Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliittinen historia

Teopolitiikka - geopoliittisen maailmanvaltapelin erillinen tarkastelukenttä?

Olisikohan aika lanseerata tuo uusi termi keskusteluun 'geopolitiikan' rinnalle ja limityksiin. Sen olemassaolon tunnustaminen saattaisi olla jopa uustosiasiallisen viisaudenkin alku. Monien uudelleen ajankohtaistuneiden kv. politologian ilmiöalueiden luonnetta ja keskinäisiä suhteita olisi siten helpompi hahmottaa.

Lasten onnittelukirje presidentille 1982

Moi Manu, tervehdin Sinun uudesta presidentteisyydestäsi.

Ensivaikutelmani Suomen uudesta presidentistä: Voi onnellista! Varmasti oikea mies. Suomen presidentiltä vaaditaan lujaa luonnetta ja viehätysvoimaa.

Me halusimme parhaan, saimme parhaan! Hyvä Suomi! Hyvä Manu!

 

Pidän sinusta siksi, kun sinulla on hiustöyhtö ja sinä pelaat lentopalloa. Olet varmaan paras pelaaja lentopallossa, kun sinulla on ykkönen rinnassa.

Onnellisten aikojen presidentti – Muistikuvia Mauno Koiviston Suomesta

Menehtyessään eilen, J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä, Mauno Koivisto oli vanhimmaksi elänyt Suomen tasavallan presidentti. Samalla hän oli toiseksi pisimpään presidentin virkaa hoitanut ja hallussaan pitänyt henkilö.

Ääriliikkeillä pelottelijat tekevät näennäistutkimusta

Helsingin yliopiston internetsivut kertoivat tänään Eurooppa-tutkimuksen verkostossa työskentelevän Kaius Tuorin vetämästä tutkimuksesta, jossa ”kartoitetaan oikeudellista perinnettä ja aatehistoriaa Euroopassa”. Pasi Komulaisen kirjoittama juttu antaa selvän näytön siitä, miten yliopiston tutkimus- ja tiedotustoiminta edustaa puolueellista ja vasemmistolaiseen yhteiskuntanäkemykseen kallellaan olevaa politikointia.

Brexit, Trump & Marine Le Pen

Kolme asiaa, joista maailma muistetaan. Tapahtui Le Penin vallankaappaus Ranskassa tai ei, ei valtamedialla enää kahden epic failuren jälkeen ole varaa jättää kolmatta huomiotta. Etenkin, kun Merkelin kaatuminen Saksassa vastaisi samaa kuin Le Penin valtaannousu Ranskassa: nykyisen Euroopan Unionin loppua.

 

Piirteitä Kuusamon identiteetistä historiantutkimuksen valossa

Tutkimusmetodini poliittisen historian tutkimuksessani on lähtökohdiltaan ranskalaisen Andre Siegfriedin 1913 valmistunut pienryhmätutkimus, jossa haastattelemalla selvitettiin ihmisten poliittista käyttäytymistä. Saksalainen Rudolf Heberle käytti (1918–1932) sosiaalisen ekologian menetelmää Schleswig-Holsteinissa tarkastellen sosiaalisia ja taloudellisia ilmiöitä maantieteelliseltä pohjalta ja vertaili äänestystuloksia väestön taloudelliseen ja sosiaaliseen rakenteeseen.

Kielto ruumiin politiikalle perustellaan henkilökohtaisella

Päällekäyvä pyrkimys talousjärjestelmän ideologiseen siisteyteen on silkkaa kaikkialla samanaikaisesti läsnä olevaa voimapolitiikkaa ruumista vastaan. Voimakkaan kahelin hekuma purkautuu samastumalla puhtaisiin voittoihin huuhtoutuviin hahmoihin, joilla ei ole valkoisissa kalloissaan traumaattisia takertumia. Apunaan minään sulautunut yliminä, kauniisti kuvioitu elämä, rakastettava, ylivoimainen johtaja kaiken jatkeena sekä teräväreunaisen voiman käyttöoikeus.

Suurin yhteinen nimittäjä

Minulla on suuri ilo ja kunnia kertoa koko maailmalle löytäneeni blogistiystäväni, Heikki Rönkkö, kanssa suurimman yhteisen nimittäjän ajatuksenjuoksullemme! 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä