiken maailman kaljakuppiloissa päivänsä viettävät juopot ovat aktivoituneet puolustamaan Perussuomalaista elämänmuotoa eli sitä että he saavat jouda sossu tai työttömyys korvaus rahansa rauhassa.

Ratikoissa ja muualla nämä Persut käyvät viattomien mustien lasten ja perheiden kimppuun kaljapäissään ja niin edelleen. Sitten muutamat valopäät kuten Halla-aho puhuvat läpiä päähänsä ja laittavat sotilas junttaa Kreikkaan. Missä järki? Onneksi sentään Soinilla vähän järki voitti ainakin hetkeksi ja pisti pelin poikki.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Uskotko, kuten mm. Haavisto uskoo, että Suomessa vellova rasismi on poikkeuksellista ja jotain sellaista, mitä ei muualla ole.
Lisäksi tähän kaikkeen sisältyy sellainen ristiriita, että samaan aikaan kuin painotetaan "halla-aholaisten" vähyyttä ja merkityksettömyyttä, sanotaan, että suomalaiset ovat poikkeuksellisen rasistinen kansa. Että ollaanko me nyt poikkeuksellisen rasistisia vai eikö olla? Kuinka paljon muuten rasistisia väkivaltarikoksia Suomessa tehdään, tehdäänkö jopa enemmän kuin rasistisia seksuaalirikoksia, joiden uhrina ovat suomalaiset? Kummassa on enemmän ulkomaalaisvastaisia atakkeja, Ateenassa vai Helsingissä?

Jussi Heino

Suomessa vellova rasismi on muutunut avoimemmaksi ja röyhkeämmäksi. Ennen sentään pidetiin suut kiinni eikä menty huuteleen ja haistatteleen tuntemattomille ihmisille kaduilla ja liikennevälineissä. Jos se ei ole rasistista niin mikä? Todellisuudessa Suomessa rasistiset rikokset muistaakseni hieman vähennivät. Mutta ei liene kovin vaikea päätellä miten senkin asian kanssa käy jos tämä mustille ja muille huutelu ja päällekäynti hyväksytään (kuten ilmeisisti luulen sinun hyväksyvän kun juttujasi luen)ja se pääsee pidemmälle. Seuraavaksi käydään kimppuun jne. sekä saadaan tilastot kunnon nousuun.

Muiden maiden tilastoista minulla ei ole tietoa, mutta ilmeisesti sinä ole siihen perehtynyt kun näytät rakastavan aihetta. Vai?

Pentti Järvi

Pekka Haavistolla näköjään on tilastot hallussaan kun osaa noinkin hyvin luokitella suomalaiset kaikkein rasistisimmaksi kansaksi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Todellisuudessa Suomessa rasistiset rikokset muistaakseni hieman vähennivät. Mutta ei liene kovin vaikea päätellä miten senkin asian kanssa käy jos tämä mustille ja muille huutelu ja päällekäynti hyväksytään (kuten ilmeisisti luulen sinun hyväksyvän kun juttujasi luen)ja se pääsee pidemmälle. Seuraavaksi käydään kimppuun jne."

Kuulehan idiootti. Minä vastustan KAIKKEA VÄKIVALTAA, niin rasistista kuin muutakin ja mielestäni on oksettavaa, ettet osaa keskustella muulla tavalla kuin esittämällä, että minä täällä taputtaisin käsiäni aina kun joku ääliö käy lyömässä toista ihmistä siksi, että se toinen sattuu olemaan esim. afrikkalaistaustainen.

Ainakin puolenkymmentä kertaa olen kirjoittanut blogissani PAHEKSUVANI rasistisia väkivallantekoja.

Ja jos sinulla olisi aivot päässä eikä perseessä (niin, ehkä ne kutinaa aiheuttavat paukamat eivät ole pukamia...), niin silloin sinä myöskin tajuaisit sen, että vaikka Suomessa asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat varmasti koventuneet johtuen siitä, että nyt on alkanut tulla se todellisuus vastaan ja monilta tippuneet ne vaaleanpunaiset linssit sangoista, niin se ei kuitenkaan oikeuta presidenttiehdokasta esittämään sellaisia vihapuheeksi luokiteltavia väittämiä suomalaisista kuten "suomalaiset ovat poikkeuksellisen rasistinen kansa".

Ja mitä tulee sinuun, niin jos vielä kerran väität minun millään tavalla hyväksyvän tai kannattavan väkivaltaa tai rasistisia hyökkäyksiä, niin saat elinikäinen porttikiellon minun blogiini.

Pentti Järvi

Kaikkialla maailmassa on tiedetty somalien sopeutumattomuus, minne ikinä ovat menneetkin. Outoa, että tätä ei ole Suomessa otettu mitenkään huomioon.
Tietoa on siis ollut, mutta...

Enni Kulovaara

Jussi Heino.

"Haavisto puhuu täyttä asiaa. Aivan kuten pari päivää sitten Jari Tervo osuvasti sanoi, että muutamia vuosia(10v) sitten jos joku sanoi että mustia miehiä ei pitäisi päästää tänne koska ovat laiskoja, niin silloin oli ihan oikeasti rasisti. Nykyisin asia on muutettu muotoon maahanmuutto kriitikko."

- Eikö saisi suhtautua kriittisesti maahanmuuttoon? Eikö saisi sanoa, että on väärin, että suomalaiset veronmaksajat maksavat näiden ihmisten lentomatkat Suomeen ja puoli kylää tulee perässä. Kun he eivät edes halua sopeutua, eivätkä hyväksyä niin yksinkertaista asiaa kuin suomalaiset tavat ja lainsäädäntö, niin menköön muualle, missä heidän idioottimaista uskontoaan ymmärretään.

"Rasistisuus on tämä Persumafian kautta tullut hyväksytyksi ja kaiken maailman kaljakuppiloissa päivänsä viettävät juopot ovat aktivoituneet puolustamaan Perussuomalaista elämänmuotoa eli sitä että he saavat jouda sossu tai työttömyys korvaus rahansa rauhassa."

- Hohhoijjaa. No, en ole persu, enkä käy kuppiloissa, enkä saa sossusta latin latia, mutta silti minä vaan vastustan tätä hallitsematonta maahanmuuttoa ja maahanmuuttajien yhä röyhkeämmäksi käyvää käytöstä ja vaatimusten tulvaa.

"Ratikoissa ja muualla nämä Persut käyvät viattomien mustien lasten ja perheiden kimppuun kaljapäissään ja niin edelleen. Sitten muutamat valopäät kuten Halla-aho puhuvat läpiä päähänsä ja laittavat sotilas junttaa Kreikkaan."

- Jaa. Sinä siis tiedät uppo-outojen ihmisten puolueen jäsenyydetkin??? Ei Halla-aho ole laittamassa junttaa Kreikkaan. Aika taikuri olisi jos siihen pystyisi.

"Missä järki? Onneksi sentään Soinilla vähän järki voitti ainakin hetkeksi ja pisti pelin poikki."

- Missä sinun järkesi on? Niin muuten, Soini on persu, joko se unohtui tuossa solvaustulvasi keskellä?

Kaisa Jalis

"Haavisto puhuu täyttä asiaa. Aivan kuten pari päivää sitten Jari Tervo osuvasti sanoi, että muutamia vuosia(10v) sitten jos joku sanoi että mustia miehiä ei pitäisi päästää tänne koska ovat laiskoja, niin silloin oli ihan oikeasti rasisti. Nykyisin asia on muutettu muotoon maahanmuutto kriitikko."

Tähän haluan kommentoida sen, että yksi mustaihoinen ranskalainen sanoi 20 vuotta sitten, että Suomessa oli kivempi käydä ennen somaleita, koska silloin sai AINA naisia (paneskeltavakseen). Suomalaiset olivat niin (viattoman) uteliaita ja avoimia. Eivät ole enää ja se on fiksua se - ei mitään rasismia.

Keijo Räävi

Itsetuntoahan tuollaiset neekerihuudot pönkittävät koska sehän paljastaa vain sen että on tullut huomatuksi.

Hip hop-, punk- ja metalli -tyypit tuntevat rasismin myös nahoissaan.

Jussi Heino

Tuollaiset huutelijat todellakin tarvitsevat itsetunnon kohennusta! Eivät saa sitä tarpeeksi kun juopottelavat päivät pitkät keskikaljaa kuppiloissa ja kehuvat Persuja tai Muutos 2011 rasistisia ajatuksia.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Minulla on se käsitys, ettei Suomessa ole rasismia ollenkaan.

Täällä käyttävät kaikki ihmiset samoja katuja, samoja kulkuneuvoja, kauppoja ja marketteja, samoja uimahalleja (saati, jotkut vaatii omia uintivuoroja), liikuntakenttiä ja julkisia tiloja, ihonväristä, tukan kiharuudesta tai muusta erityispiirteestään huolimatta.

Hitusen verran esiintyy ns. "lävitsekatsomista" l. ei olla huomaavinaan toista, vähän erilaista kanssaihmistä, mutta sitä tapahtuu puolin ja toisin, sehän on sitä, paljon puheessa olevaa suvaitsevaisuutta, olla toista huomioimatta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Heh, tulipa vain mieleeni, että nähdäkseni (enkä ole aatosteni kanssa yksin) nykyinen presidentti on "tyyppi, jonka mielestä me suomalaiset olemme poikkeuksellisen huonoja ihmisiä" mitä rasismisyytöksiin tulee. Haavisto tosin veti riman korkealle. Ja minä kun vielä pari iltaa sitten tulleen A-talkin (?) ansiosta aloin pitää häntä fiksuna. Aiheenahan oli puolustuspolitiikka.

Pentti Järvi

Siinä ohjelmassa Haavisto oli ihan edukseen, vaikkei vakuuttanutkaan ketään maanpuolustusasioita tuntevaa. Onnekseen vierellä istui täysin avuton sadankomitealainen kikattaja, jonka mielestä Suomessa ei ole muuta puolustettavaa kuin (mahdollisesti) ydinvoimalat.

Kalle Lehtonen

Olisi perussuomalaisilta mainio veto asettaa Jussi Halla-aho Haaviston vastaehdokkaaksi pressanvaaleihin ;-)

Kaisa Jalis

Ranskassa juuri kiellettiin (muslimien) kaduilla rukoilu. Pisteet Ranskalle! Olin odotellutkin tätä.

Ranskassa kiellettiin kasvot peittävien huntujen käyttö. Yes! Vielä ne muutkin hunnut veks ja töihin, niin kaikki olisi hyvin.

Hollannissa marokkolaiset 3. polven nuoret käyvät hollantilaisten homojen kimppuun kaduilla. Marokkolaiset eivät myöskään käy töissä, mielellään. -> Geert Wilders on suosittu poliitikko, joka haluaa laittaa pisteen muslimien maahanmuutolle. Hänen Vapaus-puolueensa on KOLMANNEKSI suosituin eduskuntapuolue (ei oppositiossa).

Geert Wilders on minusta fiksumpi kuin Halla-aho (mm. siksi, ettei hän tietääkseni harrasta ampumista tms., vaan on täysin väkivallan vastustaja), joten en ole Halla-aho -uskovainen.

Sveitsissä minaareteista tehtiin kielteinen kansanäänestys. Siellä kuitenkin sveitsiläinen nainen on kai yhä syytettynä vihapuheesta, kun hän kertoi kokemuksistaan asuttuaan muslimimaassa vuosikausia (ellei jopa 20 v.)

Tapasin sattumalta iranilaisen 60-v. perheellisen (iranilainen vaimo ja 2 aikuista lasta) rakennusmiehen Suomessa (asunut täällä 30 v.). Hän sanoi ennen eduskuntavaaleja, että suomalaisten kannattaisi varoa islmilaisten maahanmuuttoa. En ollut uskoa korviani, mutta paljastui, ettei hän itse ole muslimi, vaan luultavasti muslimien höykyttämä.

Kaikkialla Euroopassa suhtaudutaan kielteisesti maahanmuuttoon etenkin muslimimaista, mikä on kokemusten valossa vain fiksua.

Suomalaiset ovat vain kokemuksessa ja varovaisuudessaan vain hieman jäljessä eurooppalaisia. Kannattaisi Haavistonkin pyörähtää iltasella Pariisin muslimilähiöissä. Minut yritettiin raiskata sellaisessa jo 20 v. sitten.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kaisa,
Nämä sinun kokemuksesi ovat hyvin samoja kuin minulla. Ihmisten kokemukset ja Haavistojen puheet ovat niin toisistaan poikkeavia, että en minä yhtään ihmettele sitä, että suomalaisten asenteet maahanmuuttajia (huom, tiettyjä maahanmuuttajia) kohtaan ovat koventuneet, sillä - kuten jo kirjoitin - ehkä kuitenkin lintukodossa eläneille suomalaisille on vasta nyt alkanut se todellisuus paljastumaan, kokemusten kautta.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Luin tämän Haaviston Hesarijutun.

Ajattelin, että olisi ollut aihetta kirjoittaa blogi, mikä-hitto-mutu-tuntumalla käsitelty aihe tuodaan lähes tilastona ja VINOUTUNEENA lukijoille...

Olen voinut fyysisesti pahoin Hesarin muistakin jutuista, siis yhtä pahoin, kuin tänään päivällä.

J. Gagarin

Yleisenä toteamuksena tähän blogiin samoin kuin muihinkin soveltuviin yhteyksiin voisin sanoa, että on hämmästyttävää kuinka yleistä on ymmärtämättömyys rasismin merkityksestä pelkästään rotuun liittyvänä ennakkoluulona.

Täysin riippumatta kunkin henkilökohtaisista kokemuksista minkä tahansa rodun edustajista ei ole minkäänlaista perustetta suhtautua halveksuvasti minkään rodun "edustajiin" yksilöinä.

(Jopa venäläisetkin voivat yksilöinä olla ihan OK, :D)

Pentti Järvi

Jospa Gagarin suomentaisi. Please.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Kaisa, teillähän on Lieksassa se pakolaisten vastaanottokeskus, jossa on näitä tummaihoisia maahanmuuttajia. Ja täällä Joensuussa "maakunnan suurin valehtelija" Karjalainen kirjoitti, että he saavat käydä autokoulunkin yhteiskunnan laskuun... tokko pitänee sekään paikkaansa ?

Eihän se osoita suomalaisten rasistisuutta mutta voi herättää närää paikallisissa, jos on totta.

Muutenkin ihmetyttää tämä pressaehdokkaiden tyyli. Haavisto haukkuu kaikkia suomalaisia ja Lipposelle on jäänyt levy päälle persujen haukkumisessa. Suomalaisiahan hekin ovat - siis persut. Mutta ovatko nämä ehdokkaat ?

Toimituksen poiminnat