Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kuka suojelee ankkurilasta?

Luin Helsingin Sanomien kuukausiliitteestä niin karmivan jutun, että on ottanut päähän jo pari päivää.

2-vuotias tyttö saapui Suomeen Somaliasta ilman vanhempia. Tyttö otettiin huostaan ja sijoitettiin suomalaiseen sijaisperheeseen. Tyttö oppi kielen, kävi päiväkodissa ja kiintyi kovasti sijaisvanhempiinsa. Viranomaiset tekivät tytön äitiä varten perheenyhdistämishakemuksen ja lopulta äiti saapui Suomeen. Pikku hiljaa totutellen tyttö tutustui biologiseen äitiinsä, jonka kanssa ei enää yhteistä kieltäkään ollut. Lopulta kuitenkin aiemmin tehty huostaanottopäätös purettiin ja tyttö muutti somaliäitinsä luokse ja yhteydenpito sijaisperheeseen katkesi.

Puoli vuotta somaliäiti hoiti tyttöä kotonaan, mutta sitten tyttö katosi. Kävi ilmi, että äiti oli vienyt tytön Somalimaahan asumaan. Äiti ja äidin uusi miesystävä jäivät Suomeen lapsen kautta saadun oleskeluluvan turvin.

Nyt siellä Somalimaassa asustelee pieni suomea puhuva ja suomalaisessa yhteiskunnassa kasvanut tyttö, jolla ei ole passia eikä kukaan hänen oikeuksiaan puolustamassa. 

Tytön suomalainen sijaisäiti toteaakin:

"Hän on pieni suomalaistyttö, joka on viety sinne Somalimaahan. Millainen tulevaisuus hänellä siellä on? Ympärileikataanko hänet? Pääseekö hän kouluun?"

 

Tässä jutussa on monta sellaista piirrettä, jotka aiheuttavat suunnatonta raivoa. Ensinnäkin, kuinka on mahdollista, että lapsi laskettiin asumaan sellaisen vieraan ihmisen luokse – olipa tämä kuinka biologinen äiti tahansa – joka ei edes puhu lapsen kanssa samaa kieltä? Miksi viranomaiset eivät ottaneet vakavasti tuon pienen tytön päiväkodissa kertomaa juttua siitä, että äiti lyö? Se kuitattiin sillä, että lasten läpsiminen kuuluu somalikulttuuriin!

Ja kun tiedetään, että näitä tapauksia on, eli varsinkin murrosikäisiä lapsia lähetetään Suomesta Somaliaan "tutustumaan kulttuuriin" (eli ympärileikatavaksi ym.), niin eikö varsinkin lastensuojelutapauksissa lapsen passia voida ottaa pois?

Tuo tyttö on nyt sitten siellä. Onneksi olkoon niille, jotka olisivat voineet tuon tytön pelastaa. Nukkukaa yönne hyvin.  

Ps. Tytön äiti jäi khatin salakuljettamisesta kiinni Virossa ja odottelee siellä oikeudenkäyntiä, mutta ei hätää. Eiköhän hän sieltä palaa tänne Suomeen jossain vaiheessa kulttuuriamme rikastamaan.

Ja tuo juttu muuten löytyy skannattuna ainakin täältä http://hommaforum.org/index.php/topic,68228.0.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Matti Meikäläinen

Olipas taas hurja tarina! Pistää raivostuttamaan! Mutta kenen mukana tämä 2-vuotias alunperin tuli jos ei vanhempien?

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Mikähän oli se Suomen viranomaisten "ihmioikeus"-pointti, jolla tytön kohtalosta päätettiin.

Aku Ankka

Tällaiset pulmat pitää ratkaista edeltäkäsin. Suomen ja Somalian välinen liikenne on kokonaan lopetettava. Jos siellä muka voi lomailla, tai sinne voi lapsiaankin lähettää, se ei missään tapauksessa ole turvaton maa, joten jokainen tänne tullut somali voisi (ainakin minun puolestani) välittömästi pakata laukkunsa ja muuttaa takaisin Somaliaan.

Kotouttaminen, joka ei selvästi ole onnistunut, pitää muuttaa kotiuttamiseksi.

Mutta tämän nimenomaisen tytön tapauksessa, oikeus voisi antaa vanhemmuuden takaisin sijaisvanhemmille ja sen jälkeen Suomen UM voisi selvittää, löytyykö tyttö, ja saadaanko hänet takaisin.

Sakari Behm

Lapset ovet heille pelimerkkejä ja tykinruokaa, jotta itse saavuttaisivat sen mitä halajavat. Kaikki on keinotekoista ja katalaa keinottelua hyväuskoisilla suomalaisilla jotka vielä maksaa tuon kaiken?

Juha Korhonen

Tällaisessa tapauksessa, jos tyttö on jo sopeutunut suomalaiseen yhteiskuntaan, voi hänen alkuperäiset vanhempansa jo sulkea pois. Hehän ovat jo jättäneet lapsen heitteille. Siis tyttö jää kasvattivanhemmilleen kasvamaan kunnon suomalaiseksi veronmaksajaksi.

Ankkurilasten ongelma poistuu jos katkaistaan se ankkuriköysi.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Toivottavasti tämän lapsen päätöksistä vastuulliset viranomaiset näkevät loppuikänsä painajaisia hänen ympärileikkauksestaan ja elämästään.

Pahaa yötä!!!!

Pasi Turunen

Siellä on kova maailma tuolla ulkona.

Rauni Viren

Niinpä.

Äidin oleskelulupa olisi kyllä syytä sitoa tyttären oleskeluun Suomessa. Tämä jos mikä on järjestelmän väärinkäyttöä.

Pisteet Hesarille asian tuomisesta julkisuuteen. Toivottavasti tytölle kuuluu hyvää. Vaikka taitaa olla turha toivo.

Käyttäjän Sweep kuva
Kai Samanen

Mikä on viimeinen laskelma kuinka kalliiksi somalialaiset meille tulevat kaikkinensa vuodessa ? Muistelen jonkun arvioineen 930 000 milj. euroa vuodessa. Miten on ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Esittämäsi summa vastaa Suomen valtion kaikkia menoja seuraavan 18 vuoden ajan. Siis budjettia tästä päivästä vuoteen 2030.

Esittämäsi summa vastaa Euroopan Unionin kaikkia menoja seuraavan kuuden vuoden ajan. Siis EU:n budjettia tästä päivästä vuoteen 2018.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

930 miljoonaa voisi olla oikea suuruusluokka. Se olisi jotain 2-3% valtion budjetin lainanhoitokulujen ulkopuolisesta osuudesta.

Valtion koko budejetti on n.53 000 milj. vuodessa joten 930 000 milj on ehkä hiukan yläkanttiin arvioitu.

Pentti Järvi

Ne mamuista koituvat kulut eivät näy tokikaan pelkästään valtion budjeteista...

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Suomen kaikkien tavaroiden ja palveluiden yhteenlaskesttu arvo on noin 250 000 miljoonaa vuodessa. Kuinka maahanmuuton kustannukset voisivat olla nelinkertaiset BKT:hen verrattuna?

Oikeampi suuruusluokka, kehitysyhteistyö(1 200 milj) sekä rikollisuus ja esim ulkomaille tehdyt rahalähetykset, koulutus, käännöspalvelut ja muut kuntien kustannukse jne jne mukaan laskettuna voisi olla suuruusluokkaa 4-5 000 milj, muttei mitenkään yli sen.

Se olisikin sopivasti juuri sen verran kun Katainen on kertonut tarvittavien "sopeuttamistoimien" määräksi.

Veikkaisin todennäköiseksi suuruusluokaksi 3 000milj kaikkineen, mutta kun kattavaa laskelmaa ei julkisuudessa ole esitelty ei MUTU:a parempaa tietoa ole kellään, tai jos on niin ei kerro.

Pentti Järvi

Jani Pulkki: jos minua tarkoitat, osaan kyllä erottaa 930 miljoonaa 930.000 miljoonasta. Kommenttini vain taisi mennä väärään paikkaan.
Itse arvioin mamu-kustannukset luokkaan 1,5-2,5 mrd/v.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

"Jani Pulkki: jos minua tarkoitat, osaan kyllä erottaa 930 miljoonaa 930.000 miljoonasta. Kommenttini vain taisi mennä väärään paikkaan.
Itse arvioin mamu-kustannukset luokkaan 1,5-2,5 mrd/v."

Joo, sorry, sotkin sinut tähän somalialaisten kustannusten laskijaan. Ei ollut tarkoitus. Anteeksi.

Pentti Järvi

Älä välitä vääräleuoista tuossa alla. Nollat menevät sekaisin paremmillakin, mm. Kokoomuksen Hemmingillä hänen kertoessaan Hakkaraisen saaneen tukia sahalleen 400 miljoonaa (tarkoitti 400k).

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Kommentoijaa sekä Hemmingiä molempia yhdisti se etteivät nollat menneet sekaisin, suhteellisuudentajussa sen sijaan oli hieman heittoa, kumpikaan ei korjanut väitettään edes huomautuksesta vaan intti vieläkin.

Minulle somalialainen tuo tuloja kun ajaa taksiani, veroja ja sen luonteisia maksuja on maksanut n10ke vuodessa, ostamassaan autossa oli varmaankin alvia ja autoveroa saman verran. Eikä varmastikkaan ole ainoa, tai ei varmasti ole, kun tunnen useampia vastaavia henkilökohtaisesti.

Tämä ei tietenkään muuta koko kuvion tappiollisuutta yhteiskunnnalle, mutta nämä maassa olevat pitää saada töihin ja esim. pakolaiskiintiöistä luopua. Pakolaisten maahantuominen aiheuttaa kustannuksia hamaan maailmanloppuun, parempi olisi vaikka kehitysyhteistyövarojen voimakaskin lisäämien ja kohdentaminen pakolaisleireille, tai ehkä todella selektiivinen pakolaisten ottaminen(burmalaiset, jos niitäkään),
Tosin mieluummin valtion talous tasapainoon ja sitten kun ylijäämää syntyy se voitaisiin käyttää vaikka kokonaisuudessaan pakolaisleirien tilanteen helpottamiseen, velaksi maahantuominen ja auttaminen ei ole kauhen pitkäjänteistä toimintaa.
Monet kehitysmaat, jopa avunsaajamaat, ovat kauppa- ja vaihtotaseeltaan positiivisia, toisin kuin me.

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

"2-vuotias tyttö saapui Suomeen Somaliasta ilman vanhempia."

Mahtoiko olla ketään saattamassa tai vastaanottamassa lasta?

Aku Ankka

Minulle on joskus tullut mieleen aika raaka, rasistinen ajatus. Kun ajattelen somaleita, en voi unohtaa sitä, että muutamaa poikkeusta lukuunottamatta iso osa heistä keplottelee sosiaalituilla, ja miesten elämäntavoitteisiin tuskin edes kuuluu työllistyminen, vaan kahvilassa toisten miesten kanssa rupatteleminen ja elämän seuraaminen. Vaimot, joita voi yhdellä miehellä olla montakin, vaikka hullut suomalaiset maksavat kaikille ykkösen jälkeen tulleille vaimoille yksinhuoltajan sosiaalituet, ovat itsekkään laiskurimiehen omanarvontuntoa tukevia statisteja.

Niin, se ajatus... Kun näen somalirouvan tai -rouvien tulevan ruokakaupasta, minun tekisi mieli kohteliaasti mennä heille kertomaan, että ne ruoat jotka he juuri ostivat, eivät oikeastaan olekaan heidän vaan suomalaisten veronmaksajien ruokia, ja siksi ne pitää viipymättä palauttaa suomalaisille ihmisille. Jonka jälkeen somaleiden ruokakassit toimittettaisiin kiireesti Hurstin tai muiden luottettavien tahojen jaettavaksi.

Olavi Lehto

Tämä huomio on huomionarvoinen ;) ja melko lähellä monen sydäntä .. näin otaksun

Aku Ankka

Vaan ei sitä parane mennä toteuttamaan... Mehän siinä rikollisia olisimme - varastaisimme somalin ruoat...

Rauni Viren

Ajatuksesi ei ole kovin nerokas eikä mairittele kykyäsi suhtautua ihmisiin yksilöinä eikä kansallisuutensa edustajina.

Heikki Kosalainen

Musta koko perhe vaan takaisin Somaliaan. Oli alunperinkin virhe ottaa edes ankkurilasta Suomeen elämään verorahoilla. Ne verorahat pitää käyttää vain syntyperäisiin suomalaisiin.

Pentti Järvi

Äiti lienee Virossa (vankilassa?), tyttö missä lie? Isästä ei taida olla tietoakaan.

Aki Mönkkönen

"On monta ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa". Miten lie tuon pikkutytön käynyt? Jos tosiaan pienen tytön voi noin vain jättää Somaliaan, ei siellä aikuisillakaan VOI olla turvatonta?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Turha tästä on syyttää Somalialaiset.
Suomalaiset idiootit ovat luoneet tällainen järjestelmä.

Juho Jäppinen

Suomi on kyllä paska maa. Ja vielä idioottimaisempaa on se, että päättäjät eivät tee asialle mitään!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Elä Helena suotta vauhkoa. Tälläinen on arkipäivää Ruotsissa, ja niin tulee olemaan myös Suomessakin.

J. Gagarin

Jos olisin ilkeä, niin voisin kysyä:

"eikös perussuomalaisten pitäisi taputtaa käsiään kun yksi mutakuono on vähemmän?"

Mutta kun en ole ...

Juho Jäppinen

Jos olisit tyhmä, kysyisit noin. Nyt olet vain idiootti.

J. Gagarin

Entäs Heikki Kosalainen? (ks. kommentti yllä klo. 19.28!)

Pentti Järvi

Gagarin ilmeisesti halusi pientä kevennystä Helenan blogiin, mutta tällä kertaa ei tepsinyt.

J. Gagarin

Niin, leikki leikkinä,
... mutta totta toinen puoli.

Juho Jäppinen

"Entäs Heikki Kosalainen? (ks. kommentti yllä klo. 19.28!)"

Kosalaisen ensimmäistä lausetta en allekirjoita, koska virhettä ei voi korjata toisella virheellä. Kahdesta jälkimmäisestä lauseesta olen samaa mieltä.

Suomessa olevista lainkuuliaisista maahanmuuttajista pitäisi pitää tasavertaisen hyvää huolta kantasuomalaisten kanssa.

J. Gagarin

Siis: "Oli alunperinkin virhe ottaa edes ankkurilasta Suomeen elämään verorahoilla. Ne verorahat pitää käyttää vain syntyperäisiin suomalaisiin."

Nythän niitä verovaroja ei sitten tarvitse häneen käyttää.

Pentti Järvi

Lapsen biologisella äidillä on oleskelulupa Suomeen...ilmeisesti sitten myös lapsen isällä.

Juho Jäppinen

Niin, mutta kun se virhe on kuitenkin jo tehty (ottamalla lapsi Suomeen), pitäisin lapsesta mieluummin hyvää huolta huonon sijaan. Tämä ei ole vastakohta sille kriittiselle mielipiteelle, että Suomeen ei tarvita lisää maahanmuuttajia.

Heikki Kosalainen

Pysyn kannassani. Ei ole edelleenkään naapurinsedän velvollisuus elättää muiden lapsia.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

J. Gagarin: yksi kehityskelpoinen passitettiin takaisin, kaksi ikuista loiseläjää tuli tilalle.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jos olisin ilkeä, niin toteaisin:
"juuri tuo paljastaa sen, kuinka väärin perussuomalaiset on ymmärretty"
mutta kun en jaksa, sillä olen todennut sen täysin turhaksi.

Jyri Terttu

Lapsi ei ollut tarpeeksi vanha äänestämään vihreitä tai sosiaalidemokraatteja. Sai mennä.

Olavi Lehto

Pitäisi olla onnellinen aina kun lapsi pääsee omaan ympäristöönsä. Ei pidä keinotekoisesti suosia mitään SPR tmv rahastusyhtälöitä, joista on tullut vain työntekijöidensä yrityksiä saada rahastaa toisten ns. hädällä ja hädän siirtämisessä muualle.

Somaleita on käsittääkseni moninkertainen määrä Itä-Afrikassa. Siellä on tilaa ja mahdollisuuksia hoitaa asiat ilman keinotekoista ekologisen jalanjälkemme kasvattamista alkuperäkansamme elinehtoja kaventaen

Olavi Lehto

J. Gagarin

Terveiset zei zei:lle!
Olisi hauska tietää oletko hänen mielestään idiootti, debiili vai imbesilli.
(Minä en puolestani sortuisi moiseen mollaamiseesi.)

Juho Jäppinen

En jaksa tutkia sanakirjoja, joten sekä idiootti että imbesilli käy :). Jos ei nyt vielä mennyt Gagarinille jakeluun, niin en jaa mielipidettäsi siitä, että perussuomalaiset haluaisivat lähettää maahanmuuttajat takaisin sinne mistä ovat kotoisin.

Aku Ankka

Onhan tuo juttu uskomattomuuksiakin täynnä. Olin itse varhaiskypsä ja luin ja kirjoitin alle 2-vuotiaana, mutten silti varmasti olisi selvinnyt Somaliasta Suomeen yksin... Eli miten tämä tyttö tuli maahan, kuka toi ja miksi toi? Ja kuinka tytön henkilöllisyys kuitenkin saatiin selville siinäkin määrin, että tytölle löytyi äiti, ja kuka sen äidin etsi ja miksi? Kyllähän "sosiaaliämmienkin" täytyy tajuta, että koko ankkurilapsitouhu on vain suurta huijausta, mutta tällainen äidin etsiminen ja kaksivuotiaan maahantulo viittaavat jopa siihen, että he ovat itsekim "juonessa mukana."

J. Gagarin

Siis luit ja kirjoitit 1-vuotiaana.
Ihanko Shakespearea?

Matti Jalagin

Ei Richard ole Shakespeare'in teoksia kirjoittanut vaan Hamlet, joka on nykyään Tanskan kuningatar. Richard on vain lukenut alle 2- vuotiaana eli varhaiskypsänä tuota opusta ja kääntänyt sen suomenruotsin murteelle.

Devakukkude o hauki e jettestuur men ja sku int seja att oblige noblige eller noot.

Mutta taas ketjun aiheeseen. Ystäväni ja veljeni on ollut töissä ketjun aiheen parissa, mutten saa kertoa kuulemiani asioita, joten teidän täytyy nyt vain arvuutella, millaisesta kusetuksesta tuossa karva-ankkuri-operaatiossa on lopulta kyse.

Ja kaikki vain, koska Suomi ei rasismi vaan avoimet ja yhteisen kansan ovet sekä maailman sosialitoimiston koti eli hemmet. För fano.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Mä kirjoitin jo 3kk iässä, valitettavasti myöhempi todistelu on mahdotonta koska teokset ovat hävinneet, myöskin kirjoitustyylini oli äärimmäisen vaikeaselkoinen joten vain minä ymmärrsin sen, ja olen jo unohtanut mitä kirjoitin.
Ala-asteella minut passittettiin kylläkin tukilukiopetukseen sotkuisen kirjoitustyylin johdosta, luulivat kai etten osaa kirjoittaa ja lukea kunnolla. Lukunopeutta mittavaasta laitteesta loppui kierrokset ennen kuin minä tipuin riviltä, sitä ihmettä pitikin sitten kaikkien opettajien tulla todistaman(oli siis jo erittäin nopeasti lukevan aikuisen tasolla, tai jotain)Opiskelin pikalukemisen taidon jostain "supermind"-oppaista 10-11 vuotiaana.
Oonpahan ollut edes joskus hyvä jossain, kait se siis oli hyvä. Mutta silti pitivät tukilukiopetuksessa kun ei siitä kirjoittamisesta silti selvää saanut, en edes minä itse. Helppoa kun näillä on koneet nykyisin, tosin u ja o menee vieläkin sekaisin jos en ole tarkkana.

Aku Ankka

Kyllä minä aika varhain jo kunnon kirjojakin luin, mutta alkulukeminen oli lähinnä liikennemerkkien ja kauppojen mainosten lukemista.

Jostain syystä en ole koskaan pitänyt Shakespearista.

Pentti Järvi

Tarinasta selviää, että tytön sukulaiset toimittivat sairaan lapsen Ruotsin kautta väärällä passilla Suomeen hoitoa saamaan. Täällä vastaanottaja (myös sukulainen) ei ilmaantunut paikalle, joten sossutädit ottivat huostaan ja järjestivät sijaiskodin.
Oikea äitikin löytyi sitten myöhemmin.

Rami Eskola

No jo alkoi säteilemään. Totta kai se on vihervasemmiston salainen agenda.

Kun tällainen sekopää palkataan ministeriöön tai mihin vain, niin ajan myötä huomataan, että ko. lafkassa ei muita olekaan. Nepotistinen nimityspolitiikka a la Tarja Halonen on näiden leipälaji. Katsokaapa esim. tasa-arvoviraston henkilöstöluettelo. On siinä suokupuolten tasa-arvo edustettuna.

Monikulturismin tavoitteena on sekoittaa Euroopan, USA:n, Uusi-Seelannin ja Australian valkoiseen väestöön valtava määrä keehitysmaiden etnisyyksiä. Tavoitteena on ilmeisesti laimentaa tai jopa hävittää valkoinen rotu maailmasta.

Perusteena on monikultturismiin sisältyvä radikaali rotuteoria, jonka mukaan valkoiseen rotuun liittyy automaattisesti viha muita etnisyyksiä kohtaan. Eli rasismi on meidän geneettinen erityispiirre, rotupiirre (se joku ranskalainen vasuri filosofi). Monikulttuurisuus on siis eräänlaista äärimmäistä antirasismia.
--

Tiedän. Uskomatonta soopaa. Mutta sellaista on monikultturismi.

Kalle Lehtonen

"Ps. Tytön äiti jäi khatin salakuljettamisesta kiinni Virossa ja odottelee siellä oikeudenkäyntiä, mutta ei hätää. Eiköhän hän sieltä palaa tänne Suomeen jossain vaiheessa kulttuuriamme rikastamaan."

Virossa ei taida käytännön syistä vapaana asustaa yhtäkään kulttuuria rikastavaa eli paluu Suomeen on 100% varmaa.

Heli Hämäläinen

Kyllä lapsen löytynyt äiti on paras kulttuurikasvattaja lapselle. Perhe pitää jälleenyhdistää ja äiti lähettää lapsensa luokse.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Koko ongelmahan johtuu siitä, että lapsi ei näytä äidille kelpaavan.

Pentti Järvi

Jos luit jutun, ymmärrät syynkin: eivät edes puhuneet samaa kieltä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Viranomaiset olisivat melkein yhtä voimattomia, vaikka äiti olisi suomalainen rikollinen, jolle oma lapsi ei kelpaa. Mutta Suomesta lapsi sentään löytyisi, Somaliasta ei. Jotkut onnistuvat näköjään vääntämään tämänkin tapahtuman suomalaisviranomaisten viaksi.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Jari-Pekka: kyllä varmasti Somalimaastakin löytyy.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Surullinen tarina. Aina korostetaan lapsen etua ja tahtoa, mutta silti se äidin/vanhempien etu näyttää olevan etusijalla. Oikea ratkaisu olisi ollut tyytyä sijaisvanhempiin, jottei tyttöä pompotella edestakaisin, varsinkin kun tiedetään lasten nopeasti sopeutuvan uuteen kulttuuriin ja etääntyvän vanhemmistaan. Jos prosessissa on ennakoitavissa näin käyvän, se tulisi ottaa huomioon juuri lapsen edun kannalta. Biologinen äitiys ei ole maaginen valttikortti vaan kortti muiden joukossa - lapsen edun kannalta.

Jos somalivanhemmat tuottavat lapsensa Suomeen ja haluavat itse perässä, tulisi heille tehdä selväksi, että heidän on sopeuduttava Suomeen: opittava kieli, tavat ja lait. Ei niin, että väkisin pidetään kiinni somalikulttuurista. Jo Suomeen lähtiessä tulisi hyväksyä asenne siitä, että omaksutaan uusi kulttuuri. Luonnollisesti muuttajat tahtovat ylläpitää omaa kulttuuriaan, mutta ylläpidon tulee sopia yhteen suomalaisen kulttuurin kanssa. Arvaan, ettei tätä juuri korosteta muuttajille. Suomalaisella kulttuurilla ei ole samanlaista brändiä kuin amerikkalaisella, johon sopeudutaan mieluummin.

Vastikkeeton sosiaaliturvamme on vaarallinen ja syrjäyttää ihmiset.

Joissain tapauksissa vastikkeettomuus on perusteltua (esim. kun ihminen on töissä tai koulussa kokoaikaisesti), mutta yleisesti ottaen rahalle pitää saada vastinetta. Tiesittekö esimerkiksi, että monilla upporikkaiden lapsilla on syrjäytymis- ja sopeutumisongelmia, kun mitään ei tarvitse tehdä? Vastikkeettomuus tappaa. Pitäisikö se kirjoittaa sossun kuitin kylkeen?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Kyllä tuota tyttöä voi vieläkin ajatella ja yrittää auttaa vaikka hän on "siellä", se on vain paljon monimutkaisempaa.

Arko Oksanen

Somaliasta tulee turvapaikanhakijoita Suomeen Somalian uhkaavien olojen takia, mutta turvapaikan saatuaan samat henkilöt suuntaavat valtion maksamina Somaliaan hiukan lomailemaan.. Orvolapsille tipahtelee taivaasta vanhempia, jotka itse keplottevat lapsia hyväksikäyttäen itselleen ilmaisen leivän Suomen valtiolta. Ihmeellinen valtio tämä Somalia, niin ihmeellinen että on tuntunut sekoittavan koko Suomen, kun kaikesta huolimatta on somaleita aina vaan saatava lisää Suomeen. Eikä tietenkään niitä hädänalaisia yksilöitä, vaan samat partasuiset "nuoret" ja lapsistaan piittaamattomat naiset tänne aina lopulta päätyvät.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Asiassa on se ongelma, että virallisessa Somaliassa ei ole toimivaa hallitusta, ja Somalimaata taas kukaan ei tunnusta valtioksi.

Käyttäjän TommiRautio kuva
Tommi Rautio

Eikös oikeudenmukaista olisi ottaa rahat pois niiltä aikuisilta ja karkoittaa vaikka Ruotsiin tai Eestiin. Se ei maksa paljoa. Rahat pois myös serkuilta ja sediltä sillä niitähän niillä riittää.

Käyttäjän edvardmajakari kuva
Edvard Majakari

Jaa, Uudessa Suomessa on kolmaskin erinomainen blogisti. Kiitoksia, Helena <3

Toimituksen poiminnat