Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kaikki blogit puheenaiheesta Demokratiakehitys

Euroopassa järkiperäinen käsitys hyvästä lopulta voittaa

Demokraattinen markkinatalous jää jossakin muodossa koko ihmiskunnan talousjärjestelmäksi, uskonnot sulautuvat yhdeksi käsitykseksi ihmisoikeuksista, kansalliset asejärjestelmät jatkavat yhdentymistä, valtioiden rajakäytännöt sulautuvat väkivallattomaan suuntaan sekä vapaa kulkeminen maan päällä helpottuu. Vieläpä köyhyys ja kurjuus helpottuvat aikojen saatossa.  

Proletariaatti lyötiin nopeasti veriseksi mytyksi

Uusien väylien löytäminen 1500-luvulla merentakaisiin koskemattomiin paratiiseihin mahdollisti kaupankäynnin näiden alueiden asukkaiden kanssa. Afrikan, Itä-Intian ja Keski-Amerikan kansojen kanssa käyty kauppa tuotti alkuperäisen rahakasan nykyiselle kapitalismille, jonka varaan se pystytettiin. Vieraiden maiden asukkaille annettiin kaikenlaista roinaa vastineeksi heidän maansa todellisista rikkauksista. Niinpä kultaa ja muita aarteita alkoi virrata suuria määriä Eurooppaan.

Ihmisoikeudet pakolaissovun hintana - ajatuksia Turkin pääministerin vierailusta

Kun Turkin pääministeri Ahmet Davutoğlu saapuu tänään Suomeen, minun mielessäni on se puolitoista vuotta, kun en uskaltanut käydä Turkissa. Kaikki liittyi kesän 2013 tapahtumiin. Silloin Turkissa levisivät koko ajan itsevaltaisemmaksi käyvää hallitusta vastustaneet Gezi-mielenosoitukset. Minulla oli vahva halu osoittaa sympatiaa näille rohkeille nuorille, jotka vaativat demokraattisempaa ja vapaampaa Turkkia. Olin mukana ystävieni kanssa Helsingissä järjestetyissä tukimielenosoituksissa.

Sallimaton mielipide

Voiko poliittista asiaa kehittää asiana, jos ideologia sokeuttaa kaikkien kysymysten, kritiikin ja kommentoinnin vastaanottokyvyn. Lähiaikoina on paljon kuohuttanut poliisin lausumat, katupartiointi ja nyt pääministeri jota ei ymmärretä. Tähän samaan liitetään pakolaisvastaisuus, lääppiminen yms.

Puolan poliittinen tilanne

Kirjoitin US-puheenvuoroon blogin 29.11.2015 Puolan lokakuun vaalien jälkeisestä tilanteesta maassa. Vaaleissa Laki ja Oikeus-puolue voitti enemmistön maan parlamenttiin 39%:n kannatuksella.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207467-puola-polkee-demokratiaa

Nyt Laki ja Oikeuspuolue on saanut presidentti Andrzej Dudan allekirjoituksella voimaan uuden lain, jolla perustuslakituomioistuin saadaan tosiasiallisesti lamautetuksi. EU pyysi turhaan ennen lain vahvistamista, että sen lain vaikutukset "riippumattomuuteen ja toimintoihin" selvitetään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä