Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Presidenttiehdokasanalyysini

Vaaleihin on aikaa jotain kuukausi ja koska itsellenikin on vielä hieman epäselvää se, että ketä äänestäisin, niin ajattelin purkaa hieman näitä ehdokkaita ja pohtia vähän sitä, millaisia tyyppejä presidentiksi hakeutuvissa on.

 

En voi olla aloittamatta Timo Soinista, joka on mielestäni vähän niin kuin orgasmi, joka ei saavuta huippuaan.
En tiedä, joku Soinissa mättää. Siis periaatteessahan hän on just jotain sellaista, mitä osa suomalaisista nyt kaipaa. Yksi meistä, mutta kuitenkin vahva johtaja, isähahmo, hajanaisen taviskansan yhteenkuuluvaisuuden toteemi.

Timo Soini näyttää Shrekiltä ja hänessä on shrekimäistä lempeyttä, jotenkin hupsukin hän on, mutta silleen äijämäisellä tavalla.

Minua kiehtoo Soinin EU-kriittisyys ja se, että jos ehdokkaista joku, niin ehkä hän voisi profiloitua juuri sen suuren ja vähätellyn massan äänitorveksi yhteiskunnan huipulla, ja sitten kuitenkaan ei. Jollain tavalla Timo Soini on kuitenkin hyvin kaukana minun ajatusmaailmastani ja aika suuren osan muutenkin, sillä suomalaiset ovat, vaikka kuinka muuta väitettäisiin, varsin liberaali kansa.

 

Sari Essayahista (kuinka sen nimi edes kirjoitetaan?) täytyy ihan keksimällä keksiä jotain kirjoitettavaa, eikä siltikään tule mieleen mitään. Sori Sari, Suomi ei kaipaa noin harmaata presidenttiä. Minulla ei ole mitään tietoa siitä, millaiset asiat ovat Sarin sydäntä lähellä tai mitä asioita hän haluaisi arvojohtajana esim. keskusteluun nostaa. Ihan hän täyspäiseltä vaikuttaa ja jotenkin jopa sympaattiselta, mutta plaaaaaah. Ei.

 

Paavo Lipposesta minä en voi kirjoittaa mitään, koska luultavasti saisin kunnianloukkaussyytteen.

No kirjoitan siltikin.

Ihan siis nyt oikkeesti, onko Lipponen edes todellinen hahmo? Toimittaja kysyy, että miksi Suomen pitäisi lähteä vaikka perustuslain vastaisesti mukaan ERVV:hen, Lipponen vastaa ”koska meidän pitää olla Euroopan ytimessä.” ”Miksi?” ”Koska... pitää... olla!”

 

Ukkeli, joka puhuu englantia nopeammin kuin suomea (ja se ei ole paljoa se) ja joka on vastaanottanut Freudenthal -mitalin (jotka eivät tiedä, niin Freudenthal oli se ukkeli, jonka elämäntyö oli todistaa, että ruotsalaiset ovat rodullisesti tosi hienoja ja suomalaiset ihan alkuasukkaita) ja jolla on kauhea kiima olla paras ystävä aina jonkun ison, roistomaisesti käyttäytyvän tahon kanssa (vieläkin on vähän jäänyt avoimeksi se, että mitäs siellä presidentti Bushin kanssa sovittiinkaan Irakin sodan alla??) ei mielestäni ole ollenkaan sovelias Suomen presidentiksi.

Siitä ei sitten sen enempää. Äänestäkää ihan ketä tahansa, mutta älkää PLIIIIIS Lipposta.

 

Paavo Väyrynen... hmmm. Kieli ulkona

Väyrynen on aivan kuin jostain poliittisesta satiirista karannut hahmo. Siis eka ajatus, joka Väyrysestä tulee, on ”jos Väyrystä ei olisi, niin se pitäisi keksiä” ja toka ”pitäisiköhän sen jo jäädä eläkkeelle”, ja Väyrynen herättää minussa jotain sellaisia antipatioita, joita en osaa selittää. Kuitenkin sitten toisaalta Väyrysen kokemus on sitä luokkaa, että en minä yhtään ihmettele sitäkään, kun tosi monet sanovat äänestävänsä häntä.

Väyrynenhän on nyt lähtenyt kisaan sellaisena itselleen naureskelevana politiikan grand old man -tyyppinä, joka on hieman yllättänyt jopa positiivisesti. Nimittäin olen huomannut, että hän on tosi hyvä heittämään tilannekoomisia vitsejä ja ihmistuntemukseni, joka on aika paska, mukaan sellainen ihminen on hyvin älykäs. Siis, joko Väyrynen on älykäs tai sitten se on loistava näyttelijä.

 

Pressakisassa on mukana kaksi naista, Sari ja Eeva.

Eeva Biaudet on nainen. Tasa-arvosta ja rasismista höpöttävä sellainen. Kukkahattutäti. Jotenkin ahdistava persoona.

Eevahan on tyylikäs ja kaunis nainen, siitä ei pääse mihinkään, ja hänen ulosantinsa on oikein sellaista... hmmm... hienostunutta? Mutta sitten taas toisaalta se, että hänenlaiset ihmiset edustavat minun silmissäni kansan jakamista ja sellaista luokittelua ja kun mielestäni Suomi ei tarvitse mitään herrasväen rouvaa maan johtoon, niin minun olisi hyvin vaikea kuvitella, että Eevalle ääntäni antaisin. Jos kuitenkin joku Kalashnikovin kanssa pakottaisi valitsemaan Lipposen ja Biaudetin väliltä, niin antaisin Eevalle ääneni, koska missään olosuhteissa en äänestäsi Lipposta. En siis missään. Ennemmin minut saisi ampua. (Onko muuten vihakirjoitusta jos kirjoittaa itsensä ampumisesta?)

 

Paavo Arhinmäellä on hyvä perse.

 

Ja sitten Niinistöön.

Kuten toisaalla totesin, niin Niinistössä minua häiritsee se, ettei minua häiritse hänessä mikään. Hänestä tulisi se ihan hyvä presidentti. Jos Niinistö olisi auto, niin hän olisi Skodan Superb. Siis sellainen melkein hieno, mutta menneisyys häiritsee. Jos Sauli Niinistö olisi ihan oikeasti sellainen järjen ääni idioottilauman keskellä, kuten hän vähän puhemiehenä toimiessaan oli, niin se olisi kiva ja mukava asia yhtä aikaa, mutta Saulista kun ei oikein ota selvää, että onko hän lintu vai kala.

Onhan Saulissa sympaattisia piirteitä. Minusta mm. hänen ja Jennin suhde on jotenkin liikuttavan kaunis ja uskoisin, että Saulin elämässä on tapahtunut sellaisia käänteitä, jotka ovat saaneet hänet hyvällä tuurilla näkemään elämää ja asioita hieman toista näkökulmasta.

Toisaalta sitten taas, pääseekö koira koskaan karvoistaan? Niinistöä on kuvailtu kusipääksi ja pyrkyriksi, mikä on totuus? Sitä tiedä ma en.

 

Ja viimeiseksi säästin oman lempparini, Pekka Haaviston. Vaikka Pekan maailmaa syleilevä humanismi onkin jotenkin vastoin inhorealistista minua, niin en voi sille mitään, että hän on minun suosikkini. Vaikka tämmöinen ämmänriähkänä olenkin, niin arvostan hienostuneita, älykkäitä, empaattisia ja persoonallisia ihmisiä ja mielestäni Pekka on sellainen. Hänellä on ulkopoliittista kokemusta ja tästä koko ehdokaskööristä uskoisin, että juuri Pekalla olisi kykyä nousta suomalaisia yhdistäväksi presidentiksi. Jos jonkun, niin hänen kanssaan olisi kiva juoda kaljaa ja parantaa maailmaa.

Yksi asia, jonka kuitenkin toivoisin nousevan keskusteluun siinä missä Soinin kanta aborttiin on noussut, on se, että kuinka avoimesti homoseksuaali mies voisi toimia Suomen ulkopolitiikan johdossa. Vaikka itselleni on aivan sama, mitä presidentti makkarissaan touhuaa ja kenen kanssa, niin maailmalla homoseksuaalisuus on monissa maissa vielä tabu ja jopa rikos, josta jaellaan kuolemantuomioita. Jos Pekka olisi pressa, niin kuinka Suomen presidenttipari hoitaisi vaikkapa vierailun Saudeihin?

 

Noh, vielä voi minun kantaani vaikuttaa. Itseäni kiinnostaisi esimerkiksi tämän jatkuvasti esiin nousevan rasismikeskustelun suhteen se, että kuka ehdokkaista toisi esiin niitä syitä, miksi suomalaisilla on voimistuvaa maahanmuuttokritiikkiä ja olisiko siihen mahdollisuus vaikuttaa muuten kuin hokemalla sitä ”meidän suvaitsevaisten on nyt noustava vastustamaan...” -jeesustelua.

Nuorten syrjäytyminen, ihmisten epävarmuus tulevaisuuden suhteen ja aivan selkeästi nähtävissä oleva suomalaisten jakautuminen yhteiskunnallisiin luokkiin ja luokkaerot ovat jotain sellaista johon nimenomaan presidentin kuuluisi arvojohtajana ottaa kantaa. Presidentin kuuluu mielestäni olla jonkinlainen Salpalinja rivikansalaisten ja poliitikkojen välissä ja se ehdokkaista, joka minun mielestäni ymmärtää parhaiten suomalaisen keskivertoeläjän ajatuksia, tulee minun ääneni saamaan (paitsi jos se on Paavo Lipponen).

 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Yhdyn monessa kantaasi ehdokkaista, mutta Soinin piirteistä pikkuisen lisää. Viime päivinä hänestä on paljastunut jotain mistä en tiennyt. HS viikonloppuna kyseli presidenttiehdokkailta onko Suomessa luokkajakoa. Soinista on. On muutamasta muustakin ja tottahan se on.
Soinista insinööri voi mennä naimisiin alempiarvoisen sairaanhoitajan kanssa, mutta ei päinvastoin. Tämän päivän HS yleisönosastossa erikoissairaanhoitaja ihmetteli mikä tekee amk insinööristä paremman kuin samanvertaisen koulutuksen saaneesta erikoissairaanhoitajasta. Soinin arvot, niitä kannattaa tutkia. Tuntuu, että sieltä raaputtamalla paljastuu yhtä sun toista kummallista, jota Suomen kansa lopultakaan ei niele.

Vilho Juntunen

Miksi sitten maisteri voi olla lääkärin kanssa naimisissa?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Lääk kandihan ei ole niin arvokas kuin maisteri, Ehkä Soinilla ei ole lääk tohtoria tai sitten mies on ihan hukassa.

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Sikäli kuin minä naisia tunnen niin arviointisi perusteella tulet äänestämään Paavo Arhinmäkeä.

Aira Joki

Ihan mielenkiintoista juttua Helenalla.
Olen testannut nyt kaksi vaalikonetta ja molemmissa oli Paavo Arhinmäki ykkönen, toisessa oli Haavisto kakkosena. Toisessa kakkosena oli Timo Soini:D Eiks Arhinmäellä ole tänään synttärit, fb:ssä vain huomasin kavereiden kautta.

Pertti Metsä

Vastasin YLEN vaalikoneeseen kaikki kysymykset ei osaa sanoa, ja sain Arhinmäen ykköseksi.

Aira Joki

Mielenkiintoista kun minä taas en vastannut yhteenkään kysymyksistä "ei osaa sanoa". Punaviherstalinistien juontahan tämän täytyy olla että aina tulee kärkeen Arhinmäki mitä vaan vastaat:D

Pertti Metsä

FSB, Bäckmän ja nashinuoret ovat selkeästi tästä vastuussa.

Lauri T

Oikein mukava nähdä tämmöinen luonnehdinta jossa ei ylistetä yhtä ehdokasta maasta taivaisiin ja samalla haukuta muita mahdollisimman lyttyyn. Niitä on ollut kolmetoista tusinassa.

Ja arviot olivat vielä osuvia. En ehkä päädy samaan ehdokkaaseen, mutta en ole mitenkään erityisesti eri mieltä juuri mistään luonnehdinnasta.

Käyttäjän rings kuva
Mervi Rings

Piirretyistä tai sarjakuvahahmoista minulle tulee Soinista mieleen kyllä Obelix eikä hellyyttävä Shrek. Obelix luonnehdinta on ollut osuvaa varsinkin näissä nähdyissä vaalitenteissä, joissa Soini tuijottaa tyhjällä katseella kameraan, hiidenkivi vain vierestä puuttuu. Niinistö voisi olla se fiksuin tietäjä Akvavitix, Haavisto Asterix, Väyrynen se puuhun sidottu soittaja Trubadurix, jota kukaan ei jaksa kuunnella sekuntia kauempaa ja Lipponen vakavuudessaan koominen kyläpäällikkö Aladobix.

Henri Kangas

...ja Biaudet on se Senilixin tyhjäpäinen vaimo.

Halonen on ilman muuta Smirgeline.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Essayah on vissiin edelleen kova kävelemään ja niin tota.. Eipä sitä varmaan isompia meriittejä sitten tarvitse?

Vilho Juntunen

Helena tietää, että Paavo Arhinmäellä on hyvä perse. Tietääkö kukaan
onko kenelläkään ehdokkaista hyvä pyyry?

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Ei kuulopuheisiin oikein kannata luottaa…

Harri Rautiainen

Kahdella on, ja toisella varmaan lihastreenauksen jälkeen vieläkin hyvässä imussa.

J. Gagarin

YLE:n lanseeraama vaalikone pilailee kanssani.

Soini tuli ykköseksi, Niinistö kakkoseksi ja Lipponen kolmoseksi.

Kun modifioin hiukan painotuksia korostaen enemmän ulkopolitiikkaa ja vähemmän johtajuutta, niin Soinin etumatka Niinistöön kaventui vain yhteen prosenttiyksikköön, mutta ykkösenä oli kuitenkin.

Mikähän salaisuus hänellä on kätkettynä todellisissa mielipiteissään, joita ei julkisuudessa ole ilmaissut, mutta vaalikoneessa vastannut.

Ainoa looginen seikka tuloksessa oli se, että Arhinmäki ja molemmat naiset jäivät viimeisiksi molemmilla painotuksilla.

Reijo Tossavainen

Gagarin taitaa olla omien ennakkoasenteiden vanki.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Helena,
Luulen, että Pekka Haavisto pystyy vallan mainiosti suoriutumaan presidenttinä vanhollisemmissa maissa. Valtiovierailujen tullessa kyseeseen, olen melkoisen varma, että nämä vanhollisemmat maat kunnioittavat diplomaattista immuniteettia omasta politiikastaan huolimatta, ja välttääkseen kiusallisen tilanteen kohdata miespari jättävät kutsumatta presidenttiparin, ja kutsuvat sen sijaan vain tasavallan presidentin. Enkä usko islamistisille tai muille vanhollisille maille homoseksuaalisuuden olevan se mikään maailman suurin kynnyskysymys valtiovierailuissa.

Haavisto on hyvin diplomaattinen ja sovitteleva, ja uskoisinkin valtiovierailuilla hänen yksityiselämänsä olevan asia, jonka toisen valtion edustaja jättää kohteliaasti pöydän alle. Luulen, että sekä Haavisto että toisen maan edustaja molemmat ymmärtävät, että kansainvälisessä politiikassa on välttämätöntä kohdata kulttuurieroja ja että kyse on aina valtionvälisistä, ei yksilönvälisistä suhteista.

En usko, että Haavisto menee jokaiseen maahan toitottamaan vähemmistöjen oikeuksia, sillä hänen ulkopolitiikkansa on painottunut vahvasti kriisinhallintaan, turvallisuusuhkiin ja näiden ekologisiin ja sosiaalisiin seurauksiin. Hänelle seksuaalinen tasa-arvo ei milloinkaan ole ollut se pääpointti, enkä usko hänen tekevän siitä sellaista jatkossakaan väkisin.

Enkä myöskään ole kuullut että Islannin naispääministerillä, joka elää avioliitossa naisen kanssa, tai Saksan ulkoministerillä, joka elää rekisteröidyssä parisuhteessa, olisi ollut ongelmia ulkopolitiikan suhteen. Enkä ole kuullut, että Haavistolla olisi rauhanneuvotteluissakaan ollut mitään ongelmia islamilaisissa maissa.

Kulttuurierot vain kuuluvat kansainväliseen politiikkaan, enkä näe, että mikään valtio nostaisi kulttuurieroista johtuvat yksilölliset ominaisuudet esteeksi valtioidenvälisissä suhteissa.

PS. Itsekin tein pientä vertailua ehdokkaiden välillä:
http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2011/12/keta-a...

Markus Lehtipuu

Loistava kirjoitus.

Missä ovat muuten ne, jotka vaativat Helenaa presidentiksi?

Miksei Helenaa voisi julistaa Uuden Suomen Keisarinnaksi?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minäpä olen jo germaaniprinsessa :D

Juho Jäppinen
seppo kirnu

Soini: Mikrofonikailottaja vaikkakin (helppo)sanakas sellainen. Sopii paremmin levyttämään paavin kanssa räpin taiteilijanimellä MC Timmy-S featuring golden pope presents -holy trinity and five knuckles for the different ones. Tai jotain.
----------------

"onko Lipponen edes todellinen hahmo?"

On. Hän on kelopuujumala. Kelossa on tikan pesä.
----------------

Bidueeva: EI! EI! ja EI koskaan milloinkaan. Hymyileviä rautasaapasentusiasteja ei tarvita.
----------------

Niinistö: Kun roikkui puhelintolpassa niin ilmeisesti valaistui, mikä hyvä. On jämpti mies puheessaan ja katu-uskottava tarvittaessa. Kovuuttakin löytyy ja selkeäsanainen. Sellaista ei viedä ihan pikkunilkeilyllä kyykkyyn.
----------------

Arhis: Hoomoilanen. Vaikkakin semifiksu sellainen.
----------------

Haavisto: sanavalmis ja rauhallisesti keskusteleva fiksu maailmanmies. Ilmeisen huumorintajuinen. Vaan onko liian 'pehmeä'?
Minulle on aivan sama mikä on seksuaalisuuden laita kenelläkin kunhan se ei ole mitään sairasta.
----------------

"Nuorten syrjäytyminen, ihmisten epävarmuus tulevaisuuden suhteen ja aivan selkeästi nähtävissä oleva suomalaisten jakautuminen yhteiskunnallisiin luokkiin ja luokkaerot ovat jotain sellaista johon nimenomaan presidentin kuuluisi arvojohtajana ottaa kantaa."

Nimenomaan. Sellainen pressa olisi poikaa joka uskaltaa sanoa ääneen että 'kunkkuus' ja 'parishiltonilaisuus' on syvältä ja poikittain.
Olisi aika 'idoloida' niitä todellisia tekijöitä, suuria pieniä ihmisiä ja oikeasti nohevaa toimintaa eikä mitään järkijättöistä sirkushuvispedeilyä.
-----------------

Seuraava osuus on rataraportti Helenalle:

No johan kehittyy kerta toisensa jälkeen! Liikuin illan kolmen ihanan naisen kanssa ja törmäsin elliin joka ensin vihasi minua vaan kun sanoilla voitelin niin lämpöiseksi alkoi mennä välit. Piin kova mielenliikkeistä kiinnostunut älykäs ja kaunis tytteli. Ehkä hieman nuori oli joten en tohtinut liikaa vongata mutta hauskaa oli ja pusunkin sain. Hymyilikin vielä kun selvinpäin törmättiin. Asennevaihdos oli yhtäkuin ystävällisyyden tuleminen lähemmäksi.

Se on heippa jälleen lady Eronen!

Ps. kun tuolla Huuskon blogissa kyselit anonyymien perään niin olenko minä niitä pirullisia sellaisia?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Höh, sinullahan on hauskaa siellä baarissa nykyään. Olen miltei kateellinen :D

Ps. sinä olet kiva anonyymi. Saat anteeksi :D

Pentti Järvi

Tulin kovin iloiseksi sepon viikonloppuraportista eli gimmojen kanssa meni peloista huolimatta hyvin. Samaa mieltä bidueevasta.

Tuomo Molin

Nuo vaalikoneet kannattaa joskus tehdä myös päinvastoin eli pistää juuri omaa mielipidettä tasan päinvastaisen vastauksen. Silloinkin lopputuloksena on usein yllätys.

Keijo Räävi

Haavisto tai Soini saattaa viedä koko potin! Niinistö on aivan liian väritön tyyppi pressaksi.

Jotenkin on semmonen tunne että seuraavassa gallupissa Niinistö on käytännössä menettänyt etumatkansa ja taistelu Tamminiemestä voi hyvinkin saada jytkymäisiä piirteitä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo ja nythän varmaan paljon vaikuttaa tuo euronkin tilanne, että mihin sen kriisi ehtii kehittyä ennen vaaleja.

J. Gagarin

"Jotenkin on semmonen tunne että seuraavassa gallupissa Niinistö on käytännössä menettänyt etumatkansa ja taistelu Tamminiemestä voi hyvinkin saada jytkymäisiä piirteitä."

Niinistön "ongelma" on ollut hänen ylivertaisuutensa alkuasetelmissa, minkä vuoksi hän ei ole tohtinut tehdä eikä sanoa juuri mitään. Laskelmoi, että kun olla möllöttää, niin ei tee vihreitä.

Aneemisuus pitäisi muuttaa selkeämmmäksi sanomaksi ja rohkeasti puolustaa niitä asioita, joita todellisuudessa on valmis ajamaan ilman, että pelkää joidenkin epävarmojen äänestäjien katoamista. Nyt niitä houkuttelevat Soini ja Väyrynen. Lipponen on pitkälti ulkopolitiikassa, EU-kysymyksissä ja monessa muussakin Niinistön linjoilla ja sanoo asiat suoremmin, mutta etumatka Salella oli liian pitkä.

Kauko Aatos

Hyvä analyysi. Jos tässä nyt omia mietteitä lisäsi.

Soini: Kliseenomaisesti Soinista todetaan tai mollataan, että pelkkä maahamuuttovastainen poskisolisti. Mitä ihmettä? Kun olisikin, mutta maahanmuutosta hän ei ole sanonut sanaakaan ainakaan viimeiseen kolmeen vuoteen ja turpavärkkikin on täydellisesti hyytynyt. Selkeästi skarpattava eikä pressaksi sovi. Poliitikkona (oli) hyvä.

Essayaah oli kova tyttö kävelemään. Se siitä.

Lipponen: Jos molemmat ruotsinkieliset poliitikko-rehnit sekä Abu-hanna unohdetaan, lienee suomalaisvastaisin henkilö + vaimo. Ei missään tapauksessa.

Väyrynen: ottanut melko onnistuneesti huumormiehen roolin koko jutussa. Onko ihan tosissaan?

Arhinmäki voisi jatkaa kivien heittelyä ja kännitoilailua potkupallomatseissa. Poliitikoksi tai mihinkään vastuulliseen virkaan hänestä ei ole.

Biaudelle voisi antaa rukousmyllyn, johon on kirjoitettu rasimi ja vihapuhe och samma på svenska. Säästäisi kummasti leukojaan. Ei toista halosta, edes paremman näköistä koskaan enää.

Haavisto tai niinistö?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos orgasmi ei saavuta huippuaan, onko se orgasmi ollenkaan? Melkeistä ei nimittäin niissä hommissa oteta! Eipä silti että minä mikään asiantuntija olisinkaan.

Joko lunttasit Googlesta tai sitten oot aika hyvä arabiassa, koska Essayahin nimi meni kerrasta oikein.

"Mieheni puhuu neljää kieltä täydellisesti", sanoi Päivi Lipponen naistenlehdessä. Huomaa: yksi niistä on suomi. Vaikka. Sanat. Paavolta. Tulevatkin. Melko. Verkkaisessa. Tahdissa.

Evasta ei kannata ahdistua. Hän ei oikeastaan ole sen arvoinen, että ahdistuksen kaltaista voimakasta tunnetta olisi syytä kokea hänen vuokseen. Jos jo Biaudet ahdistaa, mitä on jäljellä tunneskaalassa, kun jotain todella vakavaa tulee vastaan?

Oletko ajatellut Arhinmäen etupuolta? Minusta kundi näyttää siltä, että hän spreijailee aikansa kuluksi kivijalkoja ja räjäyttelee uudenvuodenyönä postilaatikoita. Jospa ne maalipullot vaikka pullistavat hänen perstaskujaan?

Sauliko lintu vai kala? Tämä on helppo: Haukion kala.

Haavisto... freudilaista tai ei, mutta ensimmäinen ajatus ainakin minulla on hänen seksuaalinen suuntautumisensa. Miksi en ajattele samoin muista ehdokkaista? Miksi en sano esimerkiksi: "Väyrynen, ai joo se hetero."

Jyri Terttu

"Haavisto... freudilaista tai ei, mutta ensimmäinen ajatus ainakin minulla on hänen seksuaalinen suuntautumisensa. Miksi en ajattele samoin muista ehdokkaista? Miksi en sano esimerkiksi: "Väyrynen, ai joo se hetero.""

Onhan ehdokkaissa jokunen "lapsiinsekaantuja". Jos ikäeroa ajattelee. (viesti ei sisällä kiihotusta kansanryhmää kohtaan ja jos sisältää se on pelkkää sattumaa)

Tony Banana

Ehei Jyri, ei ne ole olleet sillee. Sale on vetäny niin paljo mölböröä ettei viisari enää värähdä. Tarvitsi vaan jonkun hyväjalkaisen taluttamaan portaissa.

Jari Vuorinen

Niinistö avasi vaalikiertueensa täällä Lohjalla Lohjan lyseolla.

Ennen kuin Niinistö saapui paikalle, kokoomuslaiset Sanna lauslahti ja paikallinen suuruus Lohjan uimahallin toimitusjohtaja jukka Vienonen(No oikeestaan Lohjan liikuntakeskus Oy:n)pitivät semmosen esipaneelin,jossa lämmiteltiin -niinistön henkilöä- odotellessa Niinistön saapumista.

Tämä paneeli profiloi niinistöä urheilevana rullaluistelevana herrasmiehenä.

Mikähän mahtaa olla niinistön savukemerkki ?

Penkkirivit lyseolla olivat harvat.Sali oli vain pouoliksi täynnä.

kuulijakunnan keski-ikä oli 60 vuotta ja harvinaisia lintuja pystyi bongaamaan.hienostoruotsia ängertäviä paratiisilintuja.huom.ei siis parasiittilintuja.Ne oli niitä, jotka leimaa hitleriksi jos arvostelee pakkoruotsia.

Teemu Tilaeus

Luvalla sanoen, olen hieman harmissani, etten päässyt Niinistöä kuuntelemaan. En yhtään ihmettele, jos sali ei ollut kovin täynnä. Tämä paikallinen suuruus saa aina hymyn huulilleni, hän taitaa itsekin uskoa olevansa kaupungin mahtimies. Lohjan ruotsinkieliset eivät ole hienostoa nähneetkään, he tosin kuvittelevat olevansa jotakin muuta kuten muutkin nousukassuomenruotsalaiset ja siinäkin onnistuvat epäonnistumaan.

krista virta

Tänne kirjoitan kuitenkin. Arhinmäki tai Niinistö kerää ääneni, sikäli huvittavaa että edustavat vastakkaisia näkemyksiä, mutta "luotan" Saulin ihmisyyteen ja Arhimäen motiiveihin. Haavistolle en lämpene kumma kyllä. Presidentti kuitenkin lähinnä edustaa ja siltä kannalta ratkaisen tämän lopulta. Kummatkin ristiriitaisesti sopisivat mielestäni tehtävään.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

EU-asioita lukuunottamatta presidentti edelleen johtaa Suomen ulkopolitiikkaa Valtioneuvoston kanssa, ja erimielisyyksissä presidentin kanta ratkaisee. Ja presidentin ollessa myös puolustusvoimien ylipäällikkö katson Haaviston kansainvälisen kokemuksen ja kantojen olevan hyvin päteviä ja ajankohtaisia 2000-luvun maailmanpolitiikassa.

Jyri Terttu

"EU-asioita lukuunottamatta presidentti edelleen johtaa Suomen ulkopolitiikkaa Valtioneuvoston kanssa, ja erimielisyyksissä presidentin kanta ratkaisee."

Ei ratkaise, mikäli hesaria on uskominen:

http://www.hs.fi/politiikka/aihe/presidentinvaltao...

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Kiitos korjauksesta! I stand corrected. Luin erehdyksessä ilmeisesti tekstiä nykyisestä ja tulevasta perustuslaista ristiin.

Kiistatilanteissa tosiaan Eduskunnan kanta ratkaisee uuden perustuslain mukaan. En kuitenkaan näe tällaisia kiistatilanteita erityisen todennäköisenä.

Vaikka Eduskunnalla on viimeinen päätösvalta, niin voi sinänsä ajatella, että pattitilanteessa painoarvot menevät presidentti 49% ja Eduskunta 51%. Eduskunta voi päättää viime kädessä, jos se siihen menee, mutta siihen asti presidentti teke yhteistyötä Valtioneuvoston kanssa.

j.olavi heikkinen

Paavo Arhinmäellä on hyvä perse.

- niin on, kuten myös minulla. fyysinen työ ja säännöllinen kuntosaliharjoittelu pitävät timmissä kunnossa.

itse äänestän arhinmäkeä ensimmäisellä kierroksella ja toisella kierroksella äänestän ehkä toista paavoa tai pekkaa.

arhinmäki on tulevaisuuden valtiomies.

Käyttäjän vraiha kuva
Ville Räihä

Helenan kanssa täysin samaa mieltä Lipposesta. Oma äänestyskäyttäytymiseni menee siten, että ääneni on joltain, eli Lipposelta pois. Äänestämättä jättäminen taas sataa Lipposen laariin, ja sitä en voi sietää. Joku täällä jossain sanoi jokin aika sitten, että tekee polttoitsemurhan, jos Päivi Lipposesta tulee maan äiti. Samaa harkitsen itsekin, jos näin onnettomasti käy.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Olin Haaviston kanssa rantasaunomassa nuornamiesnä yhden kesäillan.
En vilkuillut persettä, joten en osaa sitä pisteyttää.
Mutta fiksu kaveri jo silloin, osallistuva ja idealistinen.
Ei ole näemmä paljon muuttunut siitä.

Siis valintani on ilman epäilyjä Pekka Haavisto!

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Helenan ajatuksenjuoksu näyttää kulkevan pitkälti samoja ratoja kuin omani.
Jospa miettisin tässä ensin ne inhokit, joita en missään nimessä äänestä.
1. Lipponen ja vaimonsa Päivi - saavat näkemään punaista. Todella ÄRSYTTÄVIÄ!
2. Biaude - kävelevä luokkajaon symbooli, ei varsinaista sanottavaa. Valmiiksi ohjelmoitu grammari.
3. Arhinmäki, voi olla hyvä perse. Jos on, niin siinnä onkin kaikki. Mies ilman uskottavuutta.
4. Essayah, uskovainen entinen kilpakävelijä. Harmaavarpunen.
5. Niinistö, ei nyt varsinaisesti inhokkikaan. Mutta hän on median luoma kulissi "ei millekään".

Jäljelle jäävistä - Haavisto, Väyrynen, Soini - kai se pitää valita.
Haavistossa häiritsee kaikesta positiivisesta huolimatta homous, Väyrynen on kuin märkä saippuapala suihkuhuoneen lattialla ja Soinissa mättää jokin, jota en osaa eritellä. Hieman narsistinen valehtelu eduskuntavaalien aikoihin? Ei oikein pressa-ainesta.

Kai se sitten olisi Väyrynen ?
Ei ole totinen torvensoittaja ja osaa varmasti kokemuksensa turvin kiertää pahat mokaamiset ulkopolitiikassa.

Sami Tähti

Helenan teksti on kuin runoutta, jota itsekin mielellään kirjoittaisi, jos osaisi. Kauniskin vielä.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

"Vastasin YLEN vaalikoneeseen kaikki kysymykset ei osaa sanoa, ja sain Arhinmäen ykköseksi."

Minä olen päättänyt jo aikaa sitten puhuvat papukaijat ja vaalikoneet ei minuun vaikuta, en meinaa äänestää "vaalikonetta"

Minä äänestän Soinia. Äänestän tarkoituksella että ihmiset huomaisivat tuon kusetuksen joka on tullut määränpäähän.

Muutos on alkanut annetaan sen jatkua. Ettei tarvitse jälkikäteen kysellä taas äänestysten välissä "miksi meille aina käy näin" Tai ettei tarvitse kysellä silmät pyöreinä, "miksi melonin päälle pitäisi sovittaa lippalakkia"

Ehkäpä se alkaa mennä perille kun meidän oman maan kansalaiset kyykkii erilaisissa töissä yli 70 vuotiaina. Kun samaan aikaan lomaparratiisimaissa aletaan noudattaa Suomalaista vähemmistöjen harastamaa eläkejärjestelmää. Lapsilisien jälkeen eläkkeelle, kuitenkin sillä erotuksella, että miniä ja muutama napalanko saa eläkkeen kyytipoikina.

Matias Härkönen

Unohdit mainita, että äänestämällä Lipposta saa kaupan päällisiksi maan ensimmäiseksi rouvaksi PÄIVI LIPPOSEN! En tiedä kumpi on pahempaa?

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Mutta muut ovat muistaneet Päivin sitäkin paremmin! :D
Paavoakin pahempi, jos mahdollista! :D

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kieltäydyn ajattelemasta kyseistä naista :D

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Minunkin pressaehdokas järjestys on paljolti sama, kuin Lieksan, mahdottoman hyvän blogikirjoittajan lista.

Haavisto lienee Niinistön vakavin uhkaaja - Niinistöhän on naisten suosikki ja patavanhoillisten, Haavisto liberaalien ja kenties omilla aivoilla ajattelevien valinta.

Soini ja "persut" ovat niin inhottuja ettei Timolla ole mitään mahiksia, muuta kuin estää Lipposen eteneminen toiselle kierrokselle.

Väyrynen olisi kaiketi kokenein, mutta on paljon paskaa niskassa.

Eva on kuin hieno, sivistynyt pieru.

Arhinmäki, kuka hän on.?.

Sari...

Lipponen, dinosaurus, Helsingin Sanomain suosikki, "lipposen äänestäjät" eivät vaivaudu itse ajattelemaan...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Eva on kuin hieno, sivistynyt pieru"

:D Hahahah, just sitä itseään :D

Eno Le Nuija

"Paavo Arhinmäellä on hyvä perse."

Pitäiskö se siirtää hartioitten väliin ?

Naisten olis mukavampi katsella eikä ulosantikaan muuttusi mihinkään. :)

Tapio Vehmaskoski

Itseasiassa ihan sama ketä kukin äänestää, jos Päivi Lipponen unohdetaan. Nykyisen jälkeen kuka tahansa kelpaa.

Oikeasti kiinnostava asia on, jos Soinista tulisi presidentti, kuka Soinin jälkeen johtaa Persuja?

Tapio Vehmaskoski

Ai niin mihin presidenttiä tarvitaan, jos unohdetaan itsenäisyyspäiväjuhlat?

Jukka Johansson

Yhtä hyvin voi kysyä mihin eduskuntaa tarvitaan, kun oikeuslaitos ei kuitenkaan eduskunnan säätämistä laeista pidä kiinni.

seppo kirnu

Sitä pressaa tarvitaan HÄSLÄÄMISEEN. Ja siihen että on yksi ihminen pois siwan kassajonosta.

Ja eduskuntaa siihen että on parisen sataa ankeinta känsää pois sieltä siwan kassajonosta, ja että saamme maksaa heidän häsläämisestään kollektiivisesti.

J. Gagarin

Tosin muistaakseni olen lukenut jostain, että Tarja Halonen on bongattu Siwan kassajonosta pressa-aikanaan.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Halonen bongattiin myös ostamassa juustohampurilaista Hesestä.

seppo kirnu

No en ihmettele sinänsä sitäkään. Kai siellä on kerran käytävä ihan jonon tukkona ja iltalehtien järjettömän sisällön tuottamiseksi.

Mitähän osti? Luumukiisselitarpeet, paketin nippusiteitä ja purkin käkätinvoidetta?

Ps. paitövei, Onko J Gagarinista tehty muotokuvamaalausta?

Anis Harran

"Timo Soini on kuitenkin hyvin kaukana minun ajatusmaailmastani"

Suurin ongelma on, että mikä se Soinin ajatusmaailma on, tai onko sitä. Yhtenä päivänä hän julistaa suureen ääneen kädet heiluen jotain. Seuraavana päivänä se onkin vitsi, persuja on ymmärretty väärin, tai se oli vain vaalitaktinen temppu. Vaikka olen Soinin kanssa samaa mieltä abortista, niin vähän epäilyttää miten sille vauvalle kävisi jos periaatteiden vaihtaminen sillä hetkellä sopisi poliittiseen taktiikkaan.

"Äänestäkää ihan ketä tahansa, mutta älkää PLIIIIIS Lipposta."

En ole ajatellut äänestää Gazpromin konsulttia Suomen presidentiksi. Tulee mieleen kaikenlaista muutakin. "Saatanan tunari" olen varmaan.

"Siis, joko Väyrynen on älykäs tai sitten se on loistava näyttelijä."

Toisin kuin monesti luullaan, näyttelijät ovat älykkäitä. Ikävä kyllä niin ovat usein narsistiset juonittelijatkin.

"Niinistöä on kuvailtu kusipääksi ja pyrkyriksi"

Onko joku huippupoliitikko, johon nuo eivät missään oloissa sopisi? Ikävä todeta mutta ammateissa on ammattitautinsa. Ikää miehellä on, mutta toisaalta presidentti on ehkä juuri se tehtävä Suomessa, jossa se ei olisi pelkästään haitaksi.

"kuinka avoimesti homoseksuaali mies voisi toimia Suomen ulkopolitiikan johdossa."

Sama on mietityttänyt ja kyllä se varmaan jonkin verran huomiota herättäisi, mutta kummasti Haavisto on selvinnyt kivittämättä Somalian, Sudanin ja Ugandan tapaisissa paikoissa, jotka eivät niitä maailman liberaaleimpia ole. Luulen kyllä että valtiovierailut mies hoitaisi ilman "partneria". Eihän se Aravuorikaan nyt niin korkeaa profiilia saanut.

Ilkka Huotari

"Paavon Kuudenvuodenpuhe" oli erittäin hyvä. Se oli niitä harvinaisia hetkiä joissa poliitikko puhui asiaa ja otti kantaa oikeisiin (ainakin omasta mielestäni) asioihin, eikä keskittynyt latelemaan vain kliseitä.

Hyvää kuutta vuotta vaan kaikille :)

Toimituksen poiminnat