Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kaikki blogit puheenaiheesta Psykologi

Miksi henkiparantaja (vrt. psykologi) saa rahastaa?

Psykologiliiton edustajaa haastateltiin tänään radiossa ns. energiahoidoista. Miksi juuri psykologia?

 

  • Viime aikoina psykologit ovat olleet sotasilla psykiatriaa vastaan, kuten kandiyhteiskunnassa ainakin.  Siitä huolimatta, että vaikeat psyyken häiriöt vaativat usein nimenomaan psykiatrista hoitoa, jotta itsemurhariski selätettäisiin. Moni psykologi nimittää itseään terapeutiksi oikeudetta. Mutta heillä on epäämätön rahastusoikeus.

 

Lääkärin ja psykologin erilainen eettisyyskäytäntö

Onko joku lääkäri tehnyt USssa kopakkalat? Psykologi Aku K. julkaisee blogissaan kommentin, jossa äiti nimellään kertoo mm. lapsensa psyykkisistä oireista ja lääkityksistä kovin erikoisesti. Eipä tule mieleen vastaavaa lääkäriltä.

Kommenttiani Aku K. ei ole julkaissut:

Miksi Kopakkala pyytää ja saa palstaa?

Akuko pyörittää mediaa vai media Akua? Aku on pannut täysillä itsensä likoon omassa asiassaan, ei ½ miljoonan työttömän asiassa. 

Psykologian ja psykiatrian valossa on kiinnostavaa, miksi hän toimii kuten toimii. Kansankielisesti: puurot ja vellit ovat alun alkaen olleet hänen kattilassaan sekaisin.

  • Aku-liike toimii niin, että kaikki ovat yhden puolesta.

Mitä muuta media hyötyy tästä paitsi helppoja ohjelmia ja otsikoita?

Miksi media niin hanakasti puolustaa Akua?

Tarvitaanko sotilaspappia?

Asemoin itseni heti alkuun. Olen uskonnoton ja minulle maailma näyttäytyy materian loputtomana tanssina. Kun suljen silmäni lopullisesti, vaivun uneen josta en herää. Materiani palautuu osaksi muita kokonaisuuksia. Joskus kuitenkin pohtiessani kuolemaa ja lapsiani, kaivan mieleni sopukoista esiin Astrid Lindgrenin kaikkein kauneimman lauseen:  ”Nangialassa tavataan”. Korppu kaipasi Joontaniaan. Minäkin kaipaan lohtua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä