Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Suojelupoliisin uusin aluevaltaus on kouluriitojen selvittely

Aamulehti kertoo, että Tampereella on jossain koulussa tullut kinaa, kun muslimioppilaiden vanhempien mielestä koulun uskonnon opetus ei ole tarpeeksi islamistista. Noh, apuun on rientänyt ratsuväki Suposta.

Anteeksi kuinka?

Otan hörpyn aamukahvistani ja luen uudestaan. Nipistän itseäni.

Kyllä.

”Suojelupoliisi (Supo) puuttui Tampereella kuluneena syksynä Tampereen kouluissa islamin uskonnon opetusta saaneiden lasten vanhempien ja opetusta antaneen opettajan välille syntyneisiin erimielisyyksiin.”

Tuolleen siinä uutisessa lukee.

Hörähdän. Otan lisää kahvia.

Mieleeni tulvahtaa muisto uutisesta, joka kertoi, että koulukiusatun lapsen isä kävi vetämässä kiusaajaa köniin, kun muu ei auttanut. Mietin, että olisivatpa soittaneet karhuryhmän paikalle tai jotain, kun kerran nykyään virkavalta tuolleen puuttuu koulun asioihin. Loppuisi se koulukiusaaminen kertaheitosta.

Ja sitten tulee mieleen, että ei kai ongelmana nyt ole kuitenkaan se, mitä itse olen hieman pelännyt, että yhteiskunnassamme elää kaiken tämän suvaitsevaisuuslöpinän taustalla pelko siitä, että jos ei olla mieliksi, niin käy huonosti.

”Asia ratkaistiin palkkaamalla opettajan avuksi uskonnon tunneille muslimi ja pienentämällä ryhmäkokoja.”

Eli neuvoni kaikille lasten ylisuurista opetusryhmistä huolestuneille vanhemmille on seuraava: Nostakaa sellainen metakka, että tarvitaan Supo asiaa selvittelemään. Opetusryhmien koot pienenevät ja luokkaan saadaan opettajan lisäksi kouluavustaja. Uskoisin, että meille tavallisille suomalaisille on aivan sama, mitä uskontokuntaa kouluavustaja edustaa tai edustaako mitään. Tokalla luokalla minunkin kouluavustaja oli helluntalainen ja isona minusta tuli pakana.

 

"Suojelupoliisi (Supo) on operatiivinen turvallisuusviranomainen, jonka ydintoiminta-alueita ovat terrorismintorjunta, laittoman tiedustelun torjunta ja turvallisuustyö."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

j.olavi heikkinen

tunnustuksellista uskonnonopetusta ei kouluissa kylläkään tarvita ollenkaan, elämänkatsomustietoutta ja ympäristöoppia sen sijalle.

j.olavi heikkinen

ja tietysti lisää opettajia vähentämään ylisuurten ryhmien aiheuttamia oppimisvaikeuksia ja häiriökäyttäytymistä.

paha kyllä, talouslaman seurauksena kunnat karsivat menojaan ja leikkaukset usein kohdistuvat juurikin näihin peruspalveluihin kaikkein tiukimmin. kuopiossakin pari vuotta sitten edellisen taloustaantuman aikana lomautettiin opettajia pariksi viikoksi säästösyistä kesken lukukauden.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Tunnustuksellisuus on poistunut uskonnonopetuksessa. Opettajan ei tarvitse kuulua kirkkoon.

Mielestäni uskonnon opetus tulisi erottaa koulun opetussuunnitelmasta ja jättää uskonnollisten yhteisöjen hoidettavaksi.
Tilalle ET.

j.olavi heikkinen

"Muuten hyvä, mutta sen jälkeen uskonnonopetus olisi viranomaisvalvonnan ulottumattomissa, mitä kait Supokin tässä pelkää."

- uskonnollisia yhdyskuntia kaitsee suomessa uskonnonvapauslaki ja yhdistyslaki, yhdistys ei saa toimia lakia tai hyviä tapoja vastaan.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030453

j.olavi heikkinen

ja internetkirjoittelua kaitsee rikoslain 11 luvun 10. § "kansanryhmää vastaan kiihottaminen" -rikosnimikkeellä :)

uskonnonopetus voidaan sisällyttää elämänkatsomustietouteen yleisenä opetuksena eri uskontojen sisällöistä ja kulttuurisista taustoista, nykymuotoinenkaan peruskoulun uskonnonopetus ei estä vanhempia viemästä lapsiaan kouluajan ulkopuolella oman uskonnollisen yhdyskuntansa oppiin, joten pelko siitä, että uskonnonopetuksen lopettaminen peruskouluissa siirtäisi tunnuksellisen opetuksen lain valvonnan ulkopuolelle on aiheeton.

lisäksi suomessa lapsia suojelee lastensuojelulaki, indoktrinaatio ja hyvien tapojen vastainen aivopesu uskonnon varjolla voidaan ihan hyvin mieltää lapsen henkiseksi pahoinpitelyksi.

j.olavi heikkinen

uskontoja ( ikävä kyllä ) on olemassa ja niille on eriasteista kannatusta vielä suhteellisen laajalti. kulttuurisestihan ne vaikuttavat esimerkiksi jokapäiväisen elämän rytmityksessä ( viikonpäivät, sunnuntai "lepopäivä"), juhlapyhinä, lainsäädännössä eriarvoistavina lakeina ( avioliittolaki rikkoo selkeästi perustuslain 6:tta pykälää ), jne...

siksi peruskouluissa tuleekin sisällyttää eri uskontojen perussisältöjen opetus yleiseen kansalaiskasvatukseen osaksi, ja näiden meemien tarkoituksenmukaisuuksia tulee lähestyä opetuksessa kriittisesti.

uskonnot ovat usein tulkinnallisia ja riippuvaisia muun ympäröivän yhteisön kehityksestä ja tiedon lisääntymisestä. siksi esimerkiksi suomessa voi peruskoulun islamin opetuksen yhteydessä mielestäni kertoa oppilaille uusislamilaisia tulkintoja ( ijtihad ),- sianlihan syöminen ei siis ole välttämättä nykytiedon perusteella haraam ja homoseksuaaliset teot eivät myöskään ole nykytietämyksen valossa välittömästi kadotukseen johtavia.

tällä tavalla tulkinnallisuutta lisäämällä maahanmuuttajien integroitiuminen helpottuu ja vältytään kulttuuriselta segregaatiolta.

j.olavi heikkinen

hyvä lähtökohta tietenkin tuo vapaus valittuun elämäntapaan ilman toisten loukkaamista.

uskontojen vaikutuksia ei pääse silti edelleenkään pakoon, viikkorytmissä ja lainsäädännössä ( normistossa ) kummittelee edelleen yhä uskonto eri asteisena. samoin uskonnollisten yhteisöjen harjoittama jäsenistön terrorisointi úhkailulla ja pelottelulla on otaksuttua tuhoisampaa, kotimaisisten yhteisöjen ehkäisykielto mm. toimii sukupuolten välisen tasa-arvoperiaatteen vastaisesti. ehkäisykielto koskee siis pääsääntöisesti naisia, miehille ko. sääntö ei tuota käytännön elämään suuriakaan merkittäviä rajoituksia.

j.olavi heikkinen

ylimääräiset pyhä- ja sunnuntaikorotukset ovat saavutettuja etuja, utilitaristinen näkemukseni asiasta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

"tunnustuksellista uskonnonopetusta ei kouluissa kylläkään tarvita ollenkaan, elämänkatsomustietoutta ja ympäristöoppia sen sijalle."

Pötypuhetta. Eiväthän piltit opettamatta tietäisi, että millainen heidän elämänkatsomuksensa pitää olla ollakseen oikeaoppinen. Valistuneet ja luojan valitsemat kerhotädit sekä teologisesta tiedekunnasta valmistuneet uskonnonopettajat ovat ensisijaisen tärkeitä koulimaan harkintakyvyttömistä mukuloista oikeaoppisia uskovaisia, istuttaen heidän päähänsä Raamatun ilosanoman, joka on yksiselitteinen totuus ja vastaus kaikkeen. Eli tietenkin tunnustuksellinen uskonto pitää opettaa (= uskonnonopetus), eihän sitä muuten tiedä, että mihin pitää uskoa.

"On yliampuvaa leimata lasten uskontokasvatus manipuloinniksi tai uskonnon pakkosyötöksi."

- Soili Tiimonen

Tähän mielipiteeseen on niin helppo yhtyä. Eihän trigonometrian opettaminen peruskouluissa ole matematiikan pakkosyöttöä!

http://chimerastribune.blogspot.com/2010/05/kertak...

Jukka Johansson

Blogikirjoituksesi oli hyvä. Lapset tosiaan ovat vapaata riistaa uskonnoille. Kasvatukseksi sitä sanotaan, mutta kyllä se on jotain täysin muuta.

Jukka Johansson

eve avolin

"Tieto oikeasta opista ei lainkaan ole pahitteeksi, tässä yhä monimuotoistuvassa uskontojen maailmassa."

- Oikea oppi? Mikähän se mahtaisi olla?

"Amerikassa ei julkisissa kouluissa opeteta uskontoa, vaan opetus on vanhempien aktiivisuuden ja uskonnollisten yhteisöjen varassa:"

- Niin sen pitäisi olla täälläkin.

""41 prosenttia amerikkalaisista odottaa Jeesuksen palaavan pian" (HS 24.6.2010)"

- Etkö sinä sitten usko?

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

Pari kertaa piti minunkin lukaista tuo uutinen eikä vielä oikein selvinnyt, mikä sen SUPOn rooli oli tilanteen ratkaisemisessa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin no, minulle tuli mieleen monia sellaisia vaihtoehtoja, joita en kehtaa tänne kirjoittaa, etten saa jostain kansankiihotuksesta tuomiota.

Noh, toivottavasti kyse on ihan silkasta hmmm... hyväntekeväisyystyöstä tai jotain.

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

Kyllähän tuosta kieltämättä tulee mieleen yhtä jos toista, mutta kerta asiasta uutisoitiin tuon verran niin olisi kai sen voinut uutisoida "kokonaan", että mistä siinä oli kyse. Nyt voi olla niinkin, että tuollainen uutinen saa vain mielikuvituksen laukkaamaan, ei voi tietää, kun ei kerrota tuon enempää.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No sanopas muuta. Ilmeisesti paperiversiossa olisi enemmän, joten ehkäpä joku näääs-kansalainen informoi meitä muita.

J. Gagarin

Mielenkiintoinen uutinen!

Samaiselta Aamulehden sivulta linkistäsi bongasin toisen mielenkiintoisen uutisen, joka myös liittyy uskonnon harjoittamiseen:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194710218841/arti...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mikä se on tuo uskonto, kun se vielä nykyäänkin tekee ihmisistä aivan käsittämättömän hölmöjä? Minä en ihan todella tajua. Siis ymmärrän sen, että jotkut ihmiset kaipaavat elämäänsä jotain absurdia, jolla voi selittää asioita, joita ei muuten ymmärrä, kuten esim. minä en henkilökohtaisesti pysty tajuamaan alkuräjähdystä ja sitä, että jos ei ole ollut mitään, niin miten ei-mistään voi syntyä mitään, mutta en minä nyt itseäni siksi ruoskimaan rupea. Puolestani olkoon miten on.

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

E hyvää päivää, onko noita Opus Deiläisiä ihan oikeasti olemassa. Näköjään, ja ihan Suomen valtion päättävissä elimissä.

Joka päivä sitä näköjään oppii jotain uutta.

Jyri Terttu

Mitä me oikeasti tiedämme Opus Deistä? Muuta kuin Da Vinci koodin...harmiton lahko, joka harrastaa itsekidutusta.

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

Opus Dei on ristiriitaisia ajatuksia herättävä lahko. Wikipediassa on kerrottu jotain aiheesta.

"Opus Deitä on kuvattu katolisen kirkon eniten kiistaa aiheuttavaksi voimaksi"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Opus_Dei

kati sinenmaa

Biib. Eikös olekin hienoa, että kun ryhdyt päättäjäksi, sinut valitaan samalla johonkin salaseuraan. Päättäjäksi ryhtyvällä on valinnanvaraa, haluaako katolisen vaiko protestanttisen salaseuran jäseneksi.

Tätähän olen aina sanonut,
että julkinen valta on salaisen vallan kulissi
http://lmgtfy.com/?q=salaisen+vallan+kulissi

turunen (nimimerkki)

Opus Deistä lisää täällä (Sorry, Helena - OT):
http://www.youtube.com/watch?v=uU43DCKp6kc

Jaan Torukas

Supon tehtävä on valvoa kansallista turvallisuutta ja myös puuttua esimerkiksi mahdollisiin terrorihankkeisiin. Kouluissa tapahtuneet erimielisyydet eivät Supon alueeseen kuulu. Paitsi tietysti jos niihin liittyy mahdollisuus terrori-iskuista tai muusta sellaisesta?

Tässä Tampereen tapauksessa Supo on ilmeisesti tehnyt tapahtumista kartoituksen ja päättänyt tutkia asiat. Ja koska kyseisessä koulussa on muhamettilaisia, niin ilmeisesti he ovat esittäneet terrosismilla terästettyjä uhkavaatimuksia? Se mielestäni selittää Supon asioihin puuttumisen. Mutta toki on niin, ettei näitä asioita sovi julkisesti puhua, koska muutenhan Hirvisaaren ja Halla-ahon jutut pitäisi myöntää todeksi. Ja sehän nyt sitten vesittäisi Eva Bideen varsin hyvät mahdollisuudet päästä presidentiksi?

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Voi jumankauta, nyt kyllä riitti!

SDP:n vuoden 1903 Forssan ohjelman mukaisesti vaadin että, uskonto on julistettava yksityisasiaksi. Kirkko on erotettava valtiosta ja kirkolliset sekä uskonnolliset yhdyskunnat katsottava yksityisiksi yhdistyksiksi, jotka itse järjestävät sisälliset asiansa. Uskonnonopetus on poistettava kouluista.

Mitä seuraavaksi, luonnontieteiden tilalle kreationismia ja kemian rinnalle alkemiaa? Voi lapsiraukkoja...

J. Gagarin

"SDP:n vuoden 1903 Forssan ohjelman mukaisesti vaadin että, uskonto on julistettava yksityisasiaksi."

No kaitpa se sitten sellaiseksi muuttuu.

Harri Rautiainen

Parahin Niklas, tässä Tampereen tapauksessa ei avainsana ole uskonnonopetus.

Annan kaksi vihjettä:

  1. Islam
  2. Supon varsinainen tehtävä, joka on ylläkin mainittu.

Loput päättelet itse. En uskalla kirjoittaa enempää, kun pelkään, että minutkin valitaan Eduskuntaan.

Jyri Terttu

"SDP:n vuoden 1903 Forssan ohjelman mukaisesti vaadin että, uskonto on julistettava yksityisasiaksi."

Kas kun ei Paavi Lipponen tuota tiennyt.

Kalle Lehtonen

Tuo oli sitä aikaa kun SDPllä oli vielä periaatteita. Nyttemmin historiaa.

seppo kirnu

Supo, karhuryhmä, atarin panssarivaunu,inspektor Impo T Entti, kertasinkoryhmä, liekinheitin, viuhkamiina, ääniasevaunu, vesitykki ja chilikaasupommi paikalle & käyttöön jos ei ala uskisten opetustilanteessa opettaja olemaan riittävän sekaisin ja kiihkoissaan!!? Ja sitten opelle silokkeja, ketamiinia + pussi samariinia naamaan niin alkaa tulemaan katu-uskottavaa hörhöilyä ja pilttien vanhemmat saavat tyydytystä kun hyvyyden oppia saadaan taottua huolella kajuuttaan. Välitunnilla kivitetään lasikuituista joulupukkia tai linda lampeniuksen pahvikuvaa, supon kynäniskaniilon suojeluksessa. Ja koulun jälkeen tapellaan kristittyjen vastaavien alistujien kanssa niin jotta vain rustot rytskää.

Jos ei aivopesu ole riittävän tehokasta niin tehdään siitä tehokasta!

Nyt koulut:

- Onko muslimiaineksenne liian flegmaattista tai jopa meinaa hylätä kivan uskonsa? Onko Muktar alkanut leikkimään pelikorteilla ja piirtelemään bändien logoja kouluvihkoon? Heittikö Amana tyttönen huivin hatelikkoon ja meni muiden kanssa leikkimään ruutuhyppelyä?

Eihän se käy hei viisaat aikuiset! Aivopesu on poikaa, johan sen sanoo järjettömyyskin!

Ei hätää: Tilaa nyt meiltä suposta näädän näköinen aivopesukonsultti paikalle! Hän voitelee sami-muhammadit ruotuun ja nitoo huivit päähän, vaikka väkisin! Ja Laskustakaan ei tarvitse huolehtia: sen maksoi Einokalervo ja Lyyli-irmeli veroistaan!

Paavo Lipponen kai myös opus deiläisiä? (voin olla väärässä, muta tällaista on joskus jossain tarinoitu.)

Abrahamismi = ne kolme mitkä ovat vastuussa miltei KAIKESTA siitä pahasta mitä jokainen ympärillämme näkee. Ja sitä halutaan näköjään lisää. Ryyyyyyyyyyyyöööögh!(oksennus)

Mikä ihme mättää?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Opus dei voisikin selittää sen, miksi Lipponen puhuu... niiin... hitaasti...
Siis se menee näin:
Minä... (ai helvetti kun sattuu) puhun... (olikohan Päivillä PMS, kun kiristi tuon piikkivyön aamulla noin kireälle) hitaasti... (voi perse, pakko yrittää liueta paikala vessaan löysyttämään tuota saatana).

seppo kirnu

Se kyllä selittäisi lipin jäyhyyttä osittain. Mutta huhu on huhu ja en tiedä onko se totta. Eihän noilla herroilla yleensäkään ole halua kertoa sekoseurojaan missä vaikuttavat.

Kohta varmaan viuhuu banaaniterttu.

Abrahamiset uskonnot ovat jokatapauksessa veriuskontaja pahimmillaan ja niiden kammottavat aikaansaannokset ovat täysin kiistattomia. Mutta totuus on tälle hurlumhei ja hurmetta putkeen-sirkukselle monesti liikaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jeps, eiköhän sen voi jokainen myöntää, että kaikki kolme suurta lähi-itäläistä uskontoa ovat onnellisesti syyllisiä sellaiseen paskaan, että eipä olisi niiden keksijät aikoinaan edes voineet kuvitellakaan, mitä tuli keksittyä.

seppo kirnu

Avolin:

Fakta:

Maailmansodat joita on käyty ovat Abrahamistien keskenään sotimia.

Vai oletko kuullut että Buddhalaiset, Taolaiset,luontouskontojen kannattajat, Druidit jne. olisivat räjäytelleen toisiaan kovin innokkaasti koskaan? Minä en ole kuullut.

Lähi-idässä mellastaa kaksi luupääklaania edelleen. Toiset huutaa jahvea, toiset allahia ja siihen väliin nokkansa tunkee jahven 'eriytynyt' kristiporukka -milloin millekin puolelle asettuen.

Kristityt tappoivat juutalaisia. Sama herra kummallakin.????

Juutalaisten hengellinen kerma vihaa kristittyjä ja muslimeita ja sama kaikilla variaatiolla sekoittaen. Esi-isä kaikilla sama..???

Kaikilla näille kolmelle on ominaista viehtymys vereen ja seksistä vaahtoamiseen. Ihmisen ja elollisen saastaiseksi markkinoimiseen. Symboliseen tai suoranaiseen veriuhraamiseen.

Maailman kaikesta matskusta yli puolet 'omistavista' herroista on:

A) 95% Abrahamismin sekojen sukusuosimis-sääntöjen ansiosta turvonnut asemaansa

B) 95% on joko juutalaisia tai protestanttikristittyjä.(pieni osa ateisteja)

Eli se toinen puoli on todellakin hyvin paljon enemmän syytön.

J. Gagarin

"Näinhän se on, etteivät kiinalaiset, japanilaiset, intialaiset tai afrikkalaiset kansat ole ollenkaan niin sotaisia kuin Lähi-idän tai länsimaiden kansat."

Oliko tuo sarkasmia? Toivottavasti!

(Koko Kiinan historia on täynnä sisällissotaa Tsingis-Khanin valloitusretkistä puhumattakaan, ajattelepa Japania toisessa maailmansodassa kamikaze-lentäjineen, entäpä Intian ja Pakistanin ikuinen sota Kashmirissa tai Hutujen ja Tutsien sodan aiheuttama kansanmurha Ruandassa, j.n.e. ...)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No ei minulle tule mieleen yhtään sellaista uskontoa, joka olisi niin sotaisa kuin lähi-idän uskonnot.

seppo kirnu

näinhän se on että kiinalaiset, japanilaiset, intialaiset tai afrikkalaiset EIVÄT ole kuitenkaan marssineet vielä tähän mennessä ympäri maapalloa pakottamaan esim. suomalaisia tai skotteja alistumaan oman kokonaisvaltaisen paradigmansa alaisuuteen.

Vai ovatko?

Piispa Henrikillä oli kuitenkin pokkaa varastaa talosta ruuat ja raiskata emäntä. Olisi ollut parempi jos Lalli olisi osannut hieman ennakoida.

Tappeleeko joku noista mainituista tällä hetkellä(edelleen) yhtä suurella kiihkolla kuin Abrahamistit tekevät keskenään?

Ei tappele.

Kuinka monta breivikkiä tai poslottavaa itsensä räjäyttelijää on tullut hinduista, kiinalaisista tai buddhalaisista. Kuinka moni afrikkalainen ryhmä harrastaa terrorismia ilman länsimaisten(Abrahamistien) sotkeutumista kuvioon tai ilman Allahin määräyksiä? Vastaukset kiitos.

Abrahamistimiehet haluavat hallita koko maailmaa ja vielä siirtää kaiken hallinnan jälkeläisilleen. Se on varmaan ihan kivaa teistä, se veriuhrailu ja ulkoisen kiivastelijajumalan alaisuuteen alistuminen, mutta minusta ei. Se mihin meno näyttää olevan menossa toki aina hoitaa yhdet Kirnut pois hyväksi havaitsemallanne laitteella nimeltä rynnäkkökivääri. Mutta sen piipunkaan edessä te ette minua polvillenne tule saamaan.Minä en Javhekahelin seuraajia kumartele.

Saanko näin ajatella? Tulkaa estämään jos en.

seppo kirnu

"Täällä meilläpäin ristiretket olivat puolestaan hyvä tekosyy esim. Ruotsin valtapyrkimyksille ja valloittaa pakanamaa Suomi"

No sehän oikeuttaakin ja hyväksi saattaa keinot. Ja kyllä siinä paavi ajoi sitä USKONTOA pakolla tänne, aivan kuten tekee islimittäjät.

Ja kamppailulajit.

Niissä on pari pointtia mielestäni jotka erovat tästä Abrahamismin massamurhaamisen ihannoinnista:

Oletko seurannut esim. Shaolinmunkkien elämää? Näyttääkö samalta kuin eliittitapporyhmän tai vastaavien hormooneilla ja pirillä kulkevat väkivaltafiilit?
pääsääntöisesti on kyse MIELENHALLINNAN kehittämisestä. Toki myös kropan kunnossa pitämisestä siinä sivussa. Lisäksi kamppailu käydään käsin ilman rynkkyjä ja atomipommeja. Myös jokseenkin 'kunniakkaammin' -jos käkättimeen vedossa nyt siitä voi puhua-. Mm. Aikidossa on kantavana ideana 'ottaa jalat alleen' ensimmäisenä keinona, ja jos ei auta niin ei nyt sentään tapeta toista. Siinä muuten myös lause -se kumpi aloittaa on JO hävinnyt. Sellainen vetoaa minuun. Sori. En kyllä tahdo taistella, mutta turpaan lätisee tästä suunnasta jos sitä suuntaani AIHEETTA yritetään.Se on itsepuolustusta.

Ja muuten kun esim. kamikazelentäjistä puhutaan niin miten sitä voi verrata kaikki maat ja meret raudalla täyttäneisiin miljooniin sotakoneisiin? Hihhuleitahan nekin olivat mutta joikaamallako sitä pitäisi yrittää puolustautua? -jodlihaikujuuh, älä tuu miun kimppuun?
Ja Abrahamistit olivat ne jotka atomipommilla päättivät sulattaa siviilit -naiset, lapset ja vanhukset- lasituhkaksi. On se kyllä ihanata!

Vuorisaarna on ainoa tarvittava ja järjellinen juttu mielstäni, jos nyt jotain voi siitä niteestä mainita.

Ps. hindulaisuuden lasken tavallaan samaan kakkaan kuin Abrahamismin sillä se on järjetön kastisysteemeineen.

Pps. Nyt on eräskin kahvikuppi juotu ja jauhettu paapelia joten poistun ihan TÖIHIN. Katsokaa hupina vaikka seuraava. Abrahamistin mielenlaatua ja hupia:

http://www.youtube.com/watch?v=Vms_6_TSQuc

seppo kirnu

Juu juu sanoi rengit päissään.

Eli Abrahaminen uskovaisuus on kaikkineen lähinnä vallanhimoa.

Hyvä että kiteytit sillä juuri niin on.

Hoh hoih hoh hoh.

Abrahamismi nimenomaan = vanhan liiton vallanhimoisten ja ahneiden SUKUJEN luodinkestävä liivi. (johon onneksi on nyt kehittymässä pätevä läpäisin, nimeltään alistumattomuus ja tieto)

Kiitos ja näkemiin arvon lady tai matami.

Veli-Pekka Kortelainen

No jaa, mutta vertaappa siihen, mille "aabrahamilaisuus" oli antiteesi ja uudistus. En allekirjoita kaikkea alla lainattua, mutta vertailun vuoksi, olkaa hyvä:

http://takkirauta.blogspot.com/2011/04/seemilaiste...

"Carl Grimberg kuvaa seemiläistä polyteismiä siekailemattoman väkivaltaiseksi, brutaaliksi, julmaksi ja suvaitsemattomaksi uskonnoksi, johon liittyi sekä ihmisuhrit, rituaalinen silpominen, temppeliprostituutio että siekailematon irstailu. Ja vaikka tämä kuva on rajussa ristiriidassa sen mielikuvan kanssa mitä meillä yleisesti on polyteismista, arkeologia on osoittanut Carl Grimbergin olevan oikeassa.

Meillä on tapana pitää polyteismiä joko sallivana ja suvaitsevaisena uskontona tai sitten suunnilleen 12-vuotiaiden teinijätkien seksi- ja väkivaltafantasiana. Mutta tämä siksi, että me länkkärit ajattelemme pakanajumalilla länsimaisia - siis indoeurooppalaisia tai suomalaisugrilaisia - polyteistisia uskontoja. Kun juutalaiset puhuvat "pakanajumalista", he eivät tarkoita sillä Ukko Ylijumalaa, Odinia ja Toria, Zeusta tai Junoa. He tarkoittavat pakanajumalilla aina Mardukia, Baalia, Ištaria, Ašeraa, Molokia ja muita seemiläisiä jumaluuksia."

"Marduk oli alunperin Babylonin kaupungin jumala, ja hänestä käytettiin myös nimeä Beel, "Valtias". Mardukista muotoutui myöhemmin Baal. Mardukin symboli oli sarvekas tulta syöksevä lohikäärme.

Muita tärkeitä jumaluuksia olivat seksin ja sodan jumalatar Ištar, Taivaan kuningatar Ašera, kuunjumala Nanna, merieläinten jumala Dagon, kuoleman jumalatar Ereškigal sekä auringonjumala Šamaš Ja tietysti Moolok, sodan, tulen ja kuoleman jumala. Jumaluuksia on laskettu noin parituhatta."

"jumalten katsottiin olevan jatkuvassa sodassa keskenään, taistelevan valta-asemasta, ja maanpäällisen katsottiin tilanteen heijastavan tuonpuoleista - niin maan päällä niinkuin taivaissa, sanotaan. Odin, Zeus ja Ilmarinen eivät kehottaneet kansanmurhiin. Marduk, Ištar ja Baal kehottivat. Tässä suhteessa sekä Israelin luojajumaluus Elohim että Juudan sodanjumala Jahve olivat varsin tylsiä ja lepsuja jumaluuksia - he olivat aika nössöjä verrattuna muihin seemiläisiin jumaluuksiin.

Seemiläinen uskonnonharjoitus on parhaimmin luonnehdittavissa kaupankäynniksi ihmisten ja jumalten välillä. Ihmiset uhrasivat jumalille omaisuutta, elintarvikkeita, karjaa ja toisiaan, ja jumaluudet sitten vastasivat armosuosiollaan. Jos vastasivat. Seemiläiset jumaluudet olivat tunnettuja epäluotettavuudestaan ja petollisuudestaan, ja karthagolaiset tekstit kertovat siitä, miten Baal oli pettänyt heidät sodassa roomalaisia vastaan, vaikka lähes koko yläluokan vanhimmat poikalapset oli uhrattu. Varsinaista liturgiaa ei ollut, ja vaikka jumaltarusto oli rikas, jumalia ei kunnioitettu rakkaudesta vaan pelosta.

Ei ole liioiteltua väittää, että juurikin seemiläinen polyteismi on antanut aiheen Warhammer Fantasyn maailmalle ja jumaltarustolle; kaaos vaanii kaikkialla, mutta hyvikset eivät ole tippaakaan sen parempia.

Yksi länsimaista mieltä kaikkein kuvottavin piirre, joka liittyi seemiläiseen uskonharjoitukseen, oli rituaalinen silpominen. Ihmiset viiltelivät sekä itseään että toisiaan - tähän liittyy mitzva "älkää viillelkö itseänne älkääkä ajelko päätänne otsalta paljaaksi" (5 Moos 14:1) ja saattoivat repiä tai hakata toisiltaan raajoja irti. Myös rituaalinen kastraatio ja naisten rintojen irtileikkaaminen liittyi uskonharjoitukseen, varsinkin Ištarin kulttiin. Mitzva naisen saastaisuudesta kuukautistilassa liittyy juuri Ištarin palvontaan - veri ja verenvuodatus olivat tärkeä osa tuota kulttia, ja kuukautisseksissä veri roiskuu."

"erityisen julmaa oli seemiläinen sodankäynti. Se ei ollut mitään herrasmiessotaa eikä ritarillisuutta, kuten indoeurooppalaisessa Intiassa tai Euroopassa. Maryannu, vaunusoturi, ei ollut ritari eikä samurai. Varsinkin assyrialaiset olivat tunnettuja brutalismistaan. Arkeologiset kaivaukset ovat tuoneet päivänvaloon järkyttäviä asioita siitä, mitä assyrialaiset tekivät vallattujen alueiden ihmisille. Heiltä revittiin kieli, puhkottiin silmät, väännettiin kädet ja jalat poikki. Jaloistaan ripustetut ihmiset nyljettiin elävältä ja heidän nahkansa ripustettiin valloitettujen kaupunkien muureille. Toiset ihmiset jätettiin kuivumaan kuumassa auringossa teräviin seipäisiin pistettyinä. Lapsia poltettiin elävältä. Ruumisröykkiöt jäivät jälkeen siellä, missä assyrialaiset kulkivat. Eipä silti, kyllä indoeurooppalaisetkin kansat ovat kyenneet julmuuksiin. Mutta he ovat perinteisesti inhoten hävenneet niitä. Edes mongolitkaan eivät ryhtyneet julmuuksiin huvin vuoksi. Mutta assyrialaiset! Assyrialaiset oikein kerskailivat omilla julmuuksillaan! Meille Joosuan kirja on yksi kaikkein hävyttömimmistä kuvauksista kansanmurhista. Tuon ajan seemiläisissä kulttuureissa se olisi ollut ns. small potatoes - ei kovinkaan kiinnostavaa."

"lasten rituaalinen polttaminen elävältä, "kävelyttäminen tulen läpi", ihmisuhrina Molokille, on ollut seemiläisen polyteismin vastenmielisin piirre. Tästä on dokumentaatiota Raamatun Kuningasten kirjoissa ja Aikakirjoissa, mutta myös roomalaisilta historioitsijoilta puunilaissotien ajalta - karthagolaiset olivat seemiläisiä ja heillä oli seemiläinen uskonto"

"Tuota dokumentaatiota on pitkään pidetty liioitteluna tai pelkkänä roomalaisena sotapropagandana, kunnes Karthagosta todella löytyi hautuumaa, jossa oli noin 20 000 elävältä poltetun lapsen jäännökset.

Meillä on tapana kammoksua Vanhaa testamenttia ja pitää JHWH:ta "jumalista julmimpana". Hän ei ole sitä! Muut seemiläiset jumaluudet vetävät julmuuden niinsanotusti up to eleven. Lukuisat Tanakhin (siis VT:n) kohdat ovat itse asiassa irtiottoa tästä julmuuden ja brutalismin kulttuurista ja yrityksiä tehdä eroa muihin tuon ajan seemiläisiin kansoihin - assyrialaisiin, babylonialaisiin, ammonilaisiin, moabilaisiin, karthagolaisiin, foinikialaisiin, edomilaisiin jne. Oikeastaan VT:tä ymmärtää vasta silloin, kun ymmärtää, millaisessa kulttuuripiirissä se on syntynyt, ja millaisia seemiläiset kansat ja heidän uskontonsa olivat."

Matti Jalagin

Voi hyvä Helena.

Päivän pelastava nauru on taattu, kun Sinun ihmettelyjäsi lukee.

Matti Jalagin

Mamu-virasto (virallinen lyhenne) sekoilee, kun ei selvennä tarpeeksi maahan tuleville täkäläistä lainsäädäntöä ja perusperiaatteita.

Jukka Johansson

Onhan se tiedossa, että poliisi tekee kouluun vierailuja esitelläkseen pikkupilteille toimintaansa, mutta että Supo puuttuu opetukseen. Voi herranen aika:)

kati sinenmaa

PaaTero sanoi, että poliisilla on paha resurssipula; Poliisi joutuu jopa jättämään rikoksia selvittelemättä. Poliisi keskittyy vain näihin vakaviin rikoksiin, joiden selvittely hoituu kivasti lämpimissä tiloissa.

Jukka Johansson

Kai se sitten on priorisointia kun Supo puuttuu kouluopetukseen. Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää. Nyt sitten Supon suosiollisella avustuksella uskonnonopettajalla on tunneillaan piällysmies vahtimassa opetusta.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

He ja KRP tekee ja tiedustelee mitä sattuu (siis joka suomalaisesta, täällä oleskelevista ja asuvista), tilastoi kaiken ja levittävät haluamilleen viranomaisille. Tiedustelua tekee yksityisetkin suomalaiset, btw.
Ja es Al-Qaida myös tiedustelee 4 $ miljardin budjetilla ja saletisti myös Suomessa. Ynnä muut pelurit.
Tämä tanskalainen Christensen tappoi kaksi poliisia Eirassa jo aikaa sitten. Muutamassa hetkessä tiedettiin klipistä/kuvista kuka on, ketkä tämän kaverit on Suomessa, keiden kanssa puhunut ja kenen luona ollut. Ja missä... parissa päivässä paikannettu, piiritetty ja pidätetty.

On olennaista Suomen turvallisuuden kannalta, että jokin, vaikkakin salamyhkäinen organisaatio, tietää kuka on kuka, sekä millainen yksilö kukin on - nykyään.

Tämän uskontofriikkailun tiedustelu ilman muuta katsotaan olevan tarpeellista.

Mutta tällainen ulostulo kuulostaa jonkinlaiselta näyttämiseltä. Show. Ja pullistelulta.

SuPo lla on saitti ja sieltä voi vuosikatsauksia lueskella.

Toimenkuvaan liittyy paljon enemmän mitä mainitsit.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Olen lukenut yli kymmenen vuoden ajalta, enpä vanhoja ny löytänytkään. Saattavat löytyä muualta.

Jukka Korhonen

”Asia ratkaistiin palkkaamalla opettajan avuksi uskonnon tunneille muslimi ja pienentämällä ryhmäkokoja.”

"Monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara".

On hienoa, että monikulttuurisuus rikastaa maatamme ja varsinkin uuden työpaikan saanutta muslimia.
Työllisyys paranee!
Maahanmuuttajat kerryttävät veroeuroja!

P.S.
Tämä ON sarkasmia.

kati sinenmaa

Minua tässä ihmetytti se, että onhan meillä jo valtavasti erilaisia maahanmuutosta palkkansa saavia, miksi heitä ei voitu käyttää; miksi SUPO pitää palkata tuollaiseen toimintaan: Tuossa on tekemäni listaus, mitä kaikkea ammatteja nykyään tarvitaan maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä:
http://sinenmaa.blogspot.com/2011/07/suomen-kaikki...

kati sinenmaa

"""Papin lausunto on herättänyt muslimiyhteisöissä ristiriitaisia reaktioita. Monien mielestä moinen lausunto tahraa Islamin maineen lopullisesti."""
Eli on myönnetty, että islamin maine oli jo lähellä pohjaa. Miksi sitten meillä kuvitellaan, että islam on täysin tahraton, jos kerta muslimitkin ovat sitä mieltä, että muslimit ovat itse tahrineet sen?

j.olavi heikkinen

muslimit itsekään eivät pidä tuosta uutisesta, fatwan antajaa kuvataan kommenteissa hieman 1nkertaiseksi ja tosiaan pelätään maineen puolesta.

http://www.assawsana.com/portal/newsshow.aspx?id=5...

( googlen kääntäjällä sivuston saa "suomenkieliseksi" )

kati sinenmaa

Mutta, kun ne muut muslimit ovat sitä mieltä, että islam on jo muslimien tahraama. Ainakin noin suomen kieli antaa minun ymmärtää, ja luullakseni osaan joltisestikin suomen kieltä. "...lausunto tahraa Islamin maineen lopullisesti."

Kyllä meidän tulee kielellä ymmärtää toista, eikä tehdä toisen puheista tulkintoja; En voi mitenkään loukata mitään uskontoa, kun ymmärrän vain sen, mitä toinen puhuu.

Jukka Johansson

j. olavi heikkinen

En ole näin makeasti nauranut aikoihin. Mites nuo minareetit? Uskaltaako antaa naisten katsoa niitä?

http://kuva.pixmac.fi/4/moskeija-on-yksi-minareett...

j.olavi heikkinen

burkhaan kai ommellaan jatkossa tiheämpi räppänä silmien kohdalle.

Jukka Johansson

:D

Niin varmaan, konstit on monet. Kun luin tuon lehtijutun, niin se kuin Lehtilehden pilajuttu. Pitääkin mennä katsomaan joko siell on ehditty tarttua aiheeseen.

Jukka Poikela

Tällaiselle vähän hitaammalle peräkammarin pojalle väkisinkin hiipii mieleen, että mitäs pahaa siinä on, jos naisillekin "tuhmia" ajatuksia mieleen tulee? Eikös se rakas aviosiippa juuri niitä ajatuksia varten ole? Ainakin allekirjoittaneen mielestä on sitä mukavampaa mitä enemmän aloitteita tuoltakin suunnalta tulee. Vai onko se muslimien kohdalla niin, että ensin otetaan suura 4:34 (http://tulevaisuus.org/koraani/koraani.php?suura=4) käyttöön ja vasta sitten homma toimii?

Kalle Lehtonen

No onneksi tämä ei ollut ääri-mitään. Business as usual!

Kaisa Pispala

Suojelupoliisin tärkein tehtävä on nähtävästi suojella muslimeja Suomessa.

"Arabipoika kysyy isältään:
- Isä, miksi meillä on niin oudot päähineet?
Isä vastaa:
- Poikani, ne ovat sitä varten, että niillä suojaudutaan aavikon kuumalta auringolta.
- Entä miksi meillä on niin oudot vaatteet?
- Siksi poikani, että ne suojaavat aavikon hiekkamyrskyjä vastaan.
- Entä miksi meillä on niin oudot kengät?
- Sen takia, poikani, että ne suojaavat jalkoja aavikon kuumalta hiekalta. Esi-isämme ovat vuosisatojen saatossa kehittäneet nämä meidän parhaaksemme.
- Isä, kyllä sinä sitten olet viisas.

- Isä?
- No mitä poikani?
- Miksi me sitten asutaan Vuosaaressa? "

Teppo Nygren

Uskonnottomat eivät ymmärrä ettei uskontoja pysty sekoittamaan keskenään. Joillekkin uskonto voi olla elämän tarkoitus ja sen sotkeminen voi olla vaarallista.
Koraanista ja raamatusta löytyy samankaltaisia kertomuksia ja ajankohdan mukaan kyseenalaistetaan toisen kertomuksen nimet, niin sotahan siitä syttyy. Uskonnolla on kulttuurissa hyvn suuri merkitys kaikille jotka siihen uskoo.

Harri Rautiainen

Tämä keskustelu on lähtenyt tangentin suuntaan. Kysymys ei ole uskonnonopetuksesta eikä koulukiusaamisesta, jos SUPO on mukana.

Annan kaksi vihjettä:

  1. Islam
  2. Supon varsinainen tehtävä, joka on ylläkin mainittu.

Loput saa päätellä lukija itse. En uskalla kirjoittaa enempää, kun pelkään, että minutkin valitaan käräjäoikeuden kautta Eduskuntaan.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Aamulehden uutisen nettiversion yksi lause oli pysäyttävä:
"– Opettaja oli sanonut, että lapsi saa uskoa mihin haluaa, eivätkä vanhemmat voi puuttua siihen...Tampereen islamin yhdyskunnan puheenjohtaja Mustafa Kara perustelee."

Opettaja oli siis sanonut lapsille Suomessa vallitsevan uskonnonvapauden ja paikalle tarvittiin SUPO selvittelemään asioita ?

Toivottavasti olen tulkinnut asian väärin.

kati sinenmaa

Suomalaisen opettajan tulee opettaa perustuslain mukaista opetusta. Suomessa on uskonnon vapaus, eikä Suomessa voi olla uskonnonvapaus, jos koulu ensin aivopesee lapsen -- ja sitten odotetaan jännittyneenä, kun lapsi täyttää 15, että miten uskonnonvapaus hänessä näkyy.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jos Mustafa Kara on sitä mieltä, että lapsi ei saa uskoa mihin haluaa niin eikö hän silloin riko uskonnonvapauslakia? Tosin toisaalta taas Suomen laki on hänen puolellaan ja uskonnonvapautta vastaan, koska Suomessa lapsilla ei ole uskonnonvapautta.

Hassuksi menee nämä hommat, ensimmäistä kunniamurhaa odotellessa.

kati sinenmaa

Mustafa Kara voi olla vihapuheen kirjoittaja, page 15:
http://www.solidaarisuus.org/downloads/websolid206...
Lainaus: """Niin, mitä se tarkoittaa, että et voisi kunnioittaa häntä hänen uskossaan? Miten siis suhtaudut toisiin uskontoihin?

Koraanin mukaan muut uskonnot ovat uskonnottomia. Uskon asiassa k u n n i o i t u s k u u l u u J u m a l a l l e . Toisuskoista ei tarvitse kunnioittaa, sillä jos he ovat saaneet tietoa oikeasta uskosta ja Islamista niin silloin he ovat vääräuskoisia. Voin k u n n i o i t t a a i h m i s t ä h ä n e n t a i t o j e n s a j a t i e t o j e n s a perusteella, vaikka hän edustaisikin eri uskoa kun minä itse, mutta toisen uskonnon harjoittajaa minun ei tarvitse kunnioittaa, sillä hän on valinnut väärin."""

Kysymys: Onko minulla oikeus olla muslimia kohtaan samanlainen, mitä Mustafa Kara on kristittyjä, juutalaisia ja muita kohtaan?

Saanko suoran vastauksen heiltä, jotka väittävät,
että uskonnot ovat tasa-arvoisia?

Ei tarvitse enää yhtään ihmetellä, miksi suojelupoliisin piti mennä siihen kouluun; Taitaa kyseinen muslimi olla tarkkailulistoilla.

Matias Härkönen

Norjassa oli viime viikolla tapaus, jossa koululaiset eivät saaneet käyttää joulujuhla sanaa eivätkä pitää tonttulakkeja. Tiedätte kyllä miksi!

http://avpixlat.info/2011/12/13/femteklassare-neka...

Ruotsissa samalla viikolla kiellettiin valokuvaaminen Lucia juhlissa. Syy: laittomat maahanmuuttajat saattaisivat näkyä niissä!

http://avpixlat.info/2011/12/12/stor-irritation-ov...

Meillä kotimaassa vaihdetaan katukyltit joissa kristillisä tunnuksia...

http://www.ts.fi/online/kotimaa/121723.html

En nyt viitsinyt tähän listata mitään rikoksia vaan vaatimuksia yhden yhteisön toimesta. Miksi suostumme tähän?

Jukka Johansson

Jos tuota taajamakylttiä olisi ihan pikkuisen suurennettu, niin kai siihen olisi vielä sellainen Vapaa-ajattelijoiden liekkisymbolikin sopinut.

Ari Lotvonen

Taajamamerkit muutetaan monikulttuurisemmiksi
Turun Sanomat 1.4 2010 02:27:10
http://www.ts.fi/online/kotimaa/121723.html

Huom! 1 pvä huhtikuuta 2010

Martti Viitanen

On tämä vaan niin saatanan tyhmää: Tänne rahdataan valtion elätettäväksi jotain musumaaneja ja sitten ne alkavat valittaa että heidän uskontoaan ei opeteta TARPEEKSI HYVIN. Eli sitä opetetaan, muttei mukamas tarpeeksi hyvin. Ja sitten ei auta muu kuin palkata lisää opettajia näiden elintasopakolaisten mieliksi. Voi helvetti, ollaanks me ihan tyhmiä! Ja sitten joku ihmettelee, miksi Suomessa on niin paljon rasismia ja ennakkoluuloja.

seppo kirnu

Ei ****VETTI mikä ihme näitä 'päättäjiä' ja suunnittelijoita oikein vaivaa!!!!!!!!!!!!

Tämä niitä vaivaa:

http://www.guardian.co.uk/science/2011/sep/01/psyc...

KUKA tuijottaa auton ikkunasta silmät killillään jotain taajamamerkkejä!!? Ja jos ei omaa kirkkoa näy niin vetää saksanpähkinän sieraimeen??

Niin kuka? Uskovaiset Abrahamistitko? Järkiporukkaa hei kertakaikkiaan.

Kipsilevyseinässä on nyt kattila AIKA tanakasti kiinni. Sen verran alkoi sieppaamaan tämä ********n *****päiden *****n *****n s******* kahelius, että impulssina lähti kuin teslacoilista se soppa-astia!!

Alkaa tuntua siltä että täytyy keksiä jokin laillinen keino olla mahdollisimman kuspäinen tälle systeemille, lopettaa yrittäminen, myydä firma esim. jollekin itämaan rikolliselle ja muuttaa jonnekin sellaiseen paikkaan, missä ei näiden uskovaisten maailmantuhoajien sekoilu vaikuta. Tai sitten vetää itsensä pikkuhiljaa niin huonoon jamaan ettei se enää kiinnosta.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

SUPOn mukaantulo on tietenkin naurettavaa, mitään vähääkään uhkaavaa ei ollut kuulemma edes tapahtunut.

Koska poliittista tahtoa ei ole edes keskustella uskonnonopettamisen tarpeellisuudesta kouluissa niin silloin uskontoa tulee kaiketi opettaa oikein. Samalla tapaa Jeesuksen palvojat kuin Allahin palvojatkin älähtävät jos heidän pyhiä tarinoitaan opetetaan väärin. Se että uskonnon opetus on ei-tunnuksellista ei auta, jos oppilaat ovat tunneksellisia.

Mallia Japanista ja sen perustuslaista:

§ 20
(1) Uskonnonvapaus taataan kaikille.
(2) Minkään uskonnollisen järjestön ei tule saada erityisoikeuksia julkiselta vallalta, eikä hallita poliittista valtaa.
(3) Ketään ei saa pakottaa osallistumaan uskonnolliseen toimintaan, juhlaan, riittiin tai muuhun uskonnonharjoitukseen.
(4) Valtion ja sen virastojen on pidättäydyttävä uskonnon opetuksesta ja muusta uskonnollisesta toiminnasta.

(wikipedia)

seppo kirnu

Japanin malli vaikuttaa hyvält.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman
Martti Viitanen

Kuvitellaanpa, että joku suomalaisperhe muuttaisi vaikka Saudi-Arabiaan ja alkaisi vaatia paikallisessa koulussa kristinuskon opetusta. Joo tiedän, se tuntuu niin naurettavalta ajatukselta että oksat pois. Voitaisko me syyttää arabeja rasismista jos ne toteaisi että "sori vaan, kalpeanaama, ei kuule käy. Meillä on toinen uskonto".

Jukka Johansson

Yhtä naurettava ajatus olisi se, että ateistipariskunta muuttaa saudeihin (miksi ihmeessä muka?)ja alkaisi vaatia et-opetusta lapsilleen.

Toimituksen poiminnat