Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Huomenta rakas!

 Haluan kirjoittaa Sinulle pienen kirjeen näin syntymäpäivänäsi, sillä minusta tuntuu, että juuri nyt on oikea hetki kirjoittaa kaikki ne sanat, jotka haluaisin Sinulle sanoa, ja kertoa ne ajatukset, jotka syntyvät päässäni, kun Sinua ajattelen.

Suomi, olet minulle niin valtavan rakas. Olen ylpeä, että olen syntynyt juuri Sinun lanteistasi, saanut rintamaidosta Sinun kielesi ja kannan näitä geenejä, jotka ovat Sinusta. Kun katselen itseäni peilistä, minä näen Sinut sinisissä silmissäni, lyhyissä säärissäni ja poskipäissäni ja ihollani. Kun minä ajattelen, niin ajatuksiani määrittelet hyvin pitkälle Sinä ja se, että olen Sinusta.

Olen Sinusta ylpeä, sillä niin Sinä olet jaksanut kantaa mukanasi meitä, kansaa, jota ei joidenkin mielestä ole olemassakaan, vaikka me ollaan täällä, olemme olleet jo kauan. Tiedätkö, kun minä katselen vaaran rinteillä kohoavaa metsää, joka on tähän aikaan vuodesta hyvin musta, niin minä näen siinä itseni ja jokaisen esi-isäni, sillä me ollaan osa vaaroja ja metsiä ja tuhansina timantteina helmoissasi kimmeltäviä järviä. Olemme osa Sinua.

Kun näin syntymäpäivänäsi ajattelen Sinua, niin mieleeni nousevat kaikki ne ihmiset, jotka ovat rakentaneet Sinusta kauniin ja vahvan. Minä muistelen jokaista miestä, joka puolusti Sinua kivääriään poterossa paleltuneena puristaen, ja miehiä, jotka jäivät kesän 1944 suurhyökkäyksen jalkoihin. Ajattelen naisia, jotka huolehtivat Sinusta ja pienokaisistasi, kun miesten oli puolustettava kansaasi ja niitä poliitikkoja, jotka pystyivät luovimaan läpi vaikeista ajoista läpi miltei kuivin jaloin. Olen heistä kaikista niin valtavan ylpeä.

Mietin myöskin sitä tuskasi määrää, kun katselit kansasi sotivan keskenään. Se oli varmasti aivan kamalaa. Joskus minua hirvittääkin se, että entäs jos me olemme taas menossa siihen, kun ihmisten ajatukset ovat hyvin kaukana toisistaan eikä kukaan suostu uskomaan, että voisi olla väärässä. Minä pelkään sitä, että olemme liikaa omien ajatustemme orjia, emmekä muista, kuka Sinä olet ja mitä Sinä meille merkitset.

 

Mitä Sinä itse haluat?

Maailma on jälleen muuttumassa mielisairaalan puuhahuoneeksi, kuten olet varmasti huomannut itsekin, eikä näistä tilanteista koskaan oikein tiedä, että mihin ne kehittyvät. Ihminen on ahne ja tyhmä, ja kaltaisesi siitä sitten aina kärsivät. Voi kun sanoisit, että mikä on oikein tehdä, että mekin tietäisimme.

Vai onko se meidän velvollisuus tietää, mikä on parasta Sinulle? Mikä tekee meidän sukupolvesta niin viisaan, että voimme määritellä Sinun tulevaisuutesi, Sinun syntymättömien lastesi tulevaisuuden? Onko meidän valmistauduttava ottamaan vastaan jotain hyvin ikävää ja onko se sittenkin parasta mitä voi tapahtua?

En voi sille mitään, mutta minä pelkään. Eilen selailin netistä ihania sisustusblogeja, joissa äidit kertovat uutuuttaan hohtavien kotiensa matoista ja verhoista ja itse tuunatuista huonekaluista, ja minä mietin, että jos tämä kaikki romahtaa, niin kuinka käy heidän, jotka ovat unelmiensa kotia varten ottaneet valtavia asuntolainoja. Mietin, että kuinka käy kaikkien niiden työttömien nuorten ihmisten tai kuinka käy vanhusten, joiden hoitoon ei nytkään tunnu rahaa riittävän ja kun eräänä päivänä katselin kadulla polkupyörän tarakalla vaippapakettia kuljettanutta somalinaista, niin minä jo valmiiksi tunsin sen vihan, jota hän tulee kohtaamaan.

Kunpa osaisit kertoa meille, mitä Sinä haluat.

 

Olet kuitenkin vaiti kuin suoaukean reunalla seisova kelottunut honka. Olet ja otat varrellesi pyryttävän lumen ja naksahtelet pakkasessa ja me olemme niitä toukkia, jotka kaivelevat reikiä sisääsi.

Joskus minä pelkään, että olemme nakertaneet Sinua liikaa ja katkeat.

Ehkä pelkoni on aivan turha. Olet selvinnyt niin paljosta ja minunkin olisi vain luotettava Sinuun ja siihen, että selviät jatkossakin, mutta kun minä olen niin huolissani Sinusta, sillä olet minulle valtavan tärkeä!

 

Tänään minä sytytän kynttilän Sinun kunniaksesi. Olet sydämessäni ikuisesti, sillä minä rakastan Sinua.

 

Helena

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi, muistakaa kenraalin testamentti.
"Suomi on hyvä maa. Se on puolustamisen arvoinen.
Ja sen ainoa puolustaja on Suomen kansa."
Jokainen kun muistamme nämä sanat, olemme ottaneet pitkän askeleen, isänmaan arvostuksessa eteenpäin. Jokaisen on tehtävä parhaansa ja heikompia omia kansalaisia ei heitetä heitteille.
Kiitos Helena avauksestasi, siihen on helppo isänmaanystävän yhtyä!

t. piiroinen

Kiitos Helena. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne Suomen lanteelle täältä kengänpohjasta.

Vilho Juntunen

"Olet sydämessäni ikuisesti, sillä minä rakastan Sinua."
Minä olen aina tiennyt sen. Kiitos Helena.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Niin mekin Sinua Helena.
Suomi poika löi monikansalliset Jungnerin Neuvostojoukot.

Muista kuitenkin, että Venäjän Karjalassa asuu myös täysipäisiä Lipposia -Lipkinejä.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Junger on isänmaamme kansalainen. Oletko sinä?

t. piiroinen

EU-kansalainen nimeä myöten.

Markus Lehtipuu

En osaa sanoa mitään hienoa. Helena sanoi jo kaiken.

Käyttäjän Terol kuva
Tero Leino

Allekirjoitan jokaisen näistä kauniista sanoista. Yhtäkkiä tuli iso koti-ikävä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nuoleskelua Helena, oletko alkanut lesboilemaan Suomi-neidon kanssa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Aika häpeällisen kommentin heitit; 'huumoria',kenties?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mielestäni marenki on vain liian makeaa syötäväksi ja yletön isänmaallisuus naurettavaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minun mielestäni jokaisella kansakunnalla on oikeus olla ylpeä omista juuristaan ja omasta maastaan, myös silloinkin, kun ei juhlita lätkän maailmanmestaruutta tai vastaavaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On toki, mutta ei tarvitse mennä lätkäjoukkueen juhlimisen tasolle.

Käyttäjän timce185 kuva
Timo Leppänen

Aika paskasia on juttus Ari Alsio.

Peter Kreisler

Ari Alsio, taidat olla hieman sairas.

Erik Nilsson

Ari, olet sairas paskiainen. Piste.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Onko Arille tilanne-, ja tyylitaju tuntemattomia käsitteitä, tai onko jotain patoutumia, kun tuo matalaotsainen heitto oli sen verran tökerö?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

:) Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Äsken tuossa käytin koiraani ladygagalla ja kävelin ihan lähellä olevan sisällissodassa kaatuneiden punaisten hautojen ohi. Siellä paloivat kynttilät. Vaikka olenkin henkisesti sitä toista puolta edustava, niin ajattelin niitäkin vakaamuksensa vuoksi henkensä menettäneitä, joiden osuutta suomalaisen yhteiskunnan kehitykselle ei pidä väheksyä. Tavallaan kumarran nöyränä siihenkin suuntaan, koska heillä oli rohkeutta kyseenalaistaa se yhteiskunta ja järjestys, jossa he elivät ja tiedän, että he ajoivat ihan hyviä arvoja. Kukaan ei silloin ollut tietoinen siitä, mihin olisi punaisten voitto Suomen lopulta ajanut.

Myöhemmin tänään vien kynttilän ukkini haudalle ja kirkkopuistoon sankarivainajille. Minusta itsenäisyyspäivä on nimenomaan heidän juhlansa, vaikka Suomea onkin ollut rakentamassa valtava määrä muitakin ihmisiä. Kukaan muu ei kuitenkaan ole sellaista uhria Suomelle antanut kuin sankarivainajamme ja sotaveteraanimme.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Mietin, että kuinka käy kaikkien niiden työttömien nuorten ihmisten tai kuinka käy vanhusten, joiden hoitoon ei nytkään tunnu rahaa riittävän ja kun eräänä päivänä katselin kadulla polkupyörän tarakalla vaippapakettia kuljettanutta somalinaista, niin minä jo valmiiksi tunsin sen vihan, jota hän tulee kohtaamaan."

Hyvää itsenäisyyspäivää Sinullekin ja kiitos hienosta kirjoituksestasi!

Minäkin mietin kirjoitustasi lukiessa, että miten me voisimme säilyttää tämän meille niin rakkaan maan myös tuleville sukupolville juuri sellaisena, kuin
se meidän sydämissämme tänäänkin on. Tasa-arvoisena ja toisia ihmisiä myös arvostavana maana, joka pitää aina huolta lähimmäisistään... kaikista maansa kansalaisista.

Ahneuden, itsekkyyden ja eriarvoisuuden uhka leijuu kuitenkin mustana pilvenä yllämme, mutta yhdessä torjumme sen koko Suomen parhaaksi. Näin ainakin haluan uskoa.

Rauhaa ja rakkautta teille kaikille toivotellen
Kaija

Vilho Juntunen

"Äsken tuossa käytin koiraani ladygagalla ja kävelin ihan lähellä olevan sisällissodassa kaatuneiden punaisten hautojen ohi."

Helena, olihan sinulla gaggapussi mukana?

Johannes Piipponen

"heillä oli rohkeutta kyseenalaistaa se yhteiskunta ja järjestys"

"He" aloittivat sisällissodan, joten se siitä "kyseenalaistamisesta". Onneksi saivat lopulta ansionsa mukaan.

Juhani Putkinen

Kiitos hienosta kirjoituksesta - ja Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle Helena!

Muistathan mitä merkitsee yksi kynttilä ikkunalla ja mitä merkitsee kaksi kynttilää ikkunalla (etappitalossa kun jääkäriksi Saksaan menevä suomalaisnuori lähestyy etappitaloa).

Vilho Juntunen

Jos ikkunassa oli kaksi kynttilää, tiesi tulija talossa asuvan varakasta
väkeä.

Juhani Putkinen

Sytytin kaksi sinivalkoista kynttilää ikkunalle merkiksi siitä, ettei asunnossani ole ryssiä, eikä ryssän kätyreitä.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Oletpa perkeleenmoisen pahansuopa. Minä kun voisin viettää itsenäisyyspäivää Venäjältä kylään tulleiden kanssa. Sinun juttusi ei ole mitään isänmaallisuutta. Tuo on vain vastakkain asettelevaa nationalismia. Sinulle tärkeintä ei ole (olen sen analysoinut) isänmaallisuus, vaan venäläisvastaisuus.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Äsken tuossa käytin koiraani ladygagalla ja kävelin ihan lähellä olevan sisällissodassa kaatuneiden punaisten hautojen ohi. Siellä paloivat kynttilät. Vaikka olenkin henkisesti sitä toista puolta edustava, niin ajattelin niitäkin vakaamuksensa vuoksi henkensä menettäneitä, joiden osuutta suomalaisen yhteiskunnan kehitykselle ei pidä väheksyä."

Punikkien osuus Suomen hyvinvoinnille on suurempi, kuin uskalletaan kertoa.
Se on kivijalka, jolta Suomi ponnisti pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi.

Ne, keitä vastaan punikit nousivat, romuttavat hyvinvointia parast'aikaa, juuri näinä vuosina 2000-luvulla.

Yhteiskunnassa on jo samoja oireita, kuin oli ennen sisällissodan syntyä.

Punikit eivät ole koskaan nousseet Suomen itsenäisyyttä vastaan. Punikit nousivat sortavaa porvariluokkaa vastaan,- ja sen sodan ne voittivat.

Elämme taas valtion hajoamisen aikaa, eikä hajoittajana tälläkään kertaa ole punikki.

Suomen historia tulee kirjoittaa uudestaan.

Ps. Minä lähden nyt seuraamaan puolustusvoimien valtakunnallista paraatia.

Käyttäjän jenni kuva
Jenni Lavikka

Kaunis kiitos Helenalle ja oikein rauhaisaa itsenäisyyspäivää kaikille!

seppo kirnu

Hyvääpä sitä juu kaikille!

Ei tähän voi edes vitsiniekkailla mitn, kun Helena pisti nätisti.

Vilho Juntunen on melekonen hupiukko ja viiksivallutuksen minimalistinen mestari.

Pyyrypiiraat vuan mielessä. (ei se mitn, sama täällä)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos Helena, olipa taas mahtava kirjotus, mieki rakastan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo, minua pittääki rakastaa ja nyt tänhään mie itken, itkemä yhessä ja niinko ossaama ja voima ja ihan mistä syystä ikinä kukaki ja sieki!

Lalli Laaksonen

Lalli yhtyy kiitokseen ja onnitteluihin. Omasta puolestani lisäkiitos omalle isälle, enolle, sedälle ja apelle serkkuinenne siellä jossakin. Teistä kukaan ei ollut valkoinen, mutta siellä te veditte sitä helvetin kelkkaa, Pispalan ja Rantasalmen pojat. Asia oli yhteinen.

Olen siitä kylläkin huolissani, että tänään joku Siilinjärven sälli kykenee surutta heittämään 76 miljardia euroa jo heitettyjen parin sadan miljardin perään, tuosta vain, ja sen lisäksi lakkauttamaan kaikki itsenäisyyden tunnusmerkit, se on koko itsenäisyys poljetteu alle autonomian.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Loistava kirjoitus!! Näin itsenäisyyspäivänä ja edesmenneiden koivistolaisvanhempieni, sekä sodassa kaatuneiden sukulaisteni ja kotinsa menettäneiden. Tämä päivä on aina ollut merkittävä

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Hyvää syntymäpäivää! Annettakoon asunnottomille katto pään päälle, jotta heidän lämmin olla täällä sinun luonasi - sinun kotonasi.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

"Vai onko se meidän velvollisuus tietää, mikä on parasta Sinulle? Mikä tekee meidän sukupolvesta niin viisaan, että voimme määritellä Sinun tulevaisuutesi, Sinun syntymättömien lastesi tulevaisuuden?"

-Puhut kuin kiven murikalle. Itsenäisyys ei ole mitään ilman ihmistä. Vain palanen routaista maata. Puhu ihmisille.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Kiitos Helena, veit sanat suustani, sinulla mielikuvitus lentää.
Hyvää jatkoa ja hyviä aiheita kirjoittamiseen, kuten huomasimme, sana ei palaa koskaan tyhjänä takaisin.
Älä välitä kateellisista, kykysi tunnetaan ja tunnustetaan , se kiukuttaa kun ei itse pystytä parempaan.
Juvan kirkossa ja seurakuntatalolla oli hyviä puheita, nuorten neitosten
piano , musiikkiesityksiä, mm. Merikantoja ja Sibeliusta.
Kirkkoherra Karila arvosteli maansa venäläisille myyviä, miinapoistaja kansanedustajia ja holtitonta taloudenpitoa etelän herroilla.
Hän varoitti valitsemasta vääriä liittolaisia.
Musiikin lahja on lahjoista suurin, totesi itsenäisyyspäivän puheessaan Akateemikko Oili Mäki Espoon talollaan.
Runebergin isänmaan virsi soi kirkossa voimallisesti ja Maamme laulu tuli voimalla sydämestä seurakuntasalissa.

Toivotan kaikkea hyvää Suomelle!

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Yhdyn kuitenkin Helenan sanomaan tässä asiassa, vaikka vähän irvinkin. Tunnen itse aika syvää kotimaan kiintymystä.

Ja Hyvää Itsenäisyyspäivää Helenalle - ja kaikille!!

Vilho Juntunen

Samat sanat. Minäkin yhdyn mielelläni Helenaan.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Ketkun pentele... Hyvää iteppäisyyspäivää.

Käyttäjän Pshemeikka kuva
Juha Nevalainen

Kiitos!
Hyvää Itsenäisyyspäivää!

J. Gagarin

Kyllä vain, ainakin lukion äidinkielen opettaja olisi sen antanut tästä ainekirjoituksesta.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander
Teppo Nygren

Hienoja sanoja Helenalta.

Haluaisin sanoa jotain niiden kunniaksi, jotka tekivät suuren uhrauksen pitääkseen tämän maan jälkipolville ja niille jotka tämän maan olivat ennen sitä verellänsä lunastaneet.
Siunattu olkoon niiden muisto jotka kaikkensa menettäneenä saivat tuntemattoman leposijan.
Kunnia niille äideille, jotka menettivät miehensä ja poikansa, mutta jaksoivat ja pitivät toivoa yllä paremmasta huomisesta.

fabu land
Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Kello 18.00 lähtee täällä Jyväskylässä ylioppilaiden soihtukulkue yliopistolta kohti sankarihautausmaata. (itsekseni kutsun sitä nuorisohautausmaaksi) Kaunis näky pimennetyllä kadulla. Pitkä perinne. Mitens teillä päin?

Erik Nilsson

Kiitos Helena, sanoit asian juuri kuin se pitää.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Helena, kun ajatuksesi tulevat sydämestäsi, ne kuvaavat syvältä sitä, mitä näet sielusi silmin. Kiitos Itsenäisyydenpäivän hyvistä toivotuksista ja kauniista sanoistasi!

Käyttäjän AnttiMikkola kuva
Antti Mikkola

Minä en ymmärtänyt, miten sen somalinaisen vaippapaketti romahduttaa Suomen ja miksi sitä pitää vihata?

Voihan sitä olla kovat ajat tulossa, mutta kun romahdus ei tullut 1918 eikä edes 1939 tai 1944, saatikka sitten 1991. Kyllä seuraavastakin lamasta selvitään.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

:D on ihan paskaa selitellä omia juttuja, mutta ei hän romahduta. Hän tulee ottamaan vastaan ihmisten vihan.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Niin tosiaan. Minäkin mietin tässä nyt, että mitä siitä somalinaisesta? Antaa ny naisen vaan kuljettaa omaa pakettiaan. Hän tarvitsee sitä, Helena. En halua ottaa sitä häneltä pois. Kenenpä äitee ei tarvitsisi? Ja...

Haluan aivan ehdottomasti toivottaa Hyvää itsenäisyyspäivää myös hänelle!

"Varjelkoon Luoja kaikkivaltias sinua vihalta!"

Citycani *

Olipa 'kiva visio' päällisin puolin runollisessa tekstissäsi. :-(

Jos suurimpia uhkia Suomen tulevaisuudelle mietitään, olen kyllä sitä mieltä, että tämä maa katoaa ennemmin euron *pelastusoperaatioon* kuin somalinaiseen vaippapaketteineen.

Joskin viimemainittu toki on helpompi syytettävä kuin edellinen.

Jos tämä kansa tosiaan menee tuohon halpaan, mitä rakastamisen arvoista enää on edes tässä maassa enää?

Kunhan ihmettelen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kullannuppuseni, en minä sitä somalinaista vihaa. Hän ei kaada yhtään mitään, mutta ihmisten viha purkautuu aina yllättäviin kohteisiin.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni
Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ari alsio on munannut itsensä.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ja vielä:

Ari Alsio, (joka jäi rannallensa ruikuttamaan eduskuntavaalien jälkeen, kun kansa ei hänenlaistaan tahtonut päätöksen tekoon) olisi mielellään halunnut kuulla monikulttuurisuus-saarnan, jossa puhutaan minareeteista ja synägookista..mutta mieluimmin vain minareeteista.

Tuula Saskia

Luin sekä kolumnin, että kommentit kahteen kertaan, koska huolestuin Helenan blogin herättämistä erittäin lämpimistä tunteistani.Siis , lankeanko epä-älylliseen manipulointiin?

Tunteet eivät poistuneet: kirjoituksesi on kaunis tunnustus Suomelle, jota meistä monet oikeasti rakastavat, vaikka eivätkään yllä niin suuriin sanoihin.

Uskon, että olit kirjoittaessasi aito.

Eikä ollut edes vaikea kirjoittaa tätä kommenttia, vaikka olemmekin muistaakseni usein olleet barrikadien vastapuolilla.

Hyvää itsenäisyysiltaa ja joulua!

Johannes Piipponen

Yleensä pidän teksteistäsi, mutta tämä on pateettista ja imelää vuodatusta. Ari Alsio kuittaili ihan aiheesta.

fabu land
Jussi Elo

Ajankohtaan sopivaa tekstiä . Muuten että olen sitä mieltä , että somalinaisia ei Suomessa vihata enempää kuin muitakaan naisia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eipä näytä kaikille meidän rakkaille suomalaisille miehillemme menevän päähän tuo Helenan hieno vertaus somalinaisesta, jonka hän sielunsa silmin näki tulevaisuuden Suomessa vielä kokevan vihaa ja syrjintää. Helenan myötätuntoinen kuva naisesta vaippapaketteineen oli kaunis ja ehkä myös enemmän herkkyyttä vaativa kielikuva..

Tapio Vehmaskoski

Helenalle hyvää itsenäisyyspäivää ja kiitos isänmaallisesta kolumnista.

Kommentointivitsailijoille:

Suomalaisten esi isille tuli erreys. He luulivat, että tämä maa on maanviljelystä ja teollisuutta varten, vaikka näillä leveysasteilla todellisuudessa pelkästään metsästystä ja kalastusta varten.

Tässä sitä nyt sitten ollaan väärinkäsityksen takia huuli pyöreänä oravannahat unohdettuina Brysselin valvonnassa.

Kuka kertoisi tämän EU:n kriisimaiden tukijoille?

turunen (nimimerkki)

Amerikassa arvostetaan Suomen talvisotaa tähän malliin:
http://www.stumbleupon.com/su/2vwKjH/ar.to/2010/08...

J. Gagarin

Tuo pitäisi jokaisen lukea!

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Totta tosiaan. Mainio URL.
Viimeinen lause on hieno ja referoin sitä lupaa kysymättä:

"I can't think of a better explanation of sisu than the testimony of the events of the Winter War."

Vieläkö sisua löytyy?

Talvisodasta löytyy hieno www-saitti:
http://www.winterwar.com/mainpage.htm

Myös ruotsalaiset osaavat arvostaa (musiikkiesityksen muodossa):
http://www.youtube.com/watch?v=_FaRAixpwIM

Blogisti Eroselle kiitos upeasta kirjoituksesta.

Aku Ankka

Ihana teksti!

Mutta älä huoli, Suomi selviää kyllä. Suomi on nimittäin jotain enemmän kuin Suomen valtio tai suomalaiset tai suomen kieli - se sekä on kombinaatio kaikesta tästä, että vielä muutakin.

Suomi selviää. :-)

Heikki Ojala

Merkitystä on vain Suomen kansalla. Omasta kansasta puhuminen ja sen puolustaminen leimataan natsien retoriikaksi nykyään, kun internationalistien vaikutus on ollut kauan syvä.

Joten vähän häiritsee tämä puhuminen isänmaasta, sen kivistä ja kannoista. Ei tällä asuinpaikalla ole periaatteessa väliä. Meidät suomenkieliset on ajettu tänne Suomenniemelle agressiivisempien kansojen tieltä Vätterniltä, Jäämereltä ja idässä Vienanmereltä ja Volgan lähteiltä. Pienenä kansana tuhokaan ei ole ollut kaukana, onneksi seassamme on ollut parhaita germaanisia aineksia :-)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Fiilistelyä: Aina kun on ollut jossain reissussa ja on matkalla kotiin, niin Finnairin kone kentän pinnassa on jo kaunis näky.

Kun pääsee sisälle, ennen oli aina HS:aa ja iltapäivälehtiä penkeillä odottamassa. Jopa lentokoneateria maistui hyvälle.....

Ei myöskään harmittanut yhtään nähdä kylttiä Helsinki - Vantaa, kun kone rullasi kiitorataa pitkin.

Nythän kentän pinnassa odottava kone saattaa olla vaikka punainen, koska monet käyttävät paljon halpalentoyhtiöitä. Se on harmi, koska Finnair tuntuu olevan katoavaa kansanperinnettä.

terv. Eeva

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Eräästä toisesta blogista lainattu tekstin kappale:

"
Kerätkää rahasto joka tarjoaa 1000 euroa per pedofiiliprofeetan seuraaja, niin eiköhän vapaaehtoisia työttömiä ala löytyä. Koko Lieksan etninen puhdistaminen maksaisi siis vain 250,000 euroa. Se on alle 20 euroa per lieksalainen! Ja säästää 5 miljoonaa euroa joka ikinen vuosi VALKOISTEN lieksalaisten käyttöön. Sairaille, vanhuksille, työttömille, SUOMALAISILLE. "

-Tätäkö tarkoitit viittauksella vihaa kohta tuntevaan somalinaiseen vaippapaketti pyöräntarakalla? Menee helvetin vakavaksi. Sinähän olet ainakin profiiliesittelytekstin mukaan itse Lieksasta. Et kai sinä nyt tällaista hyväksy? Et voi hyväksyä, Helena.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Et varmastikaan. Mutta huomaatko, kuinka pimeää porukkaa täällä koto-Suomessakin on? Ja vielä ihan siellä sinun nurkillasi. Väkivaltaa en hyväksy.

Paavo Metsäluoma

" Haluan kirjoittaa Sinulle pienen kirjeen näin syntymäpäivänäsi, sillä minusta tuntuu, että juuri nyt on oikea hetki kirjoittaa kaikki ne sanat, jotka haluaisin Sinulle sanoa, ja kertoa ne ajatukset, jotka syntyvät päässäni, kun Sinua ajattelen."

Varo mitä kirjoittelet söpöliini.

Toiset meistä ovat syntyneet 06.12 ;) Ja viettänevät 27v-synttäreitään jo kuudetta kertaa :D

Tässähän olin jo starttailemassa VW Ventoani, huristaakseni kauniin ja älykkään tulevan exäni luokse..

Kun kirjoititkin jo miltei satavuotiaasta vanhuksesta.. :(

No.. Ehkä annan paremman voittaa tällä kertaa.

Minullakin sattuu nimittäin olemaan viha-RAKKAUS -suhde kyseiseen kohteeseen.

P.S. Olen juuri katsellut minisarjaa John Adamsista ja kyllä meidänkin poliitikkojen tulisi palata ajatuksissaan hieman "demokratian kulta-aikaan", 1700-luvun lopun Amerikkaan (John Adams: http://www.youtube.com/watch?v=9CNbQOrxQ-g )

Mielestäni Muutos20011 muistuttaa demokratian funktiosta.. ja oiketuksesta.

Jos Pisa-kansalaisilta viedään pois sananvapautta ja demokratiaa..

Puss och kram Helena hienoista blogeista! Kqeep up the good work 2012 :D

-- Salarakastaen.. Paavo ,)

tourette '

Kauniisti oli laitettu! Vaan mitenkähän tuon juhlapuheiden ja -esseiden isänmaan vielä saisi katajainen kansa takaisin?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Onkstäs lähetty höpöttämään, ni toi. Toi Saresvaara. Vähänks on. Miten niit hjärttei laitettii?

seppo kirnu

Onko väellä nyt armoton krapulastondis tai muu herkkyystila?

Lentääkö räiskäle eli purjokeitto eli kolmiulotteinen uloshaukotus ja ennustajan hapokas kartta?

Vai onko ihan itsenäinen jees-olo + joulukinkut jo mielenkuvissa?(itse en mahda mitään enää että kinkusta tulee mieleen verkkosukitetut naisen jalat ja alhaalta ylös suunnattu kuvakulma)

Ainakin parit miespuoliset taisteluahvet ovat ilmeisesti saaneet digitaalibanaanin eli ulkoavaruuteen jäähylle lähetyksen ja avaruusromulla ohimoon tykityksen, hernenenäisestä käytöksestä johtuen.

Voihan luunappi, luumunainen pappi, luumunaamainen appi ja luumuinen silmäkuoppa!

Mikä siinä mahtoi olla että täytyi käydä kyrsäilemään toisilleen?

Risto Svensson

"Olen ylpeä, että olen syntynyt juuri Sinun lanteistasi, saanut rintamaidosta Sinun kielesi ja kannan näitä geenejä, jotka ovat Sinusta."

Oikeammin olet vanhempiesi lapsi, olet oppinut vanhempiesi kielen ja kannat niitä geenejä, jotka olet saanut vanhemmiltasi. Ei Suomi ole mikään homogeeninen personifikaatio saati Äiti, joka meidät suomalaiset olisi synnyttänyt, vaan tasavalta, jonka alueella historiallisina väestöryhminä ovat edustettuina niin saamelaiset, suomalaiset kuin myös suomenruotsalaiset.

Anis Harran

Uskomattoman kauniisti kirjoitettu teksti! Eikä se paatoksesta ja pienestä imelyydestä huolimatta vaikuta yhtään kliseiseltä, keinotekoiselta.

Ei tekisi mieli sanoa tässä yhteydessä mitään kriittistä, mutta sanon nyt kuitenkin sen, että jokaisella on oma kansallismaisemansa. Sinulla se on vahvasti oman kotiseutusi värittämä. Joki länsirannikolta oleva voisi kirjoittaa rakkauskirjeensä samalle isänmaalle, mutta nähdä kuvailemiesi tilalla toisia maisemia ja toisia rotupiirteitä. Olisiko se vähemmän isänmaallista?

Entä joku jolla on yksi jalka tällä rannalla, toinen lahden toisella puolen ja kolmas (jääköön kuvailematta mikä niistä) paljon kauempana? Riippuuko suomalaisuus siitä, mikä prosenttiluku geeneistä on peräisin Suomi-nimisen kansallisvaltion rajojen sisältä? Entä se joka on syntynyt Suomen povesta mutta katseli eilen Atlanttia tai Michiganjärveä? Entä se Suomessa syntynyt somali, jonka geeneistä ei ehkä yksikään tule Suomesta, mutta joka todennäköisesti kasvaa siinä mainitsemassasi maisemassa ja jonain päivänä aikuisena muistaa juuri sen? Ellei se sitten ole jotain, minkä hän haluaa unohtaa, sen vihan takia.

On ihmisiä, joille asiat ovat helppoja: kansa, kieli ja maa ovat yksiselitteisiä ja yhtä, monen sukupolven ajan (ainakin jos ei kaivella liian syvältä sukusalaisuuksia). Mutta ei asiat kaikille suomalaisille ole niin, puhumattakaan suurimmasta osasta Eurooppaa, Välimeren maailmaa tai Amerikkaa. Tämä ei tarkoita etteivät nämä jälkimmäiset ihmiset olisi isänmaallisia tai äidinmaallisia ja rakastaisi kotimaataan.

Toimituksen poiminnat